Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

преди 3 часа, П.е.т.ъ.р написа:

Дайте да направим една тема на по-подходящо място и там да продължим.

Направи я пък ще говорим.

Цитат

Аааа пич аз не съм с нафтова печкя амд знам ,че дигат 200 градуса ама аз съм с интел 30 градуса не повече  ти на педесеядрения амд си печи ако искаш пържоли.

И тук си в грешка но ще се направи нова тема където ще се обсъждат тези неща, не му е мястото тук.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 426,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

Мисля че си имахме тема  Intel vs AMD  но май е заключена.

След обновяването на форума нищо не мога да открия, пусни доклад и предполагам модератор ще премести постовете където им е мястото.

преди 2 часа, acnekt написа:

Да да :>

Има ги и много такива с Интел :>

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Сега моя за ръчкане ,за учене  комп ,за интернет .Абе и понякога си пускам и игрица върви примерно тая  4l6ybw77.png

Има Уин 10 и сега пробвам Ментата ,но ще я махам и ще слагам Arch Linux

Asrock b75m

Intel Core i3 2120

2x2 GB Samsung M3 DDR3 -1333

SSD 840 250 GB

ST31000 1000 GB

Мишка  и Клавиатура на  SHARKOON

Монитор BenQ

Другите части не ги знам

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

lol кво се биете заради тези процесори от най ниският край не мога да разбера :).

Аха и здравейте отново, аз се връщам от умрелите :).

Редактирано от Desdinova (преглед на промените)

Тая тема се е превърнала в AMD vs. Intel.  Аз все пак ще се похваля, че преди месец си взех Samsung Evo 250 M.2. Понеже няма подписи, няма и как да го покажа. Като цяло ми досвидяха да дам  още 180 лева за 500 GB  диск, но аз едва извадих 220. Бих казал, че STEAM  са мошеници. Инсталираните игри са двойно по-големи незнайно защо. Ами аз нямам игра под 25 GB, Инсталирана в STEAM  директорията. Да не говорим, че игри от 40-50 GB  са едно нищо за STEAM  библиотеката. Хубавото е, че малко игри могат да се възползват пълноценно от SSD. Лошото е, че дори да не се възползват пълноценно, пак си е по-добре на SSD-то. 

Относно спора G3258 vs. all ще кажа следното. Много игри все още си искат честота, която G3258 притежава. Срещал съм не един и два теста, където клокнат G3258  бие дори i5  на ниски честоти, каквито са най-евтините на  пазара.  Това, че момчето по-горе се е прехласнало по G3258  и се увлича не означава, че G3258  е боклук. Не не е, защото ако бе, Intel  нямаше да го нарече "юбилеен". Все едно за някой юбилей Форд да извади някой ръждив Ескорт, което име отдавна изчезна и да каже, че това е юбилейна кола. Не, няма да извади Ескорт, а ще извади Мустанг или Фокус. Не случайно и интел вадят подобен процесор. Ако бе боклук, нямаше изобщо да си правят труда и да стават за смях. Виж, ще ми е смешно, ако АМД се опита да извади юбилеен котлон. Те и сега всичките им са юбилейни и няма повече накъде. 

Между другото, макар да нямам G3258, пробвах Xeon E3-1230V2  с две ядра на 3.9 GHz. Повечето игри, които имат проблеми с Пентиуми и GTX750Ti,  на 3.9 GHz  заспаха. Вече за над 4 ще е идеално. Разбира се, Crysis 3  е мъка. Но той беше голяма мъка и с i3 3220, въпреки че и него  бях клокнал малко, с  около 200 MHz. Crysis 3 бе мъка и  с Xeon Е3 1230v2. Eдва с клокнат i7 6700K  заспа на 60 фпс:

Чак и аз не можах да  му се начудя на тоя процесор и Win 10. 

