Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

А за тракийско светилище или църква, ще те разочаровам, правеха разкопки там за да го докажат, но не успяха ;) Съжалявам за това че ти разбивам илюзиите за нещо предишно на това място cool.gif Такова няма доказано все още , а теориите които не са доказани, си остават чиста фантазия нали знаеш .........

Извършените през последните десетилетия археологически разкопки край манастира „Демир баба" ясно показаха, че текето е паметник на мюсюлманска култура, в чиято основа се различават други два слоя - на траките и на така наречената Първа българска държава.

Почитането на това място започва още през Ранножелязната епоха, когато се развива като гетско религиозно селище. Най-първични следи от тракийско светилище са откритите плоски и кръгли глинени олтари в центъра на двора на текето. Предполага се, че те са били под открито небе.

По-късно при светилището вече е изградена култова правоъгълна постройка в посока запад-изток с размери 13 х 4 м. Археолозите разкриха и ниски подиуми (на 20 см от земята), на които са оставяни даровете. В средата на помещението на две нива са били разположени и своеобразни омфалоси - полусферични глинени олтари с диаметър около метър. През тази втора част от съществуването си светилището на гетите е идентично с други техни светилища, намиращи се северно от р. Дунав.

След земетресение в III в. пр. н. е. се изгражда нова сграда и тя бележи третия етап в развитието на светилището. Към него се отнасят нови каменни стени, някои от които излизат и извън двора на текето. Падналите скали на Камен рид (в посока запад) са превърнати във внушителни олтари.

Четвъртият етап на тракийското светилище е през римската епоха. Открити са части от червена лакова римска керамика. Продължава да се почита тракийският конник.

Доста по-късно върху съществуващото светилище се строи текето на къзълбашите (алианите). Получава се наслагване на култови паметници от различни епохи. Това не е ново за българските земи. Има и други места, където отделни свещени места се почитат и от християни, и от мюсюлмани

А за къзълбашите, пак се изказваш неподготвен , обрязват се, ходят и на джамия.... лично от извора ти го казвам, защото в нашия край има къзълбашки села, и имах доста приятели от тях......останалите сравнения с нас турците няма изобщо да коментирам, май за вас жените са нищо, не за нас ...

Според мюсюлманските духовници, защитаващи официалната ислямска доктрина в империята, шиитите представляват дори по-голяма опасност за исляма, отколкото християните-неверници.

Формираният през ХІІІ в. в Коня град, в който са широко представени ислямът, християнството, юдаизмът и будизмът, орден на т.н. “мевлевии на Джеляледдин Руми” получава широко разпространение в империята. Джеляледдин Руми и приелите неговите идеи защитават тезата, че всички хора, независимо от религията им, са творение на Бога и поради това всеки носи в себе си частица от божествената еманация – това е най-обобщената изява на синкретизма на този орден. Те пледират за толерантни отношения между представителите на всички религии.

Управлението на Селим І слага дълбок отпечатък върху отношенията между османската държава и представителите на мюсюлманските шиитски секти. Селим І и Сюлейман І водят продължителни войни с шаха на Сефевидската къзълбашка държава Исмаил. Селим І обявява своя поход като “война за чистата вяра” и започва сурови преследвания на шиитите и сродните им сектантски групировки. Той избива около 45 000 къзълбаши, а една част от тях преселва на Балканите – в Североизточна България, Хасково, Родопите и Македония. Преселени в една нова среда, къзълбашите-шиити в начина си на живот и в религиозно-ритуалната си практика прилагат приниципа за скриване на своята вяра – “таки`йа”. Те ненавиждат сунитите и османската държава, като религиозните и политически причини за това са винаги тясно преплетени. Техният фолклор съдържа изобилни данни за това противопоставяне.

Докато живях в Сливен съм гостувал и в Ябланово многократно, имах си приятели и дори приятелка оттам ... Не се различаваха по нищо от нас турците , само че ги наричаха къзълбаши това беше разликата...

Така че господинчо, ти ли ще ми говориш за хора с които се знам от дете, с които съм ял и пил на една маса, на които съм гостувал и спал в тях .... дори искаха да ме правят техен зет ... ( това м/у другото )

Яденето и пиенето са си нормални неща(човешки),приятелю! Мдаа

П.П. Пък зет не можеш да ИМ станеш,(ако не си Къзълбаш)защото се женят само помежду си,разбийш ли!

