Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Б.Б. - митове и реалност

Featured Replies

Борисов дава ясен знак, че иска да управлява, което би могло да стане факт, ако Орешарски подаде оставка.

Та кой стои в дъното на протестите?  :rolleyes: 

• Отговори 688
  • Прегледи 65k
  • Създадено
  • Последен отговор

Борисов дава ясен знак, че иска да управлява, което би могло да стане факт, ако Орешарски подаде оставка.

Умница сте г-жо Майор !!! Не може да се отрече че, направи доста за страната !!! Но , сънародниците ни знаят само да плюят . Е , оплюха и него . Проблема е в мисленето на хората . Когато спрат да си завиждат , злобеят и мразят , тогава ще им се услади живота . A , дотогава ще управляват подставените лица на Мафията !!! 

Не и не.  Не питаш коректно, според мен. Пита се, кой иска да използва протестите. Бойко не изведе хората на улицата. Изведе ги това, че съвсем им писна да им се подиграват като назначават мутри за шефове на ДАНС, зам.-министри, областни управители и т.н.

Когато спрат да си завиждат , злобеят и мразят , тогава ще им се услади живота .

Това в някоя паралелна вселена може и да се случи, но не и на тази планета в обозримо бъдеще.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Не и не. :angry22:  :D  Не питаш коректно, според мен. Пита се, кой иска да използва протестите. Бойко не изведе хората на улицата. Изведе ги това, че съвсем им писна да им се подиграват като назначават мутри за шефове на ДАНС, зам.-министри, областни управители и т.н.

Това в някоя паралелна вселена може и да се случи, но не и на тази планета в обозримо бъдеще.

Не се ядосвай, няма смисъл.

Времето ще покаже, но няма да върне много неща.

А г-нът над теб е прав - когато спрем да се мразим, да си завиждаме, да назначаваме на отговорни постове роднини, приятели и такива, които плащат добре, да се делим на червени, сини и пр. цветове, чак тогава нещата в България биха потръгнали.

А това, че по времето на Борисов се направиха магистрали и други неща е вярно.

Но не само той е направил нещо за България, нали?

Проблема е в мисленето на хората .

Да в мисленето и в битието, което го определя.

Прекръстете темата на само: "Бойко Борисов". Че къде го видите вече туй...Неговото...правителство?!

по интересно не е кой а как го е направил

става въпрос че той го правеше в пъти по бързо от тези сега

и тук е прав като казва че изборния кодеск проблемната част може да се поправи за няколко дни а не каакто казват от БСП минимум 6 месеца / при БСП всичко става но мн. бавно и затова винаги сме изостанали и искаме отсрочки

Знаеш ли, омръзна ми да се ровя в политическите боклуци, честно.

Да говорят и пишат каквото си искат и да става каквото ще.

Единственото което мога да направя е да не позволя да ме превърнат в кукла на конци разни мафиоти и политици.

Не се ядосвай, няма смисъл.

A, не се ядосвам. Търсих някакви по-забавни емотки, за да изразят чувствата ми, но не намерих и затова ги махнах. Ако и на тия тикви, нашите политици, започна да се ядосвам, докъде ще я докарам?!

Че къде го видите вече туй...Неговото...правителство?!

В кошмарите си :D

аз виждам намек за ново правителство

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5929611

Мдаааа....Сега си спомням, че около месец пред изборите, имаше едно доста ключово изказване на Местан. Не си спомням дали тук съм го коментирал, но със сигурност го коментирах в комантарите под излязлата статия. Коментара ми тогава беше, че ДПС готви развод с БСП и завой към ГЕРБ. Тогава Гербаджиите се нахвърлиха срещу мен...но ето, че макар и изтеглено доста напред във времето, това мое предсказание може и да стане факт!

Съюз между ГЕРБ и БСП го изключвам напълно и категорично! Това физически, политически и всякак невъзможно, и би било самоубийство и за двете формации. Един съюз "в името на народа" между ГЕРБ и ДПС е НАПЪЛНО ВЪЗМОЖЕН!

