Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво четете в момента

Featured Replies

Блазе ви,аз Наказателно право обща част - Ал. Стойнов.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 312,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калдата - Форуми

• Преди малко започнах :     Димитър Димов е невероятен просто. Свърших "Поручик Бенц" и веднага започнах с "Тютюн".   Любимата ми - "Осъдени души" си я оставям за финал, като десерт.От сега пре

• За мен е малък празник, когато купувам книги. След тези, които съм набелязала за купуване, избирам и от промоциите. И почти винаги съм доволна.

Публикувани изображения

Право не съм учил, но имах колеги познати, които следваха по времето, когато и аз. "Римско право" е най-готиния ви изпит Публикувано изображение Страшно интересно ми беше да чета си спомням Публикувано изображение За "наказателното" нищо не мога да кажа :eek:

Право не съм учил, но имах колеги познати, които следваха по времето, когато и аз. "Римско право" е най-готиния ви изпит Публикувано изображение Страшно интересно ми беше да чета си спомням Публикувано изображение За "наказателното" нищо не мога да кажа :eek:

Почина горкия Чолов,не му издържа психиката с ония ненормалници...

Почина горкия Чолов,не му издържа психиката с ония ненормалници...

Публикувано изображение Не знаех, че Румен Чолов не е между живите вече...

Пожелавам Успех на изпита/изпитите!

Амиииии, най-готиният е Теория на правото :)

А в момента чета Окото на света на Р. Джордан :)

Амиииии, най-готиният е Теория на правото :)

Строго индивидуално lpa, строго индивидуално. Ще взема да запиша още едно висше аз Публикувано изображение , че ми домъчня за Софийския университет вече :)

Едит - оспамихме хубавата тема :eek:

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Рейманд Хури - Последният тамплиер

Редактирано от aniiv (преглед на промените)

"Алексис Зорбас" на Никос Казандзакис и "Поезия на древния изток" - Световна класика

В момента препрочитам Транссърфинг на реалността Част 4 . "Ябълките падат в небето"

автор: Вадим Зеланд ..., за мен една (имам предвид цялата поредица - 5-те части) от най-ценните книги за философията на живота, препоръчвам ви да я прочетете като задължително започнете с първата част, за да може да разберете и осмислите написаното в следващите части от поредицата...

Ето и линк за повече информация - http://www.helikon.bg/autors.php?author=MTY4OTI=

Бррр.

Аз поне съм на Основи на правото, но избягвам да го чета Публикувано изображение

Онзи ден си купих Windows on the world на Фредерик Бегбеде, много интересна книжка, но начина по който си я купих беше още по-интересен. Отивам си аз в книжарницата с идеята да си взема нещо за четене и естествено трудно си намирам нещо, но в този момент виждам една книга паднала на земята. Малка, синя, сигурно никога нямаше да я забележа ако не беше на земята. Вдигнах я, поизтупах я, прегледах я набързо и си я купих Публикувано изображение

Бррр.

Аз поне съм на Основи на правото, но избягвам да го чета Публикувано изображение

Онзи ден си купих Windows on the world на Фредерик Бегбеде, много интересна книжка, но начина по който си я купих беше още по-интересен. Отивам си аз в книжарницата с идеята да си взема нещо за четене и естествено трудно си намирам нещо, но в този момент виждам една книга паднала на земята. Малка, синя, сигурно никога нямаше да я забележа ако не беше на земята. Вдигнах я, поизтупах я, прегледах я набързо и си я купих Публикувано изображение

И аз трудно си избирам книги, скоро си купих "Алхимикът" на Коелю, ама пустото все няма време и още не съм я почнал. Публикувано изображение

:clap: В икономическа гимназия ли учиш ? И аз правото не го четях много, голяма скукаааа....

Право не съм учил, но имах колеги познати, които следваха по времето, когато и аз. "Римско право" е най-готиния ви изпит Публикувано изображение Страшно интересно ми беше да чета си спомням Публикувано изображение За "наказателното" нищо не мога да кажа :clap:

За самия изпит не знам - но има един симпатичен асистент - сега не знам какъв е станал в научната йерархия, който прави от всеки час моноспектакъл за римляните - как живяли и се женели, как търгували и се биели, как умирали - наистина цял семестър забавления. И накрая се стоварва един учебник, половината на латински - така че самият изпит не е от най-приятните , но пък процесът на обучение си е доста забавен Публикувано изображение

Сега чета : "Ръкописите от Мъртво море" на Майкъл Бейджънт и Ричард Лий, но засега не ги препоръчвам на никой - вместо да се съсредоточат върху съдържанието на ръкописите, са се отплеснали да обясняват през какви етапи протичало изследването - и така : 150 страници дотук - скука голяма :clap:

:speak: В икономическа гимназия ли учиш ? И аз правото не го четях много, голяма скукаааа....

