Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-лош филм? Хайде сега да видим...

Featured Replies

В последно време се наблюдава тенденцията нелоши, а понякога откровено слаби филмчета да бъдат представяни пред широката обществност като едва ли не гениални посредством рейтинги в специализирани сайтчета, ревюта на анонимни критици или в най- добрия случай една доста адекватна рекламна кампания.

Става въпрос за филми, от които- благодарение на странични фактори- сме очаквали много, а сме получили малко. Ако някой се сеща за такива, да споделя- поне бихме могли да си спестим доста напразно загубени часове от живота си, които да посветим на нещо наистина забавно.

Ето някои от моите "фаворити":

300

The Fоuntain

A Straight Story (става въпрос за гръцката гейкомедия!)

The Departed

88 Minutes

• Отговори 336
  • Прегледи 45,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

"The Departed" според мен е далеч от тая класация (мое мнение) - имайки впредвид, че това е филм на Скорсезе все пак (да не говорим, че е един от най-добрите).

Иначе филми дето НЕ си заслужават колкото щеш...

"The Departed" не е филм, който не си заслужава. Макар да не е чак толкова добър, колкото го изкарват, определено си заслужава да се гледа. На мен например не ми хареса "The Good Shepherd", само че не бих казала, че не е добър, всичко зависи от нагласата, с която го гледаш ...

Определено филм, който НЕ става е "Огън в кръвта" - не го препоръчвам на никой :)

Редактирано от shanna (преглед на промените)

Повечето "псевдо-ужаси", които правят в момента не си заслужават отделеното време. А според мен.. има много филми и сред хвалените от imd, които не си струват, но това си е мое мнение :)

"The Good Shepherd" го гледах единствено заради Анджелина, но се разочаровах от всичко останало..

Дневна/нощна стража са ми ужасно глупави.

Редактирано от baby_muse (преглед на промените)

"Щейтан" - нискобюджетна френска тъпотия. Чиста загуба на време. Спестете си я!

Повечето "псевдо-ужаси", които правят в момента не си заслужават отделеното време. А според мен.. има много филми и сред хвалените от imd, които не си струват, но това си е мое мнение :)

"The Good Shepherd" го гледах единствено заради Анджелина, но се разочаровах от всичко останало..

Дневна/нощна стража са ми ужасно глупави.

Ужасни са!

Иначе "The Good Shepherd" и аз чух, че не е добър, но предполагам, че става за гледане щом е на Де Ниро...

Ако все още не сте гледали Rocky Balboa (2006), не си правете труда.Ще заспите още на 5 минута.Едва ли може да се изгледа този филм до края (лично мнение).

С тва изказване за Роки 6,май си се объркал.КЛАСИКА.Пример за тъп филм-smoking aces.

Disturbia срам за жанра Трилър ... просто изобщо не усетих напрежението (като изключим началото, което беше много силно и можеби ми даде лъжливи очаквания, както и изчезването на Рони) и всичко ми вървеше някак си монотонно .... определено съжалявам за пропиляния 1 час

Редактирано от Fernando (преглед на промените)

"Щейтан" - нискобюджетна френска тъпотия. Чиста загуба на време. Спестете си я!

Не знам доколко е нискобюджетна, но определено не става. Иначе на мен ми бяха много забавни диалозите м/у задръстеняка и поддържащия къщата, но останалото си беше пълен буклук общо взето.

След като прочетох първия пост и заглавията в края, трябваше пак да се върна, за да прочета отново заглавието на темата. За момент помислих, че това "не" го няма. За 300 няма да коментирам, доста се говори за него и в една тема, но след като определяш Idiocracy като "филм, който си заслужава да гледаш" не се учудвам, че си дал подобни заглавия.

За 300 както и да е, явно комиксите не са за всеки, но как определи "departed" за незаслужаващ умът ми не го побира. Не че е толкова невероятно да не оцениш филма, но това което мен ме учудва е как измежду заглавия от рода на Material Girls, Crossover, The Hillz, Bottoms Up и т.н., ти да избереш горепосочените!?!?!

Друг е въпросът, ако си очаквал много от тези заглавия и си бил крайно разочарован, но считам за абсурдно "departed" да е в графа "незаслужащаши", а "Idiocracy" в противоположната.

В началото, когато почнах да пиша в този форум имаше доста интересни събеседници, за които наистина можеше да се говори за кино. В момента се броят на пръсти, а показателен е фактът, че от година има едва 1-2 по-заинтригуващи кино теми.

lpa,

Става въпрос за филми, от които- благодарение на странични фактори- сме очаквали много, а сме получили малко.

