Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Дайте ми този рууткит,да видим Panda Cloud дали са запознати с него,ако не ще ги запозная набързо :rolleyes:

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дайте ми този рууткит,да видим Panda Cloud дали са запознати с него,ако не ще ги запозная набързо :whist:

Почвай ги от тук наред има доста варианти, а кой беше точния файл не мога да си спомня че ми беше причерняло от нерви -всеки път си повтарям да не тествам на реална машина и всеки път не устоявам на изкушението :speak:http://www.malwaredomainlist.com/mdl.php?inactive=&sort=Date&search=&colsearch=All&ascordesc=DESC&quantity=100&page=0

Какво се е случило със Symantec , защо като е платена е под нивото на COMODO ? !

http://www.melih.com/

Публикувано изображениеImage Hosting

Какво се е случило със Symantec , защо като е платена е под нивото на COMODO ? !

А, ако тестват Нортон + включен HIPS, какво става ? :speak:

Публикувано изображение

А, ако тестват Нортон + включен HIPS, какво става ? :angry:

Нещо такова

Публикувано изображение

Редактирано от Mohican. (преглед на промените)

Попаднах на две интересни статии в два различни руски сайта.

Тест на безплатни приложения за защита - http://itnews.nnm-club.net/?p=14071

Теста според мене е доста интересен,противно на други тестове първенството принадлежи на:

1. Avira

2. Avast

3. Bitdefender

4. Panda

5. AVG

6. Microsoft

........................................................................

Още един тест - http://admyn.ru/page.php?id=154 Тук можем да се запознаем,както с методиката така и с резултатите и можем при желание на ентусиасти да направим един подобен тест - ТУК в Калдата. Стига да има мераклии :cool:

В случай на проблем със свалянето на отделните архиви съм ги свалил и качил тука

http://www42.zippyshare.com/v/47240350/file.html
PASS:

virus

Мисля,че в този форум откъдето са взети пробите има доста отговорно отношение и нека поне се доближим до тяхното ниво.

Благодаря Ви :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Тук можем да се запознаем,както с методиката така и с резултатите и можем при желание на ентусиасти да направим един подобен тест - ТУК в Калдата. Стига да има мераклии

Идеята ми харесва. Аз съм ЗА! Може и да направим анкета: За! или Против! :P (ако имате желание)

As Microsafe

is a rebranded AVIRA-Clone presently in Brazili- an/ Portugese and Spanish Language

Идеята ми харесва. Аз съм ЗА! Може и да направим анкета: За! или Против! :clap: (ако имате желание)

Мисля,че един сериозен тест,който е публикуван в страницата на портала ще е един плюс за kaldata.

Теста трябва да се организира именно от модераторският екип от тези които са най компетентни в случая HJT ,всички ние като участници трябва да спазваме правилата на теста и да сме обективни.

Може да се съберат и наши проби(това едва ли ще е някакъв проблем...) Освен детекцията трябва да се анализират и останалите фактори,като скорост на сканиране,натоварване на процесора и т.н Тестването трябва да се прави по възможност на една операционна система и нищо не пречи да се ползва затова виртуализация. Настройки - оптимални,целта е не да се види как засичат по дефолт, а при какви настройки трябва да се ползва даден продукт. Все пак хората разчитат на Вашето компетентно мнение.

Нека обсъдим това как мислим и как виждаме развитието на този раздел във форума.

Лека от мене :bye1:

Аз съм съгласен да правим тест ,но всички програми да са с настройки по подразбиране ... Искам да е така, защото обикновения потребител да види коя програма би го защитила максимално с настройки по подразбиране ! Второ тестовете да са на реални машини ,защото я някой зловреден код не работи под виртуализация я някоя програма също не работи коректно под такава ! Пример Комодо не работи добре с VirtualBox ! Има и още хиляди примери ... И пак повтарям теста трябва да е на реална машина с всички ъпдейти ,за да се види истинският резултат -другото ще са просто догадки ... Теста не може да се проведе обаче защото всеки е с различен уиндоус и различна платформа ... Трябва всеки тестващ да сложи еднаква операционна система ... Трябва всеки да бъде следен дали не променя някакви настройки ... Трябва всеки от HJT да е телепат и да има страшно много време да преглежда логове ... Та затова викам аз нека оставим AV -Comparatives и VB да си вършат работата и нека да не се надскачаме с тях ... Не че ние не разбираме достатъчно ,но няма как да се осъществи качествен контрол ! Та такъв тест по скоро би бил в ущърб на форума ,защото ще се почнат едни спорове ... Аз предложих нещо и го споделих тук и веднага бях оплют и после хората които ме плюят се изкарват и жертви ... Мисля че достатъчни доводи дадох че такъв тест би бил безмислен... А относно сравнението да доближим разни форуми бих казал ,че форума си е достатъчно на ниво че човек да научи нещо !

Става въпрос за тестване при сканиране на заразени файлове. Не става въпрос изобщо за стартиране. Щом другите могат можем и ние. Дали желаем е друг въпрос. Зы ... съжалявам за това,че подхванах този разговор. Приятна вечер

Мисля,че един сериозен тест,който е публикуван в страницата на портала ще е един плюс за kaldata.

................

