Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

В момента го тегля и ще потвърдя по-късно. Щом го засича, значи има причина. Това е рискът да теглиш неща от торент тракерите.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

В момента го тегля и ще потвърдя по-късно.

Щом го засича, значи има причина. Това е рискът да теглиш неща от торент тракерите.

Най-малкото администратора на сайта трябва да бъде предупреден и торента да бъде премахнат.А тази Недка .....

От някакви допълнителни настройки ли се нуждае Аваст, за да сканира HTTPS трафик ? Става въпрос за "Интернет щит" и "Мрежови щит" . Или по принцип не може да се проверява криптирания трафик.

Здравейте днес излезна следният проблем при сканиране с Аваст всички файлове в панката WOW интерфейс адони ми излезнаха като вируси. Сега не мога да кажа точното наименование но по късно ще направя пак проверка. Накой ако играе WOW да провери дали и при него е така.

Здравейте днес излезна следният проблем при сканиране с Аваст всички файлове в панката WOW интерфейс адони ми излезнаха като вируси. Сега не мога да кажа точното наименование но по късно ще направя пак проверка. Накой ако играе WOW да провери дали и при него е така.

На мен и авирата ми пищи че има вирус.

Това са пачовете

Не става въпрос за пачовете, а за адоните/кабоните, бартендър, атлас и тн./.

можеш ли да кажеш откъде си го изтеглил и евентуално да го качиш някъде архивиран ?

Явно проблема е от по друго естество повече отива май към HJT Team раздела защото пуснах сканиране с есет скенера и Malwarebytes' Anti-Malware и ми намериха много/ хиляди :eek::blink::hush: / заразани файлове. Сега почвам малко самостятелни опити за отсраняване на заплахите и ако не успея пускам тема в другият раздел, а и тук ще пиша да кажа какво е положението. За да видя какво представлява този вирус и каде е проблема в Аваста/по малко вероятно /или в човека който го използва този компютър. :eek:

Редактирано от MorTimaR (преглед на промените)

От някакви допълнителни настройки ли се нуждае Аваст, за да сканира HTTPS трафик ? Става въпрос за "Интернет щит" и "Мрежови щит" .

Или по принцип не може да се проверява криптирания трафик.

Avast не сканира HTTPS връзка, или поне и аз не намерих опция за нея.

Avast не сканира HTTPS връзка, или поне и аз не намерих опция за нея.

Да Avast! не сканира HTTPS (криптиран трафик) поради простата причина, че първо се минава през HTTP след което пренасочване към охраняван HTTPS от същата страница.

Avast! сканира там ActiveX и Javascript и ако има заплаха ще информира.

Ето и резултатите от проверката кято направих под safe mode с Malwarebytes' Anti-Malware ще закача и лог файла да се види какво откри /28611 :whist::yanim::wors: / заразени файла след това направих проверка с Avast и той откри само CCProxy. exe което го знам какво представлява. Сега съм пуснал проверка с ESET Online scener и за сега положението е добре. Ако отново се появят проблеми вече ще се обърна към HJT Team в сответният раздел. Ето лог файла на Malwarebytes' Anti-Malware ако някой го интересува. И ако може някой да ми обясни какво представлява вируса, как се предава и как се разпространявя става въпрос за (Trojan.KillAV). п.с Сега съм задал настройки на макс за Аваста да проверява всичко пък ще видим какво ще стане. http://www.skatafka.com/download.php?file=e6da1cad7d1d5a8edaa3b76f8d317092

Ето и резултатите от проверката кято направих под safe mode с Malwarebytes' Anti-Malware ще закача и лог файла да се види какво откри /28611 :):clap::eek: / заразени файла след това направих проверка с Avast и той откри само CCProxy. exe което го знам какво представлява. Сега съм пуснал проверка с ESET Online scener и за сега положението е добре. Ако отново се появят проблеми вече ще се обърна към HJT Team в сответният раздел. Ето лог файла на Malwarebytes' Anti-Malware ако някой го интересува. И ако може някой да ми обясни какво представлява вируса, как се предава и как се разпространявя става въпрос за (Trojan.KillAV).

п.с Сега съм задал настройки на макс за Аваста да проверява всичко пък ще видим какво ще стане.

http://www.skatafka.com/download.php?file=e6da1cad7d1d5a8edaa3b76f8d317092

Няма място за тревога! И преди съм споменавал, че бройката няма никакво значение.По важното е къде се намира и каква по вид е заплахата и дали е сравнително нова и естествено колко дълбоко се е докопала в Windows. Тази заплаха е доста стара и се чисти лесно от повечето известни антивирусни продукта(Norton/Kaspersky/Nod32 и др.)

Така,че дишайте спокойно,това е моето мнение.Ако някой от колегите HJT е на друго мнение,нека пише.Но все пак ви предлагам да отворите тема в подраздела,да се уверим че всичко е изчистено!

....и тази гад идва от играта WoW ,така че внимавайте занапред и не спирайте антивирусните си програми,за да пуснете някой пач или кейген иначе тези антики няма как да дойдат.

