Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Хм..., ами това: ... Откога румънците израстнаха толкова... да не са вградили някой чужд ХИПС модул в интегрирания си пакет

Стефане не знам нищо по въпроса ... Но както писах като си покажеш тестовете няма как дадена програма да не ги мине или да получи добър резултат ...
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 150,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Outpost Security Suite Free 7.0.4.3418.520.1245.401 Free не се справя с Rootkit TDL 3 Alureon , тестовете на matousec показват същата уязвимост

Level 8 :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Comodo Internet Security 4.0.141842.828 FREE има същата уязвимост когато е изключен сандъка , но вероятно при тази версия по подразбиране сандъка е включен и за това се справя с всички тестове на 100%.

Това доказва че тестовете на Matousec са на ниво.

Редактирано от Mohican. (преглед на промените)

Гледах снощи един от тестовете на languy99 (от тези, които съм гледал, неговите ми се струват най-свестни) - на Комодо ИС, главно за настройка на сендбокса, нещо такова. Много интересно при един от семплите се стигна до това, че зловреден код се опита да комуникира от виртуалката с оригиналният му комп, което бе засечено от комодовския уол на оригиналният компютър. Даже и пича такъв се учуди. Хм, а ако нямаше комодовската стена... Лошо.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Може ли клипа,ако не те затруднява?

Не бях онлайн... Ами не го помня. Бе "Comodo IS" май... Бях "в сянка" и нямам история.

Malware Research Group Project 026 !

MRG Flash Test

http://malwareresearchgroup.com/malware-tests/

Emsisoft Anti-Malware 100.00 %,Defense Wall V3 100.00 %, Hitman Pro 3.5 98.18 % детекция и т.н. Тези там "тестващите" всичките нас за канарчета ли ни считат? Надлъгват си се. И къде е безплатният Comodo Intermet Security Premium ? По-добър е,според мен, от тази уж звездна тройка - нали събира дефиниции по всякакви спрямо ръба на регламентите методи...И сандбоксът му вече добре заработи най-после. След същия CIS 5 Free при мен Hitman Pro 3.5 отвреме-навреме само някое друго съмнително куки лови. Нещата вървят да се разделя с Hitman Pro - намирам Comodo за значително напреднал през тази 2010-та година. Не му е нужно това подпомагане.

Кога от AV-Comparatieves ще обявят AV продукт на 2010г.?

При тях нещата са доста различни http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/dynamic-tests

Кога от AV-Comparatieves ще обявят AV продукт на 2010г.?

Началото на 2011 най-вероятно. :)

Началото на 2011 най-вероятно. :whist:

Убеден съм,че за първо място ще се борят пак Kaspersky и Norton!! Ще доживеем и ще видим. :)

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

G-Data или Авира ... Понеже следих миналогодишната им логика и това са двата продукта, които се справят доста добре и са намалили FP ! Но ще видим ...

Според тях засега най-близо до върха са F-Secure и Symantec. Видно от посочения линк в пост 809.

Според тях засега най-близо до върха са F-Secure и Symantec. Видно от посочения линк в пост 809.

Това не е единствения тест по който се ръководят ...

Това не е единствения тест по който се ръководят ...

Те също не са включили Comodo Intermet Security Premium Free.Нека да класират за най-добри които програми преценят - на други места други тестващи отново други резултати ще продължат да публикуват... Тази традиция не вярвам скоро да се промени.

За 2009, първи бяха Симантек, втори - Каспер, трети - ЕСЕТ, което е читаво нареждане, мисля.

Въпреки, че от НОД тази година не изкараха 5-ица (няма и смисъл), мисля, че той отново ще е на едно от челните места.

Те също не са включили Comodo Intermet Security...

С дефолт настройки? Без намеса на юзъра...

на други места други тестващи отново други резултати ще продължат да публикуват...

Ами докато парите въртят света, едва ли ще е различно. Макар и ЕйВи Къмперътивс да излагат най-обективно критериите (от тези, които съм разглеждал) при преценка и условията при тестване, което някои не го правят... От безплатните 2009 сякаш бяха отличили Авира най-вече и Авира наистина е много добър продукт, особено, че не ти искат пари.

Emsisoft Anti-Malware 100.00 %,Defense Wall V3 100.00 %, Hitman Pro 3.5 98.18 % детекция и т.н. Тези там "тестващите" всичките нас за канарчета ли ни считат? Надлъгват си се. И къде е безплатният Comodo Intermet Security Premium ? По-добър е,според мен, от тази уж звездна тройка - нали събира дефиниции по всякакви спрямо ръба на регламентите методи...И сандбоксът му вече добре заработи най-после. След същия CIS 5 Free при мен Hitman Pro 3.5 отвреме-навреме само някое друго съмнително куки лови. Нещата вървят да се разделя с Hitman Pro - намирам Comodo за значително напреднал през тази 2010-та година. Не му е нужно това подпомагане.

