Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии относно романа

Featured Replies

Ох извинете на всички особено на редакторите.Имам доста голям проблем, че като започна да пиша малко се отнасям. Обещавам , че ще се постарая повече. П.С Ако обърнеш малко повече внимание ще забележиш че правя и правописни грешки ;)

Редактирано от laska (преглед на промените)

• Отговори 461
  • Прегледи 44k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• lost_prophets
    lost_prophets

Не знаех, че има вероятност от кулинарски атаки тук За по-сигурно ще изровя отнякъде една каска, че от тефлоновите тигани и тенджери разправяли "Как болиии" За самия роман- даже смятам

• lost_prophets
    lost_prophets

Бледата лунна светлина призрачно се прокрадваше през големите прозорци на спалнята, любопитно изучавайки луксозната обстановка на помещението с настоятелен поглед. Пълноликият, месест лунен кръг сякаш

• Мен ме навести малко вдъхновение, и реших да го уплътня със старите ни познайници. Пускам сцената си тук, за да може да се коментира: "Скоро младата двойка напусна покоите си, за да потърси подходящ

Както видяхме до тук колко избухлива, може да е Елизабет, си мисля че сцената с една гневна любовница, ще бъде просто покъртителна! ;) Представям си я с един дебел кичур коса в едната ръка (откъснат) а в другата бухалка или нещо с подобно предназначение. При Катри го виждам по друг начин. Тя по-скоро ще разпердушини съпреницата с острия си език!

браво момичета не съм прочела ред от редакцията, но залагам шапката на дани (да се влюбиш в негодник) че ще направите нещата така, че да треперим за всеки следващ ред. за останалите момичета: всяка идея и интерпретация на този роман е ценна просто мисля, че за да се получи идеята трябва да се обедините и сте избрали правилните хора да го направят

Дами, редакцията ври и кипи, ама то много писано, много подробности и не става бързо. Та стигнахме до един деликатен момент. Когато граф Монтбар беше въведен като персонаж, а и в следващи сцени, се спомена за нетърпимост между него и Алекс. Тук въпросът ни е на какво да се дължи тази омраза между двамата? Помагайте! :baby:

Дами, редакцията ври и кипи, ама то много писано, много подробности и не става бързо. Та стигнахме до един деликатен момент. Когато граф Монтбар беше въведен като персонаж, а и в следващи сцени, се спомена за нетърпимост между него и Алекс. Тук въпросът ни е на какво да се дължи тази омраза между двамата? Помагайте! :)

Ами, Тихчо, като се има пред вид голямата слабост и на двамата към нежния пол, може би сблъсъка между тях се дължи на обща любовница, която разбира се е предпочела Алекс. :P И от там голямата ненавист на граф Монтбар, който се мисли за неотразим и невероятен "покорител" на женски сърца :P Брррррр

П.С> Тихи, поздравления, мила. Пожелавам ти много, много успехи на новия пост в акаунт и все така - всеотдайна и мила Публикувано изображение

...

ПП Боби, мисля си че маркиз Аштън може да се справи с Аделайда и да я вкара в правилния път - че тя не е злобарка а само малко озлобена и влюбена в неподходящия за нея мъж :P

Да, мила, и моята идея беше такава ;)

аз пък мисля,че може Алекс да не го харесва,защото хвърля страстни погледи на Бет :)

Маги, то едно на ръка, че Алекс ще е вбесен от нападките на графа към Бет, но в случая става дума за намекната стара вражда. Идеята на Боби не е лоша, но малко трудно ми се вижда да се реализира. Петето предложи да са се срещнали на бойното поле по времето, когато Англия и Франция за воювали(битките с Наполеон).

