Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

Стига лъга и маза бе тия снимки си ги дръпнал от друг форум.. Предния път нямаше охладител Arctic Cooling нито видеокартата беше на Гигабайт. Смешен си.

Снимки с ника-кога ми е кеф.А долният шот от кой сайт го дръпнах?!(Разкарваш ме за идиотия до вкъщи през работно време,вместо до хотелче за 2 часа!)

Ти някоя снимчица или шот на старата ти конфигурация с i7 2700 или на новата кога ще сложиш :lol6: ,а именно: MSI 990FXA-GD80, AMD FX 9590, Scythe Grand Kama Cross 2, Mushkin RedLine 994170F - 4x8GB 2133MHz, MSI R9 290X 4GD5, Samsung 840 EVO 120GB,Hitachi 600GB, Ultrastar 15K600, Fractal Design Tesla R2 800W, Fractal Design Define XL R2 Titanium Grey, EIZO 27.0" Wide EV2736WFS-BK IPS W-LED 2560×1440 16:9 ? :lol6:  :lol6:  :lol6: 

8149417i.jpg

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 426,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ 

Поздравче ;)

Като ти гледам снимката на ника,май си имаш една ;)

То е хуаво и аз имам,обаче са големи мрънкала.Една игрица не можеш да разцъкаш,само се умилква и мрънка  :angry:

Айде и аз 33mtsfs.png

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Никои да не се сърди ,на ничия страна не съм.Само питам,защо на Росен втората снимка е от април? :)

ФХ8320,16 рам и някой и друг диск?!Къде се чете видеото?!А прословутата: MSI 990FXA-GD80, AMD FX 9590, Scythe Grand Kama Cross 2, Mushkin RedLine 994170F - 4x8GB 2133MHz, MSI R9 290X 4GD5, Samsung 840 EVO 120GB,Hitachi 600GB, Ultrastar 15K600, Fractal Design Tesla R2 800W, Fractal Design Define XL R2 Titanium Grey, EIZO 27.0" Wide EV2736WFS-BK IPS W-LED 2560×1440 16:9 къде е?!

Хайде кажи на тоя в огледалото лъжеш и смешник,а не на мен! Аз ти знам много добре конфигурациите! :lol6: 

Никои да не се сърди ,на ничия страна не съм.Само питам,защо на Росен втората снимка е от април? :)

Може би защото съм я правил през април но чак сега я качвам. Но ясно се вижда че става дума за една и съща машина, а не като джонката/монката и другите му разновидности с разни фалшиви снимки.

ФХ8320,16 рам и някой и друг диск?!Къде се чете видеото?!А прословутата: MSI 990FXA-GD80, AMD FX 9590, Scythe Grand Kama Cross 2, Mushkin RedLine 994170F - 4x8GB 2133MHz, MSI R9 290X 4GD5, Samsung 840 EVO 120GB,Hitachi 600GB, Ultrastar 15K600, Fractal Design Tesla R2 800W, Fractal Design Define XL R2 Titanium Grey, EIZO 27.0" Wide EV2736WFS-BK IPS W-LED 2560×1440 16:9 къде е?!

Хайде кажи на тоя в огледалото лъжеш и смешник,а не на мен! Аз ти знам много добре конфигурациите! :lol6: 

Нищо не знаеш. Ако знаеше нямаше да се излагаш. А аз да питам къде е твоя i5 2500k ? Или май вече не помниш къде кого и как си лъгал?

Може би защото съм я правил през април но чак сега я качвам. Но ясно се вижда че става дума за една и съща машина, а не като джонката/монката и другите му разновидности с разни фалшиви снимки.

Нищо не знаеш. Ако знаеше нямаше да се излагаш. А аз да питам къде е твоя i5 2500k ? Или май вече не помниш къде кого и как си лъгал?

:smash:  :help wanted: Поздрав за теб,Росене:

На джони 2500К е продаден и сменен с 3570К.Росене, трябва да си много зле да не забележиш, че преди 2 месеца ти писахме едновременно аз и джони в скайп. Едновременно с това показваме снимки как а съм с i5 4440,а той с 3570к и също аз съм на 16, а той на 40 и има син на моите години...