И да нагорещя малко темата:

Spoiler

http://www.overclockers.ru/lab/70098_3/svodnoe-testirovanie-processorov-i-videokart-v-world-of-tanks-versiya-0-9-9-karty-vindstorm-overlord-i-stalingrad.html

2015-11-09_025329.jpg

"http://blacktornado.netii.net/Snimki%203/2015-11-09_025329.jpg"

И  пак си помислете дали i5 4460.  Безплатен обяд няма, а  евтиния се състои само от първо - чорба. Вероятно с мухи. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 7 часа, Кико написа:

Тая тема се е превърнала в AMD vs. Intel.  Аз все пак ще се похваля, че преди месец си взех Samsung Evo 250 M.2. Понеже няма подписи, няма и как да го покажа. Като цяло ми досвидяха да дам  още 180 лева за 500 GB  диск, но аз едва извадих 220. Бих казал, че STEAM  са мошеници. Инсталираните игри са двойно по-големи незнайно защо. Ами аз нямам игра под 25 GB, Инсталирана в STEAM  директорията. Да не говорим, че игри от 40-50 GB  са едно нищо за STEAM  библиотеката. Хубавото е, че малко игри могат да се възползват пълноценно от SSD. Лошото е, че дори да не се възползват пълноценно, пак си е по-добре на SSD-то. 

Относно спора G3258 vs. all ще кажа следното. Много игри все още си искат честота, която G3258 притежава. Срещал съм не един и два теста, където клокнат G3258  бие дори i5  на ниски честоти, каквито са най-евтините на  пазара.  Това, че момчето по-горе се е прехласнало по G3258  и се увлича не означава, че G3258  е боклук. Не не е, защото ако бе, Intel  нямаше да го нарече "юбилеен". Все едно за някой юбилей Форд да извади някой ръждив Ескорт, което име отдавна изчезна и да каже, че това е юбилейна кола. Не, няма да извади Ескорт, а ще извади Мустанг или Фокус. Не случайно и интел вадят подобен процесор. Ако бе боклук, нямаше изобщо да си правят труда и да стават за смях. Виж, ще ми е смешно, ако АМД се опита да извади юбилеен котлон. Те и сега всичките им са юбилейни и няма повече накъде. 

Между другото, макар да нямам G3258, пробвах Xeon E3-1230V2  с две ядра на 3.9 GHz. Повечето игри, които имат проблеми с Пентиуми и GTX750Ti,  на 3.9 GHz  заспаха. Вече за над 4 ще е идеално. Разбира се, Crysis 3  е мъка. Но той беше голяма мъка и с i3 3220, въпреки че и него  бях клокнал малко, с  около 200 MHz. Crysis 3 бе мъка и  с Xeon Е3 1230v2. Eдва с клокнат i7 6700K  заспа на 60 фпс:

Чак и аз не можах да  му се начудя на тоя процесор и Win 10. 

И да нагорещя малко темата:

Затвори скритото съдържание

http://www.overclockers.ru/lab/70098_3/svodnoe-testirovanie-processorov-i-videokart-v-world-of-tanks-versiya-0-9-9-karty-vindstorm-overlord-i-stalingrad.html

2015-11-09_025329.jpg

И  пак си помислете дали i5 4460.  Безплатен обяд няма, а  евтиния се състои само от първо - чорба. Вероятно с мухи. 

Никой не е казал че е боклук 3258. Дори изкараха доста приличен офис процесор с огромен потенциал. Но когато и сами осъзнаха че този процесор с овърклок може да надмине повечето i3-ки които са по-скъпи, решиха да пуснат нов микрокод с който системата просто няма да зареди ако е клокнат дори с 5MHz нагоре. Спора го водеше предимно собственика му който е на не повече от 12 години. И чак стана смешно, а колко хора дори от Интел лагера му обясняваха.. Но ако аз избирах Интелска машина за този бюджет щях да я направя с Pemtium G4400 s1151.