Заглавията, посочени от теб като примери за незаслужаващи си продукции, няма начин да бъдат в моя списък поради простата причина, че не съм ги гледал. Колкото до Idiocracy, да, харесвам тази комедия и не се срамувам от това! :) Има супер много социалнокритичен монтипайтънски хумор в нея. Рейтингът й в имдб обаче не е един от най- високите (6,4). Което за пореден път съответства на мнението на киноразбирачи от от този форум. Факт.

Ако все още не сте гледали Rocky Balboa (2006), не си правете труда.Ще заспите още на 5 минута.Едва ли може да се изгледа този филм до края (лично мнение).

Уважавам личното ти мнение, но не съм съгласен с него - според мен и шесте филма за Роки са велики, Силвестър Сталоун изгражда изключителен образ, но трябва да се погледне малко под повърхността.

Иначе не забелязвате ли, че в последните една - две години почти не се появяват стойностни филми. Все още не мога да си обясня защо.

След като прочетох първия пост и заглавията в края, трябваше пак да се върна, за да прочета отново заглавието на темата. За момент помислих, че това "не" го няма. За 300 няма да коментирам, доста се говори за него и в една тема, но след като определяш Idiocracy като "филм, който си заслужава да гледаш" не се учудвам, че си дал подобни заглавия.

За 300 както и да е, явно комиксите не са за всеки, но как определи "departed" за незаслужаващ умът ми не го побира. Не че е толкова невероятно да не оцениш филма, но това което мен ме учудва е как измежду заглавия от рода на Material Girls, Crossover, The Hillz, Bottoms Up и т.н., ти да избереш горепосочените!?!?!

Друг е въпросът, ако си очаквал много от тези заглавия и си бил крайно разочарован, но считам за абсурдно "departed" да е в графа "незаслужащаши", а "Idiocracy" в противоположната.

В началото, когато почнах да пиша в този форум имаше доста интересни събеседници, за които наистина можеше да се говори за кино. В момента се броят на пръсти, а показателен е фактът, че от година има едва 1-2 по-заинтригуващи кино теми.

Така е.

Аз в началото влизах само в Музика, Филми и Книги - имаше няколко теми и доста повече хора, които наистина горовеха за кино с разбиране - направо ми беше удоволствие да чета постовете им. Сега всичко се е напълнило само с линкове и обсъждания на сериали. И то не само в "Кино", а и в другите мултимедиини секции. sad.gif

Tenacious D-The Pick of Destiny

По-голяма простотия не бях гледал... :)

Ами то само името му звучи плашещо :lol6: .

Иначе да добавя и още едно заглавие- The Pathfinder. Филмът не е чак супер зле, но една яка легенда просто не трябва да бъде обезличавана по толкова сладникав и клиширан начин.

Темата е супер субективна за себе си я перефразирам "Филми, които ЗА МЕН не си заслужават са":

1. Властелина на пръстените- всичките части (моите извинения към феновете му, но туй филмче след три мои опита последвани от дълбок сън се отказах въобще да доглеждам)

2. Матрицата (просто ли съм глупава ли съм не знам, но за да го гледам този филм определено имам нужда от преводач).

3. 12 Маймуни (преди доста години го гледах още ми държи влага абсолютен перфектен пример за тъп филм. Жалко за Брус Уилис)

4. Александър (много очаквания - пълна боза)

5. Град на греха (а тва нещо ако го видите бягайте като дявол от тамян. Трябваше да го сложа на първа място. Отвратително посредствен филм с много звезди вътре и най - кофтия сценарий, измислян някога.)

6. Поличбата (...аре нема нужда...)

7. Страшен филм- всички части (без коментар)

8. Един не тъп американски филм (без коментар)

9.Клик (преди време имаше един филм с Джим Кери "Всемогъщия" ако не се лъжа и двата са пълна бозЪЪЪЪЪЪ)

10. Апокалипто (има хора, който му се кефят.....еееееее аз не съм един от тях)

Филмите, които не ми харесват са страшно много, но наблегнах на касовите заглавия. Иначе много рядко имам търпението да изгледам някоя китайска лента където всички летят и забравят да кацнат или пък някоя три часова индийска любовна история, която е повече от наивна и тривиална. Когата съм на кеф обаче си позволявам подобни филми като не ги вписвам напълно в графата "най - тъпи"...

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Темата е супер субективна за себе си я перефразирам "Филми, които ЗА МЕН не си заслужават са":

1. Властелина на пръстените- всичките части (моите извинения към феновете му, но туй филмче след три мои опита последвани от дълбок сън се отказах въобще да доглеждам)

2. Матрицата (просто ли съм глупава ли съм не знам, но за да го гледам този филм определено имам нужда от преводач).

