Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част2

Featured Replies

Осерлакитос и Гномулакитос виждам че имате претенции за ерудирани в тази област но малко ви липсват основите , трябва да поучите още малко.Ще мине време и сами ще се убедите че съм прав.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 92,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.virustotal.com/analisis/dfa7fd9b15d7e2ad335e85d3d1011dc1ccc90ee55f7c217e68673330ffe10cb2-1267521124 ...офтопик...

• Евала!!!

• Понеже си човек,който се занимава със статистика,би трябвало да ти е ясно,че на базата само на шест адреса да правиш изводи за стотици и хиляди/минимум/,е меко казано смешно.Да правиш изводи за зловре

Публикувани изображения

Здравей Пламен76.

Без да се заяждам, но това спорет мен не е пробив. Може би трябва да се чуе мнението и на потребители, които са по-наясно как работи COMODO.

Следват няколко снимки от които може да се заключи че това не е пробив.

Снимка едно

http://url.bg/show-image.php?id=0c68ffe3204df6a50bc4eaa3ca457418

Снимка две

http://url.bg/show-image.php?id=b5bbd5c97cf47f56ffb50cc3d8061173

Снимка три

http://url.bg/show-image.php?id=d0da6d9fc83e8c88af2a8deaa1f6520c

И накрая снимка читири

http://url.bg/show-image.php?id=f449355cf4cf3ee044482482d3b0f237

Всички тези питания на COMODO намаше да се правят, ако беше ностроен на безопасен режи, както е почти при всички.

http://url.bg/show-image.php?id=5820f83d50869091db5e610169f31225

Това пробив ли е??? Според мен не, COMODO в това ниво на защита позволява на едно познато приложение да стартира друго познато приложение. Не знам до колко е основателно да го съпоставям с DefenseWALL HIPS, но там довереното приложение му е позволено да прави всичко, ако не се лъжа.

Каде е пробива тогава.

Едно познато приложение стартира друго познато приложение.

Но само ако вдигнем защитата на Параноичен режим, се вижда че дори и при познати приложения, COMODO вече те пита да ли позволяваш това действие.

Едни скоби

Не знам защо при mihnev_sz, COMODO не разпознава Foxit

При теб COMODO разпознава Foxit както и при мен, и за това слагането или премахването на отметка пред стартиране на неразпознати файлове в безопасна среда е без значение.

Очаквам и по-компетентни мнения.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Здравей и аз не се заяждам ,но ако вместо да се включи калкулатора се зададе команда за формат на диск С -ще стане доста неприятно ... И DW също би трябвало да се издъни и там мисля Foxit e доверено, но нямам тоя файл да пробваме и Комодо и DW с истинска зараза -ама съм сигурен че DW ще се издъни щом Foxit е доверено приложение -това е от мен ...

Здравей.

Може би mihnev_sz имаше точно това предвид, да се разрешава на всяко запитване от COMODO, и да се видият предупрежденията му.

Здравей и аз не се заяждам ,но ако вместо да се включи калкулатора се зададе команда за формат на диск С -ще стане доста неприятно ... И DW също би трябвало да се издъни и там мисля Foxit e доверено, но нямам тоя файл да пробваме и Комодо и DW с истинска зараза -ама съм сигурен че DW ще се издъни щом Foxit е доверено приложение -това е от мен ...

Хубаво, но защо не даваш файла?Любопитен съм да пробвам и аз, ако не е нещо строго секретно.:D

Хубаво, но защо не даваш файла?Любопитен съм да пробвам и аз, ако не е нещо строго секретно.:D

Ей аз да ти го търся значи и не е мой тоя файл http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=158740&view=findpost&p=1749176 Ето там виж ...

Ей аз да ти го търся значи и не е мой тоя файл http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=158740&view=findpost&p=1749176 Ето там виж ...

Благодаря ти.Сега ще го пробвам.:D

Как да стане работата, викаш?

Публикувано изображение

Самият Foxit не разрешава да се стартира, до комодо не се и стига дори.:)

Благодаря ти.Сега ще го пробвам.:)

Как да стане работата, викаш?

