Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програми и способи за разделяне на харддиск (обединена)

Featured Replies

В точка 7 освен избора на партишън за инсталация има още няколко възможности.Това, което ти трябва е "Create new partition", ако правилно си спомням става с бутона "C".След като го натиснеш се отваря нов екран, в който въвеждаш желания от теб размер на партишъна и се връщаш обратно в т.7.Там вече ще видиш промени, ще има (примерно): "New Partition C XXXXX MB" и под него Unpartitioned Space YYYYYY MB.Маркираш второто и повтаряш процедурата, като за размер на втория партишън оставяш каквото е останало от харда след оразмеряването на първия партишън, след тази процедура вече ще имаш хард с два партишъна.Ако преди това харда е бил разделен по някакъв начин трябва да изтриеш старите партишъни, но при това губиш цялата информация. Да разделиш харда без да губиш информация не е възможно с инструментите на Win XP, в такъв случай ще ти трябват специализирани програми от типа на Partition Magic.

• Отговори 418
  • Прегледи 94,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На системен диск може да се прави Shrink, но Extend не може.

• Windows 7 Menager е доста добра програмка з оптимизаране на 7-та. Има и такава функция която ти трябва. Зареждаш я ... В дясно избираш "Misc. Utilities" после "Windows Utilities" ..."Disk Utilities" .

• Как да си разделя HDD на С и D 250gb???

Публикувани изображения

^^^ освен самия уиндоус в C:\ ще слагам и всички програми, някои са доста обемни.

и игрите отиват там. та си мислех 100 да не са малко...

мерси tarot, по-късно днес ще го пробвам

а 100ГБ колко точно е в МБ (за "New Partition C XXXXX MB")

Ако и игри ще слагаш на С, то тогава 100 GB са малко. То си зависи и колко (броя) игри ще качиш де, но примерно GTA4 e 14-15 GB, а и в бъдеще все по-обемни ще стават. Като сложиш 4-5 такива и С-то ще се напълни. 100 GB са грубо 100 000 MB

...

а 100ГБ колко точно е в МБ (за "New Partition C XXXXX MB")

102400 МВ

Както и да го разделиш, по-късно винаги можеш да увеличаваш или намаляваш размера на дяловете, стига да имаш достатъчно свободно пространство. Препоръчвам за целта Acronis Disk Director.

мерси tarot......

Няма за какво.Имай пред вид обаче, че след нсталацията втория паришън ще остане неформатиран, ще трябва да го форматираш допълнително, иначе ще е неизползваем.

Редактирано от tarot (преглед на промените)

всичко е наред, сега от новия комп пиша..

втория дял го форматирах от уиндоуския интерфейс (от май компютър)

100/400 ще е засега, по-натам ако се наложи може да пробвам програмката :magnifier:

едно само се чудя

C:\ 99.9 GB

D:\ 365 GB

къде се изгубиха 35 гб Публикувано изображение

Аз пък препоръчвам GParted Live CD. Според мен е по-сигурна, понеже не зависи от Windows. А диска може да се раздели и на три - аз например така съм го направил - C:\ е системен, D:\ е за игри, филми и разни други работи, а E:\ - за музика. Зависи как го ползваш, но мисля, че е добре системния да е възможно най-празен. Иначе реалното пространство може да се сметне като разделиш оповестения размер три пъти на 1.024.

Ако ти е включен System Restore - няма какво да се чудиш. ;)

Едва ли се губят като да липсва свободно пространство (дискът явно е новичък, все пак), просто цялото излиза по-малко. В предния пост обясних защо се получава ;)

Мой съвет... Никога нищо не инсталирай там където ти е Уина. При мен е така: 1 дял за Уина 2 дял за програми (ако щеш и за игри) 3 дял за специализирани програми (аудио-видео и векторно-растерни) 4 дял за библиотека с файлове (създадени, копирани, свалени от нета и прочее)

дааа, от 1024-ката се получава, сега се сетих. няма такива гадове... нямат право да пишат 500 GB

• 1 месец по-късно...

Моля някои да ми каже коя е наи-добрата програма за разделяне на твърд диск на части. Благодаря предварително :speak:

Редактирано от аctivate (преглед на промените)

Аз пък ще кажа, че няма най-добра програма. Пробвал съм ги всичките изброени и мога да кажа, че са много зле - едно оправят, друго развалят. Хубаво разделят диска, обаче бърникат по регистрите, след което бърникане не можеш да си пуснеш ChkDisk, ако ти потрябва. Тоест, ти го пускаш докато си в самия Уиндоус, но, когато компютърът трябва да започне проверката той я прескача и дава съобщение за грешка. След това стартира все едно нищо не си му задавал. Така че най-добрата "програма" е да прежалиш данните на це-то, да го форматираш както си трябва и да го разделиш през биоса преди инсталирането на Windows-а.

не оправдавай неумението си с качествата на програмата, която вероятно дори не си ползвал. и аз страдах веднъж от "експериментите" си с Partition Magic, но откакто ползвам софтуер на Acronis нещата седят съвсем различно.

не оправдавай неумението си с качествата на програмата, която вероятно дори не си ползвал. и аз страдах веднъж от "експериментите" си с Partition Magic, но откакто ползвам софтуер на Acronis нещата седят съвсем различно.

Защо Ви е да ползвате програми Windows си има такава функция за разделяне на хард дискове

Аз пък ще кажа, че няма най-добра програма. Пробвал съм ги всичките изброени и мога да кажа, че са много зле - едно оправят, друго развалят. Хубаво разделят диска, обаче бърникат по регистрите, след което бърникане не можеш да си пуснеш ChkDisk, ако ти потрябва. Тоест, ти го пускаш докато си в самия Уиндоус, но, когато компютърът трябва да започне проверката той я прескача и дава съобщение за грешка. След това стартира все едно нищо не си му задавал.

Така че най-добрата "програма" е да прежалиш данните на це-то, да го форматираш както си трябва и да го разделиш през биоса преди инсталирането на Windows-а.

Че в определен контекст е вярно че няма най-добра програма е вярно. Но ако имаш терабайтови масиви и не ползваш някакъв LVM няма как. За това фирмите предлагат и live СД през което най-добре се правят нещата.

П.П. А би ли обяснил как от БИОС се разделят дискове?

Защо Ви е да ползвате програми Windows си има такава функция за разделяне на хард дискове

За да се ПРЕОРАЗМЕРЯТ партициите
  • 4 седмици по-късно...

Здравейте, има ли начин по който да добавя дял D:// защото вмомента хард диска ми е разделен на 4...само че..няма D:// а на мен ми трябва точно D:// .... ако знаете начин по който може да го направя моля да ми кажете....иии ако може да е без тоя ...да сложа диска на windowsa ;}

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.