Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програми и способи за разделяне на харддиск (обединена)

Featured Replies

Акронис е доста стабилно работеща програма ама ама ,

разделяне под уин си е рисковано , отделно ако си с лаив цд и дикска е сата поне на мене не ми го разпознава

ако го смениш от биос на ide ама не всички го поддържат процедура от 5 мин се изпълнява за 3 часа .

тука бяха ми препоръчали едно лаив цд на линукс няма отказ

направо се плаша че и Български му сложили чак

http://ufpr.dl.sourceforge.net/sourceforge...ive-0.4.1-2.iso

https://translations.launchpad.net/ubuntu

тук можеш да видиш поддържаните езици в една стандартна линукс дистрибуция..

• Отговори 418
  • Прегледи 94,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На системен диск може да се прави Shrink, но Extend не може.

• Windows 7 Menager е доста добра програмка з оптимизаране на 7-та. Има и такава функция която ти трябва. Зареждаш я ... В дясно избираш "Misc. Utilities" после "Windows Utilities" ..."Disk Utilities" .

• Как да си разделя HDD на С и D 250gb???

Публикувани изображения

Мерси за бързите отговори... явно имало и хора, който са готови да помогнат... ами със Service pack 3 съм на Windows XP дръпнах програмата сега точно какво да правя ако някой ми каже на кратко... цена няма да има :)

1. Отляво има едно Create a partition, щракаш на него

2. Отваря ти се едно прозорче, което те пита от кой дял ще взимаш място за новия дял (ти имаш един и си го маркираш) и даваш Next

3. Определяш колко да е голям новия дял

... и после даваш на Next всичко да е по подразбиране

4. Най-накрая даваш Operations --> Commit (или цъкаш на флагчето, което е под менюто с командите)

Ще ти поиска рестарт най-вероятно. Акрониса ще се зареди преди Уина и ще радели харда, след което пак рестарт и ще имаш нов дял

Надявам се да съм ти помогнал

П.С. Писал съм за Disk Director Suite 10.0.2160

Благодаря за обяснението... но пак нещо не ми се получиха нещата исках да си създам C:/ и всъшност трябваше да избирам от J: нагоре... но всъщност post-203558-1231584713_thumb.jpgpost-203558-1231584773_thumb.jpg C-то си стой така и 40 GB от "Н" ми отидоха в "невидимото" "С"

Пробвай с Paragon Partition Manager Professional 8.0 Публикувано изображение

хайде четете какво иска човека и как може да се направи , има нещо омазано при инсталацията , сега не ми се гадае, диска му е Н

не е това проблема обаче , човека има 300гб диск с 70 свободни и иска да го дели на четири

трябва да освободи 60 да направи партишан на тяхно място , да прехвърли данни на него и пак и пак и пак

рисковани операции

аз лично в подобна ситуация щях да си прехвърля данните на друг диск да си го форматирам и да си го разделя как искам и да си инсталирам ос на ново

И аз съм съгласен, но да го направи някой, който го е правил, иначе ще форматира целия диск и ще загуби информацията!!! Публикувано изображение

Буквите на устройствата се сменят през Management конзолата на Windows. Стартира се с кликване на десен бутон на мишката в-у My Computer -> Manage. В левия панел се избира в дървото Storage -> Disk Management и в дясно се появяват всички устройства и дялове. С десен клик в-у съответния се избира командата за смяна на буквата на устройството. П.П. До сега не ми се е случвало Acronis да ми направи мизерия при цепене на диск или преоразмеряване на партишъни.

Буквите на устройствата се сменят през Management конзолата на Windows. Стартира се с кликване на десен бутон на мишката в-у My Computer -> Manage. В левия панел се избира в дървото Storage -> Disk Management и в дясно се появяват всички устройства и дялове. С десен клик в-у съответния се избира командата за смяна на буквата на устройството.

П.П. До сега не ми се е случвало Acronis да ми направи мизерия при цепене на диск или преоразмеряване на партишъни.

а пък на мен до сега не ми се е случвало да си променя буквата на системния партишан , явно тоя Disk Management

за който споменаваш е много много последна версия .

Aquaris,прав беше,че трябваше направо през менажера да го направи.

Значи аз бих истрил тези нови дялове които си направил и на тяхно място да направя един нов.Който по-късно(в твоя случай никога,защото пак ще се оплеска нещо) да разделя на няколко.

От My Computer с дясно копче на мишката избираш Manage.И трябва да видиш това:

Публикувано изображение

С дясно копче на мишката кликваш върху дяла който ще изтриеш и натискаш на Delete Partition.

Публикувано изображение

Ще го видиш като незаделено място.