Публикувано изображение

Самият Foxit не разрешава да се стартира, до комодо не се и стига дори.;)

Стига си то я пробвай с Адобе и ще видиш и това за Foxit сме го коментирали, но пак някой не вижда когато не му изнася ... И пак взе да ми писва от измислици ...Този път оправданията са леко не на място ... :rolleyes:

Стига си то я пробвай с Адобе и ще видиш и това за Foxit сме го коментирали, но пак някой не вижда когато не му изнася ... И пак взе да ми писва от измислици ...Този път оправданията са леко не на място ... :rolleyes:

Иначе се обиждаш, а самият ти го правиш.Кое са измислици?Кое не ми изнася?Свалям файла и го пускам, това е.Ама що да не си сваля и на adobe скапаната програма, нищо, че цял свят пищи от нея.А, още нещо-не съм се оправдавал, а явно ти не знаеш значението на думата ''оправдание''.Комодо може и да не се справя в случая, но аз не забелязах.

Иначе се обиждаш, а самият ти го правиш.Кое са измислици?Кое не ми изнася?Свалям файла и го пускам, това е.Ама що да не си сваля и на adobe скапаната програма, нищо, че цял свят пищи от нея.А, още нещо-не съм се оправдавал, а явно ти не знаеш значението на думата ''оправдание''.Комодо може и да не се справя в случая, но аз не забелязах.

Аз свалих Adobe и си направих тест за себе си.

Според мен Комодо се проваля в конкретния случай, защото адобе е доверено приложение.... Колко е лесно да се възползват от това....

Това ми е първия клип : Comodo vs Adobe cmd calc.

Поздрави на всички...

Ето и клипчето в Rapid Share, че нещо depozitfiles не работи в момента....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Аз свалих Adobe и си направих тест за себе си.

Според мен Комодо се проваля в конкретния случай, защото адобе е доверено приложение.... Колко е лесно да се възползват от това....

Това ми е първия клип : Comodo vs Adobe cmd calc.

Поздрави на всички...

Пич на място-евала !

Пич на място-евала !

Пхаха, защо, защото казва, каквото искаш да ''чуеш''?Това на издънка ли ти прилича>>>

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение ?

Спестих десетина шота, защото ми писна да се занимавам.Обърни внимание, че комодо предупреждава за промяна в регистрите, но въпреки това тревогата е в жълто.Намери нещо по-сериозно като заплаха и дай да пробваме пак.Това, освен да смята с вградения калкулатор, друго не умее.Може и да поразгледаш опциите на CIS, защото оценките ти са грешни.Лека!

Аха, сетих се.Не ми пробутвай номера с adobe, резултатът е същия.

Пхаха, защо, защото казва, каквото искаш да ''чуеш''?Това на издънка ли ти прилича>>>

/231ba17efeced4a6.png ?

Спестих десетина шота, защото ми писна да се занимавам.Обърни внимание, че комодо предупреждава за промяна в регистрите, но въпреки това тревогата е в жълто.Намери нещо по-сериозно като заплаха и дай да пробваме пак.Това, освен да смята с вградения калкулатор, друго не умее.Може и да поразгледаш опциите на CIS, защото оценките ти са грешни.Лека!

Аха, сетих се.Не ми пробутвай номера с adobe, резултатът е същия.

Клипове срещу шотове... И сто процента си на параноичен режим ... Лека и не се впрягай :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Клипове срещу шотове...Ай пробвай пак ... Тия номера на някой от детската градина :)

Хахаха, а това, че ти не ми вярваш, на какво ти прилича?Мислиш, че ще седна да фалшифицирам и да се занимавам?Наистина ли го мислиш? ;)

Просто му постегнах настройките, което не означава, че не се справя, защото това са си неговите настройки. :)

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Хахаха, а това, че ти не ми вярваш, на какво ти прилича?Мислиш, че ще седна да фалшифицирам и да се занимавам?Наистина ли го мислиш? ;)

Променил си настройките-това имам впредвид :) Ама какво пипна кажи за да знам...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Променил си настройките-това имам впредвид :)

Е да, какво от това?Нямам право ли?Хахаха.;)))))Въпросът е, че може да спре заплахата, стига да иска човек.:)

