Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво четете в момента

Featured Replies

Henning Mankell - The man who smiled.

Публикувано изображение

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 312,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калдата - Форуми

• Преди малко започнах :     Димитър Димов е невероятен просто. Свърших "Поручик Бенц" и веднага започнах с "Тютюн".   Любимата ми - "Осъдени души" си я оставям за финал, като десерт.От сега пре

• За мен е малък празник, когато купувам книги. След тези, които съм набелязала за купуване, избирам и от промоциите. И почти винаги съм доволна.

Публикувани изображения

• 2 седмици по-късно...

Прехвърлих вече и стотина страници от втората част от поредицата "Песен за огън и лед" - "Сблъсък на крале".

Публикувано изображение

Прехвърлих вече и стотина страници от втората част от поредицата "Песен за огън и лед" - "Сблъсък на крале".

Преброй тия до края на тази част и ще разбереш колко ти остава от това, което си струва да четеш от цялата поредица...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Преброй тия до края на тази част и ще разбереш колко ти остава от това, което си струва да четеш от цялата поредица...

Чувал съм, че точно пък третата е най-добра. Поне това говори статистиката...

Чувал съм, че точно пък третата е най-добра. Поне това говори статистиката...

Може. Разни хора разни идеали :) Аз когато ги четох - таман ги бяха извадили на пазара (преди 12-14 години или колкото са там) 3 и 4 ги четох по инерция. Авторът извади 5 много по-късно, към момент в който аз се бях зарекъл че и златна да е последната книга, няма да я погледна, както и направих...

Може. Разни хора разни идеали Публикувано изображение Аз когато ги четох - таман ги бяха извадили на пазара (преди 12-14 години или колкото са там) 3 и 4 ги четох по инерция. Авторът извади 5 много по-късно, към момент в който аз се бях зарекъл че и златна да е последната книга, няма да я погледна, както и направих...

Доколкото знам, в 5-та се развива същото действие, в същия времеви интервал с малко по-голяма продължителност, но с различни POV-та. Но като цяло не разбирам какво те е отблъснало - невероятно пленяващ свят, добре развити герои, добро темпо на развитие на действието, на моменти невероятен диалог и добри теми("the human heart in conflict with itself"). :)

Зона 51 на Робърт Дохърти

Публикувано изображение

Редактирано от KorteZ (преглед на промените)

Доколкото знам, в 5-та се развива същото действие, в същия времеви интервал с малко по-голяма продължителност, но с различни POV-та. Но като цяло не разбирам какво те е отблъснало - невероятно пленяващ свят, добре развити герои, добро темпо на развитие на действието, на моменти невероятен диалог и добри теми("the human heart in conflict with itself"). Публикувано изображение

Е няма как да разбереш, при положение че и аз бях на твоето мнение до към края на втората :D

А сега... Честно казано за мен четирите части на Песен за огън и лед не струват колкото една от Досиетата на Дрезден или Влад Талтош... И ако с това можех да ускоря излизането на следваща част на Досиетата, собственоръчно щях да избия оцелелите герои на Мартин...

Е няма как да разбереш, при положение че и аз бях на твоето мнение до към края на втората Публикувано изображение

А сега... Честно казано за мен четирите части на Песен за огън и лед не струват колкото една от Досиетата на Дрезден или Влад Талтош... И ако с това можех да ускоря излизането на следваща част на Досиетата, собственоръчно щях да избия оцелелите герои на Мартин...

Е, точно пък следвайки препозицията "разни хора, разни идеали", няма как с увереност да твърдиш, че, подобно на теб, няма да харесам следващите книги, освен ако не познаваш достатъчно добре(направо перфектно всъщност) характерните ми литературни вкусове. Дори е и далеч по-сигурно да предположиш, че третата ще ми хареса, имайки предвид, че мнозинството харесва третата повече от всяка друга. :)

Иначе поредицата за Влад Талтош ми се струва интересна, макар че, за да бъдем честни, я чух за пръв път от теб. Та, най-вероятно най-досадният въпрос - по хронологичен ред или по ред на издаване си я прочел?

Е, точно пък следвайки препозицията "разни хора, разни идеали", няма как с увереност да твърдиш, че, подобно на теб, няма да харесам следващите книги, освен ако не познаваш достатъчно добре(направо перфектно всъщност) характерните ми литературни вкусове.

Аз всъщност само отговарях на въпроса ти какво ме е отблъснало. Не съм изказвал предположения за въздействието на третата книга върху теб. Публикувано изображение

Иначе поредицата за Влад Талтош ми се струва интересна, макар че, за да бъдем честни, я чух за пръв път от теб. Та, най-вероятно най-досадният въпрос - по хронологичен ред или по ред на издаване си я прочел?

Ред на издаване. И мога да кажа, че е е някъде между "няма значение" и "по-добре по ред на издаване". Всъщност единственото изключение на това, което съм срещал е Фондацията

П.П. А Дрезден чел ли си? Или мненията ми за нея Публикувано изображение

П.П. А Дрезден чел ли си? Или мненията ми за нея Публикувано изображение

Само твоите възхваляващи слова съм чел :D Ама то си е бая-бая възхваляване де...

Само твоите възхваляващи слова съм чел Публикувано изображение Ама то си е бая-бая възхваляване де...

К'вото съм казал - малко е. Публикувано изображение

"Историкът" на Е. Костова.. но  не ме грабна  особено първите 100стр...  След "Крадци на лебеди" явно очаквам нещо по..

Редактирано от Уиш... (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

В момента чета

Публикувано изображение

"Историкът" на Е. Костова.. но  не ме грабна  особено първите 100стр... 

Аз и 50 не издържах...

Аз и 50 не издържах...

и книгите са като хората , не винаги от пръв поглед ни грабват... та реших да и дам шанс ( ; 

"Човек на име Уве" ми е най- отгоре на камарката до леглото..

Редактирано от Уиш... (преглед на промените)

no-angel.jpg

Това за защита срещу еквивалентни действия на ДАНС (на принципа "предупреденият струва колкото двама") ли е :P :P :P

Това за защита срещу еквивалентни действия на ДАНС (на принципа "предупреденият струва колкото двама") ли е :P :P :P

В интерес на истината, отчитам два факта : Книгата започна доста интересно, като изключим, че на всяка страница има ругатня и то цветуща  :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.