Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програми и способи за разделяне на харддиск (обединена)

Featured Replies

Пич изтегли си отнякъде Acronic Disk Director Suite - това ти трябва и ще можеш и да делиш и да ги събираш дисковете както си искаш - това е решението...айде със здраве!!!

Има ли друг или поне безплатен начин?

• Отговори 418
  • Прегледи 95,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На системен диск може да се прави Shrink, но Extend не може.

• Windows 7 Menager е доста добра програмка з оптимизаране на 7-та. Има и такава функция която ти трябва. Зареждаш я ... В дясно избираш "Misc. Utilities" после "Windows Utilities" ..."Disk Utilities" .

• Как да си разделя HDD на С и D 250gb???

Публикувани изображения

Аз точно това съм го забравил.Има ли начин сега като съм с Xp да разделя диска или просто трябва да почна отначало?

Аз точно това съм го забравил.Има ли начин сега като съм с Xp да разделя диска или просто трябва да почна отначало?

Ами във втория , третия и четвъртия абзац на статията точно това обясняват - Създаване на втори Primary partition след инсталацията на Windows XP,Създаване на Extended partition след инсталацията на Windows XP,Създаване на логически дялове в Extended partition след инсталацията на Windows XP .

Има ли друг или поне безплатен начин?

Има една безплатна програма - Partition Logic. Не съм я пробвал и всичко, което правиш е на твоя отговорност.

Acronis Disk Director Suite не е трудна за намиране Публикувано изображение .

Ами във втория , третия и четвъртия абзац на статията точно това обясняват - Създаване на втори Primary partition след инсталацията на Windows XP,Създаване на Extended partition след инсталацията на Windows XP,Създаване на логически дялове в Extended partition след инсталацията на Windows XP .

В тази статия се говори за създаване на Primary и Extended partitions след инсталацията на Winfows, но върху неизползваното място от диска, а явно човека си е форматирал целия диск при инсталацията. Диска вече е системен, и безпроблемното му разделяне не знам дали е възможно.

Здрасти, опитай с това http://www.sysresccd.org/Main_Page безплатно е, там има GParted което е доста надеждна програма за разделяне на дискове, не работи под Уиндоус (но за сметка на това стартираш от ЦД - независимо от твоя Уиндоус - което в случая е по-добре) Избитасх си GParted (която има графичен интерфейс и си правиш каквото искаш с диска (принципно малко прилича на Партишън Меджик). Друго което мога да ти предложа е Партишън Меджик (портабъл - без инсталация). Пиши ЛС ако искаш да ти дам линк за него. Поздрави.

В тази статия се говори за създаване на Primary и Extended partitions след инсталацията на Winfows, но върху неизползваното място от диска, а явно човека си е форматирал целия диск при инсталацията. Диска вече е системен, и безпроблемното му разделяне не знам дали е възможно.

И къде е проблема...Дава RESIZE на големия дял и след като посочи колко GB да източи от него избира Create NEW Partitions от получения unallocated space посочва размера на новите дялове...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Как става да разделя паметта си на две дискови устройства (C и D) преди да сложа операционна система ?Знам че може още преди да е започнала инсталацията но не знам как става,също знам че може и с няква програма знете ли я ? Благодаря на всеки който помогне ! :)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

По време на инсталацията също става, но щом искаш ето допълнителен софтуер:

Acronis DiskDirector Suite 10

Публикувано изображение

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=46045&hl=

По време на инсталацията също става, но щом искаш ето допълнителен софтуер:

Acronis DiskDirector Suite 10

Публикувано изображение

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=46045&hl=

Благодаря! :)

Как става да разделя паметта си на две дискови устройства (C и D) преди да сложа операционна система ?Знам че може още преди да е започнала инсталацията но не знам как става,също знам че може и с няква програма знете ли я ? Благодаря на всеки който помогне ! :)

При инсталацията форматираш диска и създаваш 2 (или повече) дяла.

На единия си инсталираш ОС а другите ги използваш за каквото си искаш.

При инсталацията форматираш диска и създаваш 2 (или повече) дяла.

На единия си инсталираш ОС а другите ги използваш за каквото си искаш.

Това става ли при комп който досега не му е слагана операционна система.Интересуваме защото сега ще си вземам лаптоп но няма никаква операционна система и досега не сyм слагал Windows така.