97+36= 133...БЕТОН!

133 бълхи да те захапат, та да се отречеш от "творене-то" на факти по форумните палисади :D Много е ясно, че ако имаш 100к различни коментари насам-натам из нета, все някой от тях може да изглежда, че се доближава до реално случващо се по-късно събитие...Всъщност обаче събитието още го няма, а само предположения и слухове за такава възможност.

133 бълхи да те захапат, та да се отречеш от "творене-то" на факти по форумните палисади :D Много е ясно, че ако имаш 100к различни коментари насам-натам из нета, все някой от тях може да изглежда, че се доближава до реално случващо се по-късно събитие...Всъщност обаче събитието още го няма, а само предположения и слухове за такава възможност.

да знаеш, че имам голям нюх да чета, между редовете, изказванията на политиците!

предстои май да видим обрязване на Тиквата! ха ха ха... :ph34r:

Редактирано от SA-13 „Gopher“ (преглед на промените)

Мдаааа....Сега си спомням, че около месец пред изборите, имаше едно доста ключово изказване на Местан. Не си спомням дали тук съм го коментирал, но със сигурност го коментирах в комантарите под излязлата статия. Коментара ми тогава беше, че ДПС готви развод с БСП и завой към ГЕРБ. Тогава Гербаджиите се нахвърлиха срещу мен...но ето, че макар и изтеглено доста напред във времето, това мое предсказание може и да стане факт!

Съюз между ГЕРБ и БСП го изключвам напълно и категорично! Това физически, политически и всякак невъзможно, и би било самоубийство и за двете формации. Един съюз "в името на народа" между ГЕРБ и ДПС е НАПЪЛНО ВЪЗМОЖЕН!

97+36= 133...БЕТОН!

Борисов готов за преговори с БСП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов на компромис - да седне на една маса и да преговаря с останалите големи политически партии,

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5929091

ГЕРБ - 97

БСП - 84

ДПС - 36

АТАКА - 23

Големите партии са две ГЕРБ и БСП, и ако викаш на 97+36= 133...БЕТОН, то 97+84= 181... не знам какво е

Редактирано от nikval (преглед на промените)

ако викаш на 97+36= 133...БЕТОН, то 97+84= 181... не знам какво е

Най-малкото диамант. ;)

..... то 97+84= 181... не знам какво е

НЕвъзможно в България! Това искат да се случи тези, които желаят да погребат и БСП и ГЕРБ!

Готов съм да се обзаложим на каквото искаш, че това НЕ може да се случи по никакъв начин, освен....ако и в ГЕРБ и в БСП няма центробежни сили, които да целят и двете партии да се разцепят, и от отломките да се сформира някаква нова формация!?!?

Борисов готов за преговори с БСП

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5929091

ГЕРБ - 97

БСП - 84

ДПС - 36

АТАКА - 23

Големите партии са две ГЕРБ и БСП, и ако викаш на 97+36= 133...БЕТОН, то 97+84= 181... не знам какво е

Най-малкото диамант. ;)

Мечтата на диктатора.

ако ГЕРБ влезе в коалиция с ДПС ще спечелим европа на наша страна защото ще кажат ето влиза в съюз с етническа партия , каквато е целта на ЕС обидинение на различието, но това значи че тук рейтинга му ще падне като на АТАКА ще се чува / фес защо  предаде България / излъга народа и знаете какво викат на Сидеров

Ако се случи този, прогнозиран доста отдавна от мен, съюз (ГЕРБ да се обреже)....е твърде вероятно да се сбъдне и другата моя стара прогноза, или пожелание- БСП да поеме един по-дългосрочен общ курс с Атака. За целта Атака ще захвърли образа на ксенофобска и расистска партия, и ще се превърне в една изцяло социална и антиглобалистка партия. Реално погледнато- Атака е това, което БСП не може да си позволи да бъде...това е подсъзнателното "ТО" на БСП и е липсващото звено на БСП, за да бъде тя първа сила!