Търпи се :speak:

А аз се зачетох в Уилям Бъроуз - големият обяд

Търпи се :)

А аз се зачетох в Уилям Бъроуз - големият обяд

Ееее, честно не че се изненадах много. В последно време откривам колко общи интереси имаме. :P

Naked lunch на английски или на български го четеш, защото има значение. На български превода е кофти, в оригинал си е най-добре.

Ако не си чел "Дрога" на Бъроуз прегледай я, макар че не е по-добра от "Naked lunch". То в неговите книги главната тема са наркотиците, но евала му на човека. Друса цял живот и на 90-годишна възраст се спомина ;) На това му се вика издръжлив организъм :P

b.t.w: ако си намериш нещо на С. Бекет му хръвли един поглед, препоръчвам ти го ;) Те така и така книжките му не са много дълги. Има готини постановки в Софийски театър по негови творби в последно време.

RunAway, да в икономическа гимназия уча, правото е ОК, но виж Статистика и Счетоводство направо ми убиват желанието да дишам. Пък и ПБПП (пари банки и парична политика) не е по назад в класацията - ауу, колко мразя суха теория, която трябва да се зубри Публикувано изображение . Просто не му завиждам на trapped.

Аз в момента съм се зачел в трилогията на Сергей Лукьяненко "Ночной Дозор" , "Дневной Дозор" и "Сумеречный Дозор" много добра фантастика, а и доста философски възгледи има в книгите от трилогията. Препоръчвам ги на всеки, който е почитател на фантастиката, но мисля че ще се хареса и на тези които не са много запалени по фантастика :)

Ееее, честно не че се изненадах много. В последно време откривам колко общи интереси имаме. :)

Naked lunch на английски или на български го четеш, защото има значение. На български превода е кофти, в оригинал си е най-добре.

Ако не си чел "Дрога" на Бъроуз прегледай я, макар че не е по-добра от "Naked lunch". То в неговите книги главната тема са наркотиците, но евала му на човека. Друса цял живот и на 90-годишна възраст се спомина ;) На това му се вика издръжлив организъм :P

b.t.w: ако си намериш нещо на С. Бекет му хръвли един поглед, препоръчвам ти го :P

Просто не му завиждам на trapped.

Ами трябваше да избирам измежду 20на книги и се спрях на Бъроуз, за съжаление е на български, но аз обичам да чета на на бг и след това в оригинал, за да сравнявам :wub:.

На Бекет не съм чел нищо, поне не в предишните 5-6 години. Препоръчай нещо негово.

И аз не му завиждам, като знам кво го чака Публикувано изображение

Ами "Разкази и текстове за нищо" или "В очакване на Годо" са готини.

Той като цяло се изявява като драматург, романтик и поет, така че винаги можеш да си намериш нещо по твоя вкус :ph34r: . Даже взе Нобеловата награда за литература пред 69г., пък и е ирландец. Готина комбинация, предполагам, че ще те зарадва. Публикувано изображение

"Добри поличби" на Тери Пратчет. Страхотна книга! Аз си я издирих на хартия, но пожене това е едно изключително трудно постижение, ето ви линк: http://goodomens.hit.bg ;-)
  • Администратор

Аз съм на Коледен Експресс, вече към края й. Нетипична тематика за Балдачи, но в никакъв случай не отстъпва на "по-големите" си братя (по-големи защото книжката е относително малка в сравнение с останалите). Направо е надминал себе си всъщност :clap: Трябва да пише повече за влюбени и по-малко за убийци ;) А като си помисля, че тази година издадоха още една негова книга...

В момента чета "Планът Холкрофт" на Робърт Лъдлъм и "Хари Потър и орденът на феникса" на Джоан Ролинг

Тези дни чета новелите на Стефан Цвайг. Вярно, не е модерно четиво, но те кара да се замислиш.

Живот след живота - от д-р Реймънд Мууди

Направо ти отваря очите... за отвъдното.... :wors:

Инфо за книгата

Редактирано от DreX (преглед на промените)

Чета "Първата и последната свобода" на Кришнамурти. Доста сериозно четиво. Книга стимулираща собствената ти мисъл и индивидуалност.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.