Ти си на много ниско ниво ,брадър!

Жив и здрав!

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 264,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Яденето и пиенето са си нормални неща(човешки),приятелю! Мдаа

П.П. Пък зет не можеш да ИМ станеш,(ако не си Къзълбаш)защото се женят само помежду си,разбийш ли!

Ти си на много ниско ниво ,брадър!

Жив и здрав!

Само да не ти извади нож и каже, че "го клеветиш", че Овните първо действат после мислят. Ако не беше форум, а -реален живот нямаше въобще да се занимавам с него, но понеже е публичен и четат-за това. Интернетът е "минус" за архетип Овен и такива доктрини, като ислямът, например, тъй като вече грубата сила бива туширана. ;) Не може да разбере баат Дийн, че се занимава не с Бог, а лунните питри и злите духове, ма гледам започнал да се увлича от 'идоли'-сложил фотоса на Муха от Мединина?... cool.gif Само да не го санкционират, че ония дажалати са бетер от него... :rolleyes:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Дийн,

а за Саудитска АрабКия какво би казал?... cool.gif

Виж напоследък какво съобщение получих от тубата от един арабски юнак, който ме нарича 'куфар', а аз бих се самонарекал на русский яз. 'чемоданчик'. cool.gif

Обърни внимание(ако можеш де?!), дали е случайно, че тази "религия на мира" хобито е 'марсови игри'. :rolleyes:

http://www.youtube.com/user/Ajurf

Ajurf

Last Sign In: 2 days ago

Videos Watched: 6,041

Subscribers: 1

Channel Views: 620Proud Muslim who follows the religion of God: Islam.

I will debate anyone with a valid argument against my religion, and I will prove them wrong time and time again.

May Allah (SWT) guide you to the straight path.

Name: Abdul-Aziz

I am a Sunni Muslim and I am proud of it. I like playing video games, and I practice Martial Arts.

I hate kuffar who hate and insult Islam and the Holy Quran, especially those who haven't even read it or went through the religion.

That also shows how other religions are compared to Islam, the religion of God.

May Allah guide them to the straight path.

Hometown: Jaffa, Palestine

Country: Saudi Arabia

Ето и и съобшението на марсианецът:

Reply to your comment on: I AM A MUSLIM!

why do u care u kaffer, If I see you I will gladly kill you, along with other kuffar, yes call me an extremist, so what, ur one too, why are you even here?Get a life or have someone take it away from you dumb hypocrite.

ohmy.gif

"Религия на мира", а?... :huh:

Я попрочети пак какво казах за Текето смешнико, и тогава пиши глупостите си

А за тракийско светилище или църква, ще те разочаровам, правеха разкопки там за да го докажат, но не успяха ;) Съжалявам за това че ти разбивам илюзиите за нещо предишно на това място cool.gif Такова няма доказано все още , а теориите които не са доказани, си остават чиста фантазия нали знаеш .........

П.С И относно толерантността, когато се касае за личен или личностна нетолерантност от моя страна към субект някакъв, да го причисляваш пак към цяла религия, май нещо се опитваш да извъртиш ми се струва....

Я си обърни другата буза да те цапна и там.. толерантния biggrin.gif

П.П.С А относно моята нетолерантност към въпросния субект или субекти, може да обсъждаш в друга тема, не и тука....

А за къзълбашите, пак се изказваш неподготвен , обрязват се, ходят и на джамия.... лично от извора ти го казвам, защото в нашия край има къзълбашки села, и имах доста приятели от тях......останалите сравнения с нас турците няма изобщо да коментирам, май за вас жените са нищо, не за нас ...

От Уикито....

Алевиите в България

В България обитават предимно селата:

* Ябланово, Малко село в област Сливен,

* Севар, Острово, Мъдрево, Свещари, Бисерци, Лъвино в област Разград;

* Преславци, Черник, Брадвари в област Силистра,

* Могилец, Баячево в област Търговище,

* Помен в област Русе,

* кв. Пясъчник на с. Крумово, област Варна,

* Звезделина, Бащино, Звиница, Горна крепост, Биволяне, Равен, Брош, Татул, Зорница, Татково, Чифлик, Широко поле и др. села в област Кърджали.