.............

п.п. Много те моля- слагай препинателни знаци в изреченията си!

ако ГЕРБ влезе в коалиция с ДПС ще спечелим европа на наша страна защото ще кажат ето влиза в съюз с етническа партия , каквато е целта на ЕС обидинение на различието, но това значи че тук рейтинга му ще падне като на АТАКА ще се чува / фес защо  предаде България / излъга народа и знаете какво викат на Сидеров

Маце, нещо странно намирам в коментара ти...Като го чета и почват да ми се привиждат летящи корабчета и плуващи под вода самолетчета. Не че такава безпринципност у нашите политици е невъзможна...За прогнозираната реакция от страна на ЕС ми е приказката :D

Не че такава безпринципност у нашите политици е невъзможна..

Прав си,Волен смешника когато му изнасяше правеше циркове пред джамията,а сега лекинко така се нбадупи на ДПС ,даже сам се намаза с вазелинче.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...
 http://youtu.be/JoCO4yjoR8E

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Сметната палата ще проверява Бойко Борисов

16:23  |  14 ноември 2013 /

Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси към НС реши Сметната палата да провери имуществените декларации на Бойко Борисов от 2001 година досега. Комисията проверява и сигнал срещу ексминистър Десислава Атанасова.

Комисията, чийто председател е Волен Сидеров, ще изиска и справка дали лидерът на ГЕРБ е бил в нарушение със Закона за държавния служител.

Вчера лидерът на "България без цензура" Николай Бареков предаде два сигнала срещу Борисов на Сидеров. Единият е за участие на Борисов в офшорна фирма, а другият - за конфликт на интереси, тъй като лидерът на ГЕРБ е бил съдружник във фирма, докато е бил главен секретар на МВР и кмет на София.

Днес депутатите в комисията бяха запознати със сигнала за офшорката в Кипър, в която Борисов имал 50% дялово участие. Тя била създадена през 1994 г. и той бил управител до 8 септември 2006 г.

Волен Сидеров обясни обаче, че става дума за 2 офшорни фирми, затова ще бъдат поискани данни от Министерство на финансите и на търговията на Кипър  дали Борисов е продължил да има собственост. Лидерът на ГЕРБ може да бъде поканен в комисията с цел изясняване на обстоятелствата по сигнала. 

Депутатът от ГЕРБ Снежина Маджарова заяви, че Борисов държи истината да излезе наяве и сам е поискал необходимите документи пред съответните компетентни органи, които ще бъдат предоставени на вниманието на комисията. 

Колегата й Красимир Стефанов пък предложи сигналът да бъде разгледан на следващо заседание, като също каза, че лидерът на ГЕРБ ще окаже пълно съдействие. 

Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси ще покани за изслушване бившия здравен министър при ГЕРБ Десислава Атанасова, съпруга й Красимир Атанасов и кметовете на Враца и Русе. 

В сигнал до комисията се посочва, че консорциумът на съпруга на Атанасова е спечелил обществена поръчка във Враца, както и обществена поръчка за устройство на сграда за диспансер в Русе, предаде "Фокус".

Бойко не знам какво е замел като следи и къде ще го настъпят, ама тая измислена здравна министърка отдавна казах, че е за пандиза.
Всички пробутани търгове на болниците в Русе и региона се направиха от фирмата на мъжа и или от техни близки.
Не знам какво ще излезе, но в АОП всичко си пише и се пази.
  • 2 седмици по-късно...

Проф. Кръстьо Петков:

Гръмна първият от трите балона на ГЕРБ

Става дума за загуби за България от 1,5 млрд. евро

Три балона бяха надути по време на предишния мандат. Единият от тях вече се спука. Това мнение сподели днес проф. Кръстьо Петков. "Балонът с усвояването на еврофондовете е надут доста по-рано и е добре, че се спука навреме, защото сега е ясно кой е предизвикал тази беля и кой би трябвало да носи отговорността. Това е малкият балон, защото има още два, за които също ще стане дума, но този е по-специален, тъй като по него не може да се спори".