преди 3 часа, Росен Р. Александров написа:

Никой не е казал че е боклук 3258. Дори изкараха доста приличен офис процесор с огромен потенциал. Но когато и сами осъзнаха че този процесор с овърклок може да надмине повечето i3-ки които са по-скъпи, решиха да пуснат нов микрокод с който системата просто няма да зареди ако е клокнат дори с 5MHz нагоре. Спора го водеше предимно собственика му който е на не повече от 12 години. И чак стана смешно, а колко хора дори от Интел лагера му обясняваха.. Но ако аз избирах Интелска машина за този бюджет щях да я направя с Pemtium G4400 s1151.

Не знам какво се разбира под "офис" машина, но ако е да отваряш документи и да се ровиш в Интернет, не е необходим G3258 че и клокнат. Много по-слаби процесори са достатъчни и то от доста по-стари поколения. Трябва само едно SSD. Проблемът е, че тия стари процесори не разполагат с вградени видеокарти, та трябва  и за тях да се мисли. G3258  всъщност показа потенциала на IB. Ако  АМД имаха равностойни продукти като технология и производителност, то едва ли двуядрените процесори щяха да бъдат заключени, както е отдавна. Дано Zen  покаже зъби, та и Интел да отключат повече слаби процесори. Не че ме засяга тая работа, но много хора с нисък бюджет ги засяга. Когато хората почнат догодина да бягат към АМД, тогава и Интел може би ще преосмислят нещата. 

преди 9 часа, Кико написа:

Затвори скритото съдържание

2015-11-09_025329.jpg

i7 6700k е чудесен процесор и аз мога да кажа само хубави неща за него. При мен, например, Crysis 3 вървеше (при всичко на high с лек АА) с 70-80 фрейма навън и над 100 в затворени помещения, като само в началото на играта (там посред нощ в морето) падаше на 50 за малко - все пак съм само с GTX 770.

Та там за пръв път, аз видях на игра, как фреймовете падат от 70 на 50, без да се усети и грам лаг! Просто всичко вървеше мазно и плавно, дори и без включена ВС. С предишния ми (i7 950) не беше така и се усещаше веднага лагването.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

преди 52 минути, Agentpat™ написа:

i7 6700k е чудесен процесор и аз мога да кажа само хубави неща за него. При мен, например, Crysis 3 вървеше (при всичко на high с лек АА) с 70-80 фрейма навън и над 100 в затворени помещения, като само в началото на играта (там посред нощ в морето) падаше на 50 за малко - все пак съм само с GTX 770.

Та там за пръв път, аз видях на игра, как фреймовете падат от 70 на 50, без да се усети и грам лаг! Просто всичко вървеше мазно и плавно, дори и без включена ВС. С предишния ми (i7 950) не беше така и се усещаше веднага лагването.

А аз за първи път видях това, като сложих един i5 3570  за една седмица на машината си, когато още бях с GTX460 ;) Сети се сега колко критика отнесох и колко ла*на изядох заради тия си твърдения. 

И още малко по темата:

Дано АМД се събудят и тяхния Зен наистина да е на ниво че,със таз архитектура от преди 4-ри години са за никъде.Как не са фалирали още не знам,"само" едни конзоли и видео чипове ги държат в момента.

Искаме малко конкуренция все пак от тяхното седене и мислене на нова архитектура стада само крайния потребител (от десктоп сегмента)а Интел си правят каквото си искат -  от 5 до 10 процента по-висока производителност и то не м/у тик и ток а м/у два ток-а

Не че не съм доволен от моя 5820k ама разликата м/у него и 3930x и 4960x  не е много голяма.Единственото което "блесва" в случая е DDR4.

пп

А ако аз правех бюджетна конфигурация бих взел fx 8320 и да му пукна гъзеца от клок,вместо някоя i3.Но тук идва момента upgrade path.Ами със AMD и тяхната поумряла платформа няма как да стане,а след време тази i3-ка Можеш да я замениш със i7-ца и да ти изкара предоволно още 5 години.Е не че не е възможно и със АМД-то ама ...