За произхода на българските алевии, които говорят турски език, има две хипотези. Според едната [1], това е население с тюркменски произход, преселено на Балканите от западен Иран, след завладяването на тази територия от Османските турци през XVI в. Още тогава те са се наричали „къзълбаши” (червеноглави, заради 12-те червени ленти, носени на чалмите им). Вярата и обредността им се предава единствено по наследство — къзълбашите се женят само помежду си. Никой не може да стане къзълбаш по свое желание, а само по рождение, за разлика от бекташите, които приемат членове по тяхно желание.

Според друга хипотеза [2] [3], българските къзълбаши и бекташи са ислямизирани прабългари, които също са били тюркоезичен народ. Тя се основава на множеството сходства в обредите, обичаите и вярванията между алевиите от една страна, и българите-християни, прабългарите и древните траки — от друга.

Докато живях в Сливен съм гостувал и в Ябланово многократно, имах си приятели и дори приятелка оттам ... Не се различаваха по нищо от нас турците , само че ги наричаха къзълбаши това беше разликата...

Така че господинчо, ти ли ще ми говориш за хора с които се знам от дете, с които съм ял и пил на една маса, на които съм гостувал и спал в тях .... дори искаха да ме правят техен зет ... ( това м/у другото )

И последно, когато говорим за това какъв е Исляма, да вмятате единични примери опитвайки се да охарактеризирате цялата религия с това говори за недоброжелателство , да не кажа глупост... Все едно аз да охарактеризирам цялото християнство покрай педофилските изпълнения на католически свещенници ;)

Агресията може да се прояви в много форми. Ти си цар на словесната агресия. Всъщност, май настоящият ми пост също е агресивен.

Агресията може да се прояви в много форми. Ти си цар на словесната агресия. Всъщност, май настоящият ми пост също е агресивен.

Тука, проблемът е, че става дума за демонист. Казах, че ако един материалист е агресивен не ебеда, но когат някой ти говор за Бог и е опянен от ярост, казваме, че е стигнал на дъното на адхо-локас. :rolleyes:

А това се получава, тъй като демоните му ползват низшата енергия, и го хвърлят в бездната на илюзията, като Бездънна Яма.

Общо взето- САМ ще страда, въпреки, че ще се опита, като удавник да повлече и други...

Но, аз исках да заостря вниманието на ба'ат Дийн, който също е "Военче-Огънче"(Овенче), как нещата се възрзват отвсякъде с т.нар. 'ислям'.. cool.gif Дори и с този геймър от Палестина или страната на Саудитите :huh:

за Овенче животът е една игра, бойно поле... ;)

Хе-хе,Исляма не му казва на Абдул-Азиз да те убие Ю-ра,може да ти счупи статуйките

на голи сини младежи-това е позволено,за да не се въвличат още хора в заблуда,т.е.измислена

от хората ,,религия,,в случая сектата Вишнава отцепила се от Хиндуизма.

И да,ти си куфаар,т.е. не вярващ.

I hate kuffar who hate and insult Islam and the Holy Quran, especially those who haven't even read it or went through the religion.

това се отнся за теб Ю-ра, не само Коран,ами Ислям като цяло:

първо се запознай,после критикувй

говориш на изуст,жалко е

и нека обсъждаме Исляма,а не хората

Хе-хе,Исляма не му казва на Абдул-Азиз да те убие Ю-ра,може да ти счупи статуйките

на голи сини младежи-това е позволено,за да не се въвличат още хора в заблуда,т.е.измислена

говориш на изуст,жалко е

Нееее.Гледам и не вярвам на ушите си! :lol6:cool.gif Този пост за пореден път доказва,защо тая тема е излишна.

Ми той го познава по-добре от теб,това е ясно и от километри. laugh.gif

Редактирано от Нео (преглед на промените)

При познаването няма деление на "наши" и "ваши". Истината е навсякъде. Ако отричаш някое нейно проявление, означава, че не я познаваш.

Щом в исляма се казва, че е позволено да се чупят статуи, да се преследват и наказват хората, които не подкрепят исляма, а някоя друга религия, значи исляма не е демократична религия, нал тъй?!

