Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игра - познай романа по цитата от него Част 1

Featured Replies

предателката?

Май нацели - това беше другото ми предположение. :(

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 149,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ГЛАВНАТА постави ръка над очите си и погледна нагоре - там сякаш се водеше борба между чистото синьо на небето и навъсеното оловно сиво на облаците, идващи откъм изток, които носеха усещането за прибл

• Този втория цитат, страшно много ми напомня "Сърцата полудяват" от Шели Такър

• И такааа, едно цитатче от исторически роман: - Разреши ми да ти помогна, &&&& - прошепна тя срещу устните му, останала без дъх, но той поклати глава. - По дяволите! Не знаеш ли ка

предателката?

Их току да оцелиш и лекинко кривна.

Тя трепереше от студ и той я загърна с едно от кожените си одеяла. Припомни си всичко й разбра, че я е взел от пътя, спасил и почти изнасилил. Гледаше в очите й, желаеше я, мразеше я, отказваше да повярва, че я обича. Предложи й да отпие от водата в кожената кратуна. Тя я прие мълчаливо, отпи и му каза:

— Никога няма да ме задържиш, ако реша да рискувам и избягам. Дойдох от салон, но познавам добре твоята джунгла от кипариси и палми.

Ако тя се опита да избяга от единственото спасително място в смъртоносната местност, където се намираха, по-добре той самият да я убие и да приключи с тази история!

— Предизвикваш ли ме? Тогава нека те уверя, че, ако поискам, никога няма да ми избягаш.

— Върви по дяволите…

— ГЛАВНА, ще избягаш ли от мен, за да срещнеш някой друг воин, който ще пожелае силно красивата ти коса и ще я смъкне заедно със скалпа ти?

— Ще избягам от теб, за да се освободя от това трагикомично положение. Не всички семиноли са варвари…

— Какво приятно откритие, мис ГЛАВНА — отбеляза той. Почти чувстваше, как в него отново се надигаше гняв.

— Нима си повече семинол, отколкото бял човек? Не ми говори за бронзовия цвят на кожата ти — дори майка ти има кръв на бели във вените си. Ти наистина си по-бял от индианците…

— ГЛАВНА, една капка индианска кръв внезапно променя цвета на човешката кожа и ти си достатъчно голяма, за да знаеш, че това е така. Погледни лицето ми и ще разбереш, че съм индианец.

— Гледам лицето ти и разбирам, че си творение на два свята!

— Тогава знай — животът ме направи индианец в сърцето ми и ти не трябва да забравяш това.

Без съмнение тя разбра, че той е раздразнен и уморен. Стисна силно зъби, а очите й блеснаха от гняв. Но не каза нищо повече. Обърна се с гръб към него и продължи да лежи мълчаливо.

Той се втренчи в гърба й. В мекото бяло тяло, което се подаваше над одеялото. В сплетените кичури червена коса, които се виеха около нея.

Остави я! Иди си! — заповяда си той.

Тази вечер със същия успех можеше да поиска луната да падне от небето.

Легна до нея и я притисна плътно до себе си.

Няма право да я притежава, няма право да я притежава…

Ето още една причина да я прегръща и да бъде с нея, докато е възможно. Да чувства голото й тяло до себе си. Да се грижи нежно за нея и да я обича силно.

Ето още нещичко да ви помогне

Заложницата ???

Този път вече гори. Ти си слънце.

Нещо супер лесно - исторически роман

Гледаше я втренчено с отворена уста. По челото му се появиха капчици пот, а лъскавочерната му коса се навлажни и залепна по слепоочията. С разширени ноздри и блеснали кафяви очи каза:

— О, да. По-добре ще е веднага да смъкнеш фустанелата ми.

— Шегуваш се.

— Аз ли? Мили боже, главна, ако продължиш да ме галиш по този начин, ще ме накараш да те изнасиля.

Напълно сигурна в себе си, тя продължи със заниманията си.

