Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програми и способи за разделяне на харддиск (обединена)

Featured Replies

С Windows 7 съм разделих си HDD с EASEUS Partition Master и нямах никакви проблеми и е безплатна.

• Отговори 418
  • Прегледи 94,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На системен диск може да се прави Shrink, но Extend не може.

• Windows 7 Menager е доста добра програмка з оптимизаране на 7-та. Има и такава функция която ти трябва. Зареждаш я ... В дясно избираш "Misc. Utilities" после "Windows Utilities" ..."Disk Utilities" .

• Как да си разделя HDD на С и D 250gb???

Публикувани изображения

Здравеите със каква програма ще пропоръчате да си разделя харда

ВИНДОВС 7 СЪМ акронис диск директор не става пробвах я за вин7

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :ph34r:

ВИНДОВС 7 ... я нова операционна система ... не съм я чувал ... да не говориш за Windows 7 :P !!!! Къде успя да видиш толкова В-та в думата ?

Извинете за грешката ама може ли да я пишеш оправено не се сетих как се пише правилно :whist: АА КЪМ ТЕМАТА: ИСТЕГЛИХ СИ ЕАСЕУС вижте какво показва тя: мисля показва че имам дял но не се вижда но кажете ви по добре ?какво да правя

post-253056-1268657473,25_thumb.jpg

Редактирано от MUSTI_1 (преглед на промените)

Извинете за грешката ама може ли да я пишеш оправено не се сетих как се пише правилно :whist:

АА КЪМ ТЕМАТА:

ИСТЕГЛИХ СИ ЕАСЕУС вижте какво показва тя: мисля показва че имам дял но не се вижда но кажете ви по добре ?какво да правя

от къде го имаш тоя диск ???

Как от каде?? от магазина :whist:

Верно не предположих , имах пред вид кои го е преоразмерявал преди теб и далине ги е остави умишлено тия 100 гб скрити , може да има някаква рековери информация или да е скрита с цел от изтриване

все пак се подвизават някакви 16 гб там

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

ок а сега искам да пробвам със партидатион магис

благодаря :blink:

Научи се да пишеш грамотно.

Предложих ти програмата която би ти свършила безпроблемна работа за разделяне на диста под буут мод но явно те мързи да четеш внимателно. :blink:

Редактирано от ThΣXΣLEMΣNT (преглед на промените)

Със нея не можах да се справя сега тука разделих нещо станаха 3 :) ако може да кажете каде да натисна хирен боот благодаря

Скоро ми се наложи да инсталирам Win7 на лаптоп Acer който беше с инсталиран линукс. Харда беше разделен по същия начин 100/360 и Линукса беше на 100мб. С инсталационният диск на семицата по никакъв начин не ми даваше да форматирам тия 100мб. Затова пък с инсталационен на XP нямах никакъв проблем, просто след формата и рестарт смених инсталацията със седмицата и след това можех да форматирам и т.н Разбира се, че това е свързано с преинсталиране, а става и с други виртуално заредени партитишън програми.

HIREN BOOT не можах да се справя може ли да обясните каде да натисна ? благодаря

HIREN BOOT не можах да се справя може ли да обясните каде да натисна ?

благодаря

Защо трябва да се повтарят едни и същи неща по сто пъти в един и същи форум.

Казах ти запиши едно сд с Gparted и там е на български

уин 7 има собствен инструмент за тая цел.

много ме съмнява че акронис не става !!!

Това че ти не може да подкараш акронис е друга работа.

пробваи също ако искаш и с Gparted от live cd

и друг път ползваи търсачката

какъв е този инструмент на вин 7 :yanim:

Това си го има вградено ли или се тегли и ако може линк? мерси

Това си го има вградено ли или се тегли и ако може линк?

мерси

Това сериозен въпрос ли е не мога да схвана? Ако е сериозен хвани някои по запознат да се справи с проблема ти защото ти е рано още да преоразмеряваш макар че не е нещо особенно.

Това е съвет с цел да ти предпазя данните а ти го приемаи как искаш .

