Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

п.п

Винаги можеш да пробваш Слака и да видиш че не си измислям глупости.

Въобще не ме интересува кой го ползва и кой не.Но необоснованите нападки ме ядосват много.

Знам че си ползвал Слакс което не е въобще близо до Слакуер.Така че ако имаш нерви ;) го пробвай

Нерви имам колкото щеш, хвърлям ги за кви ли не глупости, но хардуер нямам. Не искам да си правя експерименти на лаптопа, че вече не ми останаха снимкови спомени от толкова пробване :D

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
Нерви имам колкото щеш, хвърлям ги за кви ли не глупости, но хардуер нямам. Не искам да си правя експерименти на лаптопа, че вече не ми останаха снимкови спомени от толкова пробване :D

Ето тук има линкче към живо сд на Слак което съм направил.Последния пост

http://linux.bulgarianforum.net/t6-topic

Ето тук има линкче към живо сд на Слак което съм направил.Последния пост

http://linux.bulgarianforum.net/t6-topic

Много ми е слаб нета, ше има да го тегля поне 2 нощи.

На 3G съм

Трябва ми спешно мнение за превода на "Bounce Keys"

1. Гъвкави клавиши

2. Подскачащи клавиши

или нещо друго ?

Ама няма значение колко рам дърпа а как се държи.Тук въобще не става въпрос за физическо управление а за виртуално управление на ресурсите.Пак го казвам как е конфгурирано ядрото,sysctl  параметри и т.н.На един и същ хардуер да има видима разлика в работата на системата е достатъчно да твърдя че Дебиан дериватите са тромави.   ...Но необоснованите нападки ме ядосват много...

Само хипотези и нищо съществено. Нещо, което не може пряко да се докаже или отхвърли по дефиниция е само хипотеза. Твоите доказателства ги няма. А с използването на общи и разтегливи понятия и нулева конкретика, съмнението ми относно истинността на твърденията ти само се заостря.

Оксиморонна е констатацията ти, че те „ядосват необоснованите нападки“, а същевременно ти започна цялата холиварщина. Вчера, 19:11ч. Типична, необоснована нападка.

Обществото около Дебиан и Убунту е по-голямо от това на Слакуер, а при втората дистрибуция има и сериозна комерсиална поддръжка. Допускам, че знаят как да си конфигурират ядрото, дори е по-вероятно да знаят по-добре от онзи, който все още бута Слакуера. Там си е именно one man show!

Дойде моментът да си кажем истината - професионалните са RHEL(чети: и CentOS), Mandriva, SuSe и Ubuntu, та не ми говорете за огромния избор при Линукс. Та, именно последната дистрибуция е основен виновник, че Линукс ядрото управлява десктоп-машини и именно тя сега има огромен напредък в комерсиалните среди! Защо? Въпрос, тревожещ съзнанието на хората, още от древните цивилизации. Отговарям! Избрали са сигурност и поддръжка. Знаят, че ако нещо не върви по план, винаги имат сериозна,комерсиална, поддръжка от Canonical. Дистрибуция, която не е от гореспоменатите е или силно специализирана за дадена област, или е тестова платформа, или е one man show. 

Хората тема ви направиха, ама тука пак решихте да облъчите народа със смъртоносните радиоактивни лъчи на спамерското слово!

Само хипотези и нищо съществено. Нещо, което не може пряко да се докаже или отхвърли по дефиниция е само хипотеза. Твоите доказателства ги няма. А с използването на общи и разтегливи понятия и нулева конкретика, съмнението ми относно истинността на твърденията ти само се заостря.

Оксиморонна е констатацията ти, че те „ядосват необоснованите нападки“, а същевременно ти започна цялата холиварщина. Вчера, 19:11ч. Типична, необоснована нападка.

Обществото около Дебиан и Убунту е по-голямо от това на Слакуер, а при втората дистрибуция има и сериозна комерсиална поддръжка. Допускам, че знаят как да си конфигурират ядрото, дори е по-вероятно да знаят по-добре от онзи, който все още бута Слакуера. Там си е именно one man show!

