Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Не няма. Няма гo и при виста! :wors:

/edit

10x v2.0 ;)

Има щото и аз с Vista и ми го прави до този номер. До колкото за седмицата би трябвало да го няма, като се има предвит, че тя се стартира с по - малко процеси

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

Microsoft has enthusiastically jumped on the opportunity to utilize this power with Windows 7. The new OS can support up to 256 cores, versus 64 in Vista. Jon DeVaan, senior vice president of Microsoft's Windows Core Operating System Division says this change was particularly weighty. He states, "One dimension is support for a much larger number of processors and getting good linear scaling on that change from 64 to 256 processors. There's all kinds of depth in that change."

Може ли точен превод и обяснение за какви 256 ядра става въпрос? Важи ли това за някоя от "любителските" версии или само за някакви професионални, сървърни..?

Само информатиивно, може би вече има подобно съобщение във форума но Уин-7 от днес се предлага и в България по ОЕМ канала, цените са същите като на Виста за съответните версии като хоум, про и ултимейт. Който желае може да си закупи легално копие Уин с новия комп wink.gif

Microsoft has enthusiastically jumped on the opportunity to utilize this power with Windows 7. The new OS can support up to 256 cores, versus 64 in Vista. Jon DeVaan, senior vice president of Microsoft's Windows Core Operating System Division says this change was particularly weighty. He states, "One dimension is support for a much larger number of processors and getting good linear scaling on that change from 64 to 256 processors. There's all kinds of depth in that change."

Може ли точен превод и обяснение за какви 256 ядра става въпрос? Важи ли това за някоя от "любителските" версии или само за някакви професионални, сървърни..?

Става въпрос за това че вътрешно операционната система ще може ефективно да разпределя рботата между толкова ядра на процесора/процесорите когато е пусната на подобна машина. Обикновено на настолните версии има ограничения за два процесора, но не се ограничава броя на ядрата. Не забравяй че има процесори с повечко ядра:

http://arstechnica.com/hardware/news/2009/05/intel-touts-8-core-xeon-monster.ars

http://www.tgdaily.com/content/view/43775/135/

http://news.cnet.com/Sun-puts-16-cores-on-its-Rock-chip/2100-1006_3-6141961.html

(като последната новина е от преди 3 години!)

Става въпрос за това че вътрешно операционната система ще може ефективно да разпределя рботата между толкова ядра на процесора/процесорите когато е пусната на подобна машина. Обикновено на настолните версии има ограничения за два процесора, но не се ограничава броя на ядрата. Не забравяй че има процесори с повечко ядра:

http://arstechnica.c...eon-monster.ars

http://www.tgdaily.c...view/43775/135/

http://news.cnet.com..._3-6141961.html

(като последната новина е от преди 3 години!)

На мен ми изглежда, че от Майкрософт или знаят за скорошно появяване на процесори с доста на брой ядра, ( 12, 16 за които знаем и повече дори), или смятат доста дълга поддръжка на Уин 7 да осигурят! Наистина тази ОС се очертава да е доста успешна и ще съкрати доста срока на ползуване на ХП от нас юзерите!

След последната серия ъпдейти един не иска да се инсталира - Security Update for SQL Server 2005 Service Pack 3 (KB970892)!

17584083.th.png

Това може да ти помогне евентуално - цък sad.gif

Това може да ти помогне евентуално - цък sad.gif

10x за отговора.

Оказа се нещо много по-тъпо. За да се изпълни ъпдейта трябва всички SQL-ски сървизи да са със статут Manual или Automatic. А аз имам натрапен от вижуал студио SQL Express, който разбира се спирам се оказа причината за Ерора. :eek:

Хора помогнете :P

Имам лаптоп Acer с Pentium 1,6 GhZ и до сега 1 GB RAM. Ъпгрейднах на 2 GB, защото мислех, че проблемът ми е заради това, но не е. Значи:

Инсталирах Уиндоус 7 и от време на време - да кажем през 10 минути компютърът заспива. Виждам как диска се върти интензивно, но нищо не става - да кажем 30-40 секунди. Пуснах си диспечъра на задачите и виждам, че нямам свободна физическа памет. Всичко е кеширана или достъпна, а свободна е 20-30 МБ. Нормално ли е това. Когато компютърът забива, свободната памет става 0 МБ и се събужда когато стане отново 20 или 30 МБ. Но въпреки че удвоих паметта ситуацията не се промени. Просто Уиндоус 7 си резервира всичко и нещо куца. Как да разбера кой процес или приложение прави тези забивания?