— Това е невъзможно. Не можеш да изнасилиш жена, която те желае.

Той се разбърза. Кесията му тупна на пода, а пръстите му се впиха в тънкия й кръст. Ръката му задържа нейната.

главна, да ме желаеш е едно нещо, а да те задоволя — съвсем друго.

Изведнъж загуби своята увереност и се загледа в отвора на ризата му.

— Не разбирам.

— Ще разбереш — каза й нежно, окуражаващо. — Обещавам ти. А сега направи нещо с тези копчета и с този колан, който намираш за толкова привлекателен.

Разкопча ризата му и свали колана. Той махна ръката й и фустанелата се свлече на пода, оставяйки го гол, само с ботуши.

Тя въздъхна с възхищение. Гледката беше прекрасна. Главният беше олицетворение на мъжката красота.

Ангел на нощта, Арнет Лем :cool:

Браво Боби - ти си :wors:

Поредното историческо :cool:

Половин час по-късно Главния влезе намръщен в клуба си и с голямо задоволство видя, че роднините на Главната все още са там. Четяха задълбочено вестниците си, Таймс и Морнинг поуст.

Главния се отпусна на стола срещу двамата мъже и зачака да оставят вестниците си.

— Виждам, че сте се върнали — каза Брата. — Защо, по дяволите, се втурнахте така нанякъде?

— Втурнах се — отвърна Главния с равен глас, — да спасявам сестра ви от опит за отвличане от страна на Гадняра.

Брата го зяпна в недоумение, Бащата хвърли вестника си на масичката до тях.

— Какви ги говорите, сър? Обяснете се.

— В бележката, която получих по-рано, пишеше, че Главната е тръгнала да види някакъв ръкопис. Когато пристигнах в книжарницата, видях как двама представители на престъпните прослойки отнасят Главната.

Брата бе направо слисан.

— Не, вижте какво, едва ли очаквате, че ще повярваме на подобна история.

Бащата го гледаше, зяпнал от недоумение.

— Боже господи, Главния, това да не е някаква шега?

— Уверявам ви, че не е никаква шега — Главния присви очи. — Явно Гадняра е без пукната пара. Новината скоро ще се разчуе из целия град. Очевидно е разбрал, че тайната му е разкрита и не му остава много време, за да ухажва Главната, ето защо се е опитал да я отвлече.

— Боже господи — отново възкликна Бащата. Изглеждаше направо зашеметен. — Репутацията й щеше да е съвсем съсипана, ако бе успял да я отмъкне. Щях да се видя принуден да се съглася с такъв брак.

Тримата мъже се гледаха изпитателно.

— Главната в безопасност ли е? — в очите на Брата се четеше дълбока загриженост.

— На път за дома си е, съвсем невредима и все още с непокътната репутация — Главния се пресегна за бутилката бордо, която се намираше на масичката до стола му. — Макар че е интересно докога ще си остане такава. Както я кара, неизбежно е рано или късно да загази.

— Дявол ви взел — изръмжа Бащата, — няма да ви позволя да говорите така за дъщеря ми.

— Като се има предвид, че току-що я спасих, ще говоря за нея както си искам — Главния отпи една глътка от червеното вино. — Позволете да ви кажа, господа, убеден съм, че вината за всичко това е изцяло ваша.

— Наша ли? — гневно избоботи Бащата.

— И най-вече ваша, сър — каза Главния. — Като неин баща вие сте я оставили съвсем да излезе от пътя. Тази жена представлява заплаха за самата себе си. Кореспондира си с непознати мъже и си урежда срещи с тях в полунощ, и то на самотни извънградски пътища. Втурва се към най-долнопробните части на Лондон, когато й скимне…

— Чакайте малко — прекъсна го Бащата.

Главния не му обърна внимание.

— Тя е прекалено независима и ежедневно се излага на огромни рискове, като направо предизвиква съдбата. Но съвсем скоро неминуемо ще се опари.

