Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Разберете се и чакам окончателно решение.

Къде да качвам клиповете след като са готови ?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 150,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Разберете се и чакам окончателно решение.

Къде да качвам клиповете след като са готови ?

Не разбрах ти сам ли ще правиш теста :cool: Клиповете няма значение къде ще се качват.

Докато почне теста ето ти един архив за загрявка. Вътре има стари и някои нови файлове :eek:

http://www37.zippyshare.com/v/59567451/file.html

пп. Има вътре само два файла,които не са заразени :halloween9:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

По азбуката ли ги почна :eek:

Да. По азбучен ред. Сега да се уточним:

• Сканирам с МВАМ.
  • Правя настройките на "програмата" мах.
  • Свалям архива.
  • Разархивирам го.
  • Ако програмата не засече някой/и файл/ове го/ги стартирам.
  • Сканирам с "програмата".
  • Рестартирам компютъра.
  • Сканирам с HitManPro, MBAM, DDS.
  • Качвам клипа, логовете и снимките.

Сега остана да се съберат заразите, и да ми се пратят на личен. (за да не ги изпрати някой на компаниите за анализ)

Сега остана да се съберат заразите, и да ми се пратят на личен. (за да не ги изпрати някой на компаниите за анализ)

Да и заразите никой друг няма право да ги праща. Те ще ни чакат докато свършим теста :eek:

Да и заразите никой друг няма право да ги праща. Те ще ни чакат докато свършим теста :P

Програмите са инсталирани. Сега остава да ми пратите архива. (на ЛЦ)

P.S Архива да не е с повече от 50 зарази.

За мен архив няма ли ? :jumping11:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Архива беше изпратен на 3p1cKFa1L защитен с парола,като файловете НЕ са пращани никъде от мене. Надявам се ако няма да се тества да се пусне тук във форума за да се изпратят до компаниите. Ако се прави нов тест - ще са нужни други файлове.

Тестващият/те решават как да постъпят.Аз само посъбрах каквото можах за тридесет минути.

Качвам логовете след, като разархивирах и стартирах някои файлове.

Малко странно видео направих...

http://www17.zippyshare.com/v/62795886/file.html

mbam-log-2010-11-02 (03-07-19).txt

DDS.txt

Attach.txt

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Тест HIPS на предотвращение проникновения в ядро Microsoft Windows II !

http://antimalware.ru/hips_test_ring0_2010

Ами теста е много показателен за няколко неща:

• Най-накрай се казва открито (някои се опитваха да спекулират), че НОД32- няма HIPS! Веднъж за винаги да се спре със тестването на Нод-а за хипс реакция!
  • Най-накрая прозвуча (макар и завоалирано) истината за която вече беше говорено нееднократно- програмите разчитащи преди всичко на действията, знанията и уменията на потребителя, могат да бъдат крайно опасни за самият потребител. Тук влизат- Defance Wall, GeSWall и Safe`n`Sec. Много трябва да се внимава с тези програми!
  • Видяха се колосите на "глинени" крака- Norton, Avira, McAfee и Panda. Изненадан съм, че Панда няма хипс! :rolleyes:
  • Всичко останало е според очакванията.

Цитирам за настроение: "И если Spyware Terminator превосходит по качеству Norton, Avira, McAfee и Panda, то тогда я Наполеон..." Реакцията в руския форум е емоционална, но е и доста точна. Там този път само HIPS "тестват" и дори не са включили програма от ESET - защото щяла да е с пълен провал... Е, хубаво - виждате кои други също се провалят.

Есет си е чист антивирус и няма място в тоя тест ... Есет никога не са имали ХИПС и това се знае от всеки използвал програмата ! Но пък като чист антивирус програмата си е много добра! DW ,GesWall противно на всички изказвания трябва да се използват от напреднали потребители да не говорим че аз лично съм пострадал от GesWall !

Ами теста е много показателен за няколко неща:

[*]Най-накрай се казва открито (някои се опитваха да спекулират), че НОД32- няма HIPS! Веднъж за винаги да се спре със тестването на Нод-а за хипс реакция!

В бизнес версията на ESS4 го има. :ph34r: Справка - http://www.eset.com/resources/datasheets/Flyer-ESS-BE-4.pdf

Self-defense and HIPS

ESET Smart Security has built-in technology to prevent malicious software from

corrupting or disabling it, so you can rest assured your system is always protected.

Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) protects your system from malware or

any unwanted activity attempting to negatively afect the security of your computer. It

couples advanced behavioral analysis with the detection capabilities of a network flter

to monitor running processes, fles and registry keys, and actively block inappropriate

attempts to modify the OS or applications.

[*]Най-накрая прозвуча (макар и завоалирано) истината за която вече беше говорено нееднократно- програмите разчитащи преди всичко на действията, знанията и уменията на потребителя, могат да бъдат крайно опасни за самият потребител. Тук влизат- Defance Wall, GeSWall и Safe`n`Sec. Много трябва да се внимава с тези програми!

Къде прозвуча това? Цитат:

Технологии поведенческого анализа и системы предотвращения вторжения на уровне хоста (Host Intrusion Prevention Systems - HIPS) набирают популярность среди производителей антивирусов, сетевых экранов (firewalls) и других средств защиты от вредоносного кода. Их основная цель - идентифицировать и блокировать вредоносные действия в системе и не допустить ее заражения.

Публикувано изображение

Согласно устройству операционной системы, если программа получила доступ к работе в ядре ОС (анг. Kernel Level), работающего в «нулевом кольце процессора» (Ring 0), то эта программа имеет неограниченные привилегии и может выполнять любые действия в системе. Соответственно если такие привилегии получает вредоносная программа, то защитная программа уже не может ничего сделать. Отсюда следует вывод, что защитной программе нужно выявить угрозу ещё на стадии проникновения в Ring 0. Для этого служат, так называемые HIPS (Host Intrusion Prevention Systems).

.....

Большинство из протестированных продуктов успешно прошли тестирование, справившись со всеми тестовыми кейсами, среди них: AVG Internet Security, Comodo Internet Security, Kaspersky Internet Security, Online Solutions Security Suite, Outpost Security Suite Pro, Safe`n`Sec Deluxe, Spyware Terminator и Trend Micro Titanium Internet Security.

Що се отнася до DefenseWall отдолу е написано в общи линии какъв е принципът.

Заслуживают отдельного рассмотрения специализированные HIPS-продукты: DefenseWall Personal Firewall, GeSWall и Safe`n`Sec Deluxe. Их результаты в таблице 1 помечены звездочкой (*).

DefenseWall Personal Firewall пропускает все атаки, если тестовые утилиты запускать как доверенные (когда они не проходили через недоверенный браузер, почтовый клиент или внешний носитель). Если тестовые утилиты, например, уже были на жестком диске до установки DefenseWall Personal Firewall, то они считаются доверенными и не проверяются, в этом случае тест проваливается. Если же запускать тестовые утилиты с внешнего носителя, то все опасные действия будут заблокированы.

Това действително е така,но ако са били на харда при инсталирането на DW или са стартирани като доверени.

В бизнес версията на ESS4 го има. :ph34r: Справка - http://www.eset.com/resources/datasheets/Flyer-ESS-BE-4.pdf

Вярвай си!

Къде прозвуча това?

Между редовете...а и за това е говорено и доказвано нееднократно!

Вярвай си!

Не е ВАЖНО аз дали вярвам. Изтегли документа и прочети. Ако не е така - тогава заблуждават хората. Именно това и повтарям вече май има няма две години :ph34r:

Аз съм съгласен да ви направя тест на напълно реална и ъпдейтната машина с Уиндоус 7 ама ще ми трябва архив -утре следобяд съм свободен ! Ако искате де :ph34r: Есет лъжат това се разбра от цялата работа :ph34r:

[*]Най-накрая прозвуча (макар и завоалирано) истината за която вече беше говорено нееднократно- програмите разчитащи преди всичко на действията, знанията и уменията на потребителя, могат да бъдат крайно опасни за самият потребител. Тук влизат- Defance Wall, GeSWall и Safe`n`Sec. Много трябва да се внимава с тези програми!

Съгласен съм,нож с две остриета!

Изненадан съм, че Панда няма хипс! :eek:

И как достигна до това заключение и за коя версия става въпрос? С някой изсмукан твой анализ от пръстите?

TruPrevent при Panda !

http://www.pandadefense.com/Products.asp

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.