Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Имунити Пронект го закова на мига....Публикувано изображение

В какъв смисъл го закова.... Има дефиниция за него или блокира отпосле краденето на информация от тулчето. То и аз можех да го спра още при стартирането и с Касперски, и с Комодо......
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 153k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето как се минава този тест

Публикувано изображение

допуска открадването на информация...

Как да го преборя това тестче незнам.......

С криптиране на личните данни :rolleyes:, до като антивирусните програми получат дефиниция за вируса.

С криптиране на личните данни  :), до като антивирусните програми получат дефиниция за вируса.

Да, това е ясно. Аз също можех да блокирам стартирането му. Интересува ме как с някои добър HIPS и допълнителни настройки да спра изтичането на информация. Значи в страницата на създателите на теста пише, че трябва да пуснем интернет браузера и да разрешим това, ако защитната ни програма го спира, за да се видят резултатите. Това си е направо разрешение за маскиране зад доверено приложение ( в случая който и да е интернет браузер)...Ами точно там Касперски ме скъса с питания дали да разреша на тулчето да отвори Опера, после че Опера била стартирана от ограничена програма и ме пита за всяка нейна връзка - това в друг и то толкова съмнителен случай едва ли бих позволил подобни действия на непозната програма. Направих го само за да видя резултатите, иначе "излизането" на инфо би било пресечено, и теста би бил успешен....

Иначе нещото създава текстов файл, в който пише че някакви други опити са му били блокирани, но че информацията е открадната. Същия списък се появява и на страницата на браузера, но само в същия списъчен вид (html). Що ми се струва,че самите файлове не са откраднати...... да така е, то си пише - "We will place your sensitive file names (names only!) on our server"

------ Files Attack test ------

Attacking C:\Windows\system32\TASKMGR.EXE: Failed!

Attacking C:\Windows\system32\TELNET.EXE: Failed!

Attacking C:\Windows\system32\FTP.EXE: Failed!

------ Local Spy test ------

-- Browsing local documents.. --

C:\Users\Stefan Home\Documents\Default.rdp

C:\Users\Stefan Home\Documents\desktop.ini

C:\Users\Stefan Home\Documents\Skype 2.lnk

C:\Users\Stefan Home\Documents\My Virtual Machines\Malware defender\Malware defender.vmc

C:\Users\Stefan Home\Documents\Reflect\Macrium1.xml

spy attack: SUCCESS!

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

В какъв смисъл го закова.... Има дефиниция за него или блокира отпосле краденето на информация от тулчето. То и аз можех да го спра още при стартирането и с Касперски, и с Комодо......

Има дефиниция WIN 32.BANKER ПРОСТО ПРИ 18 МИЛИОНА 127 ХИЛЯДИ ДЕФИНИЦИИ НЯМА КАК ДА НЕ ГО КОВНЕ.....Имунити Протект я тествам вече 2 седмици като добавка и към CIS и към Дефендара и Форти Клиент и с различни стени сработва се добре и най-важното няма пропуск дори и другите да изпуснат някой гад единствения и недостатък за безплатната версия е ,че няма сканиране на архиви

Редактирано от givens (преглед на промените)

stefanvalja според мен също е така , получил е достъп до данните но не успява да ги изнесе. Ето как се представят Комодо и OSS Free www1.zippyshare.com/v/49347951/file.html Тази малка програмка DefenseWall не случайно ми е любимка , така трябва да се минават тестовете.

Ами точно там Касперски ме скъса с питания дали да разреша на тулчето да отвори Опера, после че Опера била стартирана от ограничена програма и ме пита за всяка нейна връзка - това в друг и то толкова съмнителен случай едва ли бих позволил подобни действия на непозната програма. Направих го само за да видя резултатите, иначе "излизането" на инфо би било пресечено, и теста би бил успешен....

Ми в тоя случай за какво трябва да променяш нещо по HIPS.

Забравих да спомена, че при ограничен акаунт, потребителя/вируса няма достъп до документите на администратора, които е желателно да са криптирани.

А ако ги държиш в някой друг дял, също можеш да забраниш достъпа до него

Публикувано изображение

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

А това тестче е много нахално. Що не пишете- не го ли пробвахте досега.....

При мен с доста затегнати настройки KIS 2011 556 допуска открадването на информация ( преминах в инерактивен режим, поставих My Dokuments допълнително в Identity Data,  и всичките ми групи (Low and High Restricted) достъпа до личните данни е забранен. След стартиране на тулчето  в инерактивен режим Касапа ме попита и аз отговорих- Restricted. Попадна в групата с HIGH Restricted - но накрая- цък... пак откраднало инфо (фаиловете в Мy Documents)..