То така и така последните няколко страници са спам, та да се запиша и аз...

Росенчо, ко стана с любимия ти Линукс? Що си сменил "лагера", бе?

Явно вече започваш да схващаш нещата, но още малко ти трябва. ;)

То така и така последните няколко страници са спам, та да се запиша и аз...

Росенчо, ко стана с любимия ти Линукс? Що си сменил "лагера", бе?

Явно вече започваш да схващаш нещата, но още малко ти трябва. ;)

Не съм го сменил, просто реших да раздвижа тази развалина наречена Windows, пълно недоразумение е. Добре че става поне за Battlefield :D

Не съм го сменил, просто реших да раздвижа тази развалина наречена Windows, пълно недоразумение е. Добре че става поне за Battlefield :D

Не е развалина, Росенчо, не е! Става и за мнооого други работи. Аз имам над 200 инсталирани игри на моя и за всяка ми става. :D

Ако не се лъжа и ти беше с процесор набор на моя. Имаш ли го и ти това подпиране в процесора при рейсърите. Моя съм му извадил душата и както се вижда на клипчетата в темата за графичните карти в project Cars не ще и не ще.

Ппа някой се е намъкнал между постовете. Въпроса беше към Agentpat

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

На крив *** вълната му пречи! Проблема е в ЗКУ, на Windows-a нищо му няма! ;)

Дойдоха ми в повече небивалиците ви. Лека вечер.

Нямах намерение да се "хваля" в тая тема, но обещах. Та ето какво стана:

2015-06-02_190201.jpg

И още малко снимки:

2015-06-02_190244.jpg

2015-06-02_190333.jpg

2015-06-02_190410.jpg

2015-06-02_190446.jpg

2015-06-02_190515.jpg

2015-06-02_190603.jpg

2015-06-02_190627.jpg

2015-06-02_190656.jpg

2015-06-02_190723.jpg

Сам си го избирах два дена и решавах дали изобщо да вземам няколко часа. Мнение от никого не съм търсил, макар изобщо да не съм в час с кулерите. Дори не съм чел и теми за кулери, с изключение на 3-4 поста в една тема оня ден. Смятам, че когато някой знае какво търси, за какво ще го ползва и колко време би го ползвал, сам може да си избере нещото. Тоя CM Hyper 612 v2  се оказа най-подходящия за мен избор, въпреки че се колебаех между още 5-6 охладителя, някои от които и със сериозно намаление в емаг. И понеже ме попитаха в една тема как така имам пари...то оставаше и да нямам на 42, че тогава щях да си... е, пари за Noctua  нямам, но пък и Noctua  не ми трябва за тоя Xeon e3-1230v2. Сигурно някой ще попита, защо примерно не 212 evo? Ами защото исках възможно най-тихия, работещ на ниски обороти, който да става и за бъдещи процесори ( стига сокета да пасне). А тоя си работи на 800 оборота, държи си под 60 градуса при Project Cars ( преди от клипчетата ми видяхте, че стига и минава 80 градуса с бокса), при Prime 95  стигна максимум 75 градуса за половин час, заедно с пуснат Heaven  за да загрея видеокартата до около 70 градуса на ядрото. Иначе при стрес теста на AIDA64  достига максимум 60-65 градуса на едно от ядрата. Със стария бокs снощи постигнах 95 градуса при теста с Prime95 + Heaven. Общо взето се надявам охладителя да държи под 80 градуса и при 30 градуса в стаята лятото, ама да видим. 20 градуса смъква средно спрямо бокса.

@Tommygun,  имам чувството, че още не вярваш как един 8 нишков процесор може да спъва видеокарта ;)  

Тоя вентилатор на дъното нещо не ми вдъхва доверие...

То има и на тавана и на капака. Само че на тавана е спрян, а тоя на дъното го пуснах оня ден, иначе и той обикновено е спрян. Имам и няколко вентилатора в шкафа, щото ме дразнят. А тоя на дъното си е оригинален, дошъл с CM690  преди 6 години. 

Ако не се лъжа и ти беше с процесор набор на моя. Имаш ли го и ти това подпиране в процесора при рейсърите. Моя съм му извадил душата и както се вижда на клипчетата в темата за графичните карти в project Cars не ще и не ще.

