Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии относно романа

Featured Replies

добре, и аз съм съгласна,но можем да направим корекции например да вмъкнем преди сцената с решението за ямайка нещо друго,и после става нещо друго и пътуването се отменя така няма ли да е по добре :huh::rolleyes:

• Отговори 461
  • Прегледи 44,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• lost_prophets
    lost_prophets

Не знаех, че има вероятност от кулинарски атаки тук За по-сигурно ще изровя отнякъде една каска, че от тефлоновите тигани и тенджери разправяли "Как болиии" За самия роман- даже смятам

• lost_prophets
    lost_prophets

Бледата лунна светлина призрачно се прокрадваше през големите прозорци на спалнята, любопитно изучавайки луксозната обстановка на помещението с настоятелен поглед. Пълноликият, месест лунен кръг сякаш

• Мен ме навести малко вдъхновение, и реших да го уплътня със старите ни познайници. Пускам сцената си тук, за да може да се коментира: "Скоро младата двойка напусна покоите си, за да потърси подходящ

Може да не харесате това което написах сега , но това беше единственото , което се сетих , за да не замине за ямайка. нямам нищо против да го направи но нека да е след като се оженят.

Ето пак ново 20, Мариана, защо не остави kristi_34 да довърши идеята си и мен не ме изкефи че ще тръгват нанякъде, ама това не е лично творчество честно не мога да разбера за къде сте се забързали толкова, защо не обмисляте нещата които пишете, как можете да напишете нещо за 15 минути и да го пуснете. Какво говорихме досега за последователността и за характера на героите, просто нямам думи...

eй,спокойно бе хора,ще се изпокараме за този роман,на мен лично сцената с любовницата ми хареса,имаше хляб в нея,и ако се поотработи щеше да стане добре,но защо я изтрихте нали нищо нямаше да махаме,а и всички бяхме на мнение че това за Ямака отпада,а пък и момичето може да му е секнала музата и затова да е спряло да пише,логично е някой друг да продължи

Не мога да не се съглася с Тихи и Хеси, и искам да попитам всеки който се присъединява изобщо чете ли написаното до тук, абсолютно всеки път когато седна да пиша препрочитам романа от началото до където сме стигнали и ми изглежда все по-неразбираемо. Героите се люшкат от едно настроение към друго, без видима причина, никой не се опитва да опише поне малко от чувствата им, всеки се стреми да пише само диалози...няма абсолютно никаква последователност...никаква.

Плюс това, имам забележка, момичета не го приемайте като заяждане, ама в цялата дискусия преди започването на темата, а и в настоящата тема го обсъдихме, за сюжета - брак по неволя, което предполага сравнително скорошна женитба, а не карибски приключения. След сватбата да се гонят по моретата колкото искат, няма нищо лошо в идеята, ама съобразявайте се с написаното до сега. Интересно ми е как ще се почувствате ако аз сега се включа с "новините от Мая не бяха добри, Лора се е удавила и пътуването се отлага". Разбира се не бих го направила, но държа да си развиете идеята, а "не да оставяте вратички" както се изрази Джени, идеята е ваша, допишете сцената, защо оставяте този след вас да се чуди как да влезе във вашата глава и да я допише вместо вас.

Съжелявам момичета не знаех за брака по неволя и че се женят. Явно съм изпуснала мястото където сте го обсъждали.

eй,спокойно бе хора,ще се изпокараме за този роман,на мен лично сцената с любовницата ми хареса,имаше хляб в нея,и ако се поотработи щеше да стане добре,но защо я изтрихте нали нищо нямаше да махаме,а и всички бяхме на мнение че това за Ямака отпада,а пък и момичето може да му е секнала музата и затова да е спряло да пише,логично е някой друг да продължи

аз я изтрих мила... знам че не трябваше да се трие нищо но не виждам смисъл тази сцена да седи щом не се харесва и щом не върви със сюжета ... нека момичетата да измислят друг вариант и да продължат сцените както ще е най добре ... мерси че поне ти си я харесала малко Публикувано изображение

Редактирано от saintcat (преглед на промените)

Съжелявам момичета не знаех за брака по неволя и че се женят. Явно съм изпуснала мястото където сте го обсъждали.

В темата за класациите го обсъждахме, когато правихме нещо като проучване, за героите и имената.

Оставам зад мнението си от преди час, че трябва да довършиш ти идеята си, да я доразвиеш.

Маги сега се обръщам към теб, повече от спокойна, а за сцената, ти само го каза "имаше хляб в нея,и ако се поотработи щеше да стане добре".Нямам какво повече да кажа.

В темата за класациите го обсъждахме, когато правихме нещо като проучване, за героите и имената.

Оставам зад мнението си от преди час, че трябва да довършиш ти идеята си, да я доразвиеш.

