Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Обаче тия от Панда ме убиха-за да си стартирам браузъра в защитна среда ме накараха да си инсталирам VirtualBox и чрез виртуалката ми стартират браузъра... Луда работа :eek:

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мен пък ме изненада, че AVG има HIPS - не знаех..., та и доста добър според този тест. Предполагам, че е интегриран в пълния пакет  AVG Internet Security 2011. Четох някъде, че версията им AVG Antivirus + Firewall е със стената на ZoneAlarm. Да не би и хипса да е техен....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Понеже иде реч за поведенчески анализ и контрол - сещам се за PC Tools AntiVirus 2011 Free Edition от http://www.pctools.com/free-antivirus/ Уникалната програма набъбна до 313 МB при контролния панел и показа пред мен впечатляващи възможности точно като анализ по поведение. Безплатният тежкоатлет е интересен и ако някои пак безплатни решения от Comodo не ме бяха заинтригували, вероятно нямаше да съм деинсталирал скоро тази програма. Тя също има вграден БГ превод и това я прави удобна за сънародниците ни.Пробвах я на Win XP SP3.

Редактирано от Totals (преглед на промените)

Мен пък ме изненада, че AVG има HIPS - не знаех..., та и доста добър според този тест. Предполагам, че е интегриран в пълния пакет  AVG Internet Security 2011.

Четох някъде, че версията им AVG Antivirus + Firewall е със стената на ZoneAlarm. Да не би и хипса да е техен....

Защитната стена на AVG и направена от самите тях - от нула.

Ами теста е много показателен за няколко неща:

• Най-накрай се казва открито (някои се опитваха да спекулират), че НОД32- няма HIPS! Веднъж за винаги да се спре със тестването на Нод-а за хипс реакция!
  • Най-накрая прозвуча (макар и завоалирано) истината за която вече беше говорено нееднократно- програмите разчитащи преди всичко на действията, знанията и уменията на потребителя, могат да бъдат крайно опасни за самият потребител. Тук влизат- Defance Wall, GeSWall и Safe`n`Sec. Много трябва да се внимава с тези програми!
  • Видяха се колосите на "глинени" крака- Norton, Avira, McAfee и Panda. Изненадан съм, че Панда няма хипс! :jumping11:
  • Всичко останало е според очакванията.
Изобщо не си позволявай да критикуваш най големите,и да пишеш името им в червено,знаеш ли колко си смешен отстрани :ph34r::down:

Аз съм съгласен да ви направя тест на напълно реална и ъпдейтната машина с Уиндоус 7 ама ще ми трябва архив -утре следобяд съм свободен ! Ако искате де :cool:

Есет лъжат това се разбра от цялата работа :biggrin:

Публикувано изображение

Аз пък трупам оръжия Публикувано изображение

Едва ли ще успея да тествам всички програми така,че ако има желаещи за останалите + NORTON ако искат,вместо него мога да сложа Rising Internet Security 2011. Чудя се F-Secure Internet Security 2011 дали да я слагам след като ползва енжина на BitDefender :biggrin:

Изобщо не си позволявай да критикуваш най големите,и да пишеш името им в червено,знаеш ли колко си смешен отстрани :cool::)

Момче, ще критикувам когото си искам, когато си искам, както си искам. К'ойт не му харесва, дън чете, а пък ако е мод- може и да ме блокира! Пък на теб щом ти е смешно- смей се...щом т'ва ще успокои душевният ти мир!

Аз пък трупам оръжия

Едва ли ще успея да тествам всички програми така,че ако има желаещи за останалите + NORTON ако искат,вместо него мога да сложа Rising Internet Security 2011. Чудя се F-Secure Internet Security 2011 дали да я слагам след като ползва енжина на BitDefender :cool:

Ти дай пробите на лични че и аз да направя някой и друг тест ама ще има и на реална машина !

Ти дай пробите на лични че и аз да направя някой и друг тест ама ще има и на реална машина !

Не бързай :rolleyes: От бързане последният тест поради непредвидени обстоятелста стопира. Но направи пъртината,запали искрата отново :speak:

Не разбирам какво е това повтаряне - реална машина? Звучи ми нещо много така...кофти. Хората тестват на виртуални машини,последният тест е правен на цитирам:

Тестирование проводилось под управлением VMware Workstation 7.1

За да се направи такъв тест - както е описано при еднакви условия на реална машина е утопия. Трябва да имаме еднакви конфигурации,еднакви системи,един и същ начин на инсталация и конфигурация(всеки има някакъв път който следва при инсталацията и настройките) и триста още причини.

Както писаха и в този тест - http://antimalware.ru/hips_test_ring0_2010

....на возможность предотвращения проникновения вредоносных программ в Ring 0 операционной системы .... Так же мы провели аналогичное исследование на операционной системе Microsoft Windows 7.

