Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

19-то Световно първенство по футбол - ЮАР'2010

119 гласували потребители

1. 1. Кой ще спечели Световното първенство?

• Аржентина
      22%
      21
    • Бразилия
      8%
      8
    • Гана
      0%
      0
    • Германия
      18%
      17
    • Испания
      31%
      29
    • Парагвай
      1%
      1
    • Уругвай
      0%
      0
    • Холандия
      17%
      16

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Коментар кам мача Германия - Сърбия 0:1

Германците бяха подценили Сърбия, за което си платиха, но трябва да отдадем заслуженото на треньора Антич, който:

1. Като опитен експерт, беше предвидил подценяването и умело го използва.

2. Познава много добре възможностите на играчите си.

3. Беше успял да създаде мотивация и мобилизация на играчите си въпреки загубата от Гана.

Германците ще отнесат сериозна критика заради:

1. Неправилната стратегия за мача.

2. Неспособността дори да изравнят резултата.

Публикувано изображение

Разбира се, има още мачове, Германия има сили да отстрани всеки, но както показа мача със Сърбия, това няма как да стане от само себе си.

Информация от сайта на Радио-Телевизия Сърбия.

РТС 2010 FIFA World Cup South Africa

:D

• Отговори 606
  • Прегледи 40,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Hanibal_Lektar
    Hanibal_Lektar

боже ... какви глупости говорят в момента по Канал 1 не е истина ... ама съвсем малко да разбираш от интернет ще се пукнеш от смех ... Vista му била виновна ... смешкоооо !!!

• Пълната програма за Мондиал 2010 Sportal.bg предоставя на Вашето внимание пълната програмана Световното първенство по футболв ЮжнаАфрика. Днес в Кейп Таун бе изтеглен жребият за групите на

• Ето програмата, в която можете да отбелязвате как са завършили мачовете и класиранията в групите( автоматично се попълват ).

Хайде сега всички да стискаме палци Англия да спечели убедително този двубой. Дано Wayne Rooney напомни за себе си и покаже класата която всички познаваме.

:cool:

Аз продължавам да се изумявам от Капело. Отново залага на Хески... Припомням - 5 гола в последните 2 сезона! Нямам думи...

Ами, какво да ти кажа аз на Капело на много неща му се изумих. Едно от тях, е че не взе Оуен който само цял сезон тренира с Wayne Rooney, а и проучих че вратаря на Арсенал Алмуния има английски паспорт. Тотално безидейна игра на англичаните, много съм ядосан и разочарован, но не от друго, а от това че излизам прав, че Капело не става за треньор на Англия. Хески е тотална грешка в нападение, къде е Дефо "питам аз и отговор не искам". Жалко е че Бекам е там и гледа от страни, наистина е жалко.
  • Автор

Не мога да повярвам, че отборът на Англия, който се мъчи, та чак се гърчи по терена е онзи същият, който в квалификациите отнасяше не по-малко стойностни отбори от 4-тия на завършилото през зимата първенство на Африка. Явно не всичко е пари, макар че почти всеки един от англичаните струва повече от целия алжирски отбор. Не знам какво ще стане през второто полувреме, но вече мач и половина островитяните са повече от жалка картинка.

Участниците в предаването от студиото на ITV1 - Гарет Саутгейт, Кевин Кийгън и Патрик Виера изразиха мнение на полувремето, че англичаните играят уплашено, нервно и несигурно, посочвайки някои грешки в защита и несигурни намеси на вратаря. :P

Не мога да повярвам, че отборът на Англия, който се мъчи, та чак се гърчи по терена е онзи същият, който в квалификациите отнасяше не по-малко стойностни отбори от 4-тия на завършилото през зимата първенство на Африка.

Явно не всичко е пари, макар че почти всеки един от англичаните струва повече от целия алжирски отбор. Не знам какво ще стане през второто полувреме, но вече мач и половина островитяните са повече от жалка картинка.

Аз пък си мисля, че всичко е пари и всички играчи на терена играят безумно предпазливо за националния си отбор, за разлика от играта им в клубните отбори. Недай си боже някой да се контузи по-серизно и му отиде половината сезон в клуба.

Може би на някой ще му се сторят тъпи тези разсъждения, но аз така си мисля. Просто не им дреме за националния и по-скоро чакат отборите срещу тях да се уплашат и легнат от гръмкото име на съперника, отколкото те да се напъват да победят.