Маги сега се обръщам към теб, повече от спокойна, а за сцената, ти само го каза "имаше хляб в нея,и ако се поотработи щеше да стане добре".Нямам какво повече да кажа.

както и да е .. kristi_34 е продължила идеята си и е най добре да се захванете да пишете нови сценки

Много се извинявам, трябваше да проуча малко повече темата преди да се включа, но мисля че пооправих нещата. Ако не ви харесат, веднага ще ги редактирам или изтрия. И аз не разбрах, че идеята е брак по неволя, останах с впечатление че насоките и данните в началото са единствени.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

Много се извинявам, трябваше да проуча малко повече нещата преди да се включа, но мисля че пооправих нещата. Ако не ви харесат, веднага ще ги редактирам или изтрия. И за не разбрах, че има брак по неволя, останах с впечатление че насоките и данните в началото са единствени.

всичко е наред мила. оценяваме че имаш желание да се включиш и сега като си запозната очаквам невероятни сценки от теб. браво мила продължавай да пишеш Публикувано изображение

Благодаря ти saintcat, толкова се притесних, че опласках нещата, че почти се бях отказала. Ще чета по често дискусиите и ще се коригирам ако се наложи.

Много се извинявам, трябваше да проуча малко повече нещата преди да се включа, но мисля че пооправих нещата. Ако не ви харесат, веднага ще ги редактирам или изтрия. И за не разбрах, че има брак по неволя, останах с впечатление че насоките и данните в началото са единствени.

Ето за това говоря, последователност, веднага след разговора на Джени следва нова сцена, която е абсолютно свързана с предходната. kristi_34 вторият ти опит ми хареса много, разговора е доста остроумен, и си влязла в отношенията им до момента. Честно хареса ми.

Само ако може Джени да оправи името на Мая на Моли. Мерси предварително.

Готово. :rolleyes: Сцената си е паснала много добре. Браво, измъкна ме от писането. Публикувано изображение

Редактирано от djeni_993 (преглед на промените)

Не искам да обидя никой но на мен образът на Елизабет ми се вижда объркан, а действията и са непоследователни. Струва ми се, че не се чете написаното преди това. Сцените преминават бързо и някак си отгоре. Не се развива написаното. Има моменти в които цялата логика се губи. Например , защо Катрин и Девлин са потърпевши от сцената на бала при положение ,че те са се държали добре и не са се излагали. Къде са родителите на Елизабет и Катрин при разговорът в кабинета, излиза че, херцогът е единственият от който зависи всичко.

Не искам да обидя никой но на мен образът на Елизабет ми се вижда объркан, а действията и са непоследователни. Струва ми се, че не се чете написаното преди това. Сцените преминават бързо и някак си отгоре. Не се развива написаното. Има моменти в които цялата логика се губи. Например , защо Катрин и Девлин са потърпевши от сцената на бала при положение ,че те са се държали добре и не са се излагали. Къде са родителите на Елизабет и Катрин при разговорът в кабинета, излиза че, херцогът е единственият от който зависи всичко.

За Катрин и Девлин се смята компроментиращо острия разговор, който бяха провели по-рано, поне такава е идеята мисля. Иначе съм напълно съгласна с мнението ти. Наистина в разговора в библиотеката липсва осезаемото присъствие на двете майки, които много настоятелно извикаха в началото. Освен това, според мен, индивидуалните разговори после трябваше да са малко по-обстойни като че ли.

Пете не се обиждай,мила,нямала съм такова намерение,призива ми беше към всички,исках само да се запази добрия тон,без да засягам никой конкретно :eek:

Редактирано от lunichkata90 (преглед на промените)

Момичета, без да имам право да ви се бъркам ще ви посъветвам да си изберете един човек в ролята на редактор, който да изглажда преходите ви.

Всички писатели си имат такива Публикувано изображение Така че не се чудете, а си харесайте някоя от вас, която да редактира (и да си пипа без никой да й се сърди, че то творците са изключително чувствителни на тази тема) :eek: Просто всеки има свой собствен подход, един човек може да ви обедини и да направи подхода ви общ и единен.

Иначе ви пожелавам успех. Ужасно много харесвам позитивизма, който излъчвате.

За съжаление не съм прочела още всичко написано, но с удоволствие, когато имам възможност, муза и мнение и аз бих се включила :rolleyes:

Пете не се обиждай,мила,нямала съм такова намерение,призива ми беше към всички,исках само да се запази добрия тон,без да засягам никой конкретно :eek:

Маги не се обиждам, но и не смятам че с нещо съм нарушила добрия тон или който да било друг, в крайна сметка разменихме малко реплики, но нека и на модераторите им стане по-интересно, сигурно сме им много скучни за четене. Не искам да оставям у никой впечатление за заяждане, просто аз съм човек който каквото мисли го казва, не искам да съм лицемерка. Идеята е да се получи нещо добро от цялата работа която сме подхванали, затова още от началото призовавам за критика, добра или лоша критиката е полезна и лично според мен води единствено до усъвършенстване.

