Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Хм, това ми изглежда като 19-20 годишно самочуствие. Ще ми се, живота да ти покаже острата си страна и да го смаже, но ти си мамино синче, на ясла в мюфтийството и едва ли ще почустваш някога истинска трудност! Впрочем, ти не можеш да чустваш, човек без срам и морални задръжки, както и без възпитание и с минимално светско образование, съдейки по "печатните" грешки.

П.П. Това е последният ми оффтопик в тази тема, който си позволявам, ако въобще повече пиша в нея, ще бъде единствено и съобразно със заглавието.

За какъв ме смяташ?За мамино синче ли? Аз като тебе не заплашвам хората по ЛК, недей казвай на някого за "това" , че имам познати, да не го отнесеш ------------------

Из правилата на форума

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Модераторска забележка

-------------------

Печатни грешки ли имам?Да не ми да имаш ти някакви "очни" грешки, ако говориш истината относно за моите печатни грешки, прати ми ги на ЛК, че тука темата се казва> Ислям (за любипитни)

Имам основание, виждал съм ги, чувал съм ги, четох писанията им. Съжалявам, но наистина не знаят български

Прегледай си постовете по-назад и прочети как си се обърнал към мен.

Дали си ги видял добре?Дали си ги чул добре?Дали си чел добре!Да не би проблема да е в тоите уши и очи? Айде празни приказки-клевети, без доказателства ....

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

За какъв ме смяташ?За мамино синче ли? Аз като тебе не заплашвам хората по ЛК, недей казвай на някого за "това" , че имам познати, да не го отнесеш ....

Печатни грешки ли имам?Да не ми да имаш ти някакви "очни" грешки, ако говориш истината относно за моите печатни грешки, прати ми ги на ЛК, че тука темата се казва> Ислям (за любипитни)

Дали си ги видял добре?Дали си ги чул добре?Дали си чел добре!Да не би проблема да е в тоите уши и очи? Айде празни приказки-клевети, без доказателства ....

Ха, ти май си и недобре психически, никъде на ЛС не съм те заплашвал! Напротив ти се опита да го направиш - цялото заглавие на една поредица от ЛС към мен да го пейстна ли тук за доказателство? Това че имаш познати, от които мога да го отнеса е съвсем реална заплаха, така че ще изискам личната ти информация и има вероятност да се видим в съда за заплаха за убийство!

Иване дали наистина си разбрал смисъла на Сура 23, Вярващите (Ал-Муаминун):

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!

1. Сполуката е за вярващите,

2. които в своята молитва са смирени

3. и които от празнословието странят

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Ха, ти май си и недобре психически, никъде на ЛС не съм те заплашвал! Напротив ти се опита да го направиш - цялото заглавие на една поредица от ЛС към мен да го пейстна ли тук за доказателство? Това че имаш познати, от които мога да го отнеса е съвсем реална заплаха, така че ще изискам личната ти информация и има вероятност да се видим в съда за заплаха за убийство!

Ти нормален ли си ?Никога не съм ти писал, подобни неща!

Бях те помислил за модератор или администратор, защото ти беше писал, че грешката не е в самите религии а в самите религиозни фанатици.... бях те помислил за модератор или администратор ,защото мислих че темата е заключена от тебе, защото никой в продължение на дни, не беше писал в тази тема !

И ти ми каза, да ти издам ли нещо- не съм > модератор или администратор> обаче недей го разправяй насам натам, че да не си го отнесеш ти и че имаш познати модератор или администратор за тази работа !

Айде с здраве на всички вярващи и невярващи !

Редактирано от ivan_7788 (преглед на промените)

Ти нормален ли си ?Никога не съм ти писал, подобни неща!

Бях те помислил за модератор или администратор, защото ти беше писал, че грешката не е в самите религии а в самите религиозни фанатици.... бях те помислил за модератор или администратор ,защото мислих че темата е заключена от тебе, защото никой в продължение на дни, не беше писал в тази тема !

И ти ми каза, да ти издам ли нещо- не съм > модератор или администратор> обаче недей го разправяй насам натам, че да не си го отнесеш ти !

Това определено е бъзик, за който е уведомен модератор и ако не се лъжа съм цитирал или дал линк към въпросното ЛС, не помня вече! Това, че си мислил глупости по отношение на мен, не говори в твоя полза, профилът ми е открит към всеки и всеки може да го прочете, освен това модераторите и администраторите си имат специална табела, в кратката версия на профила, показвана във всеки пост.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Затварям темата за неопределено време

• 4 седмици по-късно...
Отиди в Ирак, да им го кажеш. :cool:

Иди в армията на Сащ и Великобритания да им го кажеш.