Жалка картинка са за мое съжаление...

Не мога да повярвам, че това са англичаните, умът ми не го побира. :P Какво се е случило с тях ? САЩ и Словения направиха къде,къде по-интересен мач!

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Е няма как с Хески и Крауч да се спечели такъв мач, където беше ясна дефанзивната игра на Алжир. А Капело не знам чащо го пусна дългия - той в Англия може и добре да се вписва, но в този мач липсва някой, който да гради играта и да докара топката до центриране, за да може гюмето Крауч да се бори да го шибне кълбото по главата и да влезе.

Не мога да повярвам, че отборът на Англия, който се мъчи, та чак се гърчи по терена.

Ами написах го веднъж и сега ще го повторя - с 4-ма безхаберници от Тотскъм и италиански идиот начело какво повече искате ?!

Капело ми се срина в очите като треньор. Голяма излагация, много голяма...

Така като гледам мачовете от последните дни мога да започна да очаквам финал Мексико-Швейцария ;) Германия се дъни левашки,Англия показва игра достойна за българското първенство,Испания не прилича на себе си,а Франция и Италия по-добре да не ги коментирам.Аржентина показа добър футбол горе-долу.Абе просто трагедия...

Хах, май традициите се се променят. Ако България се беше класирала, сигурно щеше да стигне до четвърт - финалите ;)

Това вече щеше да ми дойде в повече...Щях да ходя после цял месец и да моля случайни хора да ме щипят за да съм сигурен,че не сънувам :blink:
Като цяло не трябва да забравяме, че и 90% от играчите в националния на Англия имаха тежък сезон в клубните си отбори, също не трябва да забравяме, че състоянието на Wayne Rooney е не ясно за нас зрителите, защото той си е с травма, но до каква степен му пречи само той си знае. За вратар на Англия вече стана банално да се говори, много съм следил как варди D. James и ми е ясно, че с този вратар, ако Англия се класира по-нагоре няма да я бъде. Колкото до треньора с риск да се повторя ще кажа, че той не спечели моите симпатии дори когато го обявиха, че той поема националния на "лъвовете". Английския национален отбор е много голямо предизвикателство за всеки един треньор и аз все още си спомням лудото предложение към САФ да поеме националния на Англия само за световното, но естествено той не прие и се отказа. Друго което смятам като фен е, че вече е крайно време Лампард и Джерард да не играя заедно на терена, много селекционери се изредиха и нито един не успя да съиграе тези играчи заедно, предполагам че това явно е просто невъзможно. Интересното и дразнещо нещо е тъмния нападател на Англия, става въпрос за Емил Хески, който изключително добре се видя, че не е подходящ още в първия мач и искрено се надявам, че Фабио Капело го е забелязал това вече. Джърмейн Дефо е подходящ заместител в нападение, а и смятам че 2-мат с Rooney си пасват идеално. Тази група за момента се очерта като най-интересна, защото всеки може да се класира и всичко зависи от последните мачове (никой не си е осигурил влизане в осмина финалите).
  • Автор

...също не трябва да забравяме, че състоянието на Wayne Rooney е не ясно за нас зрителите, защото той си е с травма, но до каква степен му пречи само той си знае...

Не можеш да се надяваш да спечелиш голямо първенство само с един качествен нападател, пък който и да е той. Ако го няма Х, хайде да не ходим, че сме обречени. Не става така. Не мога да приема по никой начин и обяснения, че играчите са уморени - несъмнено първенството е изключително натоварващо, стресът е огромен, изискванията - също. Но говорим за прескъпо платени професионалисти, за които спортната форма не би следвало по никакъв начин да е проблем в който и да е период от годината. В противен случай на "етикетите им" едва ли щеше да има такива главозамайващи цени.

Освен това, спортната форма се планира и поддръжа така, че да се достигат пикови стойности през определени пероиди от време. А и шампионатът свърши преди месец - предостатъчно време за възстановяване на професионалисти, свикнали да играят по 2, че и по 3 мача седмично. За мен умората изобщо не е фактор за безобразното представяне на отбора до момента.

Предвидимият състав едва ли може да изненада когото и да е, дори смените са лесно предвидими за всички ни, тук гъмжи от фенове на английския футбол.