========

... теста по Windows 7 x86, то в ходе теста было подтверждено, что эта операционная система способна блокировать отобранные нами методы проникновения в ядро штатными средствами без помощи сторонних программ (UAC, WRP, изоляция сервисов). Это делает такой тест под эту операционную систему бессмысленным.

Събота братле,в събота когато спят всички или са пияни след 7 ноември :bday19:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Не бързай :rolleyes: От бързане последният тест поради непредвидени обстоятелста стопира. Но направи пъртината,запали искрата отново :speak:

Не разбирам какво е това повтаряне - реална машина? Звучи ми нещо много така...кофти. Хората тестват на виртуални машини,последният тест е правен на цитирам:

За да се направи такъв тест - както е описано при еднакви условия на реална машина е утопия. Трябва да имаме еднакви конфигурации,еднакви системи,един и същ начин на инсталация и конфигурация(всеки има някакъв път който следва при инсталацията и настройките) и триста още причини.

Както писаха и в този тест - http://antimalware.ru/hips_test_ring0_2010

Събота братле,в събота когато спят всички или са пияни след 7 ноември :bday19:

Да сложа Spyware Terminator и да ги почвам

http-~~-//www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=5CKam3HgJIc

Hi Guys,

We asked the experts at Matousec to compare the proactive defense capabilities of both products.

In Summary, CIS - 97/100 NIS - 42/100.

Тоест Комодо е спечелил отново срещу Нортон !

Какво да кажа - голям праз!

Публикувано изображение

Corporate Review (Complete Report) NEW October 2010

http://www.av-compar...rporate-reviews

Според теста на Матушек Online Armor е една от най добрите стени с ХИПС ,а AVG не става- а според Anti-Malware.ru OA не става а AVG са издържали теста ! Та започвам да се чудя на кого ли да вярвам ?

На себе си. Вярвай си от личните тестове, както аз. :rolleyes:

Там е истината в личните тестове :wors:

Има корекция на теста http://www.anti-malware.ru/hips_test_ring0_2010 Само ХИПС програми са тествани и резултатите на ОА са други !

Има корекция на теста

http://www.anti-malware.ru/hips_test_ring0_2010

Само ХИПС програми са тествани и резултатите на ОА са други !

Илья Шабанов

Eset Nod32 не взяли потому, что там нет HIPS, во всех случаях были бы минусы.

Тъкмо инсталирах новата програмка на Outpost(Security Suite free) и вече трябва да я махам.Свалих едно архивче с 4 файла, от тук и провалът беше пълен.Искам да подчертая дебело, че я бях настроил на абсолютния максимум, който е възможен.

това е само на пръв прочит>>>

Публикувано изображение

Тепърва ще си преглеждам компа.Не очаквах чак толкова слаба работа, честно.Безплатна била...на кого му дреме....

Тъкмо инсталирах новата програмка на Outpost(Security Suite free) и вече трябва да я махам.Свалих едно архивче с 4 файла, от тук и провалът беше пълен.Искам да подчертая дебело, че я бях настроил на абсолютния максимум, който е възможен.

това е само на пръв прочит>>>

Публикувано изображение

Тепърва ще си преглеждам компа.Не очаквах чак толкова слаба работа, честно.Безплатна била...на кого му дреме....

Аз вече го видях,чакам някой друг също да го потвърди! :help:

Е,доживях,разгеле! :)

Мани, бях забравил какво е да се бориш със заразена машина, но от Agnitum ми го припомниха.:huh:)) Приятно ви тестване, аз си слагам CIS отново. Последни проверки...

Мани, бях забравил какво е да се бориш със заразена машина, но от Agnitum ми го припомниха.:cool:))

Приятно ви тестване, аз си слагам CIS отново.

Последни проверки...

Много странно ми се струва. Как Outpost (стената) е пропуснала, като HIPS-а е трепач ? :huh:

И аз съм тествал Oupost SS. Имаше само 1 пропуск и то беше моя грешка. Ще се радвам да направиш и клип. Така, това за мен са празни приказки. :)

Много странно ми се струва. Как Outpost (стената) е пропуснала, като HIPS-а е трепач ? :huh:

И аз съм тествал Oupost SS. Имаше само 1 пропуск и то беше моя грешка. Ще се радвам да направиш и клип. Така, това за мен са празни приказки. :cool:

ОК, нека са празни приказки.Не мисля да си причинявам отново същото, за да доказвам нещо.Който иска, да тества.Файловете ги свалих от тук някъде.Архивът се казваше Virus.rar и вътре имаше 4 файла.Беше защитен с парола "infected".Сигурно вчера съм го свалял.Друго не мога да кажа.

Да не забравяме, че става дума за Outpost Security Suite free.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.