Ето видео на същият тест с настройките които ползвам

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=lD-_1I7Z8fM

В автоматичен режим съм - това ли открадна?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Nikssi , ми нищо не си разбрал от този тест , но няма да ти е за първи път. Направи пак теста с любимите ти настройки и преди да затвориш теста отвори TrojDemo.txt и прочети какво пише.

Nikssi , ми нищо не си разбрал от този тест , но няма да ти е за първи път.

Направи пак теста с любимите ти настройки и преди да затвориш теста отвори TrojDemo.txt и прочети какво пише.

5.12.2010 г. 23:28:19 ч. Създаване C:\Users\User\DOCUMENTS\АВАТАРИ,ИКОНИ\DEBUG.LOG Забранено: My documents2

5.12.2010 г. 23:28:19 ч. Създаване C:\Users\User\DOCUMENTS\АВАТАРИ,ИКОНИ\DEBUG.LOG Забранено: My documents2

Добре ще повторя само за тебе.

пп. Бре правилно. Чел,чел ... :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

nikssi пак да ти кажа защото май си се объркал , отвори и прочети TrojDemo.txt

nikssi пак да ти кажа защото май си се объркал , отвори и прочети TrojDemo.txt

Видях,дори не бях забелязъл преди файла. Но ако му дам при запитването - да го ограничи НЕ се стартира.

Разреши му той така или иначе се създава , вътре е информацията с резултата от теста.

Настана време да хвърляме по някой лев за антивирусна на годината, примерно според AV-Comparatives. Аз хвърлям 5 за Norton, общо взето е заради малкото грешки, високото засичане, малкото пропуски, лекотата на работа и прочие.

Ето тук има едно тестче и можете да си тествате програмите http://www.trustware.com/Free-Security-Test/

При стартиране пред защитата на KAV WKS6

Публикувано изображение

Потвърждавам с ОК и прикачам логовете

Сега някой по осведомен и разбиращ да ми каже резултата от теста минат ли е успешно или не или трябва задължително да имам папка с име My Documents ,което всъщност ме изпушва на смях! :)

При стартиране пред защитата на KAV WKS6

Публикувано изображение

Потвърждавам с ОК и прикачам логовете

Сега някой по осведомен и разбиращ да ми каже резултата от теста минат ли е успешно или не или трябва задължително да имам папка с име My Documents ,което всъщност ме изпушва на смях! :doh:

В случая защитата ти няма нищо общо с този прозорец.

Не четеш ли какво пише там ?

В случая защитата ти няма нищо общо с този прозорец.

Не четеш ли какво пише там ?

Къде съм споменал че има нещо общо,не четеш ли какво пиша?

Ето и пресния AV Comparatives Retrospective/Proactive Test за ноември:

http://www.av-compar...rospective-test

Нали казах аз в някоя от темите,че симантек нещо изостават!!!

Е да,G Data си е G Data.

Ето как се минава този тест

Ще изнесе инфото,ако му разрешат :speak:

AVS Firewall

Публикувано изображение

Ще изнесе инфото,ако му разрешат :speak:

AVS Firewall

Публикувано изображение

Принципа е да се позволи това иначе всяка стена може да блокира тази заявка ...

Но в текста си пише че има откраднати данни ... Вече е друг въпроса дали ще излязат от компа но това е лигитимен тест ...

Принципа е да се позволи това иначе всяка стена може да блокира тази заявка ...

Но в текста си пише че има откраднати данни ... Вече е друг въпроса дали ще излязат от компа но това е лигитимен тест ...

Не съм съгласен.Как ще разрешаваш достъп до интернет на някаква си troj.exe?Да се разреши стартирането на програмата-ОК, но достъпа до нета-НЕ!:no-no:

А, ако всяка стена може да го блокира, значи тестът е калпав, ние какво сме виновни?:lol6:)))

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Не съм съгласен.Как ще разрешаваш достъп до интернет на някаква си troj.exe?Да се разреши стартирането на програмата-ОК, но достъпа до нета-НЕ!:no-no:

А, ако всяка стена може да го блокира, значи тестът е калпав, ние какво сме виновни?:lol6:)))

Ми какво да си виновен- аз пък два пъти ... Това е просто тест и не съм то измислил аз . Та не виждам какъв е проблема !

Просто при промоцията на програмата го намерих и реших да го споделя ...

Това е ... :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.