Тактиката е традиционна, т.е. също предвидима, но пък е доказано печеливша, пък макар и на ниво квалификации. Някаква друга причина обуславя безобразната игра на отбора. То няма за кого да кажеш 2 добри думи, като ги почне човек от вратарите, та до последните номера по гърбовете им. Недопустимо е Джерард и Лампард да не могат да намерят общ език, и причината за това май не е у тях - грижа на треньора е да определя кой, къде и като какъв ще играе. Но май Капело няма смелост да викне...

Аз пък си мисля, че всичко е пари и всички играчи на терена играят безумно предпазливо за националния си отбор, за разлика от играта им в клубните отбори. Недай си боже някой да се контузи по-серизно и му отиде половината сезон в клуба.

Може би на някой ще му се сторят тъпи тези разсъждения, но аз така си мисля. Просто не им дреме за националния и по-скоро чакат отборите срещу тях да се уплашат и легнат от гръмкото име на съперника, отколкото те да се напъват да победят.

Жалка картинка са за мое съжаление...

Ами така излиза в крайна сметка. Очевидно и футболът - онзи, големият, изчезна и няма да се върне. Безпрецедентното харчене на пари от надхващащи се кой да има по-скъп отбор богаташи дава съвсем видим и тъжен резултат. А онова романтично време, в което английските национали са получавали по 10 лири и по 1 шапка за всеки мач на национално ниво е тотално забравена действителност.

За мен цялата вина е у Капело. Не може да си твърдоглав като магаре, да виждаш, че отборът ти играе ганкиното, но да не правиш промени. След като е толкова авторитетен и независим треньор, би трябвало да събере смелост и да направи нещо по въпроса с Лампард и Джерард - те просто не могат да играят заедно в средата. Да, ама как ще остави някой от тях резерва - нали ще се разсърдят... Емил Хески не става и за чеп за зеле - този футболист отдавна премина зенита си и сега е просто един бавен и тромав нападател, вървящ към края на кариерата си. Капело обаче упорито го пуска титуляр, незнайно защо. В същото време на пейката седят нападатели като Дефо и Крауч, които направиха страхотен сезон в Премиършип и могат да раздвижат атаката. Пуска ги обаче в 80-та минута, когато вече е късно за каквото и да било... И Руни... Ами не е чак такова светотатство да го смениш или да го оставиш на пейката. Но е явно, че Капело робува на имената и го е страх да пипа свещените крави на английския футбол. Аз лично по-слаба Англия не съм виждал, откакто гледам футбол...

Аз лично по-слаба Англия не съм виждал, откакто гледам футбол...

Спомни си тая Англия от преди Евро 2008 :cool: Иначе Хески определено мястото му не е сред титулярите.Всички видяхме, че Дефоу още с първото докосване създаде опасност.Хески е стар,бавен и муден и просто му е минало времето.Лампард и Джерард играха безобразно както заедно, така и по отделно.Лявото крило на Англия просто го нямаше.Сигурно в мача имаше 2 центрирания от там, като и двете бяха от Коул.На дясното крило работата също не е розова.Арън Ленън не направи почти нищо запомнящо се,а Джонсън го правиха луда калинка в защита.Само вратаря на Алжир не успя да пробие през неговата зона.Браво за играта в защита Тери,Каръгър,Бари и Коул.Според мен състава на Англия за следващия мач трябва да изглежда така:

1.Джеймс(не се представи зле)

2.Джонсън(първия мач игра добре)

6.Тери(До сега се представя стабилно)

5/15.Ъпсън/Доусън(след като Каръгър няма да може да играе в следващия мач,а Кинг е контузен мисля, че избора ще е между тези двамата)

3.Коул(не вярвам на резервната скамейка да има някой който да го замести добре)

17.Филипс(представи се по-добре от Ленън)

8.Лампард(въпреки слабото представяне всички знаем,че може и повече)

22/14.Карик/Бари(първия заслужава шанс за изява,въпреки слабата форма през сезона,а втория се представи сравнително добре поне в дефанзивен план.Милнър игра слабо в първия мач и не съм съвсем сигурен дали е умен ход да играе в последния мач)

4.Джерард(мисля, че на лявото крило ще е по-ефективен отколкото в центъра.Ако не ме лъже паметта в квалификациите игра на този пост и не беше особено зле.)