Дойде моментът да си кажем истината - професионалните са RHEL(чети: и CentOS), Mandriva, SuSe и Ubuntu, та не ми говорете за огромния избор при Линукс. Та, именно последната дистрибуция е основен виновник, че Линукс ядрото управлява десктоп-машини и именно тя сега има огромен напредък в комерсиалните среди! Защо? Въпрос, тревожещ съзнанието на хората, още от древните цивилизации. Отговарям! Избрали са сигурност и поддръжка. Знаят, че ако нещо не върви по план, винаги имат сериозна,комерсиална, поддръжка от Canonical. Дистрибуция, която не е от гореспоменатите е или силно специализирана за дадена област, или е тестова платформа, или е one man show. 

Хората тема ви направиха, ама тука пак решихте да облъчите народа със смъртоносните радиоактивни лъчи на спамерското слово!

Върни се малко назад и виж точно какво съм написал.За да говоря това значи съм пробвал тези дистрибуций.

Пак съм го казал  по назад:Въобще не ме интересува кой ползва Слакуер и кой не.

И точно този който "бута" Слакуер е направил по-добре ядрото,споменах за kernel timer frequency хайде погледни в чичо Гугъл.

И пак ще го кажа щом искаш доказателсва :Пробвай и ще видиш сам,няма какво да те убеждавам,защото Тук във този форум стане ли на въпрос за Убунту ми е пределно ясно че всеки ще скочи срещу мен.

И Слакуер не се "бута" само от един човек.

п.п

Това беше от мен.

Ето това беше необоснованата нападка

Подкрепям @tux, бил съм и със слак, и със убунту както и многото му деривати... Скоростта на *бунту бледнее в сравнениe на тази със slackware.  Като започнеме от тромавия Софтуерен център и продължиме с бъгавия компиз (не намесвам unity, а само компиз)...

И пак ще го кажа щом искаш доказателсва :Пробвай и ще видиш сам,няма какво да те убеждавам...

Ти изказваш своята теза и е твоя работа да се аргументираш, за да докажеш правотата и. Не е моя работа. За многото теми, ала „нещо си не работи в убунту“ - Много често проблемите са свързани с незнание от страна на потребителя, но не са реални технически проблеми с Убунту. Реших ли ти загадката?

Като започнеме от тромавия Софтуерен център и продължиме с бъгавия компиз (не намесвам unity, а само компиз)...

• Софтуерният Център е просто програма - тежка програма може да се напише и за Убунту, и за Слакуер.
  • Компиз е елемент, необвързан с дистрибуцията. Неговото качество не е индикация за това на дистрибуцията като цяло. Като не ти харесва - има и други управители на прозорци.

Нямам нищо против да пробвам Слакуер, но само за учебни цели. Ако иде реч за по-сериозна работа - не! Има далеч по-приятни неща от това да търся зависимости(не всичко го има в slackbuilds). И с двете дистрибуции може да се работи безпроблемно, въпросът е във времето. Убунту/Дебиан се настройва за минути, а Слакуер...е...

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Колко бъгове си намирал в *бунту.

Колко теми има "Ама това не ми работи във *бунту."

И сега ако ми кажеш че се намират бъгове щото е най-ползвана дистрибуция обещавам повече да не пиша в този форум.

Все едно както потребителите на M$ : "Ами то няма вируси за Линукс щот никой не го ползва,или го ползват 2% от десктоп потребителите"

Сам си отговорил на въпроса си.

Причината да има много пуснати теми за проблеми с Ubuntu e, просто, че много хора я ползват. Ако я ползват само по 10 души от всяка държава, шансът да се открие и отстрани грешка или проблем е минимален. Ще си работиш с бъг в ядрото, който не се е проявил при теб, няма да знаеш за него и ще си твърдиш, че всичко е наред. Но, при 1 на всеки 1000 души няма да е така и той ще докладва за тази слабост. Така се натрупва информация, както за самата дистрибуция, така и за работата с нея. Системата с всеки изминал ден става по сигурна и безпроблемна.

Подкрепям @tux, бил съм и със слак, и със убунту както и многото му деривати... Скоростта на *бунту бледнее в сравнениe на тази със slackware.  Като започнеме от тромавия Софтуерен център и продължиме с бъгавия компиз (не намесвам unity, а само компиз)...