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Чакай сега. В самата същност на религиите е йерархичността. За каква демокрация говориш. Бог да не се определя чрез гласуване или нещо подобно. За чупенето на статуите не знам дали има нещо подобно в Корана, ама и Христос е изгонил търговците от Храма.

говориш на изуст,жалко е

Драга АлиЯ,

не ми е чудно ислямския фанатизъм с каква ненавист се отнася към всичко, което не разбират, т.е. всичко извън Лунно-Сатурнианския КУРан?... И се обиждат кръвно, като им кажат, че са демоничен култ. Да не говорим, че зя всеки един НЕМЮСЛИ, независмо дали е вярващ в някаква религия или атеист, веднага му ства ясно, че си има работа с ДЕМОНИСТИ. ;)

Демонистите имат бетонно его, по бетонно от статуя и не е бедата, че чупят каманаци, проблемът е, че не разбират, че живото същество не е камък да го замерват или колят.

Това е проблемът с демоничните лунни култове, и ислямът и юдаизмът са само един наследник от на ведически низши лунни култове, а ВЯРВАЩИТЕ В БОГЪТ КРИШНА(КРИСТОС) отдавна са имали проблеми с тези демонисти, само, че когато Арйаните се преместват в Трансцедента става ад за вярващите в Бога именно поради невежеството на демонистите от лунните култове. :)

След като ти интересно за това как е протекъла дискусия на един неисламист с исламист(сякаш не се знае как?) виж последната ми публикация блога ми. cool.gif

С какво "да се запозная" ?. ohmy.gif ... не е ясно какво е ислямът и Мухамамд ли?... ;) Ще ги опаковаме в целуфан ли?... ;)

Дай ми 4 неща от ислямът, като доктрина и 3 -от Мухамад, които показват 'божествен характер', ....хайде да те видя?.. ;)

ПС: самата беда не в това, че Юра знаел или не знаел. Това е отделен въпрос. ПОоказателна е ОМРАЗАТА и АГРЕСИЯТА. И същевтемнно, че това било 'религия на мира'...-това е евтино лицемерийце...и ти го демонстрираш драга Алия... "алла бил любов". ohmy.gif ..алла с любов ще те замери с камък или обработи с ножа, ако се усъмниш в демонизма му"!

!

Чувала ли си една мисъл на Емануел Кант" "Ако една лъжаа се повтори 5 пъти, тя става истина"?...

Дийн,

а за Саудитска АрабКия какво би казал?... cool.gif

Най-новото мога да ти кажа, а то е, че независимо откъде идва туристът и каква националност е - има ли израелски печат в паспорта си, дори пътувал транзит през Израел, няма да бъде допуснат в Саудитска Арабия.

Да не си решил да правиш хадж? Да резнеш първо пищова тогава.

Драга АлиЯ,

не ми е чудно ислямския фанатизъм с каква ненавист се отнася към всичко, което не разбират, т.е. всичко извън Лунно-Сатурнианския КУРан?... И се обиждат кръвно, като им кажат, че са демоничен култ. Да не говорим, че зя всеки един НЕМЮСЛИ, независмо дали е вярващ в някаква религия или атеист, веднага му ства ясно, че си има работа с ДЕМОНИСТИ. ;)

Демонистите имат бетонно его, по бетонно от статуя и не е бедата, че чупят каманаци, проблемът е, че не разбират, че живото същество не е камък да го замерват или колят.

Това е проблемът с демоничните лунни култове, и ислямът и юдаизмът са само един наследник от на ведически низши лунни култове, а ВЯРВАЩИТЕ В БОГЪТ КРИШНА(КРИСТОС) отдавна са имали проблеми с тези демонисти, само, че когато Арйаните се преместват в Трансцедента става ад за вярващите в Бога именно поради невежеството на демонистите от лунните култове. :rolleyes:

След като ти интересно за това как е протекъла дискусия на един неисламист с исламист(сякаш не се знае как?) виж последната ми публикация блога ми. cool.gif

С какво "да се запозная" ?. ohmy.gif ... не е ясно какво е ислямът и Мухамамд ли?... ;) Ще ги опаковаме в целуфан ли?... :help:

Дай ми 4 неща от ислямът, като доктрина и 3 -от Мухамад, които показват 'божествен характер', ....хайде да те видя?.. ;)

ПС: самата беда не в това, че Юра знаел или не знаел. Това е отделен въпрос. ПОоказателна е ОМРАЗАТА и АГРЕСИЯТА. И същевтемнно, че това било 'религия на мира'...-това е евтино лицемерийце...и ти го демонстрираш драга Алия... "алла бил любов". ohmy.gif ..алла с любов ще те замери с камък или обработи с ножа, ако се усъмниш в демонизма му"!

