Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програми и способи за разделяне на харддиск (обединена)

Featured Replies

използват еднакви нтфс - файлова система не се сменя ей така

имат различни начини за буут, но това е друго

в какъв смисъл не ти разпознава коректно дяловете и как точно искаш да си ги "оттвориш"?

Нортън партишън не мога да отворя за да видя дяловете

• Отговори 418
  • Прегледи 95,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На системен диск може да се прави Shrink, но Extend не може.

• Windows 7 Menager е доста добра програмка з оптимизаране на 7-та. Има и такава функция която ти трябва. Зареждаш я ... В дясно избираш "Misc. Utilities" после "Windows Utilities" ..."Disk Utilities" .

• Как да си разделя HDD на С и D 250gb???

Публикувани изображения

И аз имах подобен проблем и се оказа, че виновника е bitlocker(от вистата).

Всъщност какъв е проблема , не може да са стартира PM8 или дяловете не се виждат или отварят от иконата на "мой компютар"

Всъщност какъв е проблема , не може да са стартира PM8 или дяловете не се виждат или отварят от иконата на "мой компютар"

От май компютър се вижда всичко, но с партишън меджик не отваря нищо, дава съобщение за грешка и затваря програмата.

От май компютър се вижда всичко, но с партишън меджик не отваря нищо, дава съобщение за грешка и затваря програмата.

Добре де ти за какво ти е всъщност да стартираш вече PM8 ,ако ще преоразмеряваш диска на ново тая не е много за препоръчване а и изобщо преоразмеряване под win си е рисковано. Аз лично бих заложил на Acronis от boot CD

Е и как го реши проблема?

Като махнах битлокъра. Аз бих те посъветвал да пробваш да преоразмериш дяловете с disk management на вистата. Аз него използвам и съм доволен, а и в този случай битлокъра няма да ти пречи(ако в него е проблема де).

Аз имам HDD, който е разделен на "C" и "D"...... Има ли програма, чрез която да взема няколко гигабайта и да създам нов диск ("E"), но без да форматирам диска, от които съм взел свободно място....... Примерно имам 20ГБ свободно място в "D" ...... Взимам 15ГБ и създавам диск "E", но без това да налага форматиране на диск "D" Възможно ли е това или не ???

Здравейте, имам комп с 1 хард, който с 1 дял С: и искам да го раделя на 2-3 но искам да ползвам някоя малка програмка, която не изисква инсталация и много сериозен хардуер. Имах преди един партишън меджик 7 ПРО за дос на 1 дискета, но за съжаление нямам флопи и СД. Та въпроса ми е някой сеща ли се за такама програмка? И ако темата е за софтуерния раздел се извинявам!

Доколкото знам не е възможно аз го разделих като преинсталирах windows xp и го разделих на C65gb D 120gb и E120gb C то го форматирах първо а после форматирах D то и Е то след като инсталирах windows xp

Здравейте, имам комп с 1 хард, който с 1 дял С: и искам да го раделя на 2-3 но искам да ползвам някоя малка програмка, която не изисква инсталация и много сериозен хардуер. Имах преди един партишън меджик 7 ПРО за дос на 1 дискета, но за съжаление нямам флопи и СД. Та въпроса ми е някой сеща ли се за такама програмка? И ако темата е за софтуерния раздел се извинявам!

избирай http://www.download.bg/?cls=programs&m...p;g=&order=

Аз имам HDD, който е разделен на "C" и "D"...... Има ли програма, чрез която да взема няколко гигабайта и да създам нов диск ("E"), но без да форматирам диска, от които съм взел свободно място.......

Примерно имам 20ГБ свободно място в "D" ...... Взимам 15ГБ и създавам диск "E", но без това да налага форматиране на диск "D"

Възможно ли е това или не ???

Препоръчвам ти Acronis Disk Director, можеш да правиш каквото искаш с дяловете - форматиране, изтриване, разделяне, съединяване и пр.

Използувам версия 10 (инсталирана заема ок. 70 МВ), досега не ми е правила проблеми. Винаги имай едно наум, когато извършваш подобни операции, направи бекъп поне на най-важните неща от харда.

може проблема да е в самата програма. пробвай Acronis disk director

Много благодаря, акроника отваря всичко и извършва много бързо операциите, още веднъж благодаря!

Имам Western Digital 250GB и имам 2 дяла - C със 6GB и D със 227GB. Искам да разделя D на още 2 дяла - всичко ми е в D и това бави компа! Напр игри в D филми в другия дял напр. G и музика във K напр. Как да го разделя без да губя информация?

Редактирано от pit
Грешен Раздел! (преглед на промените)

Странен пороблем с хард диска. Имаше два дяля С и Д. С е с програмите и Д е с данните като по учебник. Реших да преинсталирам уиндоуса и от инсталатора на уина изтрих партишъна на С но имах неблагоразумието да рестартирам. После създадох партишън и го форматирах и инсталирах уина.

Сега имам С с данни и Е с уиндоус, а Д е сд-то. Публикувано изображение Дотук добре но Публикувано изображение започна да разпознава С като музикален диск :rolleyes:

От MyComputer като влезна се опитва да го отвори с плеър, иконката се промени и е диск с ноти които излизат от него, при клик с десния бутон на иконата на диска в контекстното меню на първия ред е AutoPlay, на втория Search, на третия е Open и отдоло е Еxplorer - вмъкнали са се два реда отгоре над нормалните Open и отдоло Еxplorer. Как е станало - незнам, има само BSPlay и K-lite codecs. Други плеъри няма. ;)

Някой да има идея какво може да е станало и как да се оправи. :P:speak:Публикувано изображение:speak:

Значи компа ти не бави, защото имаш много и различна информациа в D: , а защото C: ти е само 6 GB , което е малко. За да ти работи нормално windowsa трябва да имаш поне 1 ГБ свободно място. Най - добриа вариант за разцепване на хар диск е да имаш един дял около 10-15 ГБ за операционна система и програми, и всичко останало в един друг тял. Колкото по - малко дялове, толкова по добре.

Да колегата е прав най-добре е да напрашиш както ти е написал, но ако си с Виста С-то ти трябва да ти е поне 30гб(това е мое мнение) и останалото да ти е Д

Да за Вистата определено ти трябва по - голямо устройство.

• 3 седмици по-късно...

Acronis Disk director става за Виста

Вистата си има вградени, на добро ниво. Доколкото разбрах, вече може да оразмерява пълен дял - дефакто единственoто предимство на комерсиалния софтуер.

Вградената във Виста и Partition Magic може да ти свърши работа

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.