Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Б.Б. - митове и реалност

Featured Replies

Ако си беше садил картофи и пасъл овците....а другата ръка филията с мас,  немаше да стигне тоя хал !!!

недей така, все пак той ни спаси от аец беляне

• Отговори 688
  • Прегледи 65k
  • Създадено
  • Последен отговор

Що си мислите, че Белене и шистовия газ са постижение на хората и правителството ?!?!?!? Ако се направи един АЕЦ, ще струва еди-колко-си пари и точка. Тръгва да работи, производство, продажби и т.н. , ама без никакви фрапантни отклонения на средства за партиини нужди. А ако периодично през 4-6 години се правят "консултации" и "проучвания" с милионен хонорар, това си е динансова инжекция за  всяко едно правителство или управляваща партия. Станишев изкара милиони от "разваляне" на подготвената площадка, ББ плати милиони за проучвания, които са правени вече поне веднъж! Същото е и при шистовия газ! Човек трябва да е много наивен, за да си мисли, че  природните ресурси и тези от държавни компании на дадена държава се регулират от желанията на хората!

С гръб към реалния свят

Българската външна политика по времето на ГЕРБ

Равносметката

Преди близо две години, на 8 март 2011-а, парламентът с мнозинството на ГЕРБ прие «Стратегия за национална сигурност на Република България». Тази стратегия е едностранчива и неб*лансирана. В нея, естествено, присъстват ЕС и САЩ. Русия, Китай и Латинска Америка не се споменават. Излиза, че те са територии, неизвестни за България в глобалния свят. И то при положение че Русия е основен енергоизточник, а огромно количество стоки, които се потребяват от българите, са от Китай.

Мрачната картина не може да се фризира. България е изолирана, няма откъде да вземе и един заем от приятелска страна. Балансите, които трябва да се спазват между големите сили, са нарушени. На Балканите България вече не е остров на стабилност.

Правителството се опита да бъде удобно за САЩ и ЕС едновременно, но всъщност загуби подкрепата и на двете страни. Бойко Борисов нямаше капацитет да разбере как загуби доверието на ЕС и стана маша в ръцете на спорна във външната си политика страна - Израел. Така той стана неудобен със своята наивност и грубост. На практика премиерът остана без външна подкрепа и това беше основната причина той да подаде оставка.

Следващите правителства ще трябва да преодоляват много бариери пред традиционни пазари на България, да се борят за ново доверие.

Цялата статия

Печално, но факт. :(

А сега накъде?...

А сега накъде?...

На там от където където избягахме...незнайно защо! С наши стоки (предимно от хранителната и тесктилната промишленост) може да пробием само изток. То ние друго и не можем да предложим. Лошото е, че и там вече НЕ ни искат! 

На там от където където избягахме...незнайно защо! С наши стоки (предимно от хранителната и тесктилната промишленост) може да пробием само изток. То ние друго и не можем да предложим. Лошото е, че и там вече НЕ ни искат! 

"То ние друго и не можем да предложим"

Не знам кои сте вие. Но аз работя в Българско  предприятие ,което не е зависимо от политически и държавни поръчки,и ни Царя,ни Станишката,ни Борисов могат да ни влияят на работата.

И да ,ние изнасяме машиностроителни изделия в цял свят,и непрекъснато увеличаваме произвоството си,като строим и нови мощности..Който ,го може Го може.

И да ,ние изнасяме машиностроителни изделия в цял свят,и непрекъснато увеличаваме произвоството си,като строим и нови мощности..Който ,го може Го може.

Еми браво...това е добре! Като цяло обаче, по-голям шанс имаме да се пласираме на изток, и то най-вече с храни и дрехи!

Насаждат се мнения че не можем да произвеждаме нищо и че нямаме конкурентни стоки. Не е вярно! И, стига с тоя съветски съюз! Това е най-задръстената страна!