!

Чувала ли си една мисъл на Емануел Кант" "Ако една лъжаа се повтори 5 пъти, тя става истина"?...

Клипчето дето видях ми стига.Най ми хареса реакцията на големия "мъж" дето явно е платил за телето.Както се пъчеше за снимките,как хукна от последния спазъм на крака на обезглавеното вече теле.

Най-новото мога да ти кажа, а то е, че независимо откъде идва туристът и каква националност е - има ли израелски печат в паспорта си, дори пътувал транзит през Израел, няма да бъде допуснат в Саудитска Арабия.

Да не си решил да правиш хадж? Да резнеш първо пищова тогава.

Този проблем лесно може да се реши.Ако не сега ,в близкото бъдеще....като им свърши петрола . :P

• 4 седмици по-късно...

Днес е денят Ашура според Саудитска Арабия

според други градове/държави е утре.

Ашура не е празник в Исляма.Това е ден,в който мюсюлманите отбелязват важни събития от миналото единствено и само с говеене.

Пророка Мухаммад (Аллах да го благослови и с мир да го дари) решил,че говеенето ще продължи 2 дена-за да се различи от поста при евреите,който продължава един ден .

Говеенето на тези дни е сунна,т.е.не е задължително.

Лек пост на всички братя и сестри!

Днес е денят Ашура според Саудитска Арабия

според други градове/държави е утре.

Ашура не е празник в Исляма.Това е ден,в който мюсюлманите отбелязват важни събития от миналото единствено и само с говеене.

Пророка Мухаммад (Аллах да го благослови и с мир да го дари) решил,че говеенето ще продължи 2 дена-за да се различи от поста при евреите,който продължава един ден .

Говеенето на тези дни е сунна,т.е.не е задължително.

Лек пост на всички братя и сестри!

Кръв пролива ли се на този 'празник'?... cool.gif

Алия, препоръчвам те да се заинтересуваш от мистични учения много преди ислямът и извън ислямът за връзката между войните и месоядството. Ще бъдеш изненадана. :) Но не споделяй с мусулманите какво си разбрала. Няма да е здравословно за тебе! cool.gif

ПС: самата беда не в това, че Юра знаел или не знаел. Това е отделен въпрос. ПОоказателна е ОМРАЗАТА и АГРЕСИЯТА. И същевтемнно, че това било 'религия на мира'...-това е евтино лицемерийце...и ти го демонстрираш драга Алия... "алла бил любов". ohmy.gif..алла с любов ще те замери с камък или обработи с ножа, ако се усъмниш в демонизма му"!

!

Това ми напомня за популярния напоследък израз убит от "приятелски огън". Ако обичате, може ли просто тъй, съвсем приятелски да ви заколя, а после да си направя ново палто от кожата ви?! ;) Ама нали приятел в нужда се познава? Имам нужда от ново зимно палто, щот старото ми вече ми омръзна. Може ли приятелски да ми услужите с кожата си, за направата на въпросното палто?!

Щяли сте да умрете?! ohmy.gif Ама какво от това? :) Нали сме приятели?

Или не?

Ааааааааааааааа, щом не сте ми приятели, значи сте ми врагове и имам пълното морално, а и всякакво друго право по законите на моята религия и на собствената си съвест да ви убия.

Кръв пролива ли се на този 'празник'?... cool.gif

Алия, препоръчвам те да се заинтересуваш от мистични учения много преди ислямът и извън ислямът за връзката между войните и месоядството. Ще бъдеш изненадана. ;) Но не споделяй с мусулманите какво си разбрала. Няма да е здравословно за тебе! cool.gif

Ти кажи Слънчо,нали клипчетата с шиитите са ти любими ;)

От мистика съм се интересувала,Исляма ми обясни кратко и ясно как стоят нещата по въпроса.