Това става ли при комп който досега не му е слагана операционна система.Интересуваме защото сега ще си вземам лаптоп но няма никаква операционна система и досега не сyм слагал Windows така.

Никакъв проблем.Вчера инсталирах на един приятел ХП на лаптоп MSI също без операционна система.

При инсталацията когато дойдеш до момента за дяла за инст. на оп. с-ма .

-перво триеш,и създаваш дял/например С с 30гб/от 80гб например/

-форматираш na NTFS дял,като пренебрегваш Quiq формата за първоначално форматиране.

- създаваш дял D с остатъка от 80 ,а именно D=50 гб./форматирането на D може да почака.

- инсталираш XP то на дял C .

-след инст. отваряш D ,и с пропърти даваш форматиране на диск D

Това е един от начините.

Пожелавам ти успех!

Да не забравиш после да заредиш драйверите,от сист. диск който ти дават със закупуване на лаптопа.

Редактирано от dred (преглед на промените)

Здравей,ТУКА е обяснено с картинки.Ако имаш въпроси питай.

Никакъв проблем.Вчера инсталирах на един приятел ХП на лаптоп MSI също без операционна система.

-форматираш na NTFS дял,като пренебрегваш Quiq формата за първоначално форматиране.

- създаваш дял D с остатъка от 80 ,а именно D=50 гб./форматирането на D може да почака.

Това е един от начините.

Пожелавам ти успех!

Да не забравиш после да заредиш драйверите,от сист. диск който ти дават със закупуване на лаптопа.

Може да създаде само C, a останалото място да се остави Unalocated/Unpartitioned. Тази тактика е удобна когато има допълнителни изисквания за останалите дялове - например да са Primary. След като се инсталира Windows, може да се използва DiskManagment или друга програма за да се създадат всички дялове.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Това е един от начините.

Пожелавам ти успех!

Благодаря! Самоче стана проблема точно с драйверите защото те били само за Vista.И аз ко направих не знам и ся от много базикане да се пробвам да го оправя при пускане на PC ми изписва една грешка отгоре на прозореца пише "WLTRAY.exe-Application Error" а после отдолу пише "The application failed to initialize properly(0xc0000135)Click on OK to terminate the application" После се маха но при повторно пускане пак се появява.Има и друго Контролния панел не изка да се пуска пише ми "Data Execution Prevention-Microsoft Windows"от долу изписва "To help protect your computer Windows has closed this program. Name:Windows Explorer Publisher:Microsoft Corporation Close Message" Хора много ви се моля помогнете :speak: Ще съм много благодарен на всеки който се отзове! ;)

Да не би да искаш да кажеш wgatray.exe процес който се използва от Windows Genuine Advantage Notiftication ...

Ако е така виж тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=48299

За втория ти въпрос ако си с Windows XP виж тази тема за D.E.P. (DATA EXECUTION PREVENTION)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=data+execution

Да не би да искаш да кажеш wgatray.exe процес който се използва от Windows Genuine Advantage Notiftication ...

За втория ти въпрос ако си с Windows XP виж тази тема за D.E.P. (DATA EXECUTION PREVENTION)

Не мисля, че се е объркал.

Според мен е този файл : http://www.file.net/process/wltray.exe.html

Не мисля, че се е объркал.

Според мен е този файл : http://www.file.net/process/wltray.exe.html

Благодаря че се отзошахте ! :) Не знам какво беше но ми се случи за първи път.Смених си Windowsa с Vista и се оправи.Благодаря отново че се опитахте да помогните :ph34r:

• 3 седмици по-късно...

Искам да попитам с Partition Magic,може ли да се раздели харда без да се форматира при положение,че е 80GB и има свободно пространство 59,3 GB?

По принцип може, но има опасно от омажат нещата! Затова ако имаш възможност си направи back-up!

• 3 седмици по-късно...

може и без опасност да се омажат , ако знаеш как да го направиш . Аз също ползвам Patition Magic 8 и досега не ме е предавала , а с нея съм разделял, събирал, форматирал, конвертирам дялове , сменям клъстър -размера и т.н. Добра програма е също и Paragon Partition Manager.

• 2 месеца по-късно...

Имам една работна станция на Win 98 с доста свободно място и твърдият диск не е разделен. Има ли начин да го разбия на две, без да се налага преинсталация и без загуба на данни?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.