Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

По принцип не харесвам хората,който изповядват тази религия.

...

- жените да носят забрадки или фередже (не знам точно как се казва)почти винаги независимо от това колко е топло.

...

Другото което ме вълнува са браковете.Мъжете само една жена ли могат да имат или повече?

Жените ходят с забрадки, защото са много красиви и честни. Те не са с сини очи, руси коси и изсечени лица като в Дания да речем, а са по-заоблени. Ти нали се бе снимала под някакви палми? Е помисли малко, ако не са забрадките какъв рак на кожата ги чака тези моми.

Мъжете могат да имат жени уксан докус (отскоро имам колежка от Турция, с нея тренирам турския. Тя знае още фарси.) Май не е тази думата, защото гугъл ми предлага някакъв усан фокус , та при арабите една жена струва 12 камили и самостоятелен етаж от къща.

Защо не харесваш хората, който изповядват тази религия? Все някой трябва да сади тютюн и да дои камили.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Жените ходят с забрадки, защото са много красиви и честни. Те не са с сини очи, руси коси и изсечени лица като в Дания да речем, а са по-заоблени. Ти нали се бе снимала под някакви палми? Е помисли малко, ако не са забрадките какъв рак на кожата ги чака тези моми.

Мъжете могат да имат жени уксан докус (отскоро имам колежка от Турция, с нея тренирам турския. Тя знае още фарси.) Май не е тази думата, защото гугъл ми предлага някакъв усан фокус , та при арабите една жена струва 12 камили и самостоятелен етаж от къща.

Защо не харесваш хората, който изповядват тази религия? Все някой трябва да сади тютюн и да дои камили.

Като са красиви да си показват красотата ohmy.gif Поне аз така го разбирам.Лятото (при направо ужасна жега) - свалят забрадките за малко,правят си вятър за няколко секунди и пак си ги слагат.Потят се....направо ще си умрат,обаче няма да ги свалят.

Виждала съм преди българската граница как са си послали килимчета и спят до шофьорската врата на колата,на земята...и то не един,двама.

Да не говоря от гледна точна на хигиената - повечето миришат ужасно или поне на мен тази миризма не ми понася.Супер нахални са....за мен тези неща не са нормални - не ми харесват като хора.

Е разбира се има и свестни хора,но за съжаление не съм срещала такива.

U.Ra не ме интересува каква музика си слушал!

Темата не е за музика и представянето на такава!

Първо поздравления за темата infinity1305!

За мен това не е нормално

- рамазан - да станеш преди изгрев слънце,да закусиш и до залез слънце да не ядеш и пиеш нищо.(включително ВОДА)

- жените да носят забрадки или фередже (не знам точно как се казва)почти винаги независимо от това колко е топло.

Интересно ми е дали има случай на инциденти свързани със споменатите от мен две неща?

На скоро гледах един документален филм и казаха,че в Корана пише че жените не трябва да работят,а също така всички,който изповядват тази религия да нямат контакт с християни.Защо спазват само някой от нещата който са написани?Не мога да разбера.Нали уж са силно вярващи хора?

Другото което ме вълнува са браковете.Мъжете само една жена ли могат да имат или повече?

Здравей Ивета,

Не харесваш различни от теб значи biggrin.gif

За говеенето през месец Рамадан погледни постовете ми на предната страница.

Вздържанието от храна и вода е полезно,така храносмилателната система напълно почива,

което е здравословно.Не по-малко важено е духовния аспект,дисциплината,на която учи

и след свършванетонето на въздържанието.

За инцидентите не разбрах.Няма смърни случаи от въздържанието от храни и напитки,

както и на умрели от жега заради забрадката ;)

Забрадка,фередже,фулар,хиджаб и т.н. все е правилно.

Също дълъг ръкав,не прилепнали дрехи-така трябва да е облечена една мюсюлманка,

така е повелено-който вярва знае,че има и по-голяма пареща жега, от лятото biggrin.gif

Не знам кой филм си гледала...но жените могат да работят.

Напр.първата жена на Пророка саус се е занимавала с търговия.

Ролята на жената в Исляма обаче е друга-нейна отговорност е семейството,децата.