Вместо да си чешиш езика тука ,сядай пред едно нещо на което му викат - Телевизор, погледай малко новини, виж как 2ма войници от Великобритания облечени като араби, стрелят по хората, а после как ги залавят и после виж как танковете на Великобритания идват и рушат затвора и ги вадят от затвора(това можеш да го видеш във филма Zeitgaist). Гледай малко новини, виж как са заловили един(оцелял) от "терористите" които бяха в Тадж Махал и стреляха по хората и виж как си признава дадоха ни по еди си колко долара и автомати за да влязат в Тадж Махал и да стрелят.

Някъде бях чел , че бахайството е разновидност на исляма, но сигурно са го писали това такива сладури като Алиа и Иван7788, затова сега скачат толкова. :mad:

Нормален ли си ? Тежки думи казваш срещу нас, но сигурно са го писали такива "о.к.ч.л..." като тебе.

Бях публикувал едно мое мнение - #4, който го е прочел това и #1 и #2 ще разбере защо съм пуснал това мнение, а и тоя който ги е чел тия мнения трябва да има поне нормален разум за да разбере !

Бахайстката религия е основана от ирански Шиити-екстремисти,недоволни от шиитския режим в своята страна.

Шиизма пък е най-голямата ислямска секта,чиито вярвания и практики не само,че не Ислямски,но и противоречат на основното

послание на Исляма:монотеизма.

Въпреки,е твърдят,че се кланят само на един бог,на техния ,,Пророк,, се приписват божествени качества

и голяма част от религиозната служба е кланяне на гроба на въпросния,молитви отправени към него,жертви за него и т.н.

практики забранени в Исляма.

Шиитите са единствените съвременни последователи на словата и духа на учението на Пророка.

Не ти прилича да свекнословиш против тях.

Пък и темата тук е за Бахайската вяра, а не за исляма :rolleyes:

Лелееееее стига сте се правили на ислямски "учени" ,

Ей ,Trichocephalus ГРЕШИШ МНОГО ЗА ТЯХ(преди да изречеш такива "тежки" слова/твърдения - посъветвай се с ислямски учени- учили в Медина, Сирия,Йордания и другаде, наистина престани да се правиш на това което не си и къде ми е темата -История На Небесните Книги (питам те и тука, защото на ЛС не ми отговаряш на този въпрос)? Беше ми казала, че си я прикачила към Ислям за любопитни, но уви- няма я !

П.С.:Бог няма нужда от защита."40.Нима не знаеш, че на Аллах принадлежи владението на небесата и на земята?Измъчва Той когото пожелае и прощава Той комуто пожелае. Аллах над всяко нещо има сила." (Уви някои хора имат желание да изземат функциите на Този,в когото уж вярват.)А и имам съмнение,че ivan7788 е бот.Просто един здравомислещ човек ще ми отговори на въпросите коректно,а няма да ми повтаря като грамофонна плоча едно и също,а като не знае нещо няма да ми повтаря заучени фрази,понеже така ми звучат някои неща,заучени,и ненамясто,просто ей-така за запълване на място,и опит да убедиш някой в нещо,в което ти самия си неуверен.Темата е за Будизма и всичко друго е спам!!!И Иване,кой си ти,че да ме поправяш,бре?!Наистина ме расмя. Я,слез от облачето,на което си кацнал.Явно доста те блазни идеята да си Аллах,а?!

Личи си кой е прочел целия Коран. Още в предишните си мнения ти доказах къде са ти двусмислиците.

Престани да ми преписваш качества които нямам.Престани да ми преписваш идеи, които не съм ги казал .

Аллах не прощава да се съдружава с Него, но освен това прощава на когото пожелае.

А който съдружава с Аллах, той измисля огромен грях.(4/48)

съдружаването включва- само ще изброя някои- носенето на мартеници, червен конец , да се молиш на икони и хора ,

да правиш разни неща като- да минеш под венец и др. с цел за някакво изцеление или здраве .

Ще кажа и това, защото е много разпространено- бонджук против уроки, сините огърлици http://img2.blogcu.c...bycemalekin.jpg

ВСИЧКО ТОВА СЕ СМЯТА ЗА СЪДРУЖАВАНЕ, ЗАЩОТО ТИ ОЧАКВАШ, . от тези неща направени от хората, които нямат никакви качества, изцеление, защита, и др

Аз повече,както казах отказвам да пиша в този форум.Явно е,че всяка тема се превръща за исляма.А след като си чел Корана-прочети пак за Мухаммед(С.А.С.)и една от жените му,християнката от Египет,Мария.Явно четеш избирателно,ако въобще си си направил труда да истинския Коран,понеже някаквите му там тълкувание нямат почти нищо общо с истинската книга. Всеки с разбиранията си.

Въй, въй, къде си учила, завъришила че казваш това ? Нима знаеш повече за сунната, нима хадисите към айетите които са и тълкуванията които са към някои айети не ги одобряваш ти(за каква се смяташ) ?