И аз останах с впечатлението, че непоносимостта между двамата датира по-отдавна, т.е. отпреди запознанството на Алекс с Бет Публикувано изображение Пък и като се има в пред вид, че основните занимания на английската аристокрация от онова време са били:жени, коне, хазарт нямаме много възможности за избор, си мисля. Според дотук написаното Алекс трябва да е бил на 19 години, когато войната с Наполеон е приключила през 1815 година, а и първи синове-наследници на херцози не знам дали са били участвали активно във войната :super: Иначе идеята на Петето е много логична и добра. Публикувано изображение

Друго,за което се сещам: откъде идва богатството в двете семейства? Развиват ли някакъв бизнес (например да имат корабна компания) или доходите им са само от наследствените имения, които притежават? Вярно, че английските аристократи са били големи нехранимайковци и почти с нищо полезно не са се занимавали, но дали нашите няма да е добре, да се занимават с нещо полезно и ползотворно? Публикувано изображение

В този ред на мисли, може би Алекс е прецакал някоя недобросъвестна бизнес-сделка на този гадняр френския граф и той е решил да му отмъщава. Или пък в някоя игра на хазарт, в която аристократите са били способни за една вечер да проиграят всичкото си богатсво и имения, Алекс да е успял да спечели от гадняра голям залог, равняващ се на цяло състояние. Ами това се се щам засега... :)

Редактирано от bobych (преглед на промените)

• Автор

Забременяло и изоставено момиче, което се е самоубило - публична тайна да е, че сър "Гаден" е причината, но е недоказуемо.. Или участието на сър "Гадняр" в някакъв клуб, известен с отвратителната си репутация.. Или садистични наклонности на "съра", проявявани в елитните публични домове.. P.S. Честито, Тихи :P

И аз останах с впечатлението, че непоносимостта между двамата датира по-отдавна, т.е. отпреди запознанството на Алекс с Бет Публикувано изображение Пък и като се има в пред вид, че основните занимания на английската аристокрация от онова време са били:жени, коне, хазарт нямаме много възможности за избор, си мисля. Според дотук написаното Алекс трябва да е бил на 19 години, когато войната с Наполеон е приключила през 1815 година, а и първи синове-наследници на херцози не знам дали са били участвали активно във войната :speak: Иначе идеята на Петето е много логична и добра. Публикувано изображение

Друго,за което се сещам: откъде идва богатството в двете семейства? Развиват ли някакъв бизнес (например да имат корабна компания) или доходите им са само от наследствените имения, които притежават? Вярно, че английските аристократи са били големи нехранимайковци и почти с нищо полезно не са се занимавали, но дали нашите няма да е добре, да се занимават с нещо полезно и ползотворно? Публикувано изображение

В този ред на мисли, може би Алекс е прецакал някоя недобросъвестна бизнес-сделка на този гадняр френския граф и той е решил да му отмъщава. Или пък в някоя игра на хазарт, в която аристократите са били способни за една вечер да проиграят всичкото си богатсво и имения, Алекс да е успял да спечели от гадняра голям залог, равняващ се на цяло състояние. Ами това се се щам засега... :rolleyes:

Значии да уточня това за войната :P По мое настояване, споменаваме че Алекс бяга от вкъщи на 17 и дефакто участва 2 години във войната срещу Наполеон. Та идеята ми е, че са се запознали по време на войната, лично аз съм за "Андре е двоен агент, разкрит от Алекс, но отървал се благодарение на богатството и титлата си"

От тук предложеното подкрепям Боби, за големият залог на покер, Андре губи цялото си състояние, включително и едно именийце на Женевското езеро (страшно подходящо за меден месец, ако ме разбирате Публикувано изображение ) и вече разорен гадняра му с гадняр започва да върти нечисти сделки, за да се издържа.

Има и друг вариант, комбинираме всичко предложено ето така:

Графа участва в "таен клуб", популярен със садистичните си наклонности и то не само във секса. По време на войната Андре се хваща с много красиво момиче от провинцията Лорейн (примерно), което забременява от него, но Андре го отхвърля. Момичето не вижда спасение от съдбата си и се мята от една скала, като свидетел на самоубийството е Александър, който тъкмо се е присъединил в частта където е и Андре (нали е двоен агент и се шматка из лагера на англичаните). И въпреки че Алекс не го харесва, заради историята с момичето, няма доказателства и се държи приятелски с графа. Една вечер играят покер, по време на който Андре губи всичко и в избухването си се държи не особено цивилизовано, изпуска се за неща, дето не трябва да се знаят и така Алекс го заподозрява и след много дебнене успява да докаже че е двоен агент. Като сложиш и привличането, което "съра" (Хеси това направо ме спука от смях) изпитва към Бет, а пък Бет точи лиги по Алекс...направо да се чудиш как не са се избили до сега.