Ако една жена работи,то прихода е само за нея,издръжката на дома напълно се поема от

съпруга,така е спред ислямските закони.

Пред Аллах сут кариерата няма знчение,а това как една жена е възпитала децата си.

Не контакта с християни,а подражанието на християни(както и ост.религии) е забранено.

Това означава празнуване на техните празници,ритуали,начин на мислене и действия,дори обличане

според по-строгите фатауи и др.

Вярата на мюсюлманите за съжаление не е една и съща.Има такива които

спазват и такива които спазват само някои неща,както и такива,които нищо не спазват.

Защо това те учудва Ивета,нима при християните не е така?!

Голям % мюсюлмани сами интерпретират Исляма,грешно разбира се,както

и наследяват религията от родителите си,без да се интересуват правилно ли е или не.

С последния впрос и аз помислих,че се майтапиш.

Всеизвестно е,че един мюсюлманин може да има 4(четири) съпруги едновременно,

стига да може да ги обича еднакво,да им купи от еднакви къщи до еднакви прстени напр.

Исляма разрешава това,а не го насърчава,дори се казва,че е неизпълним и вкарва в грях мъжа.

Питай ако още нещо те интересува!

А това е снимка как жената мюсюлманка ходи на плаж.

urody_006.jpg

Да,може и така:

islamic-swimsuit-primomoda2_product-01.png

По прелести може да се пекат на женските плажове.

Здравей Ивета,

Не харесваш различни от теб значи biggrin.gif

Мерси много за точния и разбираем отговор.Разбрах всичко което ме интересува.

Снимките са ужасни,наистина ли така ходят на плаж? ohmy.gif

:offtopic_s: Радвам се,че разбра Ивета!

Така се къпят някои,да.Жената от снимката ще да е от много

религиозните,които носят ръкавици и си покриват лицето,при все,че не е задължително.

Не и пречи обаче да се забавлява със семейството си,нали?

Да ви кажа,трудно е да разберем такива жени,смятаме ги за ощетени,заради

покривалата...но по собствени наблюдения точно

покритите жени имат голям респект в обществото-те са превъзмогнали суетата..

Когато видиш такава,знаеш,че тя се моли по 5 пъти(и повече),говее и можеш да разчиташ

на нея да ти помогне.Има и изключения разбира се:като видиш нарисуваните вежди и черния

молив в стил ,,клеопатра,,ти е ясно,че покривката е само за показ..

Такива жени работят-в болници,по летища...с покрити лица,само очи виждаш..

Мерси много за точния и разбираем отговор.Разбрах всичко което ме интересува.

Снимките са ужасни,наистина ли така ходят на плаж? ohmy.gif

наистина, ловят се за ръце жените в нещо като хоро и се къпят в морето/водния басейн заедно с "опаковката". И аз искам монокини, ама ако са като на Лили Иванова, по-добре с пакета.

Хем изкъпани, хем изпрани, какво толкова те чуди?

И аз искам монокини, ама ако са като на Лили Иванова, по-добре с пакета....

какв ти е проблема на тебе г-не?

Като се имат в предвид комшийките ти в Израел biggrin.gifbiggrin.gif арабки по монокини

иска да гледа той laugh.gif

Имаш нужда от кратка почивка на варненския плаж-да се наситиш и да не мечтаеш biggrin.gif

Млади комшийки имаш поне...те тези на възрастта на Лилито се забулват тоно като

техните ,,приятелки,,палестинките biggrin.gif

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

А това е снимка как жената мюсюлманка ходи на плаж.

urody_006.jpg

Нищо лично към обичаите на ненамсикойси, ама адски подтискаща тая снимка. И кво, вместо да гледам жената, гледам брадати "хубавци" около нея. Досада пълна. (Да знаете, нямам обратни наклонности, но и аз обичам да гледам жени, че мъжете някои... абе за нищо не стават biggrin.gif )

Нищо лично към обичаите на ненамсикойси, ама адски подтискаща тая снимка. И кво, вместо да гледам жената, гледам брадати "хубавци" около нея. Досада пълна. (Да знаете, нямам обратни наклонности, но и аз обичам да гледам жени, че мъжете някои... абе за нищо не стават biggrin.gif )

Хайде, хайде..яллаа, яллаа. Тази снимка е култова.

f_persm_efe9844.jpg

Басирам се, че ако спретнем анкета, ни един мъж не би отказал да бъде на мястото на Дамаджанчо - бос на четвъртите по нефт в света и първи мъж...сещаш се на ... обекта до него.

