Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програми и способи за разделяне на харддиск (обединена)

Featured Replies

Еди

защо не вземеш да си редактираш поста от глупостите които си написал !

Acronis Tru Imagas

такава програма няма

има подобна и не е за разделяне на диск .

После и тошиба съм имал a105 1000% има възможност при разделен диск да възтанови само върху С всичко без значение какъв му е размера и без да пипа другите или да го форматира на цяло . Просто трябва да се чете какво ще направи преди да му дадеш next .

Публикувано изображение35 GB за windows ХР ... е няма такова ... и каквито и приложения да си сложил , 35 GB е много за една инсталация ... Не че е невъзможно ... ама си е множко !

има има ! възможно е .

Сложи и 10 гб скрит дял за д2д и пак смятаи ;) а и диска реално не е 160 гб а е около 148 .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Отговори 418
  • Прегледи 94,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На системен диск може да се прави Shrink, но Extend не може.

• Windows 7 Menager е доста добра програмка з оптимизаране на 7-та. Има и такава функция която ти трябва. Зареждаш я ... В дясно избираш "Misc. Utilities" после "Windows Utilities" ..."Disk Utilities" .

• Как да си разделя HDD на С и D 250gb???

Публикувани изображения

Това което е написал/а izabel1 ми изглежда най-пълноценно и най-близко до това, което пише във файла с упътването /не че като го прочетох 2 пъти ми стана много ясно/. По отношение на "вкарвам форматирана флашка в компа и от акронис му давам да ми запише стартиращо копие на флашката и да стане бутваща.От там рестарт и му давам да зареди от усб флашка и го разделям" - не ми стана ясно - програмата не може ли сама да ми раздели Ц, и какъв е смисъла от това стартиращо копие на флашката. Да не взема да оплескам нещо, че компа е нов и дай боже скоро да не се налага да преинсталирам. То аз и без това вчера деинсталирах доста неща дето ми се струват излишни. Някакво нелицензирано временно Мкафее секюрити, НортонБакъп и 60дневна версия на Офис2007 - ги махнах. За антивирусна сложих АВГ-фрее. Довечера пак продължавам. Интересно, че цял ден вчера лаптопа е зедял на зарядното, а снощи след половин час работа - гледам батерията - пише остават 5часа. Като го купих батерията беше заредена и показваше - 8ч. оставащо време. Мисля си - докато още е нов - дали да не опитам да го преинсталирам отново /ако стане в същия вид като при първото самоинсталиране/ - щото така ще ми стане по-ясно кое как става, пък и незнам дали нещо не съм объркал за да ми издържа по-малко батерията. Пък и вчера купих рутер и стана пълна обърквацията - на лаптопа скоростта през Speed test показва 8 пъти по-ниска скорост на сваляне.

Естествено че и програмата може да ти го раздели сама и може и без флашка да стане . Прост казах лично аз как бих го направил за да не си отворя после повече работа . Ще ти иска задължителен рестарт ... Най си е добре под собствения си лоадер да се зареди а не под уин . После ти каквото и да объркаш ако не си пипал скрития партишан може да възтановиш да първоначално положение , тоест както си го закул пак със същите настроики , имена и глупости на ново . Това не е инсталация а възтановяване . По добре да питаш кое не ти е ясно от колкото да оплескаш нещата . Преди да почнеш каквато и да е интервенция на диска даи снимка на екрана от програмата да видим как е диска . Също може да ползваш Gparted има версия за бут усб .

Публикувано изображение35 GB за windows ХР ... е няма такова ... и каквито и приложения да си сложил , 35 GB е много за една инсталация ... Не че е невъзможно ... ама си е множко !

Публикувано изображение

Знам че е много обае в магазина откъдето купувах лаптопа бяха ми инсталирали експи макар че не исках а седем исках се съгласих да бъда с него .

Обаче тогава не знаех как се правят преинсталации и те ми бяха сложили локал диск Ц 100 гигабайта Д 123 направо се ядосах.

Сега съм обаче със седем и диска ми е 100 обаче всичко си инсталирвам освен игри в него

Редактирано от Webtut-Bg SupporT® (преглед на промените)

Изтеглих си програмата Acronis Disk Director Suite. Инсталирах я под уиндоус, стартирах я на ръчно управление и от Ц с помощта на плъзгача даделих място и създадох новия дял Д. Много добра програма - така е направена, че няма кък да сбъркаш. Не съм ползвал никакви буутващи флашки. Благодаря на Крейзифрог за програмата, наистина е много добра.