3. 12 Маймуни (преди доста години го гледах още ми държи влага абсолютен перфектен пример за тъп филм. Жалко за Брус Уилис)

5. Град на греха (а тва нещо ако го видите бягайте като дявол от тамян. Трябваше да го сложа на първа място. Отвратително посредствен филм с много звезди вътре и най - кофтия сценарий, измислян някога.)

9.Клик (преди време имаше един филм с Джим Кери "Всемогъщия" ако не се лъжа и двата са пълна бозЪЪЪЪЪЪ)

От целия списък само тези мога да ги оспоря:wub:

Тери Гилиъм (режисьора на "12 маймуни") майка му го е ударила с едно джезве по главата като се е родил и той за това измисля толкова откачени филми. Досега (като изкл. "Братя Грим", който беше ужасно тъп - аз направо се разочаровах, че Гилъм така се е продал sad.gif ) не съм гледала слаб филм на този режисьор - "Бразилия", "Страх и омраза в Лас Вегас", "Монти Пайтън и Светия Граал" (не се бъркайте, той освен аниматор на всичките серии на Монти Пайтън е и режисьор на тази). Във всеки филм, някой актьор прави незабравими роли. В "12 маймуни" беше прехваления Брад Пит (който наистина беше невероятен в този филм :grimace: ) именно благодарение на Гилиъм (и това, че в последния момент е сменил ролите на Уилис и Пит) Брад Пит получава първата си и единствена номинация за Оскар. Филма е странен, но аз много го харесвам.

"Град на греха" - правен е по комикс все пак, нормално е сценария да не е кой знае какво, но на мен лично ми хареса, тъй като чета комиксите на Милър и докато го гледах имах чувството, че разлиствам някой от тях:)

На мен ми е ясно, че това са филми, които за теб не си заслужават, но не издържах на изкушението. :jumping11:

И мисля, че това е доста субективно - тъй като за едни хора филми, които се водят за шедьоври са боклук и обратното...

П.П: Иначе "Матрицата" е ужасна, само първата част си заслужава, защото си беше евол. в киното, останалите части са чиста проба печалба.

28 Weeks Later- тъп, скапан, клиширан, скучен боклук! Очаквах нещо не чак толкова качествено, колкото 28 Days Later, но не и поредния Resident Evil клонинг. Това, заради което първата част си заслужаваше- изследването на начините, по които опасността влияе на човешките взаимоотношения и тества тяхната стабилност в съвременния свят или нещо такова, тук присъства във възможно най- идиотско захаросаната си, мелодраматична форма. Освен това- отново за разлика от първата част- си се акцентира най- вече на екшъна. Всичко в този филм е отдавна правено, и то по много по- добър начин.

М/у другото в imdb е оценен със 7,5.

Редактирано от windowpane (преглед на промените)

Филмите, които не ми харесват са страшно много, но наблегнах на касовите заглавия. Иначе много рядко имам търпението да изгледам някоя китайска лента където всички летят и забравят да кацнат или пък някоя три часова индийска любовна история, която е повече от наивна и тривиална. Когата съм на кеф обаче си позволявам подобни филми като не ги вписвам напълно в графата "най - тъпи"...

От 1 до 9 съм съгласен с теб!

Но, за Апокалипто определено си заслужава да се отдаде аплауз на Мел Гибсън.

Уважавам мнението ти, но от чиста злоба мисля, че на този филм не му се мястото тук.

Смятах да не пиша тук, но много глупости се изписаха.

Властелина на пръстените е класика още преди да се появи на екрана.

Матрицата е революционен. Съвсем показателелн е фактът, че постоянно се черпят идеи от него.

12 Маймуни е психарийка, на режисьор, който определено не очаквам много хора да харесат.

Александър, е по скоро прекалено исторически.

Град на греха е изкуство.

Апокалипто - само заради езика, трябва да се разкара от тази класация.

windowpane, виждам се изживяваш нещо като следващия много зъл кино критик, който трябва да оплюе де що види. Лошо няма, но малко прекаляваш. Все пак става дума просто за едно мнение, а не за светата инквизиция.

Да темата е субективна, но само до един момент. Има една съществена разлика с голяма част от филмите, които сте посочили и филмите, които наистина трябва да попаднат в тази класация. Плюете и наричате "скапани, клиширани и скучени" филми, които определено нямат тези качества. Всъщност може и да ги притежават, но само за определени хора...... да речем с определен вкус и начин на мислене.