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, преди седмица си купих Нотбук Асер 10,1 инча с 160ГБ хард диск. При стартирането му започна да си инсталира сам вградения лицензен уиндоус ХР. По време на инсталацията никъде не видях въпрос за разделяне на харда на 2 дяла и така си приключи инсталацията. Вярно, че диска е малък, /след инсталирането на ХР и разните му там други вградени програми и описания останаха около 125ГБ свободно място/ но ми се иска все пак да разделя диска на Ц и Д, за да може при евентуална преинсталация /ако е възможно/ информацията качена на Д да се запазва. Ако някой има опит, моля за съвет! Модела е Нетбук Acer Аspire One AO532h

Можеш да го разделиш и под Win, кликаш в/у диска с второто копче на мишката даваш формат естествено NTFS. Оф, не беше така не се сещам в момента точно.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Здравейте, преди седмица си купих Нотбук Асер 10,1 инча с 160ГБ хард диск. При стартирането му започна да си инсталира сам вградения лицензен уиндоус ХР. По време на инсталацията никъде не видях въпрос за разделяне на харда на 2 дяла и така си приключи инсталацията. Вярно, че диска е малък, /след инсталирането на ХР и разните му там други вградени програми и описания останаха около 125ГБ свободно място/ но ми се иска все пак да разделя диска на Ц и Д, за да може при евентуална преинсталация /ако е възможно/ информацията качена на Д да се запазва. Ако някой има опит, моля за съвет!

Модела е Нетбук Acer Аspire One AO532h

Клик.

Това - Acronis Disk Director Suite до колкото виждам е програма за разделяне диска на 2 части. Това и аз си мислех - да потърся програма, която да ми раздели диска. Не знам обаче, ако в един момент уиндоуса спече и се наложи преинсталация как ще трябва да направя преисталация със този лицензиран уиндоус дето ми се стартира сам като включих за първи път лаптопа и дали няма пак да инсталира уиндоуса на един диск т.е. да си форматира целия хард, като изтрие информацията на Д.

Това - Acronis Disk Director Suite до колкото виждам е програма за разделяне диска на 2 части. Това и аз си мислех - да потърся програма, която да ми раздели диска. Не знам обаче, ако в един момент уиндоуса спече и се наложи преинсталация как ще трябва да направя преисталация със този лицензиран уиндоус дето ми се стартира сам като включих за първи път лаптопа и дали няма пак да инсталира уиндоуса на един диск т.е. да си форматира целия хард, като изтрие информацията на Д.

Би трябвало при преинсталация ХР-то да види вече разделения хард диск и да инсталира в системния дял.

ОК. Ще изтегля тази програма и ще пробвам довечера да разделя харда. Ще прочета отново и упътването - да видя как се прави преинсталиране / ако се наложи да съм подготвен/.

Да наистина не е лошо да се почете малко преди да се пишат глупости ! Неттопчето има рековери партишан ако не се лъжа . На памет пиша ,беше маи с алт ф10 се влизаше в менажера след рестарт преди да зареди ос . Не помня трябваше ли да се разреши от биос преди това . Имаш книжка с инстукции има и гугле чети и деистваи . Има два партишана на 100% в момента и двата са примари единия които се вижда С е активния . Към него е желателно да се направи разширения дял . Аз бих го разделил така инсталирвам акронис , вкарвам форматирана флашка в компа и от акронис му давам да ми запише стартиращо копие на флашката и да стане бутваща. От там рестарт и му давам да зареди от усб флашка и го разделям. Правел съм го преди три години още като излезе модела на тоя неттоп . Gparted също е добър вариянт за разделяне на диска от флашка . А темата как се разделя е коментирана стотици пъти в този форум !

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Инсталирай си Акрониса, почисти ОС от ненужни и стари файлове и непременно дефрагментирай диска преди да започнеш да го разделяш! Моя съвет е да ползваш Acronis Tru Imagas и с негова помощ преди да почнеш разделянето на диска да си направиш резервно копие на ОС. При Тошибите софтуера във възстановителните дискове не признава подредбата и разделението на твърдия диск. Възприема го един цял дял. Поне така беше на Тошиба Сателит А200. По време на тази инсталация има възможност да си разделиш диска на колкото си поискаш дялове, но после ако пак се наложи да преинсталираш няма възможност да запазиш другите дялове. Преформатира се целия диск.

Здравейте, преди седмица си купих Нотбук Асер 10,1 инча с 160ГБ хард диск. При стартирането му започна да си инсталира сам вградения лицензен уиндоус ХР. По време на инсталацията никъде не видях въпрос за разделяне на харда на 2 дяла и така си приключи инсталацията. Вярно, че диска е малък, /след инсталирането на ХР и разните му там други вградени програми и описания останаха около 125ГБ свободно място/ но ми се иска все пак да разделя диска на Ц и Д, за да може при евентуална преинсталация /ако е възможно/ информацията качена на Д да се запазва. Ако някой има опит, моля за съвет!

Модела е Нетбук Acer Аspire One AO532h

Публикувано изображение35 GB за windows ХР ... е няма такова ... и каквито и приложения да си сложил , 35 GB е много за една инсталация ... Не че е невъзможно ... ама си е множко !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.