Дано и ти разбереш един ден,инша-Алла ;)

Ти кажи Слънчо,нали клипчетата с шиитите са ти любими :)

От мистика съм се интересувала,Исляма ми обясни кратко и ясно как стоят нещата по въпроса.

Дано и ти разбереш един ден,инша-Алла ;)

Добре, можеш ли да ми :lol6: пообясниш 'Черния камък' какво символизира, защо има такава форма на костилка на слива :jeer: ?.. :P

laugh.gif

Добре, можеш ли да ми :lol6: пообясниш 'Черния камък' какво символизира, защо има такава форма на костилка на слива :jeer: ?.. :)

laugh.gif

Един от човешките органи! Това го гледах току-що в твоя видеоклип. Гледам, стоят разни араби пред нещо(което символизира един женски орган), сложено на някаква стена и разни хора се пулят насреща му. Би ли ми казал какво представлява това нещо (освен вече известният ни символ), до което стоят хора и му се пулят?

Един от човешките органи! Това го гледах току-що в твоя видеоклип. Гледам, стоят разни араби пред нещо(което символизира един женски орган), сложено на някаква стена и разни хора се пулят насреща му. Би ли ми казал какво представлява това нещо (освен вече известният ни символ), до което стоят хора и му се пулят?

:P сУУс, бря чоджум! ;) Не подсказвай, че ти пишем 1-ца за подсказване! :huh:

Алия, не четИ :wub:т ова! :) :Ползвай само твои пищови! :lol6: Разрешава се и снимки и камъни от Луната! :jeer:

:) сУУс, бря чоджум! :wub: Не подсказвай, че ти пишем 1-ца за подсказване! :huh:

Алия, не четИ :wub:т ова! :gift: :Ползвай само твои пищови! ;) Разрешава се и снимки и камъни от Луната! :ph34r:

Щом разрешаваш снемки, ето:

stone.JPG

Ей това е нащото, за което се чудех какво толкова му се пулят. На мен ми прилича на тоалетна чиния. Иначе не искам да свързвам този даряващ живот орган баш с тоалетната чиния!!! ;)

Сега разбрах, че го целували. Колко нехигиенично! Да минат няколко хиляди човека и всички (някои заразно болни) да целуват нещото, което наподобява тоалетна чиния.

Щом разрешаваш снемки, ето:

stone.JPG

Ей това е нащото, за което се чудех какво толкова му се пулят. На мен ми прилича на тоалетна чиния. Иначе не искам да свързвам този даряващ живот орган баш с тоалетната чиния!!! :wub:

ааааааа, че си дърпаме У-шлетата! :ph34r:

Остави Алия да отоговри, не я сугестирай така!

Тоалетна чиния?... :gift:

Не говори така!

За някои може да е трона на Аллах! ;)

*въпреки, че може и да си права, тъй като когато отивам до WC "по себе си"(по-голямата!)аз анонсирам на другите ефиМИСТИЧНО:"Отивам до трона"! :)

То спамене,то чудо biggrin.gif

Юра-кажи кой камък,най-добре дай снимчица,щото ако е за Кааба-говорили сме вече:

просто отвори тези големи сини очи;щракни няколко страници на зад и прочети,писах цялата история.

stone.JPG

Иначе не искам да свързвам този даряващ живот орган баш с тоалетната чиния!!! ;)

"Органът дарява живот"?... biggrin.gif

На мене по-скоро ми прилича на процеп на машина, където пускаш монета и печелиш по-голяма сума.

няма начин да получиш нещо, ако не пуснеш! cool.gif

Другия момент е само ако и теглиш един шут на :computer8:

машината да пусне старите жетони. :lol6:

Мене винаги ми е било чудно защото тези жетони са точно 8 броя?... :rolleyes: Това число много не ми е при сЪрДце, ма нека да чуем Алия, като професионален управител в най-голямото казано в Лас Меккас.

;=)

То спамене,то чудо biggrin.gif

Юра-кажи кой камък,най-добре дай снимчица,щото ако е за Кааба-говорили сме вече:

просто отвори тези големи сини очи;щракни няколко страници на зад и прочети,писах цялата история.

този....

black-stone-drawing.jpg

Що са 8 броя старите монети в машината?.. Що точно 8?.. Добра ли си по висшна математика?..

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.