Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програми и способи за разделяне на харддиск (обединена)

Featured Replies

Искам да попитам за програма за резделяне на хард диска на части под 64-bit Vista Home Premium.Пробвах няколко но по различни причини не стана.Значи пробвал съм Acronis i Partition Magic.Пробвах и с вградения мениджър,но харда ми е 320 GB искам да отцепя 250 GB обаче Vista мениджъра ми позволява само до 105 GB да отцепя.И така ако може да ми помогне някой със съвет или програмка ще съм много благодарен!

• Отговори 418
  • Прегледи 95,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На системен диск може да се прави Shrink, но Extend не може.

• Windows 7 Menager е доста добра програмка з оптимизаране на 7-та. Има и такава функция която ти трябва. Зареждаш я ... В дясно избираш "Misc. Utilities" после "Windows Utilities" ..."Disk Utilities" .

• Как да си разделя HDD на С и D 250gb???

Публикувани изображения

Acronis Disk Director Suite Има я в zamunda.

Ами ако отцепиш веднъж до 105 гб, след това втори път до колкото ти трябват, и накрая си създаваш новия дял. В крайна сметка с две до три операции(разделяния) ще имаш необходимото пространство.

• 3 седмици по-късно...

Търся програма за разпределяне на харда. Моля помогнете! Само да добавя,че съм на виста и програмата ми трябва да работи на виста!

Виста има такава опция за разделане на диска,не ти трябва програма.

• 2 месеца по-късно...

Ами търся софтуер за разделяне на харда...до тук нищо ново. Проблема е, че имам два отделни харда единия 250ГБ другия 500ГБ искам да си направя харда на 3 локални диска 1. C - 20GB 2. D - 300GB 3. Е - 400GB И тук идва проблема, че до сега съм си разделял харда само през инсталацията на Уин, но там не можеш да слееш двата твърди диска и моя въпрос е има ли така програма Мерси на отзовалите се

Не мисля че има начин това да стане както си го написал,даже ми звучи като за темата бисерите :) На този 500 GB правиш един дял 30 GB ако си с vista,останалите на друг дял,и тоя 250 GB не го бараш.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Със сигурност не можеш да ги слееш по описания начин.Най-много да ги скапеш така(както направих аз след ползване на една така програма),че нито един от дяловете да не бъде видим за операционната система и при мен нямаше друг избор освен Формат на 500Гб харддиск,дотогава с три дяла. В твоя случай раздели на две 500ГБ-товия харддиск,под уиндоус можеш да го направиш без допълнителен софтуер.(старт - settings - control panel - administrative tools - computer management - от подменю storage избираш disk management и си го разделяш на две-три части(така и така са два харддиска....не ги тормози и двата,раздели само по-големия).

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

tova koeto iskash da napravish se nari4a raid masiv

porovi iz internet i shte namerish dostata4no literatura za raid , no shte ti trjabva i raid controler ako njamash vgraden na danoto

Пиши на кирилица ! ! !

Привет и ЧНГ на всички! И така.. Заедно с лаптоп-а си получих инсталиран XP Service Pack 2 с един дял "C" и съответно операционната система върху него. Знам, че мога да го разделя чрез Norton Partition Magic, но се чудя дали има нещо повече, което трябва да се съобрази, за да не прецакам Windows-a .А и дали евентуално няма по-подходящи програми за целта. Благодаря предварително.

Редактирано от morty (преглед на промените)

По-подходяща програма е Acronis Disk Director Suite. Гледай да не ти спре тока, докато го правиш, респ. да свърши батерията. Евентуално можеш да се подсигуриш, като първо инсталираш Acronis True Image и направиш бекъп на дяла, но ти трябва външен хард за целта.

Здравейте, търсех из форума но не можах да намеря нищо... така накратко: Като си бях взел нов компютър не беше със инсталиран Windows... и така си го инсталирах но не резделих на C,D,E,F и т.н. а всичко (300GB) си останаха в "H" и може ли да си ги разделя но без да се изтриват файлове... че ми трябват... имам около 70 ГБ свободно място... може ли да ги раделя всички по 60 примерно :P Благодаря предварително :)

С Acronis Disk Director Suite.Информация има много за нея в интернет.Поразрови се.

не че не може и с мениджъра на виста ама айде няма да издребняваме......

Здравейте, търсех из форума но не можах да намеря нищо... така накратко:

Като си бях взел нов компютър не беше със инсталиран Windows... и така си го инсталирах но не резделих на C,D,E,F и т.н. а всичко (300GB) си останаха в "H" и може ли да си ги разделя но без да се изтриват файлове... че ми трябват... имам около 70 ГБ свободно място... може ли да ги раделя всички по 60 примерно :)

Благодаря предварително :)

Незнам но разделянето става още при инсталациата.Не съм мн.сигорен.....имам енциклопедиа всичко свързано със ЛИНДОЛС.Няма значени е със каква операциона система имаш-ако има нещо питаи!

Акронис е доста стабилно работеща програма ама ама ,

разделяне под уин си е рисковано , отделно ако си с лаив цд и дикска е сата поне на мене не ми го разпознава

ако го смениш от биос на ide ама не всички го поддържат процедура от 5 мин се изпълнява за 3 часа .

тука бяха ми препоръчали едно лаив цд на линукс няма отказ

направо се плаша че и Български му сложили чак

http://ufpr.dl.sourceforge.net/sourceforge...ive-0.4.1-2.iso

Acronis Disk Director ще може да ти раздели само празното пространство от запълненото. Но нищо не ти пречи после да прехвърлиш част от инфото на новия дял и да отцепиш друг.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.