10.Рууни

19.Дефоу(справи се добре снощи и е достатъчно бърз че да създаде грижи за защитниците,както и да отвлече малко внимание от Рууни и той да има повече пространства)

Редактирано от Harry_Potter_ (преглед на промените)

• Автор

...Според мен състава на Англия за следващия мач трябва да изглежда така:

...17.Филипс(представи се по-добре от Ленън)...

А защо не Джо Коул на тая позиция или пък отново да се даде шанс на Милнър, след като нито Ленън, нито Филипс убедиха, че мястото им е в тима?

Да и Джо Коул е вариант както за дясното,така и за лявото крило.За Милнър казах вече-не се представи добре по мое мнение в първия мач.Да,вярно е че беше на неудобен за него пост,но все пак.Мисля, че най-добре той играе в центъра на полузащитата.

Много въпроси станаха, пак ви казвам да се хванеш за треньор на Англия е все едно да се наемеш да управляваш България.

Днешните мачове дано ни зарадват, а аз не крия, че имам силни симпатии към Холандия и много бих искал тя или Англия да вдигнат купата. Холандия 1-вия им мач не можах да разбера нищо от играта им, дали ще се борят, дали ще правят жалки опити, нищо не успях да разбера. Япония са отбор, който може да им се опре много яко и ще проличи какво ще прави Холандия на това първенство.

Няма как обаче да не подмина и коментаторите, наистина съм страшно разочарован. За пример вземете вчерашния мач: Коментатора подхваща една история и започва да я обяснява, като в същия този момент Англия пропуска да вкара гол и създава опасна ситуация. Коментатора обаче, пей сърце, продължава да си бръщолеви историята и изобщо не си направи труда да коментира случващото се на терена. Студиото е под всякаква критика, имам чувството, че са се събрали и са се напили. Голям смях голяма забава падаше, че Англия падали, че нямало ток в студиото и т.н. А с извинение към определени фенове, коментаторите и студиото изкараха, че футболиста на Алжир станал невероятен играч благодарение на футболната ни А група.

Редактирано от Omega_3000 (преглед на промените)

Аз, не знам защо големия виновник ви е Капело. Вярно, когато отбора губи, треньора поема голямата вина, но в случая, аз мисля, че играчите са по-виновни. Както някой по-горе каза, в квалификациите, Англия мачкаше отбори далече по-добри от Алжир. Защо сега не го прави ? То се вижда, че футболистите играят без идея и няма никаква креативност. Другото, което е, вижте какви единици играят: Джеймс - за мен, това не може да е вратар на такъв отбор. Нападатели като Хески и Крауч ( абсолютни дървета, които нямат място в този национален отбор ), да прибавим и контузията на Руни. Ето, че и нападението липсва. Халфовата линия също не е на ниво. Снощи, в мача с Алжир, един Лампард беше абсолютен фигурант на терена. Джерард също не беше на ниво и допускаше доста грешки. Може да не сте съгласни с мен, но ОК, всеки мисли различно. Това е моето мнение и не мисля, че голямата вина е в Капело. Сега, остава в последния мач да не успеят да победят Словения и да се прибират в къщи :yanim:

@Omega_3000 досега не съм срещнал човек,който да намира друго хубаво в коментарите и студията на БНТ,освен факта, че всички в България може да гледаме Мондиала безплатно.Коментаторите се скъсват да говорят простотии,Петела се мазни на Венци Стефанов и само дето не обяви вратаря на Алжир за най-добрия вратар на всички времена.Опитват да са забавни,но стават просто за съжаление и ми идва да спра звукът на телевизора.Предпочитам да събера у нас кварталните алкохолици,да им дам една водка,да спра звука на телевизора и тях да слушам.Пак ще слушам редица глупости,но поне ще ми смешно :(

А защо не Джо Коул на тая позиция или пък отново да се даде шанс на Милнър, след като нито Ленън, нито Филипс убедиха, че мястото им е в тима?

Милнър цял сезон игра за Вила в...центъра на халфовата линия! Това е причината да изглежда като блъсната чайка на левия фланг в първия мач. Джо Коул беше дълго време контузен и не е ясно в каква форма е.

Холандия 1-вия им мач не можах да разбера нищо от играта им, дали ще се борят, дали ще правят жалки опити, нищо не успях да разбера.

Това е целта на ван Марвайк. Евро'08 го започнаха ударно и после паднаха нещастно от Русия. Сега по-лекичко в тази слаба група.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.