Знаеш ли защо са брадати? Така решили да се отличават от врага (наследниците на римската империя), пък и жилет тройно ножче с вибратор тогава е било леко кът, а кривите саби от люти битки малко похабени. Аман от манекени и метро мъже, малко пух не пречи.

ако знаех немски щях да разговарям само с конете си на този език. Тук имаш предимство и благородно завиждам.

f_habibim_f0b4ee5.jpg

Ох, абе поне да си мият брадата по-често. То си личи между другото. Познавам брадати мъже, които не ме навеждат на мисли за хигиена. Тъпите майтапи за немския си ги пропуснах покрай ушите.

U.Ra не ме интересува каква музика си слушал!

Темата не е за музика и представянето на такава!

Музиката е в тематичност. Ма отчитаме факта, че имаш още свежо ЕГ Не, имайки в пред вид племеницата ми, която, обче е доста любознателно дете. ;) А ти нито се заинтересува, който попита без да разбираш в каква релация?.. :clap: .. Трябва да се прощава на младите, но не съвсем и на някои 'млади' псевдо-божествени религии, заради материалния им рай са склонни да те закарат до ада, който е материален също. ;)

Я сега виж поне заглавията на песните, ако поне не разбираш текста и го ставни с това. Вече си на 17, не си малко Рибче, стига да не си шаранче де?... cool.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Djin

Да,може и така:

islamic-swimsuit-primomoda2_product-01.png

По прелести може да се пекат на женските плажове.

УАУ! :handshake: Предполагам, че това, черното е тен хванат от много висене по солариумите на закрито специално проектирани за мюсли!?... ohmy.gif не трябва нищо, което кара патката на Момо да се вдига, да се показва! Жената е виновна не само, че кара "патката" да става, но и че вътре в самата нея зиготата и да е вече в процес... cool.gif

:jeer:

'Ред' трябва да има тука, 'ред и дисциплина'! А така!

На времето така ходехеме от плаца до столовата- с марСова стъпка и бойна песен :"Чорба-каша, чорба-каша, топъл 'ляб!" ;) Кашата, разбира се, е от варене на кокал на хайванче! :P

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Ми то азбуки в Германия няма какво да гледаш,

тук там някой засукан...но пък гей biggrin.gif а на Октобър фест като изпонапият

и жените не са приятна гледка,доста са пълни тези германки,но не им пука..

Брадата в Исляма е символ на мъжественост.

Не е задължително обаче един мъж да ,,отглежда,, брада.

110du2.th.jpgthpix.gif

може и така,но и така:

knshiekhfamilywideweb47qa5.th.jpgthpix.gif

в Пакистан е традиция да си боядисват брадите с къна,която

като избледнее става оранжева,смешно е

muslim011605bigki9.th.jpgthpix.gif knbeardnarrowweb300x370he7.th.jpgthpix.gif

може и с ,,малка брада,,

20080530royal06dm9.th.jpgthpix.gif

А бе Ю-ра -е си марширувал достатъчно ми се струва biggrin.gif

ти нали не очакваш всички тук да те разбират,аз не очаквам,който каквото разбере..

не ставай нахален,ок

Само да поясня, изказването ми беше за конкретните "хубавци" и си е мое лично мнение. Вероятно повлияно от свободолюбивата ми натура, която не се кефи на "хубавци", които карат жените си да се забулват (то нали хубостта не е сам външно качество). Ама моя си естетика и тяхна си работа.

Това за националностите си го измислихте вие. Има хубави мъже от всички националности, дал Господ, за което Му благодаря.

Брадата в Исляма е символ на мъжественост.

Не е задължително обаче един мъж да ,,отглежда,, брада.

