Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Сложи си nod32 аваста има много пропуски и затормозява много компютъра.Бях с аваст два месеца и после сложих нод32 и като сканирах имаше над 10 вируса от всякакъв вид които аваста не ги разпознаваше, с нода нямам проблеми вече 2 години.

Не съм специалист по компютрите, но ще споделя това, което констатирах преди седмица.

Ползвам Avast от около година (преди Home, а от около 6 месеца - Pro).

Миналата седмица реших да сравня проверя как работи Avast. Деинсталирах го и инсталирах

NOD32 ver.2.51. След сканирането NOD-а не откри нито един вирус.

Предпочинам Avasta и за това, че има български интерфейс и от както го ползвам не съм имал

проблеми с вируси.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Първо деинсталирай Аваст-а. След това инсталираш последната версия avast! 4.7.827 и ще се оправи. Публикувано изображение

Версия 4.7.827 оправя точно този бъг с ъпдейта.

P.S. Препоръчвам ти да направиш деинсталацията с avast! uninstall utility за по-сигурно.

Благодаря Underwater, оправих го проблема с новата версия, с обикновено преинсталиране май нямаше да се оправи, но с техния деинсталатор всичко е О.К.

Да не си си инсталирал огнена стена и тя да блокирва достъпа на програмата до интернет?

Аз си имам по начало огнена стена, но проблема започна след обновяване до версия 4.7!

Поздрави :bye:

Само да добавя, че вече регистрационната страница(за регистриране на HOME версията на програмата) е на Български език :ph34r:http://avast.com/i_kat_207.php?lang=BLG

Ако някой открие грешки да ми пише :nono:

Само да добавя, че вече регистрационната страница(за регистриране на HOME версията на програмата) е на Български език :)http://avast.com/i_kat_207.php?lang=BLG

Ако някой открие грешки да ми пише ;)

За пореден път ти благодаря за грижата за любимата ми програма заради което получаваш +1.Така мисля че става много по-лесно за обикновения потребител.Мисля че и други производители на антивирусен софтуер трябва да се замислят да добавят преводи на български за продуктите си.

За пореден път ти благодаря за грижата за любимата ми програма заради което получаваш +1.Така мисля че става много по-лесно за обикновения потребител.Мисля че и други производители на антивирусен софтуер трябва да се замислят да добавят преводи на български за продуктите си.

Мерси много :huh: И аз мисля, че това ще бъде много полезно за потребителите и за по-доброто популяризиране на програмата.

Между другото ако някой има инсталиран Линукс и иска да ми помогне да види този линк :) Там ще намерите линкове към тестова версия на avast! HOME Linux Edition с преведен на Български интерфейс. Ако откриете грешки пишете ми ;)

Редактирано от xmas (преглед на промените)

наистина е добра антивирусна веднъж я пробвах но все пак се върнах към касперски,но пък аваста е доста по лек от касперски,но пък втората според мен предлага по-добра защита.все пак аваст върши достатъчно добра работа на обикновените домашни потребители

• 2 седмици по-късно...

Супер е аваст до скоро ми беше фаворит,но от 2-3 дена съм с WinAntivirus Pro 2006 и също много е добра.

Супер е аваст до скоро ми беше фаворит,но от 2-3 дена съм с WinAntivirus Pro 2006 и също много е добра.

Абе човече.....как можа.....Тая програма не знам от какво пази,но предимно дава данни от твоя компютър на сайтовете на тия хайвани ,дето са я писали.....Пиши в гугъла ROGUE/SUSPECT и виж кви

работи излизат........После слагай нещо читаво и дано се оправиш.....Най-добре дядя Женя-6.0!

Със здраве!

Посредствена програмка:

+Предимства

*Красив интерфейс + такъв за напреднали + сканиране от команден ред

*VRDB (Virus Recovery DataBase) нещо като System Restore против вируси

*малък размер на update file-a

*добра резидентна защита

*малки разлики с платената си алтернатива

*поддръжка на български език (за повечето е удобно не и за мен)

*не е тежка - подходяща са по-стари машини

*100% хваща вирусите "In The Wild" ,но при редките и спрецифичните (ZOO...) не е така

*има обновяване за спешни случай - при опасни вируси

*много кожи и възможност за създаване на такива от самите ВАС

avast! Skin Tutorial

http://files.avast.com/files/eng/skintutoren.pdf

-Недостатъци

*Малко вирусни дефиниции (около 60.000 и има не само вируси значи още по-малко...)

*защитната стена пази само от DCOM & LSASS уязвимости

*проблем с интеграцията в ZoneAlarm...