преди 3 часа, tux написа:

Дано АМД се събудят и тяхния Зен наистина да е на ниво че,със таз архитектура от преди 4-ри години са за никъде.Как не са фалирали още не знам,"само" едни конзоли и видео чипове ги държат в момента.

Искаме малко конкуренция все пак от тяхното седене и мислене на нова архитектура стада само крайния потребител (от десктоп сегмента)а Интел си правят каквото си искат -  от 5 до 10 процента по-висока производителност и то не м/у тик и ток а м/у два ток-а

Не че не съм доволен от моя 5820k ама разликата м/у него и 3930x и 4960x  не е много голяма.Единственото което "блесва" в случая е DDR4.

пп

А ако аз правех бюджетна конфигурация бих взел fx 8320 и да му пукна гъзеца от клок,вместо някоя i3.Но тук идва момента upgrade path.Ами със AMD и тяхната поумряла платформа няма как да стане,а след време тази i3-ка Можеш да я замениш със i7-ца и да ти изкара предоволно още 5 години.Е не че не е възможно и със АМД-то ама ...

Кофтито на FX-a   е в това, че дори да почва с 9, пак може да е по-бавен от Пентиума, както показах по-горе. Аз за игри не бих взел такъв процесор, не се знае на каква игра ще попадна. Иначе за всичко друго, да. Когато аз пък вземах Pentium G860 го взех с мисълта, че или ще ъпгрейдвам до i7  или ще продам всичко накуп и Haswell, който още бе далечен план. Обстоятелствата се стекоха така, че къде от любопитство, къде от мерак за по-добра игра, минах през всички стъпала - i3, i5, i7 във вид на клокнат Xeon. Всъщност, клокнатия  Xeon  бе по-добър от неклокнат i7 3770, понеже си работеше на по-висока честота. Та кой какво ще взема зависи от много неща, но аз за игри не бих взел FX  и после да се пъна, как видиш ли изоставал само с 3-4 фпс и то не при всички игри. Това е все едно да се нашия с Дачия и да твърдя, че е със здрава пластмаса, която лесно се мие. 

http://hardwarebg.com/37587-amd-%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE-%D0%B1/

:D

Иначе има надежда догодина от АМД да ни изненадат. Не че ще си купя такъв но конкуренцията е важна дори да е само на хартия.

преди 11 минути, Кико написа:

Кофтито на FX-a   е в това, че дори да почва с 9, пак може да е по-бавен от Пентиума, както показах по-горе. Аз за игри не бих взел такъв процесор, не се знае на каква игра ще попадна. Иначе за всичко друго, да. Когато аз пък вземах Pentium G860 го взех с мисълта, че или ще ъпгрейдвам до i7  или ще продам всичко накуп и Haswell, който още бе далечен план. Обстоятелствата се стекоха така, че къде от любопитство, къде от мерак за по-добра игра, минах през всички стъпала - i3, i5, i7 във вид на клокнат Xeon. Всъщност, клокнатия  Xeon  бе по-добър от неклокнат i7 3770, понеже си работеше на по-висока честота. Та кой какво ще взема зависи от много неща, но аз за игри не бих взел FX  и после да се пъна, как видиш ли изоставал само с 3-4 фпс и то не при всички игри. Това е все едно да се нашия с Дачия и да твърдя, че е със здрава пластмаса, която лесно се мие. 

Виж са,за парите си въобще не са лоша покупка.Лошото е че няма друг продукт от тяхната линия с който да го замениш - сиреч по-добър процесор.Пък и не на всеки му се занимава да клоква.

пп

За твоята рам памет що не я надупиш до 3000 или 3200 ? На starp 100 ще върви идеално на 3200 преспокойно можеш да и набучиш 1.42 волта не е проблем.