Кликваш на него и с дясно копче на мишката избираш New Partition.

Публикувано изображение

И следваш съветника до направата на новият дял.

Публикувано изображение

За да не оплескаш пак нещата извикай някой който поне малко повече разбира от теб.

а пък на мен до сега не ми се е случвало да си променя буквата на системния партишан , явно тоя Disk Management

за който споменаваш е много много последна версия .

А пък аз никъде не виждам да съм споменавал точно системния партишън :rolleyes: Дал съм обща информация.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...ost&id=8897

Буквите на устройствата се сменят през Management конзолата на Windows. Стартира се с кликване на десен бутон на мишката в-у My Computer -> Manage. В левия панел се избира в дървото Storage -> Disk Management и в дясно се появяват всички устройства и дялове. С десен клик в-у съответния се избира командата за смяна на буквата на устройството.

П.П. До сега не ми се е случвало Acronis да ми направи мизерия при цепене на диск или преоразмеряване на партишъни.

А пък аз никъде не виждам да съм споменавал точно системния партишън :) Дал съм обща информация.

само като видиш горния шот и е трябвало да си спестиш съвета , освен ако не наблягаш на спама

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Момчета много ви благодаря... остава да почерпя... направих си 3 диска с Disk Director Suite но като "H","K" и "L"

влязох в Mange от "My Computer" от там -> Disk Management и можех да ги преименувам но не и на "C","D","E" и т.н. защото тея Removable Disk (или както беше) беше му заела буквата и така ги изтрих и дяловете който направих"H,K,L" станаха "H","D" и "Е" като си поиграя още малко всичко ще се нареди...

още веднъж благодаря на всички ... спасихте ми информацията Публикувано изображение

П.П: Надявам се, че ако има някой с подобни проблеми като моите тази тема да му помогне да се оправи, както и да не загуби ценна информация :)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...ost&id=8897

само като видиш горния шот и е трябвало да си спестиш съвета , освен ако не наблягаш на спама

Май все пак "спама" е помогнал поне малко. А от шота се вижда единствено, че системния дял е H и от C до G са заети с устройства, които елементарно могат да получат други букви, за да освободят предните за нови дялове на харда. Ако наистина има нужда от смяна буквата на системния дял положението става различно.

• 2 седмици по-късно...
А каде е опцията?

Посети моят уебсайт

Търся програма за разпределяне на харда. Моля помогнете! Само да добавя,че съм на виста и програмата ми трябва да работи на виста!

[/quo

Посети моят уебсайт

Мога ли да разделя харда на лаптоп с Виста без да се налага да преинсталирам и ако може как точно (ако е възможно без да използвам друга програма или ако се налага да е много user friendly)? с: е около 290 Гб, колко предлагате да оставя за Вистата? Има още два харда които са по няколко Гб. Тях предпочитам да не пипам. нали няма да пречат? Благодаря предварително.

Може а как ето тук

Благодаря, работи!

А как да си запиша Back up DVD-та които да възстановяват Вистата? Видях в backup and restore centre да има такава функция но доколкото разбрах е само за снимки, видео и т.н.

Мисля, Home Premium няма такава опция и трябва да използвам някоя програмка.

Редактирано от mocker (преглед на промените)

Backup - само с програми. Най-добрите са Acronis и Norton Ghost 14...Обаче с ДВД- тата има проблем, защото ще ти трябва второ дисково устройство, едно за rescue disk-a, когато решиш да ристорваш бекъпа и едно за ДВД-то...освен ако си направиш буут флаш - има една статия за Norton Ghost 14 как се прави буут флаш, затова най-добре и най-сигурно е да си правиш бекъпите на харда...

Определено съм против Paragon минал съм през него отдавна още от Paragon Drive Backup 8.0 -имам си съображения, за последните 5 години съм направил над 1100 бекъп и ристора на ОС - средно по 4 на седмица имам достатъчно опит с всички програми - даже linux базираното буут СД на Nero BackItUp e сто пъти по-добро. Когато се прави бекъп върху ДВД се поема риск, даже добрите програми предупреждават за това, За мен най-добрата програма е Акронис, но ако става въпрос за бекъп върху диск, най-малко брак ми е давал Парагон и след това Неро, проблема при Парагон е че прави бекъпа около два часа на диск, и новите версии ги развалиха, освен това от 8.5 версия нататък предупреждават че МБР-а не се записва върху диск.., Най - бърз бекъп прави Нортън..., но върху диск има чести бракове...

Backup - само с програми. Най-добрите са Acronis и Norton Ghost 14...Обаче с ДВД- тата има проблем, защото ще ти трябва второ дисково устройство, едно за rescue disk-a, когато решиш да ристорваш бекъпа и едно за ДВД-то...освен ако си направиш буут флаш - има една статия за Norton Ghost 14 как се прави буут флаш, затова най-добре и най-сигурно е да си правиш бекъпите на харда...