Насаждат се мнения че не можем да произвеждаме нищо и че нямаме конкурентни стоки. Не е вярно! И, стига с тоя съветски съюз! Това е най-задръстената страна!

може и да си прав за Русия. какво искаш да кажеш, като казваш, че е задръстена страна? все пак икономически е един от най-големите пазари, който ние изпуснахме и сега се опитваме да си върнем със зъби и нокти. в Европа пробиваме трудно по обясними причини, за това... жалко е, че изпуснахме руския пазар. 

• Автор

Не се насаждат, а е така.

Кои стоки са конкурентни и на кои в частност?

Дай пример, ако обичаш и така ще си спестиш още 10 въпроса в тази насока.

пп. Малка поправка, ако ми позволиш, на част от поста ти.

"Насаждат се мнения, че не можем да произвеждаме" да се чете "На практика нямаме производство".

Не произвеждаме, защото се превърнахме в поредната мързелива и крадлива нация и съсипахме всяко работещо производство, дръзнало да се развива и подобрява по някакъв начин.

Определенията ти за Русия няма да коментирам, защото са гротескни.

Това, че ти не обичаш Русия няма нищо общо с това каква страна е.

Това е моя начин да оцелявам. Вярвам че все още повечето хора са добри в страната ни(независимо от политически пристрастия, всеки може да сгреши). Вярвам че всички тук обичаме България(ако и да е на определена група хорица изкупили я, щото аз от Родината притежавам само едно жилище, нито имоти, хотели, фабрики....). Работя тежка работа, плащам данъци, абе - червей в очите на Комсомолските-соц-олигарси-постмутри....  И пак като вляза в черква освен за близките си се моля(ДА!),- и за страната ни. Истина е!  Т.Е. за всички НАС. Да! Защото знам че само заедно можем да сме по-добре. Защото като се вгледам в очите на хората по улиците(без да знам какво работи,-дали е корумпиран, лош човек, или просто отчаян неудачник), ми е гадно. Разбирам ги. И, трябва да си даваме кураж, надежда, да сме позитивни, да се подкрепяме... Ако от мен не зависи нещо, поне да дам вяра на други ( па, може те да направят нещо добро...). А, не да сея омерзение! Мразя като някой каже: "за нищо не ставаме". Чета и история, и знам че не е така. Не искам да влизам в системата на ретроградните и зли сили и да повтарям че сме 3-то качество, че не произвеждаме, че сме мързеливи. Да, Аз не съм мързелив, произвеждам в предприятието си продукция за KRUPP и  ROLLS ROYCE, и за други фирми. Работим с високи изисквания за качество. Там ако ти върнат нещо, яко губиш. Затова не съм съгласен че не се произвежда тук.

А, ако искате доказателства, потърсете сами, вижте Българската икономика, къде и какво се изнася и къде.Знаете и можете да го направите, и ще видите друга картина. Не всичко е спряло да работи и само една държавна администрация да работи... Тея пари където всеки ден ги мачкаме в джобовете си(макар и малко), се вадят с пот някъде, и неминуемо затъпяване от оскотяване.Изолиране и затъпяване. Не всеки може да е художник, поет или певец-талант,или безработен интелигент."Не можем да произвеждаме", -100% не е вярно, и хората писали обратното си пеят наизуст!  Ал Гор иска доказателства, - сега аз и ЕГН-то ли да Ви кажа, къде и точно какво работя и ....-кръвна група....,( -банкова сметка нямам....). Тук се познавате само старите кучета, аз на никого не мога 100% да имам доверие, да знам кой е и за какво се бори тук! Не ме е страх, ама не съм сам та да изляза и да кажа : - Ето ме! Има и по-важни неща от мене!  Тук в постовете си НИКОГА не съм лъгал или писал неща не отговарящи на моите разбирания. Не съм обвързан с партии. Няма и да се обвържа! Просто казвам мнението си. - Да, по прост начин. И няма да си го променя. В крайна сметка всеки върви в различна скорост и по различен път към неизбежното усъвършенстване,... - Искаме или не, ще стане!