Щом си опрял до софтуерният център, а не ползваш Synaptic http://s19.postimage.org/f39247lbn/synaptic.png , или терминала, няма смисъл повече да се комантира. Колкото и да пишеш глупости, няма по развит инструмент за управление на пакети от apt-get. Това е факт. Ако не вярваш инсталирай една Fedora или Open SUSE и си почисти осиротелите пакети. Ако знаеш как, след като пишеш небивалици от типа "с течение на ползването във времето". И при двете, почистването приключва с осиротяването на някоя работеща програма и се примиряваш някои от тях да ти висят, без да ги махаш. При Mandriva базираните urpme--auto-orphans работи по добре, но и там управлението на пакети не може да се сравнява с apt-get. Иначе, предимство на самите deb. пакети пред rpm. не съм забелязал, колкото и да се спекулира често с това.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

....... Ако иде реч за по-сериозна работа - не! Има далеч по-приятни неща от това да търся зависимости(не всичко го има в slackbuilds). И с двете дистрибуции може да се работи безпроблемно, въпросът е във времето. Убунту/Дебиан се настройва за минути, а Слакуер...е...

Смятах да не пиша повече но направо прекалявате в момента със възхвалата на Убунту като съваршеннта ОС.

Какви зависимости искаш да търсиш?

Ей тва винаги ма ядосвало Слакуер има програма се следене на зависимости нарича се slapt-get работи точно както и apt-get.

Но нямам как да го знаеш защото не си работил със Слакуер.

Убунту/Дебиан не се настрийват по-лесно напротив.Всичкия софт който идва със Слакуер го няма във Убунту и трябва да си го изтеглиш

и инсталираш и чак тогава да си го настройваш за твийте цели.Няма как да знаеш за колко време се настройва Слакуер като не си го ползвал.

Сам си отговорил на въпроса си.

Ти си отговори така!Знаеш ли че няма и един регистриран бъг в Слакуер след като е излязала официална версия?

А едно Убунту колко време минава да се изчисти от бъгове а?

Дай да не говорим на прима виста.При положение че се използва един и същ софтуер в едната да има бъгове а в другата не...малко е странно.

И пак се хванате за най-малкото.Просто казах на един и същ хардуер се дъражат по коренно различен начин системи.

А Вие искате да ви доказвам някави работи.Ами око да види ръка да пипне.Пробвай за да видиш.Няма какво да кажа повече.

"Щом си опраял да ползваш Софтуерния център..." ей тва е най-голямата тъпотия която съм чувал честно.От Убунту са я написали просто да си седи там таз програм и да не се ползва.

И не аз спамя а Вие,защото нито сте ползвали Слакуер а коментирате как работи.

Ти изказваш своята теза и е твоя работа да се аргументираш, за да докажеш правотата и. Не е моя работа.

Казах си вече аргументите.И пак ще ги кажа погледи в интернет примерно за preemptive kernel,kernel timer frequency..и т.н

п.п

Спирам да пиша в тоя форум вече,щото явно кажеш ли си мнението за нещо почват да те плюят веднага.

Няма как да кажеш че каруцата вози по-добре от мерцедес S класа при положение че не си се качвал в автомобил никога,камоли в S класа

Смятах да не пиша повече но направо прекалявате в момента със възхвалата на Убунту като съваршеннта ОС.

Това никога не е било. Просто открояваме явните плюсове на Убунту. И то в напълно умерен и спокоен тон.

Ей тва винаги ма ядосвало Слакуер има програма се следене на зависимости нарича се slapt-get работи точно както и apt-get.

Но нямам как да го знаеш защото не си работил със Слакуер.

Сравняването на slapt-get с apt-get ми дава твърде ясна представа, относно твоята обективност!

А това, че никога не съм инсталирал Слакуер на HDD-то, далеч не означава, че не следя нещата около дистрибуцията или, че никога не съм я пробвал, чрез софтуер за виртуализация.

