Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще ни прецакат, ако не се намесим...

Featured Replies

БОЙКО и СДС

c24698b2e927680875feef7e10c40d1f.gif

хахаха

А бе дечко, не знам отде се пръкна, ама върни малко смукача и се осъзнай какво пишеш.

Иначе за 40-те дни си прав, ама те се изнасят по друг повод.

• Отговори 81
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Боже,искам България българска и свободна,Боже

c24698b2e927680875feef7e10c40d1f.gif

хахаха

А бе дечко, не знам отде се пръкна, ама върни малко смукача и се осъзнай какво пишеш.

Иначе за 40-те дни си прав, ама те се изнасят по друг повод.

ами лельо , 40 дена горе-долу по конституция.

а относно смукача ти май си по наясно biggrin.gif

Редактирано от жоро щангата (преглед на промените)

ами лельо , 40 дена горе-долу по конституция.

а относно смукача ти май си по наясно biggrin.gif

Охо...

Сер_гей вдига щанги, а?

Не се хаби повече, защото надали някой ще ти отговори.

Турска ТВ агитира за ДПС и за двойно гласуване

Турският канал "Румели-ТВ" провежда масирана агитационна кампания за ДПС, предаде специалният пратеник на БГНЕС в Истанбул.

През час по телевизията се повтарят адресите на 123-те избирателни секции, които са базирани в градовете с най-голяма концентрация на български изселници, като 14 са в Истанбул, а 9 в Бурса. Секциите бяха открити за парламентарните избори в България.

След тази информация следва предупреждението за онези двойни граждани, които ще гласуват по родните си места в България: "Задължително, носете българската лична карта и задграничния си паспорт". Указанията завършват с призивa: "Хайде към урните!". Веднага след това се излъчва агинационен филм с документални кадри от "Голямата екскурзия" към Турция през 1989 година и снимки на лидера на ДПС АХмед Доган, както и на обикновени турци. По време на филма върви песен в която се призовава: "Нека бъдем единни, нека бъдем силни, искаме винаги права и свободи...". "Ние сме равноправни граждани на България, там сме родени, дадохме си живота...имаме правото и ние да се наречем европейци", гласи едно от посланията на филма.

Дискусионно студио от рубриката "Балкански истини" с четирима гости сред които координаторът на ДПС за Турция Енвер Хаджипоглу отговарят на запитванията по обявения телефон за зрители 0212 418 13 13. Зрителите от България звънят и призовават в ефир: Който може да гласува още в 6.00 часа сутринта в Турция и да побърза да пристигне в България, за да гласува пак" и "ДПС този път, трябва да има 70 депутати". Изселникът Мустафа Сезгин обяви по телефона, че "един глас за ДПС е равен на една златна лира" и призова "всеки, който има български документи непременно да използва правото си на глас".

dnes.dir.bg

П.П. Дано не съм прав,но според мен,сме свидетели на нещо доста обезпокояващо.

Сигурен съм,че това се следи от Българските служби !

Убеден съм,че ще има и адекватна реакция,на Българските власти,в лицето на Президента и Министър-председателя .

Призива "Gitmek" ,изобщо не е в тон с желанията на нашите съседи,за присъединяване към ЕС !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Охо...

Сер_гей вдига щанги, а?

Не се хаби повече, защото надали някой ще ти отговори.

а сер–ГЕЙ и кучето у г*зъ не може да убоде.

ше му правиме 40 дена на него и на БСПbiggrin.gif

Утре ще се види дали сме българи

Точно и правилно, според мен. Ако напиша например в този контекст "България или българите над всичко" някой ще възрази ли? Ние живеем в България и сме българи. Други няма.

А досега имаше някои коментари за покупката или продажбата на гласове в деня преди избори. Те вероятно са в смисъл "Аз - дришльото от политическата класа или от гнусните им фирми с намазаните филии не над всичко, а на всяка цена". Затова се продават гласове, жалко. Обикновено покупките на гласове са от последно управлявалата партия, но това не е общо правило. Това става заради натрупания неконтролируем (при управление няма защо да се контролираш - просто грабиш - силна балканска черта) финансов ресурс при управлението на политическата партия (или коалиция). При политическа система от две партии този процес се наблюдава най-добре. А в ненормална държава като нашата, където изкарват престъпници, за да станат депутати - нямам коментар...