А бе Ю-ра -е си марширувал достатъчно ми се струва biggrin.gif

ти нали не очакваш всички тук да те разбират,аз не очаквам,който каквото разбере..

не ставай нахален,ок

"Мъжественост", хм, :handshake: дали пък това не е да оплождаш и да се биеш за оплоденото? Ти какво ше кажеш, скъпа Лайла?... Според мене ислямът си е чисто и просто един рационален казармен кодекс. Има си казарма на "мъжесъвените" и казарма за покритата женстверност, да не дига мъжествеността по тревога?.. cool.gif

ПС: Искам да те попитам, скъпа Лайла, защо само брада си оставят а мустаците ги махат мъжките мюслита?.... 'Мустаците' на какво са символ- на пуберитетните мъже ли?... :clap:

masculine symbol:

goat.jpg

feminine symbol(without a veil!) ;) :

cute-sheep_1008.jpg

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

"Мъжественост", хм, :P дали пък това не е да оплождаш и да се биеш за оплоденото? Ти какво ше кажеш, скъпа Лайла?... Според мене ислямът си е чисто и просто един рационален казармен кодекс. Има си казарма на "мъжесъвените" и казарма за покритата женстверност, да не дига мъжествеността по тревога?.. cool.gif

ПС: Искам да те попитам, скъпа Лайла, защо само брада си оставят а мустаците ги махат мъжките мюслита?.... 'Мустаците' на какво са символ- на пуберитетните мъже ли?... :

Що-годе схвана нещо от Исляма,помисли още :)

Къде видя,че си махат мустаците точно?

Цъкни на снимките,които публикувах и разгледай,няма да се

протегнат да ти разнат зелката,спокойно biggrin.gif

пп апетитни са символите ти.Ние ги хапваме;ти ги боготвориш,

въпрос на личен избор

Първо поздравления за темата infinity1305!

За мен това не е нормално

- рамазан - да станеш преди изгрев слънце,да закусиш и до залез слънце да не ядеш и пиеш нищо.(включително ВОДА)

Интересно ми е дали има случай на инциденти свързани със споменатите от мен две неща?

На скоро гледах един документален филм и казаха,че в Корана пише че жените не трябва да работят,а също така всички,който изповядват тази религия да нямат контакт с християни.Защо спазват само някой от нещата който са написани?Не мога да разбера.Нали уж са силно вярващи хора?

Причините които изтъкваш за нехаресването ти, ме карат да мисля че са само оправдания .....

А на въпросите ти...

За инциденти, възможно е да има.... но инциденти има и на борбата с бикове в Испания и латинска америка, на фиестите, на парадите, на какво ли не, и техние религии ли не харесаш?? Уточнявам че е само във връзка с говеенто, и то не такива инциденти, а припадания, дехидратация....и подобни...Относно дрехите, най много да се припадне от жегите, но и това е малко вероятно, точно този тип дрехи предпазват в пустините от жегата...за справка, наръчника на специалните сили за оцеляване в пустините ,когато си под жарко слънце препоръчва да си завил главата си със забрадка ....и да си покрит с наметало едва ли не...

За филма ти... Да,в Корана се препоръчва по възможност жените да не работят, тяхната грижа е семейството и децата, а не преханата им, което е работа на мъжа....

За контактите с християни, е лъжа, по скоро при евреите го има това..

За спазването, първо покажи ми ти дали като християнка спазваш всичко, покажи ми евреите дали спазват всичко, покажи ми будистите дали спазват всичко.... директното спазване на всички повели не е възможно от всички....но това не ги прави по-малко или по-силно вярващи..... за справка пгледни свещеиците на християните прочули се със скандалите си за педофили, за отги, за далавери в цял свят.. И тов са хора които са стълба на християнството...

По последния- да, Корана пзволява да имаш до 4 жени, но при определени условия... които не са лесни... доста невъзможни според мен...

Сполуката е за вярващите, които в своята молитва са смирени и които от празнословието странят, и които милостинята закат дават, и които целомъдрието си пазят, освен за техните съпруги или за владените от техните десници. Те не ще бъдат порицавани - а които се стремят към друго, освен това, тези са престъпващите, - и които повереното им и обетите си съблюдават, и които своите молитви редовно отслужват...