Казах си вече аргументите.И пак ще ги кажа погледи в интернет примерно за preemptive kernel,kernel timer frequency..и т.н

Следващият път, когато даскалката изисква есе, в аргументацията си ще напиша именно така - относно X и Y проверете в Google.

Не започвай флейм, без нагласата да го продължиш докрай!

Ти си отговори така!Знаеш ли че няма и един регистриран бъг в Слакуер след като е излязала официална версия?

А едно Убунту колко време минава да се изчисти от бъгове а?

Кой да го регистрира ? Точно затова писах в предишният пост. Наистина ли вярваш, че докато в другите дистрибуции /включителнo в стабилна Debian или CENT OS, в които програмите са тествани понякога с години/ откриват стотици грешки, в Swackware няма нито една ?

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Сравняването на slapt-get с apt-get ми дава твърде ясна представа, относно твоята обективност!

Айде пък са ти ми обясни какво прави apt-get и ако slapt-get не прави същото пък на.

Следващият път, когато даскалката изисква есе, в аргументацията си ще напиша именно така - относно X и Y проверете в Google.

Не започвай флейм, без нагласата да го продължиш докрай!

Какво точно искаш да ти кажа kernel timer frequency за десктоп трябва да е на 1000hz примерно,едно от нещата.

Като искаш си гледай в гугъл колкото искаш

Кой да го регистрира ? Точно затова писах в предишният пост. Наистина ли вярваш, че докато в другите дистрибуции /включителнo в стабилна Debian или CENT OS, в които програмите са тествани понякога с години/ откриват стотици грешки, в Swackware няма нито една ?

Не си ме разбрал правилно.НЯМА НИТО ЕДИН БЪГ В СТАБИЛНАТА ВЕРСИЯ.А не като Убунту 3 месеца след като е излязло УЖ СТАБИЛНО да

е пълно с бъгове.

Просто открояваме явните плюсове на Убунту.

Щом си опрял до софтуерният център, а......

Редактирано от tux (преглед на промените)

Като искаш си гледай в гугъл колкото искаш

Именно де, точно тази сентенция ще употребя в есето си.

...НЯМА НИТО ЕДИН БЪГ В СТАБИЛНАТА ВЕРСИЯ...

Ама ти сериозно ли си вярваш? Хайде съпоставка: едната дистрибуция е продукт на огромно общество и сравнително голяма фирма, съставена от професионалисти - има тонове бъгове, зад другата дистрибуция има сравнително по-малко общество и само един човек прави по-важните неща и взема решенията относно посоката на развитие - няма нито един бъг и всичко работи, като слънце над Сахара. Думата „нелогично“ едва би одраскала повърхността. И тук дори не е нужно и да съм чувал за Слакуер, за да съобразя, че казаното е една голяма глупост. Няма нищо лошо да симпатизираш на някоя дистрибуция, ама с изказването си, че няма бъгове в стабилната версия на Слака, просто ме хвърли в джаза...

.....................

Пак ще ти го кажа и това е последно :Пробвай шибаната дистрибуция и се обеди сам,и ако намериш един бъг ела ми се обади.

Аз есета не мога да пиша.

Ако хвърляхте толкова енергия в писане на програмен код, колкото да спорите тук, до сега нова дистрибуция да сте измислили! :D

Щом си опрял до софтуерният център, а не ползваш Synaptic http://s19.postimage.org/f39247lbn/synaptic.png , или терминала, няма смисъл повече да се комантира. Колкото и да пишеш глупости, няма по развит инструмент за управление на пакети от apt-get. Това е факт. Ако не вярваш инсталирай една Fedora или Open SUSE и си почисти осиротелите пакети. Ако знаеш как, след като пишеш небивалици от типа "с течение на ползването във времето". И при двете, почистването приключва с осиротяването на някоя работеща програма и се примиряваш някои от тях да ти висят, без да ги махаш. При Mandriva базираните urpme--auto-orphans работи по добре, но и там управлението на пакети не може да се сравнява с apt-get. Иначе, предимство на самите deb. пакети пред rpm. не съм забелязал, колкото и да се спекулира често с това.