*лоши настройки (няма препоръчителни действия според определени вируси а при сканирането трябва да стоите и да чакате да се покаже анимирания знак за радиация при намерен вирус и да четете това което ще ви предложи програмката)

*слабо дезинфектиране на заразени файлове (дори да сте в Safe Mode или Boot-time scan)

*сканира бавно...около 2.30 часа.Мъчи се много на големи файлове - филми (за сравнение Касперски 5...ми сканира за 1.40 при дълбоко сканиране)

*Проверява малко архивни формата

*слаб евристатичен анализ

*пуска много модули в TASK MANAGER-a (Касперски пуска 2 + 1 за защита на самия себи се - т.нар. WatchDog)

Това са мой впечатления без да ги налагам на никой.Ползвал съм я на Win 98 SE.А според последните тестове се нарежда на 8-място (Avira AntiVirir - 7-мо място Trend Micro - 9 -място ,AVG - 10-място) ако изобщо може да се вярва на подобни класации.Важното е да ви върши работа а и поведението на потребителя в мрежата...:)

' date='1.06.2006г. в 22:16' post='196974']Посредствена програмка:

+Предимства

*Красив интерфейс + такъв за напреднали + сканиране от команден ред

*VRDB (Virus Recovery DataBase) нещо като System Restore против вируси

*малък размер на update file-a

*добра резидентна защита

*малки разлики с платената си алтернатива

*поддръжка на български език (за повечето е удобно не и за мен)

*не е тежка - подходяща са по-стари машини

*100% хваща вирусите "In The Wild" ,но при редките и спрецифичните (ZOO...) не е така

*има обновяване за спешни случай - при опасни вируси

*много кожи и възможност за създаване на такива от самите ВАС

avast! Skin Tutorial

http://files.avast.com/files/eng/skintutoren.pdf

-Недостатъци

*Малко вирусни дефиниции (около 60.000 и има не само вируси значи още по-малко...)

*лоши настройки (няма препоръчителни действия според определени вируси а при сканирането трябва да стоите и да чакате да се покаже анимирания знак за радиация при намерен вирус и да четете това което ще ви предложи програмката)

*слабо дезинфектиране на заразени файлове (дори да сте в Safe Mode или Boot-time scan)

*сканира бавно...около 2.30 часа.Мъчи се много на големи файлове - филми (за сравнение Касперски 5...ми сканира за 1.40 при дълбоко сканиране)

*пуска много модули в TASK MANAGER-a (Касперски пуска 2 + 1 за защита на самия себи се - т.нар. WatchDog)

Това са мой впечатления без да ги налагам на никой.Ползвал съм я на Win 98 SE.А според последните тестове се нарежда на 8-място (Avira AntiVirir - 7-мо място Trend Micro - 9 -място ,AVG - 10-място) ако изобщо може да се вярва на подобни класации.Важното е да ви върши работа а и поведението на потребителя в мрежата...:nono:

Със Касперски антихакер също е несъвместима,обаче не се знае в кой е вината.За лошите настройки не съм съгласен,случвало ми се е да имам вирус и Аваст като неможе да го изтрие да предложи да се рестартира компютъра и след това да сканира всичко преди да се е заредила ОС,така ме е спасявала.Като намери вирус има и бутонче "поправи" освен "изтрий".На фул скан със сканиране на архиви(излишно) сканира за около 50 минути 80гб хард който е почти пълен.Не е задължително да го правиш на фул скан защото сканира и филмите което е излишно.Аз правя стандартна проверка без сканиране на архиви,сканирането ми трае от 6 до 8 минути(Семпрон 2600+64byt).За защитната стена си прав,хваща най-честите атаки в лана и е добре човек да има друга стена.Аз лично съм решил проблема като съм пуснал вградената.В таск менажера заема около 12 мегабайта рам независимо колко модула са стартирани.Някои услуги като защита на имейл и защита на пощенски клиент са почти излишни и могат да се спрат или дори да не се инсталират още с инсталацията на програмата.Макар и с малко дефиниции програмата е доста добър антивирус,ползвам я вече малко повече от година и не ме е подвела(ровя доста).Предишната ми(F-prot)подържаше много дефиниции и w32/parite ми унищожи всичкото инфо така че не е критерий.С Касперски 6 ми сканира без архиви за около 20 мин което е добре според мен,последните версии са доста леки и бързи.

Тази анти-вирусна програма за пръв път е чувам едва ли е с много по-добра от останалите.

Тази анти-вирусна програма за пръв път е чувам едва ли е с много по-добра от останалите.