[23:1-9]

Рабите на Всемилостивия са онези, които ходят по земята с кротост и ако невежите им отправят думи, казват: ”Мир!” [и отминават]; и които прекарват нощта, като свеждат чела в суджуд и се възправят пред своя Господ; и които казват: ”Господи, отклони от нас мъчението на Ада! Неотменимо е неговото мъчение.” И колко лош е той за обиталище и пребивание! И които ако харчат, нито прахосват, нито скъперничат, а са по средата на това. И които не зоват друг бог заедно с Аллах, и не отнемат живот - Аллах е възбранил това, освен по право, - и не прелюбодействат. А който върши това, ще срещне възмездие. В Деня на възкресението ще бъде удвоено за него мъчението, в което унизен ще пребивава вечно, освен онзи, който се е покаял и повярвал, и вършил праведни дела. На такива Аллах ще подмени злините с добрини. Аллах е опрощаващ, милосърден. А който се е покаял и вършил праведни дела, той се връща към Аллах с прието покаяние. И които не свидетелстват с измама, и ако минат край празнословие, отминават достойно; и които, ако им се напомнят знаменията на техния Господ, не остават пред тях глухи и слепи; и които казват: ”Господи наш, дари ни със съпруги и потомци - радост за очите ни! И ни стори водители на богобоязливите!” - на тези ще се въздаде най-издигнатото място в Рая, защото са търпели, и там ще бъдат посрещнати с поздрав и мир.

[25:63-75]

Каквото и да ви се даде, то е от насладата на земния живот. А онова, което е при Аллах, е най-доброто и вечното за онези, които вярват и на своя Господ се уповават, и за онези, които отбягват големите грехове и скверностите, и дори да се гневят, прощават; и за онези, които откликват на своя Господ и отслужват молитвата, и по делата се съвещават помежду си, и от онова, което им дарихме за препитание, раздават;

[42:36-38]

И надпреварвайте се към опрощение от своя Господ и към Градината с ширината на небесата и на земята, приготвена за богобоязливите, които раздават и в радост, и в беда, и за сдържащите гнева си, и за извиняващите хората, - Аллах обича благодетелните, - и за онези, които щом сторят непристойност или угнетят сами себе си, споменават Аллах и молят опрощение за своите грехове, - а кой освен Аллах опрощава греховете? - и не упорстват в своите деяния, знаейки, - на такива наградата им е опрощение от техния Господ и Градините, сред които реки текат, там ще пребивават вечно. И колко прекрасна е отплатата за дейните!

[3:133-136

Вярващите са онези, които щом бъде споменат Аллах, сърцата им тръпнат, и щом им бъдат четени Неговите знамения, те усилват вярата им, и на своя Господ се уповават; които отслужват молитвата и от онова, което сме им дали, раздават.

[8:2-3]

П.С А относно господата евреи и кишута които пак само спамят , май ще трябва да се съсредоточат в своите си къщи първо, а не в чуждите градини камъни да хвърлят....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

П.С А относно господата евреи и кишута които пак само спамят , май ще трябва да се съсредоточат в своите си къщи първо, а не в чуждите градини камъни да хвърлят....

А, моля админите да не трият! cool.gif Съвсем цивилизовано обяснявам на малко буйния Дийн, че така не може да проповядва сепаратизъм с цената на насилие. cool.gif Това не е цивилизованост и е в разрив с всякакви правила и закони!

Не виждам нарушения на правилата. тематично е , съм адресант. :speak:

10-1.jpg

biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

неее,хич няма нарушение на правилата от теб Ю-ра,хич biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

На ,,буйния Дийн,, няма какво да му обясняваш-той разбира от Ислям за разлика от тебе

какво е нашата религия през твоите очи не ни трябва да знаем,кой пропагандира не разбрах?!

И на изтрития ти въпрос не заслужаваш отговор,в предвид обидните епитети,

но за да ти покажа,е съм търпелива спрямо обидите ти все още,ще ти отговоря,все пак

влизам тук да пиша за Ислям..