— Не, вижте какво — изръмжа Бащата. — Говорим за моята дъщеря. Какви са тия приказки, че си пишела с непознати мъже и се срещала с тях в полунощ?

— А как, по дяволите, мислите, че се запознах с нея? — попита Главния.

Брата го зяпна, съвсем объркан.

— Нима твърдите, че тя е започнала да си пише с вас? И тя е уредила да се срещнете?

— Точно така, дявол да го вземе — отвърна Главния. — И си беше чист късмет, че е решила да се срещне точно с мен. Ами ако бе някой друг?

Бащата изправи гръб с негодувание.

— Какво намеквате, сър?

— Намеквам, че нито един от вас двамата не е в състояние да контролира Главната, а още по-малко да я предпазва от собствената й импулсивност — Главния отново отпи от виното си. — Затова аз ще се нагърбя с тази задача. Очевидно нямаме друг избор.

— Вие! — Бащата го изгледа свирепо иззад орловия си нос.

— Аз — Главния остави празната си чаша на масичката. — Ще ви посетя утре следобед в три часа, за да обсъдим въпроса. Искам незабавно да уредим това.

— Един момент, моля — Брата вдигна ръка. — Нима искате да кажете, че ще поискате ръката на Главната?

Дали не е Рицарят на Аманда?

Дали не е Рицарят на Аманда?

Аха, Йори, давай нататък :cool:

Момичета простете ми забавянето! Ето следващия исторически цитат: Главната неспокойно крачеше напред — назад, след като двамата мъже излязоха от стаята и се чудеше защо Главния я подлага на такова унижение. Проклинаше неговото самодоволство. Тя неспокойно седеше в креслото до прозореца и потропваше с пръсти по облегалките, взирайки се в тъмнината. Опитваше се да отгатне разговора в библиотеката. Вероятното му съдържание я ужасяваше. Представяше си как скандалът разбива живота й. Тревожно насочи мислите си към нещо по-малко опасно. Малко по-късно тя неспокойно се изправи, взе пелерината си от леглото и я закачи на мястото й, сякаш искаше да въведе ред в целия си живот. Огледа се в огледалото на гардероба, приглади нервно косата си и направи гримаса. Проклети мъже! Обожателя сигурно ще се върне. Страхуваше се да стои сама, ужасяваше се от това, че е била заловена в неудобно положение в собствения си будоар. Главния винаги е постъпвал необичайно. Главната развълнувано седна на креслото и отново забарабани неспокойно с пръсти — този път по рамката на прозореца. „Колко ли ще продължи този разговор?”, — отчаяно си мислеше тя, докато припряно се изправяше. Заваля, разсеяно отбеляза тя. Когато часовникът от полицата над камината иззвъня, тя отмести поглед от мокрото стъкло на прозореца и с удивление забеляза, че вече е много късно. „Защо, мислеше си тя, чакаш тук като някое послушно детенце?” Та това бе собственият й дом и тя вече беше голяма жена, независима и свободна сама да взима решения и да прави избора си, а не робиня, която Главния можеше да командва, както си иска. Главната разгорещено се втурна към вратата, отвори я, вдигна копринените си поли и се спусна надолу по стълбите към библиотеката. Та това не бяха средните векове! Не можеше да чака спокойно и безучастно, докато двамата мъже я обсъждаха като стока за продан.