Моето мнение е.... Както колегата спомена, аз само искам да допълня, че наистина си прекалил с употребата на пиратски софтуер, който съдържа зловреден код. Една, не малка част от геймърите и като цяло от средностатистически потребители си мислят, че антивирусните компании засичат тези кей генератори, кракове, патчове, плъгини и прочие за игри и друг вид софтуер са чисти и просто антивирусните компании са сключвали някакви договори, има някакви конспирации.... Няма такова нещо, няма нищо случайно! Антивирусната ти програма е за това, за да те защитава от зловредния софтуер, неговата цел е само това! Ти я изтегляш и инсталираш също с тази цел, така че ти сам си рискувал личната си информация, абсолютно сам. Така че, трябва да си сърдит само и единствено на себе си! Подобно на колегата, но за мен няма значение къде е зловредния софтуер - дали е в C:\ или в D:\ , няма никакво значение. Освен това, дали е Conficker или нещо добавено към кей генератор също няма значение, аз го третирам еднакво, той трябва да бъде унищожен. Рискът е еднакъв от зловредния софтуер! Трудно е да се каже кой е варианта на Trojan.KillAV , който е бил засечен при теб. Проблемът идва от там, че се използва еднаква дефиниция за всички, това е от политиката на компанията. MBAM е създадена за бързо и лесно премахване на зловреден софтуер от начинаещи потребители, така че те сами да се справят с цялата ситуация. В следствие, на което вариантите не се дообясняват. Ето в твоя случай: Trojan.KillAV - Троянски кон, от типа убиец на антивирусна програма (грубо казано), което пък означава, че нейната основна цел е да обезвреди антивирусния ти софтуер, така че от там нататък да бъде лесно за инфектирането на системата. Сами си играете с личната си информация и ако продължавате така ще се опарите и тогава ще установите колко важна част от сигурността Ви е антивирусния софтуер. Подкрепям предложението да отворите тема в подфорума, за да се прегледа случая Ви индивидуално. Успех!

Здравейте .. Инсталирах си Аваст 5 Фрии Антивирус.. Добра е антивирусната, но ми трие всички пачове и кейгени ... Чудя се как да ги поставям като изключения .., защото когато стартирам кейгена напр., имам само 3 опции - Изтрий, Постави в клетка и Блокирай... никъде няма да го отбележа като изключение или да позволя да се стартира .. Какво е разрешението на този проблем .. освен смяна на антивируса ..

Здравейте .. Инсталирах си Аваст 5 Фрии Антивирус.. Добра е антивирусната, но ми трие всички пачове и кейгени ... Чудя се как да ги поставям като изключения .., защото когато стартирам кейгена напр., имам само 3 опции - Изтрий, Постави в клетка и Блокирай... никъде няма да го отбележа като изключение или да позволя да се стартира .. Какво е разрешението на този проблем .. освен смяна на антивируса ..

Settings => Exclusions

Публикувано изображение

Здрасти,смени я с друга антивирусна,но ефекта ще е "0" .Не мога да разбера хем ви сърби хем ви боли,след като ще се правите на по големи специалисти от самите AV лаборатории,защо изобщо слагате антивирусна защита?

Та така има възможност,като ги добавите към изключенията от менюто на програмата.Има такова меню,разгледайте опциите на Аваст преди да стигате до крайности.

Settings => Exclusions

Публикувано изображение

Гледах тук, но ми позволява да задам само папка .., а изпълним файл не.. Дори и да задам папката, след това като влезна в нея и стартирам .ехе-то, аваста го трие ..

Публикувано изображение

Редактирано от kaldataforumuser (преглед на промените)

Гледах тук, но ми позволява да задам само папка .., а изпълним файл не.. Дори и да задам папката, след това като влезна в нея и стартирам .ехе-то, аваста го трие ..

Пътят до файловете се въвеждат РЪЧНО ! :speak:

Пътят до файловете се въвеждат РЪЧНО ! :)

Йес .. въведох го ръчно .. виж горе постнах ефекта на снимка .. :speak:

Ти си го въвел, но не си натиснал бутона Добави. След това трябва да бъде добавен в списъка. Следва избор на OK и опитваш отново, НО искам да ти кажа, че това което правиш е невероятна глупост и трябва да се довериш на avast!

Ти си го въвел, но не си натиснал бутона Добави. След това трябва да бъде добавен в списъка. Следва избор на OK и опитваш отново, НО искам да ти кажа, че това което правиш е невероятна глупост и трябва да се довериш на avast!

Не съм вчерашен .. и добави и ок съм натиснал .. Просто след това го отворих, за да се види, че съм го въвел за изключение ..

Не съм вчерашен .. и добави и ок съм натиснал .. Просто след това го отворих, за да се види, че съм го въвел за изключение ..

Щом не си вчерашен спри защитата на Аваст за малко - създай си ключета, прибери си ги някъде- в Нотпад например и си пусни Аваста после, пък ако ще и да ги трие....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Щом не си вчерашен спри защитата на Аваст за малко - създай си ключета, прибери си ги някъде- в Нотпад например и си пусни Аваста после, пък ако ще и да ги трие.... 

Явно тук няма да се получи .. Ще търся отговор другаде .. Мерси на всички, които се опитаха да помогнат ..
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.