Ми като я няма твоята любима програма ето това стои от доста време ми да се запишат от Комодо

Публикувано изображение

Хората искат ...

А Комодо и MRG са малко ... Имат си противоречия !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ми като я няма твоята любима програма ето това стои от доста време ми да се запишат от Комодо

Публикувано изображение

Хората искат ...

А Комодо и MRG са малко ... Имат си противоречия !

То не е само да се запишеш и да влезеш, то трябва да покриваш определени минимални критерии. Не може всеки хванат от гората да се запише. Мисля, че Comodo се бяха явили на VB или на AV не съм сигурен и не бяха издържали. На AV-Comparatives, ако не могат да им изпълнят минимума, то какво остава за VB, онези така режат.

Иначе стискам палци да се явят и други, особено Comodo, защото по-лесно следя развитието им. Инженера ни беше показал как като събереш данните и като ги обработиш по-лесно следиш развитието им (скоро не съм виждал да го правил ще го помоля при желание и време да продължи, той е пич, аз съм фен). НЕ казвам, че това е достатъчно и че тези тестове са идеални, но просто това е някакъв допълнителен поглед над нещата, някакъв плюс, така че аз съм твърдо ЗА добавяне на все повече и повече продукти към тестовете на AV и на VB.

Инженера ни беше показал как като събереш данните и като ги обработиш по-лесно следиш развитието им (скоро не съм виждал да го правил ще го помоля при желание и време да продължи, той е пич, аз съм фен).

Каних се на два пъти да смятам актуалното състояние на програмите от AVC, но все нямам време...все възникват домашни ангажименти- проекти, малко дете, и т.н... Обещавам, че в началото на идната годината, при първа възможност ще спретна обстоен графичен и табличен анализ на програмите.

Здравейте. Един интересен тест за PUA, при които винаги е спорна класификацията и това кое трябва и кое не трябва да се засича. Има много подробни обяснения. Интересно е перфектното представяне на Immunet Protect. http://malwareresearchgroup.com/malware-tests/

Здравейте. Един интересен тест за PUA, при които винаги е спорна класификацията и това кое трябва и кое не трябва да се засича. Има много подробни обяснения. Интересно е перфектното представяне на Immunet Protect.

http://malwareresear.../malware-tests/

И на F-Secure отново....

Излезе и годишната класация на AV-Comparatives за Антивирусен продукт на 2010г. http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/summary/summary2010.pdf

Честито но F-Secure! :)

Ако се съди, чисто, само по резултатите- "ударено е едно рамо" на финладците...малък бонус са им дали, за сметка на Авира! В същото време ГДата има 2 чисти първи места, докато едно от двете първи места на Ф-Секюр е споделено със Симантек. Не мисля, че първото място на финладците е много реално.....не блестяха с нищо над останалите. Като цяло 2010 г. бе твръде, твърде оспорвана и равностойна!

Оконaчателнитe точки са:

AVAST!- 17

AVG- 11

AVIRA- 21

BIT DEFENDER- 18

ESCAN-18

NOD32- 19

F-SECURE- 21

GDATA- 19

K7- 11

KASPERSKY- 17

KINGSOFT- 3

MC AFEE- 11

MICRISOFT- 14

NORMAN- 5

PANDA- 16

PC TOOLS- 15

SOPHOS- 12

SYMANTEC- 19

TREND MICRO- 6

TRUST PORT- 16

В резултат на горното, реалната истинска класация би трябвало да е:

ЗЛАТО: AVIRA И F-SECURE

СРЕБРО- NOD32 И G-DATA

БРОНЗ: BIT DEFENDER И E-SCAN

...........

Както се вижда...без много, много шум, "голият като охлюв" NOD отново е сред призьорите...Бах маааму..уж е "охлюв", пък пак пИчели.... А пък някои- накачулени с "доспехи" последна мода, отново (коя ли година вече) са извън 6-те най-добри! :hush:

Дет сЪ вика- който си го може, си го може! :cant believe:

Радва ме, че новобранци като ПС Туулс, вече дишат във врата на лидерите. Голям скок и за Бит дефендер, продължава положителното развитие на Аваст, който вече е рамо до рамо с Касапа! :)

Редактирано от А р х и т е к т а (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.