е добре,кой ще е редактора,според мен този на когото най му върви в писането,може да си ти Пете,или ако не искаш някой друг,давайте предложения

е добре,кой ще е редактора,според мен този на когото най му върви в писането,може да си ти Пете,или ако не искаш някой друг,давайте предложения

Аз съм навита, стига да смятате че е нужно и ако мислите че ставам за това, нямам нищо против, даже мисля че Тихи също ще се навие, да работим заедно...Вие решавате.

Така..дами, аз също мисля,че трябва да се синхронизират нещата малко.Идеята за редактор е много добра,но на този човек ще му падне доста работа и вместо да го затрудняваме по-добре да сме по-внимателни,когато пишем...Петето е права,не бързайте,обмисляйте добре,когато пишете...Наистина на моменти е много хаотично развитието на действието,много са резки промените в отношенията на главните герои..не може така ;) Не искам сега да се карате,първоначалната идея беше да се забавляваме и се надявам до края на нашия проект да е така ;) Знам,че всеки има различен вкус и му се ще нещата да вървят в определена посока,но все пак на първо място не трябва да забравяме,че това е общ експеримент и трябва да се съобразяваме с написаното дотук :) Така че моля ви не бързайте...не е важно да пишем постоянно,а качествено :)

Абе без да съм зла от каде се появи това с Ямайка.Малко трудно ще се измъкнем от тая ситуация.

Казвам пак без да обиждам никой.

Ако питате за редактор съм съгласна.Петито е страшен писател стига това да не и пречи да пише и да ни измъква от нашите глупости.

За романа мисля че ще е супер.Просто най-хубавият роман писан до сега.Защото обхваща всички вкусове.

А до Елизабет за да е интересна тя трябва да е многопластова като герой.Алекс също.Мисля че йм трябва повече внимание като главни герой.

Аз зациклих.Някой да даде идея.

Ще ми се да доразвия ролята на Доменик.

Като власна майка.Дълбоко в себе си мръсница и иска да мърсува с Аштан.

Да не ме помислите за извратеа само.Нахвърлям идея понеже не ме бива в любовните сцени.

Очаквам отговор от редакторите Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от laska (преглед на промените)

• Автор

Аз имам следното предложение: Петя и Тихи да се заемат съвместно с редакциите, като се координират, а аз ще променям постовете когато ги редактират.. Обаче ако се приеме това, ще трябва да поизчакате май ден-два с "музата", докато въведем малко ред в досегашното развитие на романа..

Здравейте,

днес ме нямаше и когато се зачетох в романа ни и в дискусиите относно нея видях че доста сте се развихрили :lol6:

Подкрепям идеята за редактори и предложението те да са Пете и Тихи (ако и двете са съгласни разбира се) че Петето е много добра в хармоничното преминаване между сцените и доразвиването им а Тихи изобразява доста добре чувствата а няма да е лошо да се добавят и те към диалозите в които се усеща че липсват, а и знам че и двете имат опит в писането.

А с това че трябва да почакаме 2-3 дена за да се въведе ред не е проблем, няма за къде да бързаме нали пишем за удоволствие :wow: не мога да разбера за къде сме се разбързали толкова, ами че то дори много опитните писатели пишат романите си понякога даже с години...

ПП Милена, добра е идеята ти да доразвиеш ролята на Доминик, че аз все още не мога да се сетя как за 3 години от любяща съпруга и добра майка тази жена се е превърнала в такава мръсница :P но моля те не я забърквай с маркиз Аштън (който е приятел на Девлин) а можеш колкото си искаш да ги накараш да мърсуват с Граф Андре дьо Монтбар без да се притесняваш че някой ще те помисли за извратена Публикувано изображение

ППП Момичета, много се бъркат имената хем на главните, хем на второстепенните герои, което е много неприятно при четене, затова имам специална молба към бъдещите редакторки на романа: в първия пост освен имената на главните и родителите им да се запишат и имената на основните второстепенни герои (те вече горе-долу се оформиха) като например:

Граф Андре дьо Монтбар - лошия, най големия враг на Александър,иска Елизабет, мърсува с майка й

Аделайда - лошата, роднина на главния, иска Александър

Тристан Дейърброк, маркиз Аштън - най добрия приятел на Девлин, циник

Моли - камериерката на Елизабет

......

...

мисля че така описани те няма да се бъркат, разбира се ако всеки пишещ си направи труда да направи справка преди или при писане...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.