Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програми и способи за разделяне на харддиск (обединена)

Featured Replies

Norton Partition Magic - програмата е добра и лесно се работи с нея

И бъгава.....
  • Отговори 418
  • Прегледи 95,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На системен диск може да се прави Shrink, но Extend не може.

• Windows 7 Menager е доста добра програмка з оптимизаране на 7-та. Има и такава функция която ти трябва. Зареждаш я ... В дясно избираш "Misc. Utilities" после "Windows Utilities" ..."Disk Utilities" .

• Как да си разделя HDD на С и D 250gb???

Публикувани изображения

Ползвам Acronis Disk Director Suite от флашка и съм доволен. Не знам със седмицата как се държи, но мисля, че от флашка не би трявало да има проблем.

• 1 месец по-късно...

Как да си разделя HDD на С и D 250gb??? :rolleyes:

Как да си разделя HDD на С и D 250gb??? :rolleyes:

Зависи на кой етап си. Ако тепърва ще инсталираш при самата инсталация избираш колко ще е С и останалото за D. Ако си с Уиндоус - качваш акронис и делиш както си решиш.

Зависи на кой етап си. Ако тепърва ще инсталираш при самата инсталация избираш колко ще е С и останалото за D. Ако си с Уиндоус - качваш акронис и делиш както си решиш.

ХП е операционата система.Арконис може ли линк.НАТИСКАМ create new partition ...

Редактирано от capnemo
кирилица!!! (преглед на промените)

ХП е операционата система.Арконис може ли линк.НАТИСКАМ create new partition natiskam C i pi6i ne6to tam i ne stava.

Виж си ЛС. Ако имаш Акронис, дай му ръчно управление, не автоматично и Ресайз. Т.е. преоразмеряване. От там буташ колкото искаш да е С и след това Криейтваш D.

ХП е операционата система.Арконис може ли линк.НАТИСКАМ create new partition natiskam C i pi6i ne6to tam i ne stava.

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение

Как се дава мануал :cool: ??и ако може да ми обеснищ какво трябва да направя по стъпки :rolleyes: ?БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Как се дава мануал ;) ??и ако може да ми обеснищ какво трябва да направя по стъпки :baby: ?БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Ако си инсталирал акронис диск директор, след рестарта, стартираш програмата и то ти показва едно прозорче с ауто и мануал. Избираш второто и стъпваш на диска, който ти изобразен като жълт правоъгълник. С десен бутон даваш ресайз. С мишката защипваш края на диска от дясно и го буташ, с цел да го намалиш до определения от теб размер. После цъкаш на свободното парче и му даваш криейт. След това затваряш праграмата, то ще те пита да действа ли, ти му казаш да и почна. Понякога рестартира компа и го прави в промт, понякога нещата се извършват под Уиндоус.

Стана както каза рестартира се и направих Ц 52 гб и 180 Е.Само защо новия диск се казва (Е:) А ПАК ТРЯБВА (Д:):cheers: НАЛИ ??????МЕРСИИ МНОГОО ИНА4Е СТАНА :baby:;)

pataran много добре обясняваш с простички думи .Я ми кажи на мен как да си увелича ц-то за сметка на диск Д,ама пак така простичко обяснено :cheers::baby:;)

Стана както каза рестартира се и направих Ц 52 гб и 180 Е.Само защо новия диск се казва (Е:) А ПАК ТРЯБВА (Д:):cheers: НАЛИ ??????МЕРСИИ МНОГОО ИНА4Е СТАНА :baby:;)

За да ти стане втория диск D, вместо Е, съм го писал във форума и то скоро. Ще ти обясня набързо. Отваряш контролния панел. Админ тулс. Компютър менеджмънт, диск мемеджмънт. Там виждаш твоя диск и CD-то. Стъпваш с мишката на CD-то и с десен бутон ченч летър. Сменяш буквата D на F,G,H която си искаш. После стъпваш на втория дял от харда. Пак с мишката ченч летър. Сега D е свободна буква и я избираш. После връщаш на CD-то. Пак ченч и сега си избираш E. И си готов.
  • 2 седмици по-късно...

Мерси стана както каза патаран.БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ :);)

• 3 седмици по-късно...

Някой може ли да ми каже програма за разделяне на хард диск работеща под windows7. БЛАГОДАРЯ.

• 5 седмици по-късно...

Здравейте, проблемът е следния. Преди почти две години си инсталирах Windows Vista на преносимия комютър и сега дойде време за преинсталация, но при първата инсталация не разделих диска на поне два партишъна и сега е много сложно да сменя операционната система без да трия натрупаните по диска файлове. Дали има начин да преместя операционната система в отделен партишън, примерно някакво System C:, и да запазя останалите файлове в друг партишън и това да стане без да е необходимо да освобождавам много място от претъпкания 250 HDD? Благодаря Ви!

Редактирано от spiro666 (преглед на промените)

Става но е много играчка и зависи колко свободно място имаш.

Можеш да създадеш втори дял само върху свободно пространство от сега съществуващия. Ако нямаш място, прехвърли нужните ти файлове на външен хард.

и вероятността всичко да се омаже много цветно и резултата да е "венецианска мозайка" е много голяма бекъп на всички важни файлове, който не могат да се възстановят от другаде, на дискове/друг HDD и формат с разделяне - само така ще се научите

Благодаря за отговорите! Аз мислех за вариянт да освободя около 20 ГБ да създам нов партишън и в него на инсталирам нов Windows, не знам обаче как бих могъл да премахна старата опреационна система от стария партишън? Накакви препоръки в тази насока ?

Благодаря за отговорите! Аз мислех за вариянт да освободя около 20 ГБ да създам нов партишън и в него на инсталирам нов Windows, не знам обаче как бих могъл да премахна старата опреационна система от стария партишън? Накакви препоръки в тази насока ?

Просто изтриваш партицията или я форматираш

Здравейте, проблемът е следния. Преди почти две години си инсталирах Windows Vista на преносимия комютър и сега дойде време за преинсталация, но при първата инсталация не разделих диска на поне два партишъна и сега е много сложно да сменя операционната система без да трия натрупаните по диска файлове. Дали има начин да преместя операционната система в отделен партишън, примерно някакво System C:, и да запазя останалите файлове в друг партишън и това да стане без да е необходимо да освобождавам много място от претъпкания 250 HDD?

Благодаря Ви!

И вероятноста да се омаже е доста голяма .

Не съм срещал програма която да работи на 100% на всички компютри .

+ това виста си има инструмент за разделяне на диска ако не се лъжа .

Виж него не съм го ползвал никога . Но има Google .

Във всички положения ще ти трябва прехвърляне/копиране на инфото . Задължително .

• 1 месец по-късно...

Искам да попитам има ли начин да прехвърля 10GB от единия дял на хард диска към другия на който е инсталиран Windows 7, проблема ми е че несъобразих колко пространство ми трябва за Windows 7 , и сега имам 50MB свободно пространство Windows-а.Дали има такъв софтуер който да работи под Windows 7 който да го може това нещо или вграденият който е да успее да се справи с тази задача.Благодаря предварително

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.