Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Добре, защо тогава предлагаш неразумни (да не използвам и по-силна дума) идея за да инсталира без подпис?

Такова беше и изпълнението на потребителя ако не се лъжа.

За вектора нещо специфично има ли при инсталацията като втора ОС?

Не.Инсталацията започва с gparted и това е.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
Такова беше и изпълнението на потребителя ако не се лъжа.

защото му го предложи. Предлага се тотално решаване на проблема, не кръпка за момента, защото след три дни пак ще си блъска главата защо това другото пак дава някаква си грешка...

защото му го предложи. Предлага се тотално решаване на проблема, не кръпка за момента, защото след три дни пак ще си блъска главата защо това другото пак дава някаква си грешка...

Е при положение че е видял в официалния сайт как става защо ме е послушал.Аз федора само на живо сд съм ползвал.Просто видях грешката позамислих се и действах ;) Явно не е правилно това което съм направил ...

Редактирано от tux (преглед на промените)

Е при положение че е видял в официалния сайт как става защо ме е послушал.Аз федора само на живо сд съм ползвал.Просто видях грешката позамислих се и действах ;) Явно не е правилно това което съм направил ...

Защото това е бил простия начин, лесния, бързия. Другия изисква усилия

Защото това е бил простия начин, лесния, бързия. Другия изисква усилия

Разбирам идеално; не е толкова трудно да се копира един файл от някъде, просто така и не разбрах в коя директория на DVD-то да го търся; да, --nogpgcheck наистина е лош избор, все пак това осигурява сигурността на системата и наистина е временно решение...

Редактирано от HotMusicFan (преглед на промените)

Разбирам идеално; не е толкова трудно да се копира един файл от някъде, просто така и не разбрах в коя директория на DVD-то да го търся; да, --nogpgcheck наистина е лош избор, все пак това осигурява сигурността на системата...

в главната. И --nogpgcheck е ключ на командата, не е име на файл.Името на файла е споменато в грешката. И ако е външно хранилище може да се наложи да го изтеглите на ръка и да го копирате на подходящото място

в главната. И --nogpgcheck е ключ на командата, не е име на файл.Името на файла е споменато в грешката. И ако е външно хранилище може да се наложи да го изтеглите на ръка и да го копирате на подходящото място

Да, знам, че е ключ за yum, който никак не ми се искаше да ползвам, разбрах и името на файла, единственото, което не ми стана ясно е ето тази гледка:

http://s2.postimage.org/ql8cxcuzd/2013_01_20_19_17_13.png

Редактирано от HotMusicFan (преглед на промените)

Да, знам, че е ключ за yum, който никак не ми се искаше да ползвам, разбрах и името на файла, единственото, което не ми стана ясно е ето тази гледка:

http://s2.postimage.org/ql8cxcuzd/2013_01_20_19_17_13.png

Пробвайте с ls -la /mnt

където /mnt е точката, където е маунтнато ДВД-то, ако при вас е различна я сменете

П.П. И не е ключ конкретно за yum, може да се ползва за проверка на достоверност на всички неща, подписани с него (примерно електронна поща)

Здравейте приятели ! :) току-що инсталирах линукс убунту 10.10 на другия лаптоп инсталирах го всичко накрая като завърши ме попита дали да рестартира или да продължа да го използвам рестартирах , но при включването изписа Operation system is not found от какво може да е ?

Здравейте приятели ! :) току-що инсталирах линукс убунту 10.10 на другия лаптоп инсталирах го всичко накрая като завърши ме попита дали да рестартира или да продължа да го използвам рестартирах , но при включването изписа Operation system is not found от какво може да е ?

1. Има ли друга операционна система на този лаптоп?

2. Как си разделил диска, къде зададе да се монтира кореновата файлова система и къде да се инсталира GRUB.

3. Защо избра неподдържана версия на Убунту.

1. Има ли друга операционна система на този лаптоп?

2. Как си разделил диска, къде зададе да се монтира кореновата файлова система и къде да се инсталира GRUB.

3. Защо избра неподдържана версия на Убунту.

1. няма друга 2.еми имам си 3 драйва един 8 гб за линукса 3 гб за снимки и музика и един от 50 гб за филми и игри  3.само тази ми тръгна и затова :) 

Пробвай пак от живото сд и chroot-ни диска да видим

Пробвай пак от живото сд и chroot-ни диска да видим

инсталирам от флаш памет :) 

инсталирам от флаш памет :)

Добре аде от живата медия ;)

Най-вероятно не си инсталирал boot loadera както трябва и където трябва

Редактирано от tux (преглед на промените)

1. няма друга 2.еми имам си 3 драйва един 8 гб за линукса 3 гб за снимки и музика и един от 50 гб за филми и игри  3.само тази ми тръгна и затова :)

1. Дял от 8 GB - с каква файлова система е форматиран, кой дял е монтиран на него ?