Момичета да пусна още едно цитатче?Ето продължението на предишния: — Ако смяташ, че можеш да се разпореждаш с живота ми, Главния — разгорещено започна тя и направи няколко крачки, преди да забележи, че в стаята е съвсем тихо. Тя спря и огледа полутъмната стая, докато съзря властната фигура на Главния до малката масичка. — Къде е Обожателя? — рязко попита тя. — Отиде си — тихо каза той. — Заплаши ли го? — ядосано попита тя, побесняла от наглостта му да нахлуе в дома й, дори от това, че само присъствието му в тази стая бе достатъчно, за да я държи в подчинение. — Естествено. Гласът му бе равен, отговорът му — съвсем прост. Тя, едва не изкрещя от ярост, но бързо долови необичайната промяна в тона и настроението му, успя да се овладее и тихо попита: — Защо? — Гласът й колебливо трепереше, гневът й се изпари и тя напрегнато зачака отговора му, подобно на генерал, който очаква някаква страшна вест. Главния леко въздъхна. — Не зная. — Беше пил през целия ден. Той потърка главата си с ръце и се опита да проясни мислите си, после прокара пръсти през копринената си черна коса и я погледна изпод сключените си вежди. — Всъщност зная. — Пое дълбоко дъх и тихо продължи: — Защото исках да го убия в мига, когато те докосна. — Не можеш да постъпваш така — спокойно каза Главната — всеки път, когато доведа някой у дома. Главния се облегна тежко на богато украсения стол и положи глава върху сложния рисунък на тапицерията. — И това ми е известно — промълви той с лека гримаса. Тя беше всичко, от което се нуждаеше. Истината беше, че без нея животът му нямаше смисъл. Той рязко стана от стола, избута го с нетърпелив жест, отдалечи се от нея и застана до прозореца, загледан в окъпаната от дъжда градина. В стаята се разнесе мирис на коняк и слаб аромат на амбра. — Ти си пиян — тихо каза тя. Той само сви силните си рамене, рязко очертани от светлината на газената лампа. — Може би — промълви той, — но това няма значение — меко отговори той, застанал неподвижно до прозореца, вперил поглед навън, като че ли нещо особено се случваше в пустата зелена градина. — Какво правиш тук? Тази вечер? — Главната положи треперещите си ръце върху масата. Сърцето й бързо биеше под пурпурната коприна, черната дантела и сребристите панделки на прекрасната й рокля, която сякаш я обгръщаше със зряла мъдрост. — Не трябваше да идвам — тихо продума той към тъмнината на нощта навън, а гордостта му копнееше тя да отрече срещите си с други мъже, да му поиска прошка… да се откаже от новия си живот. Той се обърна и застана срещу нея, все още скрит в сянката, с неразгадаемо изражение на лицето. Направи крачка напред и огънят освети изящното му лице, белязано от крайно изтощение.

Редактирано от Yoringel (преглед на промените)

Сребърен пламък на Сюзката,този цитат е култов за книгата,поне според мен,предишния не ми беше много познат може би защото има подобна сцена в Амулетът на Венера и се обърках :cool:

Това само истинска фенка на Сюзън Джонсън може да го познае! Браво Маги, радвам се че го позна! Сега ти си наред!

благодаря Йори :ass: нещо съвременно от любима авторка :rolleyes: — Никога не съм казвала, че не те обичам. За повече ли ме молиш? — За всичко. Моля те да ме приемеш с това, което съм и което ще правя. Да ми бъдеш жена, да напуснеш дома си, заради моя и да разбереш, че това е завинаги. Завинаги, Главен. — Едва доловима усмивка се появи на устните му. — Вълците се събират за цял живот, аз също. Моля те да споделиш с мен този живот, да ми позволиш да споделя твоя. Моля те тук, в сърцето на този свещен кръг да ми принадлежиш. Той притисна устни към ръцете ѝ и ги задържа там, докато тя не усети как думите се превръщат в чувства, а те се преливат в нея като магия. — Няма да имам друга освен теб — прошепна той. — Ти каза, че съм държал сърцето ти в ръцете си и че никога няма да имам друго като него. Сега аз ти казвам, че ти държиш моето в своите ръце и ти се кълна, Главна, че никога няма да имаш друго като него. Никой никога няма да те обича повече. Изборът е твой. Тя го изучаваше — лицето му повдигнато към нейното, танцуващата по него светлина от огъня, който той я бе научил да създава. Нямаше нужда да вижда мислите му в момента. Всичко, което искаше бе там, в очите му. Тя направи своя избор и подви колене за да бъдат очите им на едно ниво. — Ще те приема, Главен, както ще ме приемеш ти. И няма да допусна нищо по-малко от завинаги. Ще споделям живота, който ще съградим заедно. Ще ти принадлежа, както ти ми принадлежиш. Това е моят избор и моето обещание. Завладян от емоции, той наведе глава към нейната. — Боже, липсваше ми! Всеки час от всеки ден. Няма магия без теб. В нея няма сърце.