Малко ги пипнах само.D+ на параноя, а махнах отметките, за да не създава автоматично правила на безопасните приложения, а аз да решавам за всичко поотделно, както и отметката за дигитално подписаните приложения.Махнах всички създадени досега правила за cmd.exe и foxit reader( за всеки случай, макар да мисля, че не е нужно, щом съм го пуснал в параноичен режим, но не съм пробвал) и май това беше.Ако се сетя нещо, ще пиша утре, че стана късно.:))

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Е да, какво от това?Нямам право ли?Хахаха.:)))))Въпросът е, че може да спре заплахата, стига да иска човек.;)

Имаш право... Лека нощ ! :)

Е да, какво от това?Нямам право ли?Хахаха.:)))))Въпросът е, че може да спре заплахата, стига да иска човек.;)

Малко ги пипнах само.D+ на параноя, а махнах отметките, за да не създава автоматично правила на безопасните приложения, а аз да решавам за всичко поотделно, както и отметката за дигитално подписаните приложения.Махнах всички създадени досега правила за cmd.exe и foxit reader( за всеки случай, макар да мисля, че не е нужно, щом съм го пуснал в параноичен режим, но не съм пробвал) и май това беше.Ако се сетя нещо, ще пиша утре, че стана късно.:))

Ей,Клони защо не вземеш да направиш един клип със настройките? Иска ми се да видя стъпките на видео. При D+ когато минем в параноичен режим въпросите са на N степен в повече(то за това е с такова име де...). Това е напълно излишно и объркващо за редовният потребител.

Считаш ли,че с настройките по подразбиране CIS 4 би защитил компютъра максимално,без излишни въпросчета?

Ако да дай насройките във видеото. Стига спорете Comodo може и да се издъни но въпроса опира и до ПКУ.

Приятен ден на всички :)

Аз свалих Adobe и си направих тест за себе си.Според мен Комодо се проваля в конкретния случай, защото адобе е доверено приложение.... Колко е лесно да се възползват от това....Това ми е първия клип :Поздрави на всички...Ето и клипчето , че нещо depozitfiles не работи в момента....

Въпреки че е доверено приложение повярвай ми много трудно ще се възползват от това. Clonnning е отговорил много ясно че „ Това, освен да смята с вградения калкулатор, друго не умее. ” тоест нямало е зловредни действия спрямо ОС.

Ето и клип как зловреден код се възползва от доверено приложение

http://www.box.net/shared/eo25qmt29o

Въпреки че е доверено приложение повярвай ми много трудно ще се възползват от това. Clonnning е отговорил много ясно че „ Това, освен да смята с вградения калкулатор, друго не умее. " тоест нямало е зловредни действия спрямо ОС.

Ето и клип как зловреден код се възползва от доверено приложение

http://www.box.net/shared/eo25qmt29o

И с това съм съгласен. Разбира се, че ако не се стартираше калкулатора, а някое друго зловредно приложение ( даже и да не е зловредно , а недоверено), Комодо щеше поне в сандъка да го пусне.

Специално за този случай с калкулатора мисля, че всяка една защитна програма би го пропуснала (щом най-добрия ХИПС го пропуска, какво остава за другите...). Може да пробвате с други защитни стени с ХИПС, или с KAV WKS, или с някой бехавиор блокер.....

На моя тест оставих сандбокса на варана включен, предполагам иначе друг резултат можеше да има....

Параноичния режим на D+ за мен е неприемлив - включвал съм го няколко пъти, но не издържах и по 5 минути на безбройните въпроси за всеки файл и всяка библиотека.

И пак да кажа- това е пробив, но безвреден- зависи от каква гледна точка погледнеш на нещата... В един момент и дума не може да става за издънка на Комодо, защото нищо вредоносно не се е случило, но в друг момент - пробив си е.....

Независимо от всичко аз оставам с Комодо ( с настройките от клипчето ми)- това е моя избор - няма друга такава програма- уникална е....