Когато излезе X99 от Кингстън бяха направили гаф и XMP  профила им вървеше на 1.5 волта :)

Скайлейк имат доста здраво IMC ма то пак зависи и от рамта дали си случил на борйка.Моята когато я вземах нямаше нищо добро налично и се набучих на Кингстън 2400 cl12.Паметта върви преспокойно на 3200 cl15 на 1.42 волта и 1.040v  SA .В момента е на 2666 cl12 на 1.37 волта,но не съм се занимавал със  вторични и третични тайминги.Скайлейк и X99 харесват високата памет повярвай ми ;)

преди 3 часа, tux написа:

Виж са,за парите си въобще не са лоша покупка.Лошото е че няма друг продукт от тяхната линия с който да го замениш - сиреч по-добър процесор.Пък и не на всеки му се занимава да клоква.

пп

За твоята рам памет що не я надупиш до 3000 или 3200 ? На starp 100 ще върви идеално на 3200 преспокойно можеш да и набучиш 1.42 волта не е проблем.

Когато излезе X99 от Кингстън бяха направили гаф и XMP  профила им вървеше на 1.5 волта :)

Скайлейк имат доста здраво IMC ма то пак зависи и от рамта дали си случил на борйка.Моята когато я вземах нямаше нищо добро налично и се набучих на Кингстън 2400 cl12.Паметта върви преспокойно на 3200 cl15 на 1.42 волта и 1.040v  SA .В момента е на 2666 cl12 на 1.37 волта,но не съм се занимавал със  вторични и третични тайминги.Скайлейк и X99 харесват високата памет повярвай ми ;)

Няма да споря за процесорите, аз казвам, че не бих си взел АМД точно, защото имат слаба еднонишкова производителност и като цяло в някои игри са на нивото на Пентиуми и Селерони. Точка. когато си вдигнат single performance,  както се очаква при Zen,  ще купувам. Сега не. 

Относно паметта...аз не съм сигурен кое е по-добро - ниски тайминги с ниска честота или обратното. Затова и стигам до едно ниво, нагоре не се занимавам. Не искам д се занимавам и с волтажа, макар че в момента е леко завишен до 1.25 V  уж за по-голяма стабилност. Макар че досега нито веднъж не съм имал проблеми заради RAM  паметта на 2700 MHz  и CL15. Причната да не се занимавам с клок е леко бъгавия Asus-ки BIOS  в началото. Сега с последната версия не съм пробвал. просто почна ли да си играя с настройките, по някое време след рестарт успявам да вляза само в BIOS. Каквото и да правя, все в BIOS :) ESC понякога оправя нещата и Windows  зарежда, но това не е работа. Всеки път като стратирам компа да влиза в BIOS  и да мне чака да натисна esc. Та и затова престанах д се занимавам с клок, защото настройките ме удовлетвориха. Аз тоя процесор и памет ползвам за игри и когато те вървят идеално, няма защо повече да се занимавам с насилване на паметта. А 4.6 GHz  на процесора са предостатъчни за всяка игра, която играя. Виж, на 4 GHz  имах малки проблеми с 1-2 игри, но 4.6 GHz  е друга работа. 

Моята хвалба ще е под различна форма :) Хваля се с него, че все още е жив, сладура ми xD  Седма годинка ще почва. Мога само да Ви кажа, че не е важно до колко мощна е машината, а до колко Ви върши работа!

преди 3 часа, 'Nas написа:

Моята хвалба ще е под различна форма :) Хваля се с него, че все още е жив, сладура ми xD  Седма годинка ще почва. Мога само да Ви кажа, че не е важно до колко мощна е машината, а до колко Ви върши работа!

Хубаво е от време на време да се пишат и смислени коментари. Не винаги е най-важно да е последен модел, а каква работа върши и дали задоволява нуждите.

Може поне да го снимаш няма да се разсърдим на малко класика от старата школа.