да ви кажа честно най ме кефи че след няколко минути изтича последния ден на тази кампания и вече се чудя дали утре няма да ми липсват рекламите по телевизията на партийте и коалицийте, дали като отворя сайт за бебешки пелени ще ми липсва рекламата на нова зора с бойко и костов...

хайде, още 5 мин, и само някъде в нета да ми изскочи пропаганда почвам да записвам и сигнализирам... на тоя дето духа

Вместо да седим тук да се вайкаме и да чертаем тактики, добре щеше да бъде да се вдигнем и да попречим при ГКПП навлизането на турски автобуси.60 автобуса, хора, това е нечовешко.Отделно урни в Турция.Защо търпим, къде е гражданското общество?

Нямам думи...тези "екскурзианти" не знаят дори български, пълна простотия.Защо те ще определят моята съдба.Същите те '89 напуснаха България много обидени и огорчени, ами сега какъв *** търсят тук в България?!И защо заради тези пътуващи номади аз трябва да се принудя да гласувам, при условие, че не намирам мои идеали в нито една партийна група.Сега автобусите диктуват отново съдбата ми, като ме принуждават да избирам наивната алтернатива "по-малкото зло".Но и да гласувам, не мога да се преборя с наглостта на безумната партия ДПС.Изобщо забравете за мирното "отмъщение на гласоподавателя".Трябват бурни, шумни протести.

Преди всичко ние, гражданите сме виновни с овчедушието си.Първо трябваше да се преборим с ибрикчиите от сорта на червения Михов(защото ако протестирахме, той щеше да изпрати всички служители на МВР да ни възпрат).После трябваше да се преборим с ибрикчия номер 1 на ДПС - Георги Първанов - защото той като "синя каска" щеше да ни поучава за етнически напрежения и прочие.Не на последно място трябваше да се преборим и с медийните ибрикчии - БНТ...дааа, тази вечер по новините си съобщиха, че всъщност не е имало много турски автобуси(само малко)...медията на Пръмова, която се чуди как да жонглира с топките на ДПС, БСП и НДСВ.Медията, която с нищо не се отличава от въпросната "Румели-ТВ".Ами и по двете звучат турски новини.

Аз се запитах дали изобщо могат да мислят тези турски екскурзианти, дали имат малко разум, достойнство, чест.Реших, че у хора с двойно гражданство явно липсват такива качества.Колко нагъл трябва да си, за да избираш бъдещето на държава, с която нямаш нищо общо, а само някакъв документ?!?!

Сега се питам за нашите качества.Защо търпим, а не се разбунтуваме.Разберете, хора, не може така.Ето гледам сега как в Бургас хората искат да се обединят и да гласуват за "Атака", защото иначе автобусите ще изберат кандидата на ДПС.Каузата е добра, но е прекалено мирна.Защо по дяволите трябва да се стига до такива неща.

Трябваше да се предвидят тези автобуси, не веднъж съм писала, че вместо да се анализира, трябва да се действа.

Какво направихме?

Редактирано от wertyusa (преглед на промените)

Вместо да седим тук да се вайкаме и да чертаем тактики, добре щеше да бъде да се вдигнем и да попречим при ГКПП навлизането на турски автобуси.60 автобуса, хора, това е нечовешко.Отделно урни в Турция.Защо търпим, къде е гражданското общество?

..............

О.К. Не виждам проблем в турските автобуси, а в избирателната система при отчитане на гласовете. Ако тази система разрешава да гласуваш веднъж в Турция (или другаде) и после пак в България (или на друго място) за български избори - наистина няма оправия. Затова в някои държави се гласува по месторождение и е задължително при избори за парламент. Бахти, това е факт в люлката на цивилизацията и демокрацията - Гърция. Аз не мога да си обясня как е възможно да се отчете двойно гласуване в днешните модерни времена, когато има маса данни за поданика на една държава. Ако наистина става номера с мултиплициране на гласа при избори - явно избирателната система е тотално сбъркана.