Ей,Клони защо не вземеш да направиш един клип със настройките? Иска ми се да видя стъпките на видео. При D+ когато минем в параноичен режим въпросите са на N степен в повече(то за това е с такова име де...). Това е напълно излишно и объркващо за редовният потребител.

Чак пък клип, за две отметки,хаха.Иначе си прав, въпросите стават доста, но опитах и друго.След като сложих D+ в параноичен режим, опитах да стартирам .pdf файла.При първия въпрос, сложих foxit reader като ''limited application'' и сега ми задава по-малко въпроси, но липсват тези за промяна на регистрите.Не ми е ясно защо.Защото не иска да ги променя вече(тъй като е limited) или ги пропуска???Малко объркващо, а и не знам дали ще намеря отговор на точно този въпрос.

Считаш ли,че с настройките по подразбиране CIS 4 би защитил компютъра максимално,без излишни въпросчета?

Ако да дай насройките във видеото.

Как така: ''ако да, дай настройките''?Нали са по подразбиране, какво да им давам?:cool:

Мисля, че с настройки по подразбиране, комодо не осигурява максималната защита, на която е способен, но достатъчна, ако човек си ползва компютъра нормално.Във всеки случай, по-добра защита, отколкото да сложиш един гол аваст, авира или AVG.:yanim:

Чак пък клип, за две отметки,хаха.Иначе си прав, въпросите стават доста, но опитах и друго.След като сложих D+ в параноичен режим, опитах да стартирам .pdf файла.При първия въпрос, сложих foxit reader като ''limited application'' и сега ми задава по-малко въпроси, но липсват тези за промяна на регистрите.Не ми е ясно защо.Защото не иска да ги променя вече(тъй като е limited) или ги пропуска???Малко объркващо, а и не знам дали ще намеря отговор на точно този въпрос.

Отговора на въпроса ти :

Това са правата на приложения със статут ''limited application''

Публикувано изображение

А това са правата на приложения със статут „ Isolated applications ”

Публикувано изображение

И с това съм съгласен. Разбира се, че ако не се стартираше калкулатора, а някое друго зловредно приложение ( даже и да не е зловредно , а недоверено), Комодо щеше поне в сандъка да го пусне.

Специално за този случай с калкулатора мисля, че всяка една защитна програма би го пропуснала (щом най-добрия ХИПС го пропуска, какво остава за другите...). Може да пробвате с други защитни стени с ХИПС, или с KAV WKS, или с някой бехавиор блокер.....

Мисля че този файл преодолява всяка една защита и ми обещаха следващата команда, която да изпълни файла при пропуск е формат на диск С ... А и разгледайте това пак има нова уязвимост в много програми http://ssj100.fullsubject.com/security-f7/vulnerability-in-windows-shell-could-allow-remote-code-execution-t187.htm#1302

@ Mohican., благодаря.Малко съм тъп днес, но това е, защото станах насила.:)

Мисля че този файл преодолява всяка една защита и ми обещаха следващата команда, която да изпълни файла при пропуск е формат на диск С ... А и разгледайте това пак има нова уязвимост в много програми http://ssj100.fullsubject.com/security-f7/vulnerability-in-windows-shell-could-allow-remote-code-execution-t187.htm#1302

Коментираме я:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=148900&view=findpost&p=1751545

и в темата за подпомагане.От линка, който си дал, се вижда, че GesWall се справя отлично с това предизвикателство.Яд ме е, че не мога да я тествам.Бяха ми обещали 64 битова бета, но още нищо.

@ Mohican., благодаря.Малко съм тъп днес, но това е, защото станах насила.:)

Коментираме я:

http://www.kaldata.c...dpost&p=1751545

и в темата за подпомагане.От линка, който си дал, се вижда, че GesWall се справя отлично с това предизвикателство.Яд ме е, че не мога да я тествам.Бяха ми обещали 64 битова бета, но още нищо.

Жалко за Комодо - преодолян е и при двата случая, но с настройки по подразбиране ( естествено..., като всички останали).

Сега се сещам отново за правилата за rundll32.exe в Д+ . При мен не е доверено приложение вече. Ще трябва да пробвам довечера от темата за подпомагането- да видя с моите настройки на варана какво ще се случи с тази уязвимост.....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.