"Имаме потвърждение от Европейската комисия, т.е. делото е подписано и подпечатано. Няма мърдане и трябва да се дадат обяснения от предишните управляващи от ГЕРБ, но най-вече от министър-председателя Бойко Борисов и министър Томислав Дончев, който беше назначен специално да отговаря за тези въпроси.

Тук става дума за загуби от над 1,5 милиарда евро, но това не е всичко. Разговорите, които водя със специалисти от консултантския бранш в България и чужбина, показват, че нашата родина е загубила по европейските програми възможността да усвои и да инвестира малко над 3 милиарда евро", посочва проф. Петков.

"Вторият балон - средният. Предишното правителство е успяло да натрупа за 3,5 години управление над 3 милиарда загуби само в енергийния сектор. Това е резултат от некомпетентно, а в някои случаи безотговорно управление на предприятия и дружества с над 50% държавно участие или изцяло държавни.

Третият балон - най-големият. Става дума за около 7-8 милиарда лева, които са профукани от държавната хазна през отминалия мандат /2009 - февруари 2013/.

Сега стои следният въпрос. Тези милиарди преки и косвени щети, нанесени на българския бюджет, на държавната хазна, няма ли да се превърнат в повод за сериозен разговор и търсене на отговорност. Не съм съгласен с министър-председателя Пламен Орешарски, който заяви, че няма да се връща назад и да повтаря това, което правеше Бойко Борисов - да прехвърля вината на предшественика си. Но тук не става дума за манипулация на числа, а за доказана финансова и парична статистика. Призовавам премиера и цялото правителство да сложат на масата фактите и да предизвикат сериозен дебат в парламента. Те трябва да поставят въпроса ребром: докога български правителства ще се разпореждат по такъв начин, след което си отиват и все едно, че нищо не се е случило с държавните активи и финансовия ресурс, още повече в условията на икономическа криза.

Като икономист винаги съм се питал какво се случва с пропилените, злоупотребените или откраднатите пари. Принципният отговор е, че те не се стопяват във въздуха. Те се местят от един джоб в друг, от една банкова сметка в друга и т.н. Тази тема също трябва да бъде предмет на разговор, даже още преди да е започнала новата финансова година и новият програмен период за финансиране от Европейската комисия.

Знае се, че над 15 милиарда лева са изнесени и се държат по офшорни сметки. И ако половината от тях са редовен капитал, т.е. пари, чиито произход може да се докаже, то другата половина - не.

Всяка година се губят от контрабанда и корупция 2-2,5 милиарда лева. Тези пари са отишли във физически лица, компании и неформални мрежи. По тази причина моята реакция извън чисто статистическия коментар е, че трябва да се търси политическа и наказателна отговорност. Крайно време е.

http://pressadaily.bg/publication/29211-%D0%93%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91/

Моята мисъл е, че колкото и PR кампании да подемат БСП и ДПС няма да отклонят лично моите мисли от това, че те трябва моментално да подадат оставка, защото се "окъкъха" 10 пъти повече от предишни за въпросните цитирани 3,5 години! БСП освен това, че харчат от държавната хазна, бюджетният дефицит ще е близо половин милиард за 2014, дръпнаха заем за 2013 от 1 млрд. и не крият, че 2014 ще вземат още 2-3 млрд. - е аз като НЕикономист не искам да им ги смятам, ама май те за 1,5 години ще зазимат по офшорките си повече от предишните а?!Аман! От безочие в тази страна!

като мн. разбираш от евро фондове ми кажи защо правителството преди ГЕРБ (знаеш кой бе) изгубиха всички евро фондове, така че това е мн. по малко от което са изгубили предните. На ГЕРБ им се спукало един балон, но май забравяш че на БСП им се бяха спукали всичкита балони

:) Май пак нещо не ти харесва?

За отговор на въпросите се обърни към проф. Петков, моля.

Разследването е негово, а не мое.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.