Редактирано от lunichkata90 (преглед на промените)

О, това е "Омагьосана" на Нора Робъртс.

Уффффффффф спревари ме. Тамън да се развихря колко го обичам тоз вълк и... хихихи

О, това е "Омагьосана" на Нора Робъртс.

точно тя е,не можах да ви затрудня,а мислех,че няма да се сетите,давай Кристи ти си мила :clap:

Ето ви нещо приятно, забавно и супер лесно: " — Значи изобщо не помниш родителите си? — Не. Но имам сънища. Един от тях е за една много хубава дама. Тя е толкова красива и елегантно облечена, като истински ангел. Казах на ПРИЯТЕЛКАТА СИ за това и тя реши, че сънувам ангела, който ма пази, защото иначе трябвало отдавна да съм мъртва. — Ме пази. — поправи я той почти машинално. — Ангелът на теб ли приличаше? ТЯ премигна. — Откъде знаеш? Не казах на ПРИЯТЕЛКАТА СИ за това. Но да — наистина прилича на мен, поне в лицето. И косата й е почти бяла, като моята, но има много хубава прическа. И изобщо не е стара. — СКЪПА това сигурно е майка ти. Тя изръмжа. — Да, бе! Твърде красиво е облечена. Аз мисля, че тази жена съм аз – такава каквато бих искала да бъда. Той се замисли за момент и после призна: — Може би, — усмихна й се и продължи, — и в никакъв случай не е невъзможно. Чудя се, как ли би изглеждала облечена в коприна и със сложно фризирана прическа… Господи, няма значение. Мога да си представя, как сигурно ще ме накараш да се влача по корем, да целувам краката ти и да ти обещая цялата вселена. Тя избухна в смях. ТОЙ отново затаи дъх. Виолетовите й очи искряха, когато се засмееше. Цялото й лице засияваше и ставаше още по-красива. Той не вярваше, че това е възможно. Тя по начало си беше до болка красива. — Треперя от ужас, само като си го помисля, така че не разбирам защо се смееш? — настоя той с престорена строгост. — Защото, когато решиш да се правиш на глупак, нямаш равен. Да ми целуваш краката, ха! Ще трябва ли да си събуя обувките преди това? Той премигна и погледна надолу към краката й. — Проклет да съм! Ти си още с ботушите! "

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

Знаех си, че няма да ви затрудня. Много си ранобудна Пете, давай ти си.

• Автор

Знаех си, че няма да ви затрудня. Много си ранобудна Пете, давай ти си.

Хихихи, Петето се завърна към цивилизацията по нощите и сестра ми едвам ме удържа и насилствено истръгна от мен обещанието да си гледам форума сутринта, ама сърце трае ли...както и да е, нещо съвременно от мен:

"Главният слезе.

— Безпокоиш се за мен, а?

— Разбрахме се никой от нас да не излиза навън сам, особено по тъмно.

— Почувствах нужда — само каза той, преди да поведе жребеца към конюшнята.

— Разбрах, когато видях как яздиш. Не видях да те подгонват бесни кучета, но така изглеждаше. Имаш ли достатъчно доверие на конярите, за да оставиш на някого от тях да го успокои и прибере? Работата ще им се отрази толкова добре, колкото среднощното препускане на теб.

— Долавям известен укор зад любезния ви тон, Ваше Величество. Умеете да се изразявате тактично.

— Наследила съм тази дарба от майка си.