Филмите, които са изброени (една част от тях) не са нито скапани, нито клиширани. Те са противоречиви. Защото следват идеите на създателите им, а не утъпканите шаблонни пътеки, нито парите на продуцентите. Това, че не е лесно филмът да бъде разбран или, че не допада на всеки в никакъв случай не го прави тъп. Ако се следва този ред на мисли, то тогава гении като Алмодовар, Тарантино, Уди алън и т.н., нямат място в света на киното.

Ако наистина искате да се изживявате като кино критици, то тогава като за начало сперете да използвате клиширани фрази. С гениалните "пълна боза", "клиширан филм" или "скучен боклук" никой няма да впечатлите, нито пък някой ще разбере какви са основанията ви да не харесате този филм. Ако наистина не ви харесва "Sin city", най-малкото, което бихте могли да направите е да обясните защо. Филмът го заслужава. Това не е поредната екшън тъпотия, за да го наречете "пълна боза" и да спрете дотук.

dindi, искам да гледаш Бразилия на Т.Гилиам и да си дадеш мнението. С нетърпение го очаквам, след умопомрачителното ти изхрачване върху една дузина класики на съвременното изкуство. Кой знае, може би по малко по-старото да ти допадне.

относно рецензиите за даден филм:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...%F4%E8%EB%EC%E8

Относно рейтингите в имдб: http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...028&hl=imdb

lpa, не ме замесвай с изказванията на dindi. До голяма степен и аз не съм съгласен с неговата класация, но уважавам личното му мнение и не намирам за нужно да му държа сметка заради неговия вкус.

Надявам се си забелязал, че все пак съм нарекъл "тъп, скучен и клиширан боклук" не някоя класика на Алмодовар или Тарантино, а 28 Weeks Later, който, повярвай ми, не е противоречив дори и за стандартите на един зомби филм. И мисля, че всеки, който е гледал поне един зомби филм в живота си, би бил на същото мнение.

Не знам доколко съм зъл, но определено не се вживявам в ролята на кинокритик- просто обосновавам мнението си относно това защо един филм не си заслужава.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Мисля, че dindi е момиче, да ме извинява ако греша ;).

Говорих принципно, не съм се хващал за това кой какво определение е лепнал. Не съм имал превид този филм (28 Weeks Later), просто използвах определенията, който бяха използвани в постовете. Филмът не съм го гледал, но мисля че за него ще сме на едно мнение. То си е неписан закон продължението да е доста по-слабо. Но (според мен) малко преувеличаваш в рецензията си за него. Това имах предвид.

Не съм искал да натрапвам мое или пък да лишавам някой от мнението му, но се опитах да обясня, че епитетите използвани за доста от филмите в тази тема са доста неподходящи. И аз имам мнение и аз не харесвам дадени филми, но пък това по-никакъв начин не ги прави тъпи, бози и прочие.

Специално за Idiocracy, идеята е доста добра, както и началото. Но постепенно хуморът се позагуби, а шегите станаха малко плоски. Трудбо бих могъл да го сравнявам с Монти Пайтън :hush:. Напълно приемам и това да е в темата за Стойностни филми. Но какво вече ти казах, това което ме накара да пиша тук са не само заглавията (две са твои), които са предлагат в тази тема, но и тези които се определят за стойностни. Получава се една доста голямо несъответствие.

Сравнете сами филмите от последните няколко страници на тази тема (Стойностни филми) и повечето от заглавията в тази тема.

Резултатът ще е абсурден.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

В тази тема се постват заглавия на филми, които не са били харесани от отделните потребители, независимо дали са смятани за класики и пр. или само заглавия на нискобюджетни, нереволюционни за киното филмчета, снимани с любителска камера?

Задавам така въпроса, защото аз също не харесах Град на греха, Матрицата, Блясъкът на чистия ум, 12 маймуни, Мистър и мисис Смит, Апокалипто. Може да не съм могла да ги оценя, а те да са велики филми, но не ми харесаха изобщо.

Винаги съм мислила, че дадена книга не бива да се налага на някого да бъде прочетена, защото ако той не я хареса и я оплюе, ще е жалко. Не е нужно някой, който не се кефи на това изкуство, да го опорочава. Може би същото важи и за филмите. Ама не мога като гледам филм, който ми е скучен, който знам, че трябва да ми хареса, защото много хора го харесват и после да не си кажа, че за мен тоя филм не струва.

Може и да не разбирам от кино...

А lpa е прав, т.к. голяма част от филмите тук и в Стойностни филми се припокриват. Явно това са най-харесваните и най-нехаресваните филми.

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.