Със сигурност при ползване на BootCD Norton Ghost НЯМА такъв проблем. Лично съм го правил!!! Публикувано изображение

След като се зареди CD-то с Norton Ghost и се зададе операцията, която трябва да изпълни, CD-то може да се извади. Поставя се първия диск (CD или DVD) и тогава се стартира процеса. Когато дискът се напълни, процесът спира и изхвърля диска. Поставя се следващия диск -> ОК и т.н. Дисковете трябва да се номерират!!! Публикувано изображение

*** Процесът със запис на CD или DVD е доста бавен. Напр. Vista + Office + AntiVirus + още 10-на неголеми програми ми отне около 5-6 часа!

При възстановяване от бекъпа се процедира по същия начин - първо се зарежди CD-то с Norton Ghost, задава се операцията и се подават дисковете по ред.

Правил съм го на лаптопи, както само на CD, така и смесено на DVD + CD дискове. Публикувано изображение

Дано съм бил полезен! :)

Редактирано от nahalnik (преглед на промените)

Благодаря, мисля че се справих. Ползвах Acronis. Стана на 4 DVD-та за около 2 часа. Само Виста без антивирус и офис.

Я за всеки случей пробвай да върнеш бекъпа, че при мен с Акронис нестава, бекъпа ми го прави, но после немога да го върна (на лаптопа)... Иначе за РСто няма проблем.

• 4 седмици по-късно...

2-3 пъти съм форматирал по тази схема (някой от форума тук ми я беше написал)

1. Слагаме диска във CD ROM-a и рестартираме компютъра.

2. Трябва да настроим BIOS-a така че да boot-ва от CD ROM-a. Влизаме в него с натискането на клавиша DEL /при повечето компютри/ и след това намераме нещо от типа BIOS Features, Advanced Setup, Advanced Features, след като го намерим влизаме в

тази секция и там трябва да има 1st Boot Device, където задаваме CD-ROM. След това запаметяваме промените и компютъра се рестартира.

3. Като почне да зарежда трябва да се покаже следният надпис "Press any key to boot from CD… " ние трябва да натиснем произволен клавиш /препоръчително е да е space или enter/

4. Поевява се следният дапис "Setup is inspecting your computer's hardware configuration..."

Изчакваме да зареди за да преминем към следващата стъпка.

5. Ще ви попита дали искате да поправите стария или да направите нова инсталация. Натискаме Enter за нова инсталация.

6. Ще ви се появи лицензно споразумение с което трябва да се съгласите натискайки F8

7. Следва да видите таблица с дяловете на вашия твърд диск. Избираме на кой дял да се инсталира ХР-то и нтаискайки Enter продължаваме.

8. Сега трябва да изберем в каква файлова система да го форматираме /препоръчително е да е NTFS защото тя е по-сигурна/, може да го оставим и без да се форматира. Enter и продължаваме /тази операция ще форматира само избраният дял а не целият диск/

9. Започва копирането на инсталационните файлове. След като се копират нужните файлове системата ще се рестартира.

-след рестарта ще се появи надписа "Press any key to boot from CD…" но този път не натискаме нищо! Изчакваме и инсталацията продължава!

10. Инсталацията продължава в графичен режим. Следват регионалните и езикови настройки(за да ги променим трябва да натиснем бутона Customize...)

11. Следва въвеждане на име и организация и продължаваме.

12. Въвеждаме 25 символния код и продължаваме.

13. Задаваме името на компютъра и парола за администратора /не е нужно да въвеждаме такава/

14. Трябва да настроим часовника си на [GMT +02:00] Helsinki, Kyiv, Riga, Sofia, Tallinn, Vilnius.

15. Идват мрежовите настройки. Препоръчително е да натиснете Typical Settings и след инсталацията да си направите настройките подробно.

16. Следващото поле го оставяме така като си е - Workgroup с и продължаваме.

17. Започва същинското инсталиране - започват да се копират файлове, инсталиране на модули и т.н. но това става автоматично. Ние седим и чакаме smile.gif

18. Накрая компютъра се рестартира и зарежда Windows XP.

-включва се програма за приветсване

-после се създава User Account - един е напълно достатъчен

-вече остава да инсталирате драйверите за всички устройства

-накрая се правят няколко настройки по ваш избор за конфигуриране на външния вид

сега обаче ми се налага и да разделя на две партиции и не знам в коя точка да го направя

100гб за С:\ и 400гб за D:\ добре ли е (при уин хп) ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.