По-голям гадняр едва ли ще го докараме... ама давайте, в биографията му има още малко място!

Благодаря на всички за честитките. :rolleyes: Та да минем на въпроса... Нека изберем едно, че ако го омешаме така, няма да ни стигнат две седмици да обясняваме защо толкова много се мразят. Пете, защо си създаваш допълнително работа... хихи? И друго, родителите на Алекс няма да са запознати, че сега редактирам сцената с въвеждането на Монбар като персонаж и ми е нужно те да са в неведение. Мен ако питате, най добре ще е двамата да са се срещнали през войната. Мисля си Монбар да е бил дипломат, общо взето мошеник на дребно, ще е снасял информация и за двете страни за пари. Алекс ще да е надушил, че не му е чиста работата, но няма да е успял да го разобличи (все пак уж графа е с връзки навсякъде). И така Алекс един вид е заплаха за Монтбар и затова ще е тази стаена вражда. Като може да включим, че Алекс е чувал слухове за извратените привички на графа, което още повече го настройва срещу него. Това е моята идея. :speak:

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

• Автор

Ми, като гледам, успя да го докаросаш, Тихи :speak: Пете, много сложно ще стане, ако вземем голямата мешавица - има да обяснявате три глави подред кое, кога и как е станало (не, че не ми хареса интригата де, направо да се чуди човек как не са се изпотрепали досега :rolleyes: ) Така че май е по-добре по по-стегнатия вариант на Тихи да е :P

Ми, като гледам, успя да го докаросаш, Тихи :wub:

Пете, много сложно ще стане, ако вземем голямата мешавица - има да обяснявате три глави подред кое, кога и как е станало (не, че не ми хареса интригата де, направо да се чуди човек как не са се изпотрепали досега :P )

Така че май е по-добре по по-стегнатия вариант на Тихи да е ;)

Хихихи Мила, както и да го изстипосате, все ще съм доволна, важното е където и да го сбара Алекс и бой, млатене, ританици, тупалки...мисля че се изразих достатъчно ясно Публикувано изображение

Хихихи Мила, както и да го изстипосате, все ще съм доволна, важното е където и да го сбара Алекс и бой, млатене, ританици, тупалки...мисля че се изразих достатъчно ясно Публикувано изображение

Мила, вие тез двамата ще ги изтрепите преди края на романа Публикувано изображение

Мила, вие тез двамата ще ги изтрепите преди края на романа Публикувано изображение

Ако мога да предложа:

Отделете една глава на Монбар за по-голяма яснота.

Публикувано изображение

ей какви идейки сте наредили Публикувано изображение направо страхотно,то май е по добре да четеш обсъжданията за романа отколкото самия него Публикувано изображение

да ви кажа,че идеята да се занимават с бизнес май е по добра отколкото да безделничат това е моето мнение Публикувано изображение

Моята идея зя Аделайда: Тя не е влюбена в Александър истински, а иска да бъде херцогиня и да живее в разкош. Затова по всякакъв начин ще се опитва да осуети женитбата, а след като бракът между Алекс и Елизабет стане факт ще се опита да я убие, за да може бъдещият херцог да е свободен отново. Ако вие имате други идеи за нея споделете.

привет,аз не давам зор но много ми е интересно кога ще привърши редацията :P и общо взето как върви ;)

Моята идея зя Аделайда: Тя не е влюбена в Александър истински, а иска да бъде херцогиня и да живее в разкош. Затова по всякакъв начин ще се опитва да осуети женитбата, а след като бракът между Алекс и Елизабет стане факт ще се опита да я убие, за да може бъдещият херцог да е свободен отново.