Колко деца се позволяват в Исляма?

Колкото Аллах сут даде-толкова.

Част от цитата по-горе на Diin много ми хареса:

Господи наш, дари ни със съпруги и потомци - радост за очите ни! И ни стори водители на богобоязливите!” - на тези ще се въздаде най-издигнатото място в Рая, защото са търпели, и там ще бъдат посрещнати с поздрав и мир.

Има хадит,в който се казва,че който отгледа дъщери и ги възпита в според Исляма,

Портите на Рая ще са отворени за него.

Има ли ограничения на възрастта при брак?

Не няма,стига жената да е достигнала полова зрялост,а мъжът да не е немощен дядо.

Може жената да е по-възрастна,както и обратното.

Първата жена на Мухаммад саус,Хадиджа (Аллах да е доволен от нея)

е била 15 години по-възрстна от него-на 40 год.и два пъти вдовица.

Причините които изтъкваш за нехаресването ти, ме карат да мисля че са само оправдания .....

А на въпросите ти...

За инциденти, възможно е да има.... но инциденти има и на борбата с бикове в Испания и латинска америка, на фиестите, на парадите, на какво ли не, ........

Няма защо да се оправдавам...поне не намирам смисъл.Просто си казвам какво не ми харесва.

Колкото до биковете (макар доста да се отклоняваме от темата) и тях не ги харесвам.За мен това си е чисто мъчение и подигравка с бедните животни.

Все пак и на теб благодаря за отговорите :yanim:

Скъпа Лайла,

бях ти споменал, че райа на мюсли е копиран, но изопачен на този на ВЕДАическия Брахма. Т.е. "Миражания радж на Шива" бива предствен за "Виражния на Брахма".

Ти отричаш очеизвадните прилики между ВЕДАическата култура и тази арабаите(както и на семитите), аз знам по какви прични, но отричането на нещо очеизвадно нито го променя, нито може да го скрие. :)

"Дийн знаел повече от мене за ислямът"! ohmy.gif Чест и слава за него! Не се състезвам, казал съм! cool.gif Духовното знание е това, което отнасяш от този свят. Колкото и да налагаш казармени порядки и да предствяш любовта, като задължителна, то в крайна сметка това си ез а твоя сметка или за сметка на този, който отказва да разширява съзнанието си.

Наумил съм си в следващата си публикация да дам как точно, с конкретни паралели, е станало изопачението на ВЕДАическите концепции от семитите и конкретно за ислямът, тъй като юдаизмът с екрие, като Скорпион, поне ислямъте като Овен, с рогата напреде към .....('ад' или 'рай', всеки сам преценява 'с рогата напреде' до къде се стига.....).. cool.gif

Относно "жените в ислямът":

Ми аз не виждам жена, а само едно забулено чучело, обикновено в черно.. cool.gif Може отдолу да има или Тодор Живков или Азис или Кемал Ататюрк, а защо не-самият Мохамед Али, готов да ти удари едно круше по мутрата?.... :yanim: откъде да съм сигурен, че отдолу е жена?....

Когато накраш жената с искрено сърце да пее и прославя Бога, а не да я криеш или я биеш, тогава си наистина на път към Бога.

Такива фалшивости, дето ми предствяш, сме ги виждали в еврейския социализъм, :P..... да кажеш, че съм на 20 като Рибчето, ма аз съм на два пъти по толкова! cool.gif

Ти на колко си ако не тайна?... :beer:

Ето виж(в бакграунда на този профил!) как трябва да се държи Бог и въобще мъжа с жените! :D

http://www.vbox7.com/user:u_raj

Но за тази цел не трябва да казва, че райа е материален или, че към него се стига с война или овенско упорство!

неее,хич няма нарушение на правилата от теб Ю-ра,хич

На ,,буйния Дийн,, няма какво да му обясняваш-той разбира от Ислям за разлика от тебе

какво е нашата религия през твоите очи не ни трябва да знаем,кой пропагандира не разбрах?!

И на изтрития ти въпрос не заслужаваш отговор,в предвид обидните епитети,

но за да ти покