Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бърз въпрос за видеокарта...

Featured Replies

Имам следния избор: 9800GT vs 2900XT. Цената им е почти еднаква (радеона е с 10лв по-евтин). Тъй като рових вече няколко дена в нета, информацията за 9800 е мноооооооооого оскъдна, GTX и GTS тестове - колкото поискаш, но чистия GT вариянт - никаде. Та въпроса ми е, коя от двете да взема? 6100 вече не я издържам...

ПП: Четох из нета, че 2900 е звяр от страна на клока. Малко или много смятам да барна това онова по видеото. Няма да е екстремно, но ако успея да направя нещо по-мощно, защо не?! Та имайте предвид и маааааааалко клок.

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Вземи си една такава и не се разколебавай с глупости - цък Тая 9800гт вървеше и се продаваше миналата година по това време. Тогава излезе и 4850 и я отнесе, забрави ли ги тези неща laugh.gif

Или изчакай около един месец и нещо за новата серия на АТИ. А 4770 явно няма да се появи трайно на пазара или поне още месец ще я няма. Ако толкова не можеш да изтраеш - 4850 на гигабайт или се ослушвай за 4770, дай заявка в някоя фирма и чакай неопределено време за внос :super:

вземай 9800гт - това е 8800гт по по нисък микронен процес - много по бързо от 2900hd (което е hd само на хартия) 9800 е по бърз колкото и да клокнеш 2900 (печката)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Приятелю, проблема не е че не знам какво да си купя, проблема е че не мога да отделя (и на врата да си стъпя) повече от 120лв накуп. 4770 все ще я изкопая от някаде, ама тя пак под 170лв няма да ми я дадат, а аз от де да ги зема тея пари?! Единствения ми вариянт е втора ръка. А втора ръка съм ограничен до горепоказания избор... Искам 4770, искам 4850, ма от де пари за тях?! а тая мойта 6100 издъхва суперздраво при натоварване, по-голямо от старкрафт...

С VAPOR-X охлаждане на добра цена http://sky.bg/Details.aspx?ID=13256 512МБ версичята е към 205лв.

Приятелю, проблема не е че не знам какво да си купя, проблема е че не мога да отделя (и на врата да си стъпя) повече от 120лв накуп. 4770 все ще я изкопая от някаде, ама тя пак под 170лв няма да ми я дадат, а аз от де да ги зема тея пари?! Единствения ми вариянт е втора ръка. А втора ръка съм ограничен до горепоказания избор... Искам 4770, искам 4850, ма от де пари за тях?! а тая мойта 6100 издъхва суперздраво при натоварване, по-голямо от старкрафт...

9800GT най-евтините варианти се въртят около 180лв, колкото 4770.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Тестове на 9800GT много в нета. Почти във всяко сравнение се дава и 9800GT за сравнение. 9800 GT e равна на 8800GT. Дори процесът на производство е същия. Това, че 8800GT се казва така, а не 9800, е политика на NVIDIA. Технологията на 8800GT няма нищо общо с подобните карти от серия 8, с изключение на един модел 8800GTS, който излезе малко след нея. Трябва да се внимава с 8800GTS, защото има карти, направени по старата технология със същото означение, които са доста по-бавни и от 8800GT. Имам предвид номерацията на ядрото. 2900XT e по-бавна от 9800GT и е направена по стара технология. Моята 8800GT в момента работи на

600/1800@680/2100. Клокът е около 12-15 % с волтмод на ядрото. Някои екземпляри на други марки издържат и над 700 MHz клок на ядрото, но паметта им не минава 1900-1950 MHz. Зависи от бройката. Аз съм твърдо за 9800GT. Ето и някои тестове:

8800GT срещу 2900XT

Имай предвид, че 8800GT и 9800 GT са еднакви карти. Просто на втората е променено името в началото на 2008 година, за да е в унисон с останалите карти от 9-та серия.

А ето и сравнение, в което участват 9800GТ и 8800GT

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

а сяга ако сложите и тая към общата картинка ще бъде екстра...

цък

а сяга ако сложите и тая към общата картинка ще бъде екстра...

цък

4670

По-слаба от 9800GT. Пробвал съм 4670, но на лаптоп. Игрите вървят максимум на средни детайли.

Толкова ли неможе да намериш 1лев и 39 стинки? biggrin.gif

С VAPOR-X охлаждане на добра цена http://sky.bg/Details.aspx?ID=13256 512МБ версичята е към 205лв.

9800GT най-евтините варианти се въртят около 180лв, колкото 4770.

Ама ти не четеш, че psycho_666 говори за карти втора ръка до 120 лева. А 9800GT е идеалната карта, на която вървят всички игри на макс при резолюция до 1280x1024 с АА . Crysis върви на High с 8АА и 1024x768.

Far Cry II я играя на 1024x768 с 8АА и максимални детайли.

Толкова ли неможе да намериш 1лев и 39 стинки? biggrin.gif

Къде го прати ти - във втора дивизия biggrin.gif С тая карта може да си джитка само тетриса biggrin.gif

Намирай още 50 лв. и ходи в мултирама има 4770.Захранването ако ти е тва от подписа по добре и него смени,че аз имах много проблеми с подобно захранване.

Намирай още 50 лв. и ходи в мултирама има 4770.Захранването ако ти е тва от подписа по добре и него смени,че аз имах много проблеми с подобно захранване.

Да, най-добре от "Мултимошениците" biggrin.gif Пример. Вземат кутии CoolMaster 690. Махат двата вентилатора и сглобяват "супер конфигурация", рекламирайки останалия ВЕНТИЛАТОР! Другите ги продават насипно. Ходих ей така да видя цените на вентилаторите и останах изненадан. Уж новите вентилатори бяха със следи от катран и окъсани кутии! На всичко отгоре бяха с цени, дето по нищо не се отличават, ако поръчаш подобни от интернет + доставката. Влизаш в магазина и веднага някой некадърник се лепва за теб и иска да ти помогне. Аз просто искам да разгледам, а не някой да виси над главата ми.

Не му казвам ди си взима комп от там просто имат няколко бройки 4770!

Абе вие не разбрахте ли, че човека няма пари за 4770. Каза - 120лв. и в тоя случай 8800GT/9800GT втора ръка е идеален вариант.

То това е двигател на кола та да се раздрънка понеже е каран без масло. Пък и 9800GT е достатъчно нова карта, че да се намери бройка с остатъчна гаранция.

Само ,че ще трябва да отдели и парички за захранване ,че този делукс не ми се вижда никак стабилен!Иначе съм съгласен с горния пост.

• Автор

Ясно, 9800 ще е... Благодаря на всички.

И ако някой си имс спорове с друг да си ги пренесе на ЛС, не в моята тема...

Отново б;агодаря на всички. Що се отнася до захранването това е следващото нещо, което ще купувам, но за съжаление когато имам пари...

Ясно, 9800 ще е... Благодаря на всички.

И ако някой си имс спорове с друг да си ги пренесе на ЛС, не в моята тема...

Отново б;агодаря на всички. Що се отнася до захранването това е следващото нещо, което ще купувам, но за съжаление когато имам пари...

тва захранване ще ти грее много с 9800 и не се знае колко време ще издържи.По добре първо захранване смени след тва видео.

тва захранване ще ти грее много с 9800 и не се знае колко време ще издържи.По добре първо захранване смени след тва видео.
Напълно съм съгласен с това мнение! Колега си купи преди време HD4670 която даже няма допълнитерен конектор а се захранва само от слота,процесорът му беше х2 4200 а захранването 350 вата...при натоварване яко рестартираше и му правеше мизерии...определено 9800 ще харчи повече ток...
  • Автор

Хора, до сега бях със 7900GT на XFX, фабрично клокната. Никакъв проблем със захранването. Волтажите са по-стабилни от на работа фортрона 400PNR. Знам, че няма как да ви убедя, че ще издържи, но ще издържи, поне няколко месеца, докато събера пари за друго захранване. А сега взема ли захранване просто няма да видя видеокарта до нова година...

• Автор

Тъй... 9800GT се размина. Няма 9800 за мене... Оставам с бюджет от 120 - 130лв.

Избора остава 2900ХТ или 9600GT.

Вярно, че 2900 е по-бърза и ми идва по-евтина, но се колебая, щото 9600 е нова (не е 2-ра ръка), яде по-малко ток и е по-тиха. И без това кашона е пред излитане вече...

Вземи си 9600GSO, като пари е малко по евтина и малко по-добра от 9600GT.

А това не е вярно. 9600GSO е като "орязана" версия на 9600GT тя е 192 бита и е по-бавна.

А иначе по въпроса , прав си че 2900 е по-добрата, но тя гълта и повече ток и грее повече това.Ако 2900 е намериш от някой приятел и има поне някаква минимална остатъчна гаранция и след като е пробваш аз лично бих взел нея.Но ще се притеснявам , че с това захранване няма да е сигурно!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.