Тестването трябва да се прави по възможност на една операционна система и нищо не пречи да се ползва затова виртуализация. Настройки - оптимални,целта е не да се види как засичат по дефолт, а при какви настройки трябва да се ползва даден продукт.

...............

Става, ако се тества на еднакви виртуални машини. Microsoft имат готови VHD файлове за виртуална машина, но те са само за само за Microsoft Virtual PC. Може да се използва файла IE8-on-XPSP3.exe от тази страница. Лицензът на IE8-on-XPSP3.exe изтича на 11.01.2011 и съдържа Windows XP SP3 с IE8.

Съгласен съм и с URIEL, че резултатите от един тест ще са по-пълни, ако тестовете се правят на реална машина.

Не виждам някакъв проблем да се пробва като начало виртуална машина, след като има желаещи за това. Китайците казват, че е по-добре да имаш нещо, отколкото да нямаш нищо.

Редактирано от nologo
Граматическа грешка (преглед на промените)

Съгласен съм и с URIEL, че резултатите от един тест ще са по-пълни, ако тестовете се правят на реална машина.

Нека това го оставим на професионалистите!

На виртуална машина има достатъчно възможности,като за нас аматьори е напълно достатъчно!

Виртуална машина Windows XP SP3 :)

Не виждам някакъв проблем да се пробва като начало виртуална машина, след като има желаещи за това. Китайците казват, че е по-добре да имаш нещо, отколкото да имаш нищо.

:)

Е аз съм с Virtual PC и уин XP SP3 и съм готов за тестове :P

nologo ти каква антивирусна използваш?

Кога и как ще тестваме ?

Е аз съм с Virtual PC и уин XP SP3 и съм готов за тестове :D

Panda Cloud е на линия при мен!

Мога да тествам и мекошавия HIPS на Kaspersky IS 2011 ,ако някой друг преди мен не изяви желание разбира се!

Предлагам,теста да се провежда с настройки по подразбиране на програмите,нещо против? :)

Все едно сме пълни профани (без познания в дадена област,невежи,неосведомени) и искаме да бъдем защитени и си инсталираме антивирусна защита,като следваме Next--->Next----Next--->Donne :)

Е аз съм с Virtual PC и уин XP SP3 и съм готов за тестове :)

nologo ти каква антивирусна използваш?

Кога и как ще тестваме ?

Аз съм инсталирал IE8-on-XPSP3 на MS Virtual PC, но не съм си избрал антивирус. Имам чисто копие на папката My Virtual Machines, така че мога да направя десетки инсталации и тест на антивирусни програми на чист Windows XP SP3. Нека този път някой да предложи тестов архив и някакъв регламент.

Ми аз предлагам nikssi да даде архив все пак той даде идеята ! И предлагам също освен сканиране да стартираме примерно 15-20 проби и да видим как ще се справи защитата ни ! Също да измерваме и скороста на сканиране и FP ... И аз съм за тестване със заводски настройки ... Ако тепърва трябва да събираме проби ще мине сумати време ,а и предлагам да записваме тестовете си и после да сравняваме както и да съхраним логовете от защитните си програми!

Добре, тогава ще трябва да се използват едни и същи настройки за оперативната памет на Virtual PC, затова аз предлагам тя да е 512 МВ. Ето снимка на настройките:

Публикувано изображение

Също подкрепям идеята за тест при настройки по подразбиране за антивирусните програми.

Редактирано от nologo
Добавяне на картинка (преглед на промените)

Добре, тогава ще трябва да се използват едни и същи настройки за оперативната памет на Virtual PC, затова аз предлагам тя да е 512 МВ.

512 MB са готови :) Windows XP SP3 на виртуален диск с размер 12 ГБ , виртуална машина VIRTUALBOX под Linux ! Антивирусна програма за тест Panda Cloud 1.3,браузър Mozilla Firefox без никакви добавки, IE не работи добре при мен и много ми товари процесора!

Публикувано изображение

Аз съм готов с настройките Сега и градския да се яви или просто някой да даде архив от някъде няма да е зле...

Ми аз предлагам nikssi да даде архив все пак той даде идеята ! И предлагам също освен сканиране да стартираме примерно 15-20 проби и да видим как ще се справи защитата ни ! Също да измерваме и скороста на сканиране и FP ... И аз съм за тестване със заводски настройки ...

nikssi не даде идеята,а даде връзка към формум където го правят това нещо. Няма да коментриам нищо,с някои мнения не съм съгласен но...както казах според мене трябва да се организира от:

Теста трябва да се организира именно от модераторският екип от тези които са най компетентни в случая HJT ,всички ние като участници трябва да спазваме правилата на теста и да сме обективни.

Не мисля да слагам друга виртуална машина освен тази която е в момента при мене - VMware Workstation

Публикувано изображение

повечето програми,които се инсталират по подразбиране,като например ESS,Avira,Avast и т.н нямат ключени нито напреднали евристики,нито път да засичат всички типове зарази.

Какъв е смисъла да се тества при настройки по подразбиране ? В тестовете които посочих по-горе е направено двойно тестване:

- по подразбиране

- с максимални настройки

Мога да помогна със някои файлове,но после пак ще бъда обвинен в какви ли не измислици.

пп. Теста ако е само при сканиране трябва да се проведе в един ден,като начало предлагам да се почне с готовият архив - за да се види какви ще са препъни камъните.

Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.