Сама пое юздите, а после ги предаде с наставления на момчето, което дотича от конюшнята. Когато приключи, погледна Главния.

— В настроение ли си?

— Както винаги.

— Би трябвало да кажа "в кисело настроение", но отговорът щеше да е същият. Исках да те поканя на вечеря, ако не си по-мрачен от обикновено. Насаме… надявах се да прекараш нощта с мен.

— А ако съм в кисело настроение?

— Може би хубавата вечеря и виното ще те разсеят и ще те накарат да ме отнесеш до леглото и да останеш с мен. Или ще поспорим за храната, а после ще си легнем.

— Трябва да съм ритнат от кон в челото и получил мозъчно увреждане, за да отхвърля подобно предложение.

— Добре. Гладна съм.

"И бясна", помисли си той с известна насмешка.

— Защо не ми изнесеш лекцията, която напира в теб, за да ти олекне? Може да навреди на храносмилането ти.

— Няма да изнасям лекции дори и да съм имала подобно намерение. — Главната закрачи през двора царствено, както забеляза той. — Предпочитам да те сритам здравата заради тази опасна лудост. Но… — Дълбоко си пое дъх и после още веднъж, когато влязоха в замъка. — Зная какво е да изпитваш нужда да се измъкнеш поне за малко. Зная какво е да ти се струва, че ще се пръснеш от напрежението в себе си, ако не го направиш. Аз мога да се заровя в книги, докато умът ми се успокои. Изпитвал си нужда от този нощен бяг. Мисля, че има моменти, в които просто се нуждаеш от мрака.

Той не каза нищо, докато стигнаха до вратата на стаята й.

— Не зная как ме разбираш толкова добре.

— Изучавам те. — Главната леко се усмихна и вдигна поглед към очите му. — Добра съм в ученето. Освен това ти си в сърцето ми. Нося те в себе си, затова зная.

— Не съм те заслужил — тихо каза Главния. — Сега го осъзнавам. Не съм те заслужил.

— Аз не съм залог или награда. Не искам да бъда заслужена.

Тя отвори вратата на всекидневната си.

Беше наредила да запалят камината и свещите. Студената вечеря и доброто вино вече стояха на масата, украсена с цветя от парниците.

— Постарала си се. — Главният затвори вратата. — Благодаря.

— Всъщност направих го за себе си, но се радвам, че ти харесва. Исках една нощ, една-единствена нощ, в която да бъдем само двамата. Сякаш всичко, което се случва, не е истина. Да седим и да разговаряме, докато се храним. Може би да пийна повечко вино. — Остави лъка и стрелите си и свали меча. — Нощ, в която да не споменаваме за битки, оръжия и стратегии. Да ми кажеш, че ме обичаш. Дори не е нужно да го изричаш, защото го виждам в очите ти.

— Наистина те обичам. Погледнах назад към замъка и видях светлината в прозорците от тези свещи. Така мисля за теб. Като за ярка светлина.

Мойра пристъпи към него и обхвана лицето му с ръце.

— А аз мисля за теб като за нощта, нейната загадъчност и тръпката, която носи. Никога вече няма да се страхувам от мрака, защото го опознах.

Главният я целуна по челото, слепоочията и устните."

Не се сдържах. Просто не можах, а си казах, че днес нямам време за Игри. Третата и най-добрата ( според мен) на Нора Робъртс от Трилогията и "Кръгът" - Долината на мълчанието. п.п.Щях да я позная и без името Мойра, което си изпуснала да смениш.:cool:

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

• Автор

Не се сдържах. Просто не можах, а си казах, че днес нямам време за Игри.

Третата и най-добрата ( според мен) на Нора Робъртс от Трилогията и "Кръгът" - Долината на мълчанието.

п.п.Щях да я позная и без името Мойра, което си изпуснала да смениш.;)

Точно така, ти си на ред :cool:

П.С. И според мен тя е най-добрата от поредицата!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.