Ппа някой се е намъкнал между постовете. Въпроса беше към Agentpat

С i7 950 съм и то неклокнат, въпреки, че дъното ми е клокърско. Само турбото съм му сложил. 

Тази игра не съм я пробвал как е, но като гледам при вас с Кико как върви, изобщо нямам надежди да тръгне свястно на повече от high. Видеото ми е GTX 770.

Аз съм от хората, които в игрите търсят стабилни 60 фрейма и намалям настройките докато ги постигна.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

С i7 950 съм и то неклокнат, въпреки, че дъното ми е клокърско. Само турбото съм му сложил. 

Тази игра не съм я пробвал как е, но като гледам при вас с Кико как върви, изобщо нямам надежди да тръгне свястно на повече от high. Видеото ми е GTX 770.

Аз съм от хората, които в игрите търсят стабилни 60 фрейма и намалям настройките докато ги постигна.

Тя картата няма да е проблем. По-скоро процесора ще те ограничава, както ограничава почти всички с подобен хардуер - сравнително бавен процесор, макар и с много трейдове + бърза видеокарта за тоя процесор.  Играта преспокойно може да се играе на 1440p  с моята карта и всичко на Ultra без много АА, но процесора ограничава, ако караш с много автомобили. Вчера си правих експерименти да търся настройката, която товари процесора. Оказа се, че много от настройките товарят по малко и процесор и видеокарта. Само една настройка за качеството на ...пистата и изобщо околната среда, води до натоварване на процесора главно. Единствено на LOW  няма проблем за 60 fps  и 10 автомобила. От Low  нагоре кадрите недостигат, както и от 10 автомобила нагоре. При всеки е рзлично в зависимост от хардуера, но казвам по принцип как работи тая игра. А при нея видеокартата разделя поравно работата с процесора. Аз се заблудих оня ден, когато предложих тая игра да се тества на ultra. Оказа се, че дори и на ултра процесора почва да се товари повече и е все тая дали ultra  или high.  Единствено резолюция и АА могат да натоварят повече видеокартата така, че да се елиминира влиянието на CPU. Както разбира се и намаляване броя на автомобилите. При мен става идеално едва при 4 противника. Смятай колко ме спъва процесора. 

Само една настройка за качеството на ...пистата и изобщо околната среда, води до натоварване на процесора главно. Единствено на LOW  няма проблем за 60 fps  и 10 автомобила. От Low  нагоре кадрите недостигат, както и от 10 автомобила нагоре.

Голяма ли е разликата в тая настройка от на мин. и макс?

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Голяма ли е разликата в тая настройка от на мин. и макс?

Ами около 10 fps  по мои груби сметки. Достатъчно, за да хвана 60 fps.  Кофтито е, че има някои настройки, които влияят на процесора, но съвсем по малко. Това означава да смъкнеш 5-6 настройки за няколко кадъра от процесора. Обаче тая за качеството на пистата влияе, макар че да смъкваш на най-ниско качество някак си не върви. Това все пак е цялата писта барабар с колите и народа по нея. качеството на автомобилите също влияе, но става гадно да ги сложиш на средни настройки. Всичко друго става ОК, само автомобилите изглеждат като нарисувани с водни боички. 

Пичове как ви се дават по 2 бона за един рейсър  ?  На някоя картинг  писта ше ви е сигурно по-евтино да връткате кръкчета или да си платите 20 часа  да карате някоя яка кола на писта.

Пичове как ви се дават по 2 бона за един рейсър  ?  На някоя картинг  писта ше ви е сигурно по-евтино да връткате кръкчета или да си платите 20 часа  да карате някоя яка кола на писта.

Добра идея, ама сам да си ходя на картинг не ми е интересно, като има приятели става по-добре, тука в Красна Поляна на пистата е уникално.

По темата да изкажа няколко приказки за монитора.

Цветовете са уникални, диагоналът си ми е напълно достатъчен, като цена ми се стори супер добре, защото го хванах на промоция от емаг- 224 лева, а като взех ДДС-то после ми излезе 180, за 180 си получавам перфектен монитор за гейминг, филми ( поне за мен) Има добър набор от портове,а колонките са все някакъв плюс...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.