Уфффф, да не говорим за цървула Слави Трифонов с призивите му да не се гласува: Слави към студентите: Не гласувайте. Отврат...

Боже,искам България българска и свободна,Боже

:hush:

О.К. Не виждам проблем в турските автобуси, а в избирателната система при отчитане на гласовете.

От такива слепци като теб сме на този хал.

От такива слепци като теб сме на този хал.

Можеше да прочетеш коментара ми изцяло, както аз прочетох твоя. Не разбирам защо се палиш.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

nologo, обаче автобусите са фундамент на проблема.А ти пишеш, че не виждаш проблем.

Помисли, тези хора от '89 година са се устроили в Турция.Следователно, те трябва вече да си получат турско гражданство.Даваш пример за гласуване по местораждане - перфектно е в случая с "двойните гласове", но далеч не е оптималният вариант за тези с двойно гражданство.Много неприемлива е идеята с това двойно гражданство.Замисли се, колко от тези екскурзианти са родени в Кърджали, Бургас, Пловдив и т.н.По твоята логика те си имат право да идват на екскурзии и да гласуват, нищо, че от 20 години не са и чували за България.Не е ли абсурдно?

проблема е че сме тъпо общество и са ни научили да недоволстваме без да действаме.

къде бяха журналистите тия години- АМИ НА ХРАНИЛКА ПРИ ДОГАН И БСП!!!

е тва е отговора.

голяма олелия се вдигна кво бил казал БОЙКО в Чикаго ,

ама за тия автобуси и тва двойно гласуване журналята заравят глави в пясъка

и мълчат като посрани и тва е от години!

nologo, обаче автобусите са фундамент на проблема.А ти пишеш, че не виждаш проблем.

Помисли, тези хора от 89 година са се устроили в Турция.Следователно, те трябва вече да си получат турско гражданство.Даваш пример за гласуване по местораждане - перфектно е в случая с "двойните гласове", но далеч не е оптималният вариант за тези с двойно гражданство.Много неприемлива е идеята с това двойно гражданство.Замисли се, колко от тези екскурзианти са родени в Кърджали, Бургас, Пловдив и т.н.По твоята логика те си имат право да идват на екскурзии и да гласуват, нищо, че от 20 години не са и чували за България.Не е ли абсурдно?

За гласуването по месторождение няма как да гласуваш на две и повече места. Тук двойното гражданство няма никакво значение. Обаче има един проблем - пропуснах задължителното гласуване по месторождение в Гърция и не само там. Ако не гласуваш в такава държава - не знам какви са последиците за гражданството. Когато има задължително гласуване по месторождение - обикновено има 80-90% намаление на пътните разноски, които се поемат от родната държава. Като ти гледам профила - ти вероятно си в Мелбърн, Австрлия. Може ли да гласуваш там и да прелетиш в България пак да си пуснеш вота? Да речем че може, теоретично. А бива ли? Аз не мисля, че човек трябва да лъже. Лъжата ни дойде в повече през тези 20 години, но аз не губя надежда. В България съм и ще гласувам само веднъж.

380_izbori2009.jpg

ЕТО ТОВА Е БЪДЕЩЕТО КОЕТО НИ ОРГАНИЗИРАТ ОТ ПАРТИЯТА НА ОРГАНИЗИРАНИТЕ КРАДЦИ –БСП

Брех, цензурата се занимавал с легален наркотик, тоест, тютюн...Затова ли бил толкоз наперен...Аз пък в 7:01 имам изненада и за него, и за много други.Тъй като имам много приятели във всяка партия, утре пръв сигнализирам за злоупотребите, тъй като прекрасно знам схемата за уговорени гласове на всяка от тях.Отиваме няколко човека да подкрепим бай Бойко, и нищо няма да ни спре, защото алтернатива просто НЯМА.То се видя, наглото сиган и турчоля не може да живее достойно, ако не се опита да ни прецака...Вместо да бъда големият патриот и да се пъча по форумите, отивам и правя каквото мога-давам гласа си, и уговарям всички други горещо да го направят.Така ще си кажа-измивам си ръцете, не съм виновен за случилото се.Така ще е тя-след като никой от тях не е мъж да излезе 1:1...Няма да забравя единственият си спортен двубой с турчин до момента, от който имаше и малко снимки.Очите ми святкаха като Thor по време на битка, бърз knock-out, а първият му удар ме озвери още повече-да видите как десетина човека се вкопчиха да ме държат, дори и след като съдията обяви край на мача...Но това е друга тема.Двойното гласуване си е чисто мошеничество, да си бегат у цигания, дето никой не ги иска.Истинският турчин живее в родината си, и се гордее с нея, и с нейния баща, останалото е сиган.