П.П. Егати откурвението стана.... Извъобще покуртителна работа... Направо реквием на един сдухан некадърен Българин. Зъл и завистлив. Съжалявам. Извинявам се ако съм провокирал някого, или обидил. Намерих поле за изява, и глей на селянина сеира.... - Няма повече.

Попаднах във форума случайно, после ми хареса да се гъбаркам с девойките  (ако са такива?!?...) в празнодумните теми.... 

Сори, Всичко най-добро на всеки тук, и на вашите хора(както пееше Слай Стоун).

Нека на улицата ви да има винаги слънце!

Може ли без вулгаризмите. Разбрахме ти данъчната декларация, стига да е вярна, и не те моля а изисквам, да не се молиш в църквата за мен. Освен това, параноидалната зависимост от комунистите, които ти се привиждат на всеки ъгъл, макар че жив истински комунист, едва ли някога дори за миг си зървал, най-много някой социалист :D

П.П. Изповедите не са в тази тема и дори не са в този раздел?!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

ЕКСКЛУЗИВНО! ОПАСНИ ВРЪЗКИ: БРЕНДО И ФЛОРОВ. ЦВЕТАНОВ И ДЖОРДЖИНО

СЛЕД КАТО ПРИ МИКОВ – СТАНИМИР ФЛОРОВ СТАВА ШЕФ НА ГДБОП, ПРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ,
ТОЙ СТАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТОЛЕРИРАН И СИЛЕН, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОПЛАТА СИ ВРЪЗКА С ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.

БРЕНДО: АКО ПРОГОВОРЯ ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО ЗА БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ! ПРИПИСВАТ МИ ТОВА, КОЕТО ТЕ ПРАВЯТ!

Редактирано от agr (преглед на промените)

АФЕРА се добра от високопоставени брилянтни източници до ексклузивна информация

"Брилиантни"(?!?) източници...Че и високо поставени. Да не би в правителствена болница? Високо кръвно поставени? Това "Афера-та", май е далеч от официален източник на информация...

А, недей от тази телевизия, че си има враг в нашия форум, който я е обявил за пристрастна. Не ме питайте кой е, без бой не казвам.

А, недей от тази телевизия, че си има враг в нашия форум, който я е обявил за пристрастна. Не ме питайте кой е, без бой не казвам.

Личните емоции и пристрастия не водят до истината и разбирането на нещата , а тъкмо обратно ! 

Единствено достоверните факти ! Утре в "Карбовски" от 16.00 часа по горния клип ще се изнасят нови/стари но не популярни факти ! (извинявам се за рекламата)

Стефан Гамизов има подобни разяснителни изяви във всички по-големи национални телевизии и то от много години !

Друг е въпросът кой какво е чул ! Но само това не е достатъчно . 

Важно е в същност кой какво е разбрал ....и какво следва от това....!

(Справка в YouTube - Стефан Гамизов )

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Истината за България !

(без думи)

http://tv7.bg/faktorat-koshlukov/NewsDetails&id=9664612

"Трайчо Трайков и Симеон Дянков пък били основните лобисти за въвеждането на зелената енергия и сключването на дългосрочни договори на завишени цени. Освен това Дянков не е оказвал нужния контрол върху дейността на ДКЕВР."

Тоя Кошлуков(продажен плужек) да не обвинява тези хора за зелената енергия,защото има стенограми 30.Октомври 2008г. Тогава е гласуван закона за изкупуване на зелена енергия за период от 25-30г(май толкова беше) на 0.70ст.Гласували  'ЗА" БСП,АТАКА,НДСВ достатъчни са тези партии!!!!!!!!!!!!!За марицата да питат (Л)ОСТОВ иначе Юруш на БЕЛЕНЕ зорлем да се набутате да сте бедни поне още едно деситилетие!!!!!!!!!!!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.