2. Останалите дялове - в каква файлова система са и дали са монтирани.

За root дяла считам за оптимално 20 GB. Ръководя се по препоръки за Open SUSE и мисля, че са прави.

Пробвайте с ls -la /mnt

където /mnt е точката, където е маунтнато ДВД-то, ако при вас е различна я сменете

П.П. И не е ключ конкретно за yum, може да се ползва за проверка на достоверност на всички неща, подписани с него (примерно електронна поща)

Все пак благодаря за положените усилия, официалния ъпдейт за PackageKit дойде, инсталирах го и вече няма проблеми с нищо :)

Друго, което не е много в реда на нещата е, че графичната среда се държи малко странно и ме съмнява, че е защото ползва конфигурацията на старата. Това, което не разбрах как да оправя е свързано с keyboard layouts - преди беше лесно - кликам си на онзи бутон с ключовете и си задавам от кой клавиш да ги сменям; сега е неактивен; проблема частично е решен с Tweak Tool, но не действа във всички случаи, още повече, че клавиатурата, която се използва, се използва за всички прозорци ,а не само за активният;

Прочетох и това:

http://stackoverflow.com/questions/14172068/slow-keyboard-layout-switching-in-gnome-3-6

Дали това би решило нещата?

Ето за това става дума:

http://s7.postimage.org/a853valij/Screenshot_from_2013_01_20_20_24_17.png

1. Дял от 8 GB - с каква файлова система е форматиран, кой дял е монтиран на него ?

2. Останалите дялове - в каква файлова система са и дали са монтирани.

За root дяла считам за оптимално 20 GB. Ръководя се по препоръки за Open SUSE и мисля, че са прави.

Затова най-голямата схема е lvm ;) ВИнаги можеш да си свиваш разширяваш да си добавях дискове.

Не мисля че останалите дялове са проблема му.Не е инсталиран груб сигурно

Ами пробвай ако не стане ще ти дам друго решение ;)

Затова най-голямата схема е lvm ;) ВИнаги можеш да си свиваш разширяваш да си добавях дискове.

Не мисля че останалите дялове са проблема му.Не е инсталиран груб сигурно

Ами пробвай ако не стане ще ти дам друго решение ;)

Тоя гном 3.6 направо ми разказа играта...какво друго може да се направи? Не мога да намеря такова нещо qxkb, има инструмент за конфигуриране на input methods , преди като съм гледал конфигурацията му, беше избран ibus, сега като го избера - GDBus.Error:org.gtk.GDBus.UnmappedGError.Quark._imsettings_2derror_2dquark.Code5: Current desktop isn't targeted by Input Method. WTF?!?

then install qxkb and configure it for your own.

then install qxkb and configure it for your own.

Тъй де, прочетох го :) В хранилищата го няма, намерих само някакъв пакет, от който да го компилирам ръчно (ама не знам как :D)

Ами разархивирай го влизаш в директорията където си го разархивирал.

mkdir buildcd buildcmake ..make

Някаква идея за програма за намаляне на яркоста на екрана, при Mageia 2  (xfce).  От самите настройки не става, пробвах с някакви добавки (acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor) в боот менюто но няма промяна ......

Попринцип до сега с всяка дистрибуция съм имал този проблем, но съм го решавал с  nvclock или xbacklight, въпреки че не е осебено удобно все пак имаше ефект, но при Mageia това не действа .....

Магеята е на Sony Vaio Vgn-S560p.

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

За лаптоп - клавишна комбинация Fn+бутона за намаляване на яркостта. При десктопите - от настройките на самият монитор.

За лаптоп - клавишна комбинация Fn+бутона за намаляване на яркостта. При десктопите - от настройките на самият монитор.

Знам за това, но при използването на клавишната комбинация само анимацийката се вижда, ефект върху яркостта няма, както и при добавяне на аплета на xfce в панела, пак няма промяна.....

При повечето дистрибуции които съм пробвал, работеше командата nvclock -S 0 -100% и яркостта я променях така, но при магея след като напиша командата ми изписва "Segmentation fault", можеби трябва по-друг начин да е написана командата, но нямам идея как трябва да е ...

ПП: Извинявам се, че въобще не погледнах в "nvidia x server settings", от там може да се намаля яркостта, това явно ще е решението на проблема, въпреки че  си остава неудобно ....

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

ПП: Извинявам се, че въобще не погледнах в "nvidia x server settings", от там може да се намаля яркостта, това явно ще е решението на проблема, въпреки че  си остава неудобно ....

Има опция да го запаметиш във xorg.conf ако плзваш такъв де

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.