преди 24 минути, Alex&Vanko^ написа:

Аз искам да отидеш на очна лаборатория да ти премерят колко кадъра в секунда ти ловят очите! Аз врътнах F1 2013 с GTS450 и не виждам никакъв проблем.;)

Кико ако ти подават 100 кадъра а ти ловиш 50 ще пропуснеш половината?:tongue2:

Точно пък за тия игри не ми говори, Те си  искат 60 или 50 fps, иначе трудно се играят добре. Те не са най-добрия пример за сравнение между AMD и NVIDIA, но пък играта не може да се играе с Пентиум. Трябва поне i3. Иначе кадрите спадат доста и играят. Виж, аз не съм от най-предирчивите геймъри. Има и много по-взискателни, дето се дразнят и от съвсем дребните микронасичания. Аз играя игрите, дори да имат някакви недостатъци. Само че за да си добър при тия рейсъри, си трябва гладка картина. Иначе за посредствена игра става и с 30  fps.  Знаеш ли, една  от най-играните от мен игри - Dead Island Riptide , не върви гладко с вертикална синхронизация. Затова я превъртях няколко пъти без, нищо че картината не бе добра, имаше и тиъринг и какво ли не. Само че на мен това не ми прави впечатление, щото самата игра те увлича. Но ако трябва да си точен в един рейсър, ти трябва и добра картина.  Иначе никога няма да се доближиш до мен дори на една права. 

преди 21 минути, Alex&Vanko^ написа:

Изобщо понятието кадри в секунда е грешно а става въпрос за запълване с пиксели и текстури.Пусни си видео на 100 кадъра в секунда! Чарли Чаплин!

Е кой ти говори за кадри? Аз ти говоря кадрите да не падат под 60, защото мониторът ми е на 60 херца. Някои игри работят и на 50, но едно, че дразни очите и второ, че не всички игри  вадят гладка картина на 50 херца.  Не ме интересува чарли чаплин. а иди играй ARK: Survival  с 40  fps да те питам как ще стане. Или пък пусни на 30 херца  вертикалната синхронизация. Тая шибана игра има такъв  лаг на мишката, че и 60 fps  са и малко. 

Днес е време да се запиша и аз, макар да си купих новите части преди 2 месеца. Днес успях да заделя 30лв за двд записвачка, че моята не пасваше на дъното. Оформих сглобката на ново и направих малко снимки.

Частите с които разполагам са : GIGABYTE B85M-D2V

Захранване DA500-M Aurora

Процесор Intel CPU Core i3-4170 боксов охладител.

Видео SAPPHIRE Radeon HD 5770

Ram - 8GB A data.

Кутия - няма като по мой вкус и джоб. За това преправих една стара от около 2007г.

Не знам защо, но не се показват снимките, за това ще е с линк.

Както споменах в началото, компютърчето е вече на 2 месеца а не се забелязва никакъв прахоляк вътре.

Намразих чистенето и разглобяването, за това съм го херметизирал до максимум.

Изглежда просторно в старата кутия с това малко дъно, но това ще се промени заради екстремния въздушен поток, който съм му предвидил.

8463254J.jpg

Прахоляка се спира в една много ситна стоманена и неръждаема цедка. Ето я и нея. Тази снимка как се качи?

8463256w.jpg

Малко по на преден етап.

8463258J.jpg

И вече завършен преден панел но кутията.

8463259A.jpg

Така не се вижда добре. Ето и от друг ъгъл.

8463260q.jpg

Изглед на преден панел от вътре - има място за 3 вентилатора.

8463255k.jpg

Понеже споменавате, че колкото вкарват толкова трябва и да изкарват, сложих и от зад 3 вентилаторчета. Няма място за по-вече, но понеже знам от опит, че пред вентилаторче има ли преграда, той си губи много от ефективността. За това ги сложих от външната страна. Един не е, но някой ден и него ще извадя.