Изтеглих си програмата Acronis Disk Director Suite. Инсталирах я под уиндоус, стартирах я на ръчно управление и от Ц с помощта на плъзгача даделих място и създадох новия дял Д. Много добра програма - така е направена, че няма кък да сбъркаш. Не съм ползвал никакви буутващи флашки. Благодаря на Крейзифрог за програмата, наистина е много добра.

За нищо, пак заповядай . :rolleyes:
  • 1 месец по-късно...

Вземаш това:

Публикувано изображение

и бой по харда - можеш да го разцепиш на колкото си искаш парчета.

Ейтака може и да се разцепи........

• 2 седмици по-късно...

Здравейте :blink:Имам лаптоп HP Pavilion от година и половина. Още като го купих хард дискът не беше разделен- 320gb е "C" (289gb е реално) , като имам и recovery disk от 8 гб. Сега искам да си разделя на 2 части харда, примерно C да го оставя 40 gb, а D около 250. След това и Windows 7 ще слагам и искам да си е в C. Доколкото прочетох си има вградена програма за цепене във Vistа, но виждам , че иска формат на новата част - тоест ще загубя всичко,което имам сега ?! Има ли вариант без да прехвърлям всичко другаде, да си разделя диска? Също така ще има ли проблем , че е разделен хардът под Vista, а след това ще се сложи 7 - ще разпознае ли новата част? Мерси :speak::clap:

Ще форматираш новото Д, в което няма да има нищо, ама трябва да имаш 250ГБ свободни.Или да си направиш Д така, 20ГБ дял д, копираш от Ц 20 гб информация и ги слагаш в Д.Намаляваш Ц с 20ГБ добавяш 20 гб на Д и си копираш пак информация...До края.Естествено бих ти препоръчал ПОНЕ 60 ГБ дял за седмицата.Иначе ще страдаш, повярвай ми!

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

В общи линий така е защото аз му бях сложил 30Гб, по-късно ми се наложи да му добая още 50 (тежки програми) за да си върви даобре, а само със 30 за нищо не става.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте. На скоро си взех този NOTEBOOK: http://www.cyberport.de/notebook/notebooks/subnotebooks/1C31-126/lenovo-ideapad-u350-m22etge-3-gb-ram.html и имам следния проблем(или по скоро два). Понеже си го купих от Германия, Windows-a ми е на немски и хард диска ми е: D:30 гб и в C: всичко останало при 250 HDD, а при инсталирането му не е дал опции за смяна на езика или за разделянe на хард диска. Можете ли да ми кажете вазможно ли е да си сменя езика без да преинсталирам Windows-а и как да си разделя хард-а по мой избор? Благодаря предварително... P.S. Извинявам се предварително понеже съм сигурен, че сте коментирали подобни, та дори и същите теми и преди, но ще съм благодарен ако ми обърнете внимание.. ОС ми е Windows 7 Home Premium. Инсталирана е фабрично и не знам дали подлежи на промяна...но нямам нищо инсталирано понеже още не съм го получил. В неделя и това ще стане :rolleyes:

Редактирано от didodi86 (преглед на промените)

За разделяне на диска тук.

Ето и на БГ (за Vista и 7 е идентично така че не е проблем):

http://vmrejata.info/os/windows-vista/331-disk-management.html

Не си написал каква е версията на ОС! Имаш ли нещо важно инсталирано, което не можеш отново да го инсталираш? Ако ОС е Ultimate или Enterprise 7 тогава спокойно ще можеш съвсем легално да си смениш езика на какъвто искаш, но ако е някоя друга версия на 7-та - това няма да стане! Тия вистализатори ще го сменят езика, но има много оплаквания за скапване на ОС и то по-точно нейното легализиране. Майкрософт престават да я разпознават като легална. Решението е да закупиш допълнителен лиценз за надграждане на ОС до Ultimate или Enterprise, което ми се струва, че ти няма да направиш. Остава тогава да си изтеглиш английска версия на същата ОС и да я преинсталираш на ново. Ако ОС е ХР тогава нещата стоят по по-различен начин. Съвсем легално можеш да смениш езика за професионалната със LIP или MUI и за домашната само с LIP. За оразмеряването на дисковете това е най-добре да стане по време на инсталирането. Но за повече информация първо кажи каква е ОС.

Редактирано от еди (преглед на промените)

ОС ми е Windows 7 Home Premium. Инсталирана е фабрично и не знам дали подлежи на промяна...но нямам нищо инсталирано понеже още не съм го получил. В неделя и това ще стане :)

Редактирано от didodi86 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.