За гласуването по месторождение няма как да гласуваш на две и повече места. Тук двойното гражданство няма никакво значение. Обаче има един проблем - пропуснах задължителното гласуване по месторождение в Гърция и не само там. Ако не гласуваш в такава държава - не знам какви са последиците за гражданството. Когато има задължително гласуване по месторождение - обикновено има 80-90% намаление на пътните разноски, които се поемат от родната държава. Като ти гледам профила - ти вероятно си в Мелбърн, Австрлия. Може ли да гласуваш там и да прелетиш в България пак да си пуснеш вота? Да речем че може, теоретично. А бива ли? Аз не мисля, че човек трябва да лъже. Лъжата ни дойде в повече през тези 20 години, но аз не губя надежда. В България съм и ще гласувам само веднъж.

Виж, за Австралия не знам.Австралия ми е просто мечта, от България съм си.Но ако живеех от 20 години в Австралия и бях си устроила живота там, нямаше да съм компетентна за политиката в България.И от съвест нямаше да дойда специално до България, за да упражня вот.

Обаче за Гърция ми е чудно.Значи задължително е гласуването по месторождение.Независимо от това колко години даденият човек не живее в Гърция?Ами звучи на пръв поглед абсурдно, но като се замисля - гръцки емигранти почти няма.

Но в България нещата стоят друго яче.За мен е неприемливо примерно Хасан, роден в Хасково от 20 години да не живее в България, и на 4 години да идва тук и да ми определя съдбата.

Хайде, имаме емигранти, диаспори из света - доказано е, че повечето допринасят за икономиката на България.По-приемливо е(до някаква степен) тези ни емигранти да гласуват за по-добро бъдеще на страната, ако естествено имат перспективи да се завърнат.Обаче специално турските изселници...ами те са изселници, обидени, огорчени и презират България по мои мнения.Така че, не е приемливо да гласуват по местораждане.

Вижте сега, който е изтеглил хилядите абсурди в България, кризи и прочие - той най-много има право да определя и гласува.

Иначе надявам се да доживея времето, когато в България вече няма да има ДПС.Тогава да видим с какъв вот ще се пълнят урните в Турция.Да видим тогава ще има ли автобуси...

Сега, приеми, че ако съществува ДПС, не е уместен вариантът за гласуване по местораждане

Виж, за Австралия не знам.Австралия ми е просто мечта, от България съм си.Но ако живеех от 20 години в Австралия и бях си устроила живота там, нямаше да съм компетентна за политиката в България.И от съвест нямаше да дойда специално до България, за да упражня вот.

Обаче за Гърция ми е чудно.Значи задължително е гласуването по месторождение.Независимо от това колко години даденият човек не живее в Гърция?Ами звучи на пръв поглед абсурдно, но като се замисля - гръцки емигранти почти няма.

Но в България нещата стоят друго яче.За мен е неприемливо примерно Хасан, роден в Хасково от 20 години да не живее в България, и на 4 години да идва тук и да ми определя съдбата.

Хайде, имаме емигранти, диаспори из света - доказано е, че повечето допринасят за икономиката на България.По-приемливо е(до някаква степен) тези ни емигранти да гласуват за по-добро бъдеще на страната, ако естествено имат перспективи да се завърнат.Обаче специално турските изселници...ами те са изселници, обидени, огорчени и презират България по мои мнения.Така че, не е приемливо да гласуват по местораждане.

Вижте сега, който е изтеглил хилядите абсурди в България, кризи и прочие - той най-много има право да определя и гласува.

