Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Не бях запознат конкретно с правилата, извинявам се за което.

съобразно приетите правила на тази общност няма друго възможно решение освен на ЛС

а иначе активатори много - като не стане с 1 пробваш с друг, като почистиш преди това стария

Това е друго вече.Благодаря :)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

Някой може ли да каже дали utorrent рботи коректно при windows 7.Не съм много сигурен дали е от него или от уиндоуса но нещо не се погаждат при мен.При опит да изтегля нещо от Замунда примерно, получавам съобщение че уиндоус не може да отвори този файл и трябва да си избера програма.Показвам му я на животното обаче то се страхува от нея и не се получава.

няма проблем с програмата без оглед на използваната версия

Ми пробвах с 2-3 версии,в момента съм със µTorrent 2.0 Beta(build1 6546)и пак е същата работа.Не може да отвори торент файловете.Пробвах и с Vuze 4.2.0.8 и с него ги няма тия проблеми.Свикнал съм с µTorrent-та обаче ще трябва да се разделяме явно че ми писна.

а асоциациите оправени ли са в самата програма?

снимка на грешката?

Нещо филмите ми мажат. Пробвах с няколко плеъра и кодеци същата работа. Като че ли с WMP e по-добре ама предпочитам други плеъри да ползвам. По английските форуми срещнах доста хора с този проблем, също и в един български. Има ли решение? mTorrent си работи без проблем при мен.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Оправени са.Грешка няма просто няма реакция никаква.Значи когато ми съобщи че не може да отвори този файл и ме попита какво да прави му задавам да избера от списъка с инсталирани програми,маркирам програмата давам му да отвори с нея и нищо не се случва.А още като инсталирах Уиндоуса М торента работеше няколко дена без проблем.

Може би повече от месец вече съм си с Windows 7 Ultimate, никакви проблеми.До колкото ме водят спомените го активирах в 7loader, тази сутрин като се събудих видях съобщението за genuine и реших, че проблема ще се оправи ако го активирам отново, но с по-нова версия на активатора.Изтеглих v1.6.2. активирах нормално, излезе ми съобщението за рестарт, след който всичко (уж) трябва да си е на мястото, но отново ми изкарва съобщението че не ми е активиран win-a.

Някакви решения ?

Windows 7, която и да е версия все още е в "бета" стадий. След 25 дена ще бъде пуснат официално в продажба и се чудя какви са тия "техники" за активиране при положение, че можеш да си направиш една проста регистрация на сайта на Майкрософт, след което да си получиш напълно легален "бета" ключ. С него ще си активираш напълно легално операционната система и ще можеш да ѝ се радваш до Юни месец догодина. Тогава вече ще се наложи да се снабдиш с някакво нормално копие на "оригинален" уиндоус.

-------------

Нещо филмите ми мажат. Пробвах с няколко плеъра и кодеци същата работа. Като че ли с WMP e по-добре ама предпочитам други плеъри да ползвам. По английските форуми срещнах доста хора с този проблем, също и в един български. Има ли решение? mTorrent си работи без проблем при мен.

Аз имам проблем с пускането на някои клипове, които ползват екзотична divx компресия, но със сложените кодеци освен, че омазах цялата система друго не се случи... В момента съм с "прясна" инсталация, без кодеци - мога да кажа, че 95% от филмите и клиповете тръгват без влачене и мазане. Та, да си дойдем на бир.. думата - опитай се да разкараш всички кодеци, които си наблъскал в системата.. след това виж дали си с подходящ драйвър на видеото, чипсета и т.н.

Редактирано от madcorp (преглед на промените)

Съгласен, обаче това на чиста инсталация си е проблема. Е като не го отстраних тогава почнах с кодеци и разни. Сега се пооправи - ползвам Media Player Classic Home Cinema и пипнах една настройка там нещо дето пише Haali Render - по-добре е.

Windows 7, която и да е версия все още е в "бета" стадий. След 25 дена ще бъде пуснат официално в продажба и се чудя какви са тия "техники" за активиране при положение, че можеш да си направиш една проста регистрация на сайта на Майкрософт, след което да си получиш напълно легален "бета" ключ. С него ще си активираш напълно легално операционната система и ще можеш да ѝ се радваш до Юни месец догодина. Тогава вече ще се наложи да се снабдиш с някакво нормално копие на "оригинален" уиндоус.

Сигурен ли си, че са бета?! Според мен (и май не само според мен ;-) ) има и RTM, което съвсем не е бета :)

П.С. а относно uTorrent - и на мен ми направи проблем, вследствие на което го "разлюбих" и си "залюбих" Free Download Manager - направо си е супер програмката - то аз и отпреди, от времето на Windows XP, я ползвах, но само за теглене на другите файлове, а сега вече и за torrent.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Аз съм със звукова карта Audigy SE. Свалих си драйвери от сайта на производителя и работи с тях. Обаче WU ми предлага ъпдейт на драйверите. Какво ще ме посъветвате.