Ако вие имате други идеи за нея споделете.

Моята идея зя Аделайда: Тя не е влюбена в Александър истински, а иска да бъде херцогиня и да живее в разкош. Затова по всякакъв начин ще се опитва да осуети женитбата, а след като бракът между Алекс и Елизабет стане факт тя ще се оттегли с наранено сърце и също толкова наранена гордост и ще си ближе раните в един ъгъл където ще я открие маркиз Аштън, който по начало ще се подиграва с нея но после ще и покаже какво е когато се влюбиш истински Публикувано изображение

Нали съм романтичка до шушка, не искам никой да е лош (злобата на Монтбар ще им стига на главните) а и мисля че в тяхната история можем да обработим и сюжета "укротяване на опърничавата"

Редактирано от svetla11 (преглед на промените)

Моята идея зя Аделайда: Тя не е влюбена в Александър истински, а иска да бъде херцогиня и да живее в разкош. Затова по всякакъв начин ще се опитва да осуети женитбата, а след като бракът между Алекс и Елизабет стане факт тя ще се оттегли с наранено сърце и също толкова наранена гордост и ще си ближе раните в един ъгъл където ще я открие маркиз Аштън, който по начало ще се подиграва с нея но после ще и покаже какво е когато се влюбиш истински Публикувано изображение

Нали съм романтичка до шушка, не искам никой да е лош (злобата на Монтбар ще им стига на главните) а и мисля че в тяхната история можем да обработим и сюжета "укротяване на опърничавата"

да идеята ти е по хубава,а това с влюбването в Аштън направо ми легна на сърцето Публикувано изображение

привет,аз не давам зор но много ми е интересно кога ще привърши редацията :ass: и общо взето как върви :speak:

Дами, молим за извинение. За съжаление и на двете с Петето ни се струпаха неочаквани проблеми и ангажименти (Петето нямаше достъп до интернет, аз пък трябваше да помагам на село), които нямаше как да отложим и последните два дни работата по романа малко се застоя. Но сме решени да наваксаме пропуснатото време, до два дни ще сме готови. :) Остават ни финалните 5 сцени.

да идеята ти е по хубава,а това с влюбването в Аштън направо ми легна на сърцето Публикувано изображение

Радвам се че ти е харесала идеята мила, значи и ти си падаш малко романтичка като мен Публикувано изображение какво да се прави не ги искам лошите, те така или иначе са навсякъде в реалния свят нека да си останат кусур в романа ни :)

Радвам се че ти е харесала идеята мила, значи и ти си падаш малко романтичка като мен Публикувано изображение какво да се прави не ги искам лошите, те така или иначе са навсякъде в реалния свят нека да си останат кусур в романа ни :P

права си а пък ако има много злодей няма да е интересно,аз винаги съм харесвала книги в който лошите се обръщат на 180 градуса и добротата им е неочаквана Публикувано изображение

Идеята за Аделайда ми харесва.Браво момичетаНевероятни сме Публикувано изображение

• Автор

И така, дами..

Редакцията бе направена успешно.

Романа (поне написаното до момента де ;) ) е качен, а темата "Да напишем любовен роман" е отворена и очаква продължението си.

Силно препоръчвам на всички пишещи да изчетат много внимателно написаното досега, преди да се включат отново в развитието.. Публикувано изображение

Момичета свършихме с редакциите. Искам да се извиня на всички за забавянето, но една голяма буря в софийското равно поле блокира достъпа ми до интернет. Искам да благодаря на Тихи, за времето, в което работихме заедно, беше ни много приятно, мога да кажа, че страхотно се сработихме, дали резултата е добър ще кажете вие. Сега за самите корекции, мога да кажа, че като цяло сме се придържали към написаното, в някой постове сме внасяли повече редакции от други и причината е, че сме преценили, че за ситуацията повечето подробности са били удачни. Надявам се, че сме оправдали очакванията.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.