8463262x.jpg

Видео картата от 850 се клокна успешно на 945MHz. Имаше малко нужда от оптимизация на вятъра, че държеше 67 градуса. За това и добавих още 2 насочващи вентилатора.

За вентилатори, не съм давал пари. Така си стояха в къщи от стари бракувани компютърчета.

Не ви ли изглежда прекалено?

8463265o.jpg

Това е от друг ъгъл, а молекса, който се подава от задния панел е свързан за  90% от вентилаторите. не ми се товари захранването нито главата с толкова шум.

Към захранването си има един вкарващ и един изкарваш. Всички други се захранват от друго захранване, което пускам при игричките. 

8463264M.jpg

Кутията съм уплътнил с помощта изолация к - флекс лепило и силикон, като със запалка съм търсел повей на вятър, Задния панел на кутията също е уплътнен. Няма от къде другаде да влезе въздух, освен през предния филтър.

Ето и крайният резултат при игра. Това FPS не е много добра ориентация, защото ми се отварят сървъри в които прехвърлям 100 FPS, има и такива в които не става да се играе от лагване и спадане на кадрите.

Сключих преди няколко седмици абонамент за хартиената версия на списанието, което си купувам, че електронната нещо се бъгват апп-овете за мобилните устройства. И вижте какво ми подариха като бонус :wink12:

Pi.jpg.d49c857b7e179cb26ff8c790c1fccda9.

Сега и на това ще трябва да се уча,кое как.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

преди 7 часа, G-Max112 написа:

Новия пентиум амд с 8 ядра го отнася яко... G3258

https://m.youtube.com/watch?v=KEEuXQf29Z4

На геиминг дори е по-слаб от старите cele-рони...

Какъв нов бе човек на 1 година е тоя пентиум и не го отнася в нищо. Много си се заблудил.

преди 57 минути, GyurovSoft написа:

Ти явно си се прецакал с AMD-то и сега се правиш на луд гледай и плачи бе! на една година от 2014 април а амдто е от fx 8320 Released October, 2012

Остарял процесор!

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G3258-vs-AMD-FX-8320

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Celeron-D-350-vs-AMD-FX-8320 тоя процеор с 8 ядра е под нивото на celeron с едно ядро..

Те и двата са остарели, ама както и да е. Всъщност, изгледа ли клипа докрай? Питам, защото при новите игри и не толкова нови, FX  има предимство и то голямо. В интерес на истината и двата процесора не стават за игри, поне не и за всичките. Добър процесор за игри е  тоя, който с всяка видеокарта може да даде 60  fps  като минимум и то във всички игри или почти всички. А такива процесори са малко и то главно клокнати интелски.  Но да  сравняваш G3258  с FX8320  е все едно да сравняваш спортен Лотус Елис с комфортен Мерцедес E клас. Едното има предимство на пистата, друго на пътя. Ти кое би избрал, ако ходиш на работа, ако пътуваш всеки ден София-Пловдив, ако се движиш в града предимно и ако искаш всичко да  ти е идеално? Лично аз бих се насочил към най-мощния Мерцедес S  клас  AMG  с въздушно окачване. Само че това е два пъти по-скъпо и от двете. Бие ги и двете и по комфорт и по бързина и по багаж и по лукс и по всичко. Дори и поколение може да си създадеш на задната седалка без да ти е тясно. 

преди 9 часа, GyurovSoft написа:

Ти явно си се прецакал с AMD-то и сега се правиш на луд гледай и плачи бе! на една година от 2014 април а амдто е от fx 8320 Released October, 2012

Остарял процесор!

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G3258-vs-AMD-FX-8320

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Celeron-D-350-vs-AMD-FX-8320 тоя процеор с 8 ядра е под нивото на celeron с едно ядро..

Защо да съм се прецакал? Вече не мога да понасям хора които мислят че знаят какво съм направил и как съм се преебал. FX го купих 2012та. И факта че досега не съм го сменил е защото ми върши перфектна работа все още.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.