Явно не се интересуваш достатъчно от антивирусен софтуер. Може да не е много по-добра от останалите, но е доста по-добра от повечето.

Е то не може човек да знае всички подобни продукти ,но Avast-a определено е от по-известните...

Някой чувал ли е за Rising Antivirus 2006 ???

http://www.rising-global.com/

Сега и аз малко да се включа :)

-Недостатъци

Както вече няколко пъти съм писал броят на вирусните дефиниции няма значение (независимо за коя антивирусна програма става дума). Това, че във вирусната база данни се изписват само около 56000, това не значи, че програмата засича толкова вируса. Специално при avast! много често, вече, се използва така наречения метод - "generic detection"(незнам точния превод на това) - това значи, че определен вид вируси се откриват само с едно име - за пример тези, които са използвали avast!, сигурно са забелязали, че програмата доста често засича вирус с името Win32:Trojan-Gen, е с тази дефиниция на програмата се засичат около 20000-30000 вида вируси, но във вирусната база данни се изписва само като един запис. Има още доста такива дефиниции, ако отворите базата данни и във филтара напишете "GEN", ще видите че има доста дефиниции съдържащи в името си "GEN". Затова казвам, че не може да се съди за откриването на вируси по броя на дефинициите. Надявам се, че схванахте какво имам в предвид (това е най-простото обяснение, което мага да дам) :hush:

-Недостатъци

Става въпрос за Мрежовия щит, нали? Е никаде не пише, че това е огнена(защитна) стена. В помощния файл на програмата пише, че Мрежовия щит работи ПОДОБНО НА ОГНЕНА СТЕНА и, че не я замества напълно. Мрежовият Щит е IDS(Intrusion Detection System)(Система за откриване на нарушители - или нещо подобно не мога да го преведа по-точно). Също така Мрежовия Щит предпазва и от атаките на интернет червеите. :nono:

-Недостатъци

До колкото знам програмата има проблеми с интеграцията само с платената версия на ZoneAlarm, и при това проблема не е в avast!, а в ZoneAlarm. Иначе интеграцията с безплатната версия на ZoneAlarm e идеална.

-Недостатъци

За това също малко не съм съгласен. Програмата поддържа доста голям брой от архивни файлове, дори мога да кажа, че поддръжката на архивните файлове е доста добра, в сравнение с някои други програми.

-Недостатъци

Че то програмата няма евристичен анализ. Единственно услугите Интернет Поща и Outlook, имат евристичен анализ - и той наистина не е много добър(и този евристичен анализ служи само за поверката на вашата поща, не играе никаква роля в останалите Услуга на програмата). Но ако става дума за евристичен анализ, някой видял ли е последните резултати от ретроспективния(това е тест, при който антивирусните се тестват със стари дефиниции-теста е направен с дефиниции, който са по-стари от 3 месеца- т.е. антивирусните са тествани през месец Май, а техните дефиниции са от Февруари) тест на av-comparatives.com(това е единствения сайт, който предлага най-достоверните тестове)? Да вземем за пример Kaspersky(не казвам, че програмата не е добра, просто ще използвам нея за пример), който има евристичен анализ е открил около 24% от непознатите вируси, а avast!, който няма евристичен анализ, е открил около 21% от непознатите вируси само с помоща на "Generic" дефинициите си ;) Да не говорим за NORTON, който този път направо се провали на този тест. :)

Надявам, се че не сте ме разбрали погрешно, естественно, че не смятам, че avast! е най-добрата програма, всяка програма си има недъзите, просто се опитах да доизясня малко нещата, айде със здраве Публикувано изображение

Аз съм с вградения Firewall на WinXP. Като антивирусен софтуер съм си сложила AVAST+NOD32. Нямам забележки. Всичко си работи без проблеми и конфликти. Хващат си вирусите без да се карат кой е бил пръв. За следене на ad-ware имам сложени още две малки програмки. Най-доволна съм от хармонията в която работят, сами си се ъпдейтват, а и не ми тежът на системката. Това се оказа "неочаквано добра комбинация". Само да спомена, че съм пробвала Panda, NAV, F-Prot и E-Trust.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Здравейте аз също съм със вградения файйъруол на Уиндолса и с AVAST Pro нямам никакви проблеми с вируси,периодично сканирам с онлайн скенера на Панда и досега Аваст не ме е предавал.Относно интеграцията му с ЗонеАларм про при мен вървеше идеално и не съм имал никакви проблеми Публикувано изображение

Карах с нея седмица без никакъв проблем. Вчера ми спря нета. Надух главата на доставчика си. Днес следобед се появи за 15 мин. и пак изчезна. Момчетата от подръжката на доставчика ме посъветва да спра антивируса и файъруолите. Спрях Аваста - нищо. Какво ли не пробвахме. Помислих да не вирус. Сканирах с Аваст - нищо. Реших да сканирам и с друга програма. Деинсталирах Аваста,сложих друг антивирус,сканирах - няма вируси,ама имам нет. Да не би да съм пропуснал някоя настройка? Имате ли представа?