Ползвам и двете, но дадох Ubuntu-software-center като контрастен пример... И спрете да защитавате убунту, единствения му плюс е, че има много потребители... И да не забравяме, че е пълно с бъгове когато излезе нова версия, и изисква нечовешки мощен хардуер за Unity, трябва да имаш съвсем съвсем нов компютъра от 8 GHz и 2 GB Видео за да не цепи, но дори и тогава цепи... кoлко мощни компютъра смених и на всичките цепеше с инсталирани всички драйвери... А и ме дразни тъпата пропаганда на убунту и не само мен както чета...

Редактирано от -_- (преглед на промените)

Слака като Убунту ли се инсталира?

Слака като Убунту ли се инсталира?

Не.Тук съм ъплоуднал едно тъпо видео

Малко не съм оцелил събтитрите ама като за първи път добре се получи

Редактирано от tux (преглед на промените)

Не.Тук съм ъплоуднал едно тъпо видео

Малко не съм оцелил събтитрите ама като за първи път добре се получи

Ето за тва говоря.

Слака не е десктоп дистро, тва си сървърно дистро и за тва няма място за съмнение.

За тва не знам за кво толкова си дърпате пишките, но вчера с мерцедеса и дървата тва исках да кажа, но не ме разбра драги ми колега, а и нарочно не се обосновах тогава.

Не можеш да правиш сравнение между джип и бус или кола и трактор.

Всяко си има цел и преднзаначение.

Слдващият път и реферат мога да напиша срещу шише Джим Бим и стек кола от 330ml

Ето за тва говор .......

Мда подходи долно.А Уиндоус XP или 98 които стават за десктоп се инсталирт лесно.Инсталацията на Дебиан да не би да е по-лесна.НЕ не е!

Ако си проследил до сега какво сме писали,всичко отиде нейде на майка си в ...

Първо за какво се почна .Аз казах "Убунту каквато и графична среда да му сложиш си е бавничко"

И от там се почна как Убунту е перфектно и как не трябва да ползваме Софтуерния му център,аз Слака не ставал за нищото въпреки че тези които го казват никога не са го полвали.Е за какво говорим тогава.

Мда подходи долно.А Уиндоус XP или 98 които стават за десктоп се инсталирт лесно.Инсталацията на Дебиан да не би да е по-лесна.НЕ не е!

Ако си проследил до сега какво сме писали,всичко отиде нейде на майка си в ...

Първо за какво се почна .Аз казах "Убунту каквато и графична среда да му сложиш си е бавничко"

И от там се почна как Убунту е перфектно и как не трябва да ползваме Софтуерния му център,аз Слака не ставал за нищото въпреки че тези които го казват никога не са го полвали.Е за какво говорим тогава.

Има неща които са за масовият потребител и такива които са специализирани и не са.

Мисля, че ти отговорих на въпросите.

Няма да изпадам в подробности.

Има неща които са за масовият потребител и такива които са специализирани и не са.

Мисля, че ти отговорих на въпросите.

Няма да изпадам в подробности.

Трябва да си специалист да си инсталираш Слакуер?

О отивам да се запиша във ФМИ в Софийски университет тогава.

Трябва да си специалист да си инсталираш Слакуер?

О отивам да се запиша във ФМИ в Софийски университет тогава.

Ти май не четеш целият форум.

Обикновеният потребител не може уиндоус да си инсталира!!!

Оня ден един ревеше, че докато напише grub и MBR го заболяла главата, щото си купил лаптоп с Убунту и не може да си сложи уиндоус.

Говорим за масовият потребител, не за системни администратори

Е целия форум не го чета :)

Аз не съм системен адмистратор и пак не можеш да убедиш че един Дебиан се инсталира по-лесно от Слакуер.

Знаеш ли за какво е целия спор?Явно не си разбрал.Казвам пак казах че Убунту и неговите деривати са тромави спрямо Слакуер на ЕДИН И СЪЩ ХАРДУЕР.

И понеже Убунту фанатиците  нямаха какво да кажат и се почна "Дай доказателсто" - "Ами пробвай  за да се убедиш"

Почнаха нападки Слакуер нямал програма за следене на зависимости ехеее от кога?За slapt-get явно не сте чували.

Slapt-get съществува една година по-рано от създаването на Убунту.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.