като начало да провериш как седи въпроса на сайта на Creative - ако си с бета, и има нова бета - слагай от сайта

но като цяло ако ъпа не сложи по-стара версия мисля че е по-добре да ъпдейтнеш (и винаги с рестор точка!)

Притеснява ме, че с Гом-плеера не мога да възпроизвеждал ДВД филми. В смисъл, че няма звук и субтитри, картината е перфекта. Същата инсталация с ХР си работи перфектно. При първо пускане си свали някакви кодеци, но при 7-та нищо не сваля.

Освен това гледам, че директ Х е 11-а версия, а много игри и програми са правени за 9-та. Има ли обратна съвместимост.

има библиотеки за дх11, което не означава че си с дх11

дх11 няма софтуерна (разбирай игри) и хардуерна поддръжка (и по-скромното ми мнение до второто поколение на ати 58хх/нВ "нещо си" няма и да има)

в 7 са вградени основните библиотеки на дх9/10/10.1/11 - според случая се използва различна версия - основно 9, в редки случай 10/10.1

Благодаря за изчерпателния отговор. Предполагам, че като излизат ъпдейти за ДХ9 могат да се слагат безпроблемно. Например този от м.август.

Оправени са.Грешка няма просто няма реакция никаква.Значи когато ми съобщи че не може да отвори този файл и ме попита какво да прави му задавам да избера от списъка с инсталирани програми,маркирам програмата давам му да отвори с нея и нищо не се случва.А още като инсталирах Уиндоуса М торента работеше няколко дена без проблем.

С кой браузър си ?

С кой браузър си ?

И с Интернет експлорера и с Хрома пробвам.

И с Интернет експлорера и с Хрома пробвам.

Хм, а с Мозила файърфокс как е ? Сигурен ли си че с Хром правиш всичко както трябва, защото си мисля, че нещо ти грешиш. За ИЕ не мога да кажа защо не става.

Хм, а с Мозила файърфокс как е ? Сигурен ли си че с Хром правиш всичко както трябва, защото си мисля, че нещо ти грешиш. За ИЕ не мога да кажа защо не става.

Не ползвам Мозила по принцип,но мога да я инсталирам за малко.Според теб проблема е в браузъра така ли?При виста Ултимейт си се погаждаха без проблем.

Редактирано от ruslan7 (преглед на промените)

Не ползвам Мозила по принцип,но мога да я инсталирам за малко.Според теб проблема е в браузъра така ли?При виста Ултимейт си се погаждаха без проблем.

Пробвай с Мозила и кажи как е, ако не стане и с него, значи проблема не е в браузъра, но ако стане, мисля, че ще трябва да разцъкаш настройките на Хром и ИЕ. Засега нищо не твърдя.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Пробвай с Мозила и кажи как е, ако не стане и с него, значи проблема не е в браузъра, но ако стане, мисля, че ще трябва да разцъкаш настройките на Хром и ИЕ. Засега нищо не твърдя.

Хм,с Мозила работи.

Хм,с Мозила работи.

Така и предположих, при мен на Хром си работи също, така че почовъркай из Хрома, търси нещо из форумите за този браузър, успех !

p.s. Защо не деинсталираш наличната версия на Гугъл Хром и да инсталираш наново най-новата му версия .

Още нещо можеш да пробваш, не отваряй торент файла през Хрома, просто го изтегли някъде, след това отиди на него десен клик, опен и би трябвало да стане. Има някаква защита в този браузър, която не позволява автоматичното отваряне на торент файловете.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Така и предположих, при мен на Хром си работи също, така че почовъркай из Хрома, търси нещо из форумите за този браузър, успех !

p.s. Защо не деинсталираш наличната версия на Гугъл Хром и да инсталираш наново най-новата му версия .

Още нещо можеш да пробваш, не отваряй торент файла през Хрома, просто го изтегли някъде, след това отиди на него десен клик, опен и би трябвало да стане. Има някаква защита в този браузър, която не позволява автоматичното отваряне на торент файловете.

Ще пробвам да го инсталирам на ново да видя кво ще стане.Благодаря за съдействието.

Ще пробвам да го инсталирам на ново да видя кво ще стане.Благодаря за съдействието.

За нищо.И да пишеш за резултата.

има библиотеки за дх11, което не означава че си с дх11

дх11 няма софтуерна (разбирай игри) и хардуерна поддръжка (и по-скромното ми мнение до второто поколение на ати 58хх/нВ "нещо си" няма и да има)

в 7 са вградени основните библиотеки на дх9/10/10.1/11 - според случая се използва различна версия - основно 9, в редки случай 10/10.1

То второто поколение АТИ се продава вече.Игри първите излизат октомври S.T.A.L.K.E.R. ЗОВ ПРИПЯТ и пач с dx11 за някаква игра после декември DIRT 2

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.