Пак ще ти кажа личи си кой е прочел Корана . :rolleyes:

Явно "сестра" Aliah,това е целяла-поредната заключена и/или оспамена тема.Е,за съжаление,аз съм просто човек и се поддадох. Е,приятно Ви писане.Но край!Приятно "спинкане",Иване. Ето,завий се да ти е по-добре. Намасте.

Престани да ни преписваш идеи, които не сме ги мислили !

И недей да "плачеш" че е оф топик след като ти доказах двусмислиците , не се страхувай хората да ти видят мненията и отговорите към тях .

Затова просто не участвай в пиесата на ivan7788. Толкова е просто :mad: Не му реагирай, не отговаряй и не му се връзвай. Тогава той ще полемизира сам със себе си, което бързо ще му омръзне...

Tи пък защо се "обаждаш" каква пиеса ...? Май си сънувал нещо ? Ъ ? :yanim:

Тя беше написала някои неща за исляма(двусмислици) и аз я поправих, ама защо си позволявате да пишете/обсъждате/коментирате за нещо, след като не знаеш какво съм написал и на какво съм отговорил на блу ??:clap:

Забрави ли?

Как беше си позволи да измислеш лъжа(като добавиш нещо(изречения) между една статия ).

А аз след като сканирах новината от вестника(цялата) и я качих в темата доказах че някои изречения ги няма в вестника, който си го "цитирал".

А после модератора редактира мненията ни и после ги прати в коша, жалко ,че ги редактира(изтри съсържанието им и написа- оф топик),

щото там бяха доказателствата ,че си си позволил да излъжеш.

Аз не съм забравил, че когато бях те цитирал къде лъжеш и какво има в статията , МЪЛЧЕШЕ- щото беше доказано че си 100% лъжец, но когато модератора ги редактира(изтри съдържанието им)

почна да твърдиш че това което си го написал е било в КАВИЧКИ, не не бяха в кавички, и как си го направил/добавил такива мисли, че с една дума,

С ТВОИТЕ ДОБАВКИ към статията , ти твърдеше че са виновни, ама айде на тях ще им простим , иначе ..... законите са други .Недей се прави друг път на репортер.

Аз дебна, някой да го ......! В тоя форум чакаля, за да изкарам наяве истината, когато такива като тебе лъжат умишлено и неоснвоателно .

Тука си прав тоя скепсис излъга и то беше умишлено.Даже няма да се чудя ако той не се е оплакал на модератори да изтрият мненията в темата щото били :yanim: и щото лъжата му беше доказана . Що за хора пишат в този форум :clap: спокойно си позволяват да лъжат и да обвиняват хората в неща които не са и то 'тежки' обвнинения без 'основа' . СКЕПСИС това което направи-написа преди даже и сега ми е досататъчно да разбера какво си си позволил и то с каква цел. Много лош човек си . :mad:

Аз дебна, някой да го ......!

:yanim: Да го какво? Довърши си мисълта. Бих публикувал информацията отново в друга тема, но не виждам смисъл от тези безплодни конфронтации.

:clap: Да го какво? Довърши си мисълта. Бих публикувал информацията отново в друга тема, но не виждам смисъл от тези безплодни конфронтации.

Kaкъв смисъл очакваш да има от мненията ти .

Ти си позволяваш да лъжеш и не се прави на -не видях, не чух и не разбрах ,

върни се няколко мнения по назаде и виж какво са написали някои потребите за тебе , например това мнение > #1144 :yanim:

Или в този форум някои потребители са лъжци или са шизофреници (с 2 личности в едно тяло) щото от много потребители видях симптомите им . е все пак едно от 2те са

Аз дебна, някой да го ......!

да го- поправя(ако е допъснал грешка без да иска )

да го допълня ,ако е пропуснал нещо важно

или да му докажа лъжата с доказателства

Незнам защо толкова се радваш на това което съм написал с тази еметиконка :mad:

Ей, scepsis от къде намираш тази информация дето си я писал?

Посочи източника, или си учител по будизъм и го знаеш от учители и учебници ??:yanim:

Не се радвам, а изразявам недоуменито си... Би било от полза да понаучиш българската граматика, за да не дпускаш по две-три правописни грешки във всяко изречение.

Ами кажи къде ми са грешките(ако имам такива )? Аз да ти кажа ли, къде ти е грешката(правописната) ?

Ей, scepsis от къде намираш тази информация дето си я писал?

Посочи източника, или си учител по будизъм и го знаеш от учители и учебници ??:yanim:

Ами кажи къде ми са грешките(ако имам такива )? Аз да ти кажа ли, къде ти е грешката(правописната) ?

Информацията е точна и автентична. Наистина ли искаш да посоча източници? Мога да го направя, но би заело няколко страници (към 50-60 статии, книги и дисертации). Но ако настояваш ще го направя.