С Уиндоус ХР нямах такива проблеми.

Помогнете :)

Редактирано от kurana (преглед на промените)

Хора помогнете :question:

........................................

Виж си в Task Manager-а колко памет ти отнемат работещите в момента процеси:

359361_fr.jpg

Провери си и настройките на виртуалната памет.

По принцип това не е нормално. Windows7 ми е вървял и на 1 GB. На моменти се озорваше, но чак така не е ставало.

Виж си в Task Manager-а колко памет ти отнемат работещите в момента процеси:

Провери си и настройките на виртуалната памет.

По принцип това не е нормално. Windows7 ми е вървял и на 1 GB. На моменти се озорваше, но чак така не е ставало.

Ето какво е положението. По принцип забиването става и когато само Firefox работи и почвам да подозирам да не би той да е проблемът. Когато бях с 1 ГБ RAМ на мястото което съм маркирал със стрелка имах 20-30 МБ свободни и когато ставаше забиването наблюдавах, че свободните падат на 0. За това си мислех че системата се претоварва и пише нещо във виртуалната памет. Ъпгрейднах на 2 ГБ, но положението си остана същото. Направих тест с един туул от сайта на Хитачи дали нямам някакъв проблем с диска, всичко е наред обаче. Факт е, че като е забил компа CPU-то е на 4-5%, а само харда се върти и той причинява забавянето.

post-241787-1255936648,59_thumb.jpg

post-241787-1255936663,22_thumb.jpg

Отвори Resource monitor, сортирай по DISK usage и ще видиш кой процес кара харда да върти толкова много.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

И къде на Уиндоус 7 се стартира споменатото от тебе нещо? Не го откривам.

И къде на Уиндоус 7 се стартира споменатото от тебе нещо? Не го откривам.

Отваряш Task manager - Performance - Resource monitor

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Добре, мерси много за помощта. Изглежда в тези състояния на блокаж се пише върху C:\$LogFile. Намерих тази тема

Клик

И според нея става въпрос за проблем, който се появява от Виста нататък. Тъй като съм бил с ХР досега нямам опит с такова нещо. Според съветите изключих Superfech и индексирането за C: Ще следя нещата. Какво още би могло да се направи, ако проблемите продължават?

незнам дали тук е подходящо да се зададе въпроса ми...но някой знае ли какво ще представлява безплатния пакет за надграждане ?

Мерси Много! УжасТ! Като получа прословутия UpgradeKit ше ми е на Италиански и сигур както при Виста...така и при Windows 7 на Home Premium няма да могат да се инсталирват езиковите пакети...

Мерси Много! УжасТ! Като получа прословутия UpgradeKit ше ми е на Италиански и сигур както при Виста...така и при Windows 7 на Home Premium няма да могат да се инсталирват езиковите пакети...

има решение - тук

има го и на италиански :yanim:тук

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

има решение - тук

има го и на италиански :yanim:тук

Ползвах това "решение" но след като му смених езика с Vistalizator-а и в някой прозорце неможеше да се влезе в контрол панел някой места и т.н...

Ползвах това "решение" но след като му смених езика с Vistalizator-а и в някой прозорце неможеше да се влезе в контрол панел някой места и т.н...

аз два пъти съм слагал на виста български и нямаше проблем...повече не се е налагало, но пък имат версия от вчера - макар че едва ли ще е от нея, има някакви обяснения на сайта как да се поставя с SP и без, да не би оттам да е проблема...

аз два пъти съм слагал на виста български и нямаше проблем...повече не се е налагало, но пък имат версия от вчера - макар че едва ли ще е от нея, има някакви обяснения на сайта как да се поставя с SP и без, да не би оттам да е проблема...

Ами като се върна към оригиналната Виста която ми беше дадена що проверя и ще дам мнение...дано да е там проблема...

Днес е 22..10.2009 би трябвало Windows 7 днес да излезе официално нали?

Днес е 22..10.2009 би трябвало Windows 7 днес да излезе официално нали?

От два дни го има в Мултирама като OEM вариант.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.