Иначе надявам се да доживея времето, когато в България вече няма да има ДПС.Тогава да видим с какъв вот ще се пълнят урните в Турция.Да видим тогава ще има ли автобуси...

Сега, приеми, че ако съществува ДПС, не е уместен вариантът за гласуване по местораждане

проблема не е че НЯКОЙ в Турция гласува.

проблема е че ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ използва демократични избори

за да акумулира ЕТНИЧЕСКИ ВОТ!!!

това става по много начини- най-лесния чрез роднини и познати в БГ.

после в самата турция-турците като типични ориенталци са си стадо

и на където ръгнат една овца, на там тръгва и стадото.

е тва епроблема-ЕТНИЧЕСКИЯ ВОТ!!!

за това - да се гласува само в страните от ЕС , САЩ и Канада.

от там ни идват парите

Истинският турчин живее в родината си, и се гордее с нея, и с нейния баща, останалото е сиган.

Ами ти пък какъв капацитет си, за да определиш каратите на генетичния код на един турчин?

За всеки случай произходът на една личност не се определя от държавата, носеща лингвистично корена на произхода му.Това да се нарече турчин, не значи, че задължително родината му е Турция.

Общо-взето имаш тъпо изказване, лишено от смисъл.

.......................

...............

Ами провери все пак дали е задължително гласуването в Гърция, Люксембург и Белгия. За гърция съм 100% сигурен, че е по месторождение. Пусни една търсачка в Гугъл или където искаш. Чудно е, нали? Ами виждаш роднините си, гласуваш и т.н. Умни хора...

Аз съм возил със самолет избиратели в Гърция по родните им места няколко пъти, когато имаше авиокомпания "Балкан". По принцип полетите ни бяха ангажирани от Olympic Airlines, гръцка авиокомпания. Просто не можеха да смогнат и ние, комшиите им помагахме. Докато един тъп капут - политик не ни разби...

Ами провери все пак дали е задължително гласуването в Гърция, Люксембург и Белгия. За гърция съм 100% сигурен, че е по месторождение. Пусни една търсачка в Гугъл или където искаш. Чудно е, нали? Ами виждаш роднините си, гласуваш и т.н. Умни хора...

Аз съм возил със самолет избиратели в Гърция по родните им места няколко пъти, когато имаше авиокомпания "Балкан". По принцип полетите ни бяха ангажирани от Olympic Airlines, гръцка авиокомпания. Просто не можеха да смогнат и ние, комшиите им помагахме. Докато един тъп капут - политик не ни разби...

говориш за Жан Виденов и комунистическите крадци - нали???

шото май имахте 70 милиона долара дългове.

казано най-общо- мързелите Костов ги закри!!!

а вие кво искате- да ви храним , а вие да се возите и да взимате по 2000 долара заплата.

комунизма свърши а с него и хрантутщината

ако сте били кадърни- да сте били на печалба.

а то само сте крали.

говориш за Жан Виденов и комунистическите крадци - нали???

шото май имахте 70 милиона долара дългове.

казано най-общо- мързелите ги закрихме!!!

а вие кво искате- да ви храним ли , а вие да се возите и да взимате по 2000 долара заплата.

комунизма свърши а с него и хрантутщината

Не, не говоря за Жан Виденов. Освен това не сме вземали 2000 долара месечна заплата, което не уточни, когато возихме гръцките избиратели по родните им места. А годишна. А сега вземаме доста повече от 2000 долара месечна заплата...

Не, не говоря за Жан Виденов. Освен това не сме вземали 2000 долара месечна заплата, което не уточни, когато возихме гръцките избиратели по родните им места. А годишна. А сега вземаме доста повече от 2000 долара месечна заплата...

значи който ви е закрил добре е направил- така ли?

Костов значи!

За Белгия съм сигурен. Ако не гласуваш, глобата не е голяма, но все пак я има.

Искам да помоля някои от участниците в тоя цирк да престанат да вдигат опашките на други за да пръднат и после да ги докладват. Не е зле да се опитате да продължите разговора с нормален тон и без нападки, в противен случай ще загубите тази възможност!f_closed.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.