По втория въпрос. Прав си. Твоят българск е безупречен за разлика от моя :yanim:

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Шиитите са единствените съвременни последователи на словата и духа на учението на Пророка.

Не ти прилича да свекнословиш против тях.

Пък и темата тук е за Бахайската вяра, а не за Исляма :yanim:

Шегаджия си ти.

Шиитите са последователи на собствените си измислици.

Бахайството произлиза от Шиизма и множество Християни са привлечени от него.

Информацията е точна и автентична. Наистина ли искаш да посоча източници? Мога да го направя, но би заело няколко страници (към 50-60 статии, книги и дисертации). Но ако настояваш ще го направя.

По втория въпрос. Прав си. Твоят българск е безупречен за разлика от моя :yanim:

Попитах, защото пишеш много неща за будизма -подробно и се чудя дали си учител по будизъм или любител на будизма .

Аз като бях ученик сме учили за будизма беше няколко странички писания- е все пак часовете бяха по 1 час седмично и предмета беше -Световни Религии, и се учиха много религии....... :yanim:

Аз не се хваля, но ти ме обвиняваш в много неща и аз ......... все пак човека се учи- докато умре .

Попитах, защото пишеш много неща за будизма -подробно и се чудя дали си учител по будизъм или любител на будизма .

Аз като бях ученик сме учили за будизма беше няколко старнички писания- е все пак часовете бяха по 1 час седмично и предмета беше -Световни Религии, и се учиха много религии....... :yanim:

Аз не се хваля, но ти ме обвиняваш в много неща и аз ......... все пак човека се учи- докато умре .

Не съм учител по будизъм, нито любител. Ако внимателно прегледаш някои от предишните ми мнения ще видиш, че се стремя да съм обективен и критикувам не само ислямските и христянските суеверия, но и будистките. Изследването на религиозните доктрини и най-вече на религиозното съзнание има отношение към работата ми. Не те критикувам, а просто се опитвам да ти кажа, че трябва да си по-умерен и толерантен.

Не съм учител по будизъм, нито любител. Ако внимателно прегледаш някои от предишните ми мнения ще видиш, че се стремя да съм обективен и критикувам не само ислямските и христянските суеверия, но и будистките. Изследването на религиозните доктрини и най-вече на религиозното съзнание има отношение към работата ми. Не те критикувам, а просто се опитвам да ти кажа, че трябва да си по-умерен и толерантен.

Човече ,аз ти казах какво правя в този форум, ама трябва да прочетеш- мненията които "критикувам" , че да ме разбереш .

Блу беше писала, много двусмислици и аз я поправих, и тя пак писа и аз пак я поправих и накрая ти я защити .

Стига сме писали/обсъждали за мене и др. пишете си за това което........ , където му е мястото .

Стига сте/си ме критикувал/и, досега не видях резултат от другите и от тебе, въпреки че доказах някои неща .

Резултатът от участието ти в този форум е, че настройваш другите потребители не просто срещу себе си, но и срещу Исляма. Не го ли разбираш?

Резултатът от участието ти в този форум е, че настройваш другите потребители не просто срещу себе си, но и срещу Исляма. Не го ли разбираш?

Като доказвам някои неоснователни критики към исляма ли ?

Като доказвам някои неоснователни критики към мене ли ?

СТИГА СМЕ ОБСЪЖДАЛИ "това" , който иска да види дали аз съм прав за някои "неща" и потребители, нека да види какво е писано няколко мнения назаде .

Темата е "Будизъм за любопитни". Темата "Ислям за любопитни" беше затворена временно благодарение на твоето участие. Бъди обективен.

Темата е "Будизъм за любопитни". Темата "Ислям за любопитни" беше затворена временно благодарение на твоето участие. Бъди обективен.

Пак почваш .......... казах ти аз само пиша добри неща, обаче някои хора не харесват да им доказват , че грешат и т.н. .........

Пак почваш .......... казах ти аз само пиша добри неща, обаче някои хора не харесват да им доказват , че грешат и т.н. .........

ivan_7788 остави ги каквото щат да си говорят . :cool:

Ти и сега на някои им доказа ,че лъжат за тебе без да имат основание за това и даже някой си призна за нещо ама позабрави май или се прави на незнам си какъв. :nono:

айде да дам пример - който иска нека да види мнение 1148(клевета(неоснователна)) ,1149(факти) ,1150(признание от този който отправя клевети ) :ph34r:

чудя се дали когато scepsis клевети хората без основание ,дали не говори за себе си ,гледайки се в огледалото , съмнявам се защото пак продължи съв своите .... :wub:

Остави ги ivan_7788 ,който е поне нормален ще прочете и ще разбере ,че като се опитват да лъжат ,ама лъжат само себе си и сами се излагат. :P

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.