Карах с нея седмица без никакъв проблем. Вчера ми спря нета. Надух главата на доставчика си. Днес следобед се появи за 15 мин. и пак изчезна. Момчетата от подръжката на доставчика ме посъветва да спра антивируса и файъруолите. Спрях Аваста - нищо. Какво ли не пробвахме. Помислих да не вирус. Сканирах с Аваст - нищо. Реших да сканирам и с друга програма. Деинсталирах Аваста,сложих друг антивирус,сканирах - няма вируси,ама имам нет.

Да не би да съм пропуснал някоя настройка? Имате ли представа?

хммм.. :clap:

Ами честно казано нямам представа кое може да породи този проблем - щом преди като си бил с аваст и си нямал проблеми, то не се сещам как изведнъж може да се появят такива, а и няма такава настройка в програмата, която може да причини прекъсване на интернет връзката. Но щом казваш, че дори и след спиране на аваст пак си нямал нет, това е малко подозрително (в смисал, че програмата може да има нещо общо), от друга страна щом нета ти се е възстановил след деисталацията, това пък е признак за намесата на аваст в проблема. Да не би при деинсталацията да си направил и нещо друго освен само да си деинсталирал програмата? Моята препоръка е да си инсталираш наново програмата и да видиш дали наистина тя причинява спирането на нета(чиста инсталация) :)

Охаа доста коментари, нека и аз се вклуча Публикувано изображение

За мен това е доста добро решение за борба с червейте.Един от най-добрите (да не кажа и най) продукти излизал последно време!Какво повече от : приятен и лесен за разбиране български интерфейс, седем щита в едно Публикувано изображение , малко ресурси изисква и ефикастността е на лице !

Бях със нея преди и незнаех какво е това червей, казвам ви ! Но дойде време да експерементирам с други програми.Честно да ви кажа за мен най-добрия продукт в тази област е БитДефендер, но ако трябва да напрая класация, то Аваста ще е на второ място Публикувано изображение

Карах с нея седмица без никакъв проблем. Вчера ми спря нета. Надух главата на доставчика си. Днес следобед се появи за 15 мин. и пак изчезна. Момчетата от подръжката на доставчика ме посъветва да спра антивируса и файъруолите. Спрях Аваста - нищо. Какво ли не пробвахме. Помислих да не вирус. Сканирах с Аваст - нищо. Реших да сканирам и с друга програма. Деинсталирах Аваста,сложих друг антивирус,сканирах - няма вируси,ама имам нет.

Да не би да съм пропуснал някоя настройка? Имате ли представа?

Не съм сигурен ама мисля че дори и да сложиш резидентната защита на последното ниво няма да имаш проблем с нета.Опитай да деинсталираш програмата,да и делнеш папката в Program files и да почистиш.След това я качи наново и кажи как е?Не спомена имаш ли друга стена?Възможно е да е и от нея.

Toва и направих.Имаше нет. Но се оказа съвпадение,изобщо не е от Аваста,а от лан-картата.Прецакала се е. Когато я деинсталирах,поиска рестарт и при рестарта картата пак е проработила. За смяна е. Аваста няма общо.

Имам следниte въпроси относно Аваст: Мрежовия щит в Аваст не играе ли ролята на Firewall? Филтрира ли входящия трафик, защото с някои огнение стени Аваст не сработва. Причината не е ли в наличието на Огнена стена и в Аваст? Примерно с Касперски антихакер не се разбират нещо, както и Comodo personal firewall....

Редактирано от observer (преглед на промените)

Да работи като "непълна защитна стена".Пази само от "DCOM,LSASS" уязвимости ,но не замества такъв продукт.По-добре пусни и този в WinXP SP2 :rolleyes:

• 2 седмици по-късно...

Аз съм с AVASTv4.7pro и ползвам вградената стена на WINDOWS и засега нямам проблеми.Много добра програма. :)

Първата безплатна антивирусна програма, която ползвам. До скоро бях с НОД32, но мога да кажа, че това нещо, което коментирате тук за без пари си е направо УНИКАЛНО! И е с невероятно интуитивен интерфейс. И е преведена на български. А за разликата м/у нея и платената версия – струва ли си?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.