Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся Super T CL4

Featured Replies

Здравейте, търся си памет Super Talent DDR2 CL4 800mhz със сините рамсинкове. Трябват ми 2х1GB. Не мога да намеря никъде. Ако някой знае ще му бъда благодарен да ме упъти.

Здравейте, търся си памет Super Talent DDR2 CL4 800mhz със сините рамсинкове. Трябват ми 2х1GB. Не мога да намеря никъде. Ако някой знае ще му бъда благодарен да ме упъти.

http://www.altech.bg/bg/product/4063 това ли?

По-скоро търси ТОВА...

Или може би ТЕЗИ...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Тц. Ако снимката е вярна не са. А и винаги пишат когато са CL 4.

Ако много закъсаш евентуално може да се измисли нещо. Модулите ми нямат гаранция, ходили са до 950 мхз. А ако искаш потърси xactoR, неговите ходеха на 1066, че и отгоре, ако се навие да ги продава естествено.

• Автор

По-скоро търси ТОВА...

Или може би ТЕЗИ...

Да търся от този модел от първия линк, само че ми трябват 2х1GB

?

DDR2-800, 4-4-3-8 latencies

Точно каквито ти трябват. Не гледай че не пише CL4 в наименованието горе, мост не се славят с правилно наименование на стоките си....

EDIT:

http://www.supertale...UX2GC4_spec.pdf

EDIT2:

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=40175

Интересното е че с този кит гугъл не е много запознат(1200 резултата), а сайта на супер талент - хич не го е чувал. А ме съмнява да е минал EOL.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Не може ли да са Кингстън - цък ?

• Автор

Имам 2х1GB и искам да добавя същите, за да може да си бачкат dual режим. Чел съм, че е добре да са от същия тип.

Няма такова голямо значение. И обикновени а-дати на 800мхз ЦЛ5 да вземеш, пак ще работят в двуканален режим. Въпроса е друг.

ПЪРВО, ти тази памет изобщо пуснал ли си я на ЦЛ4? Защото автоматично тръгва на ЦЛ5.

ВТОРО, клокваш ли?

• Автор

Няма такова голямо значение. И обикновени а-дати на 800мхз ЦЛ5 да вземеш, пак ще работят в двуканален режим. Въпроса е друг.

ПЪРВО, ти тази памет изобщо пуснал ли си я на ЦЛ4? Защото автоматично тръгва на ЦЛ5.

ВТОРО, клокваш ли?

Ами :) пробвах преди да и направя таймингите на 4-4-4-12 (нали това имаш предвид) обаче така и не се получи?! Или може би не съм настройвал на правилното място. Сега в биоса ми седят както си бях в началото 5-5-5-15. Не не клоквам

Редактирано от wanted83 (преглед на промените)

Ами :) пробвах преди да и направя таймингите на 4-4-4-12 (нали това имаш предвид) обаче така и не се получи?! Или може би не съм настройвал на правилното място. Сега в биоса ми седят както си бях в началото 5-5-5-15. Не не клоквам

Щом не клокваш честно казано не виждам причина за какво ти е такава памет. Вземай две пръчки 1GB DDR2 800 A-DATA, по 39,60 идват с 3 години гаранция.

Тея супер Т искат и повечко напрежение за да работят на 4ки, затова не ти е станал номера. Но пак казвам, щом не гониш супер производителност няма смисъл.

EDIT: Таймингите трябва да са 4-4-3-8.....

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

А,не е задължително,зависи от бройките.Когато бях с такива,си вървяха на нормалното напрежение на 4-4-3-9 до 900.Автора,след като не само не ги клокваш,ами и таймингите на си стягал,за какво изобщо ти е такава памет?Go60_kara е прав,продавай ги и си вземи A-data 2х2 и не си мъчи контролера.

P.S.Трябва да бъдат 4-4-4-12.:yanim:

Относно таймингите знам , че най добре е сборът на числата от ляво да е равен на числото от дясно ( 5-5-5-15 , 4-4-4-12 ) Cas (latency) + RAS (to cas) + RAS (precharge) = tRAS Ако греша , поравете ме :yanim:

• Автор

OK благодаря на всички отзовали се! Сполучливо ли ще е да прибавя към моите, още 2х1GB Super Talent DDR2 800mhz (да не е CL4)? Поне да са една марка

Имаш 2 варианта: към твоите 2х1 да добавиш още 2х1. Тогавастават 4х1...

Другия вариант е да продадеш твоите 2х1 и да вземеш 2х2 и пак да станат 4ГБ...

Решението е изцяло твое. След като няма да клокваш няма голямо значение. По принцип се смята, че 2х2 имат няколко % по-добра производителност, но вече решението си е твое...

Аз,като че на китайски говоря...:biggrin:Разбира се,че можеш,ако това искаш...Само дето ще се набуташ с сравнително скъпа памет,която на практика не ползваш по предназначение,а именно клок,освен това излишно ще натовариш контролера на паметта с четири банки рам.

• Автор

Аз,като че на китайски говоря...:biggrin:Разбира се,че можеш,ако това искаш...Само дето ще се набуташ с сравнително скъпа памет,която на практика не ползваш по предназначение,а именно клок,освен това излишно ще натовариш контролера на паметта с четири банки рам.

OK, мислех че контролера се натоварва от това че са от различни производители (не съм много в час с хардуера). Вече ми е ясно. Още веднъж благодаря за бързите съвети!

А така, и аз си търсех същата памет. Обаче като гледам в момента няма. А пък 2х2GB е доста скъпа... 200лв почти.

Ако не можеш да си намериш супер-т,ориентирай се към подобните по цена и качества team group и transcend axe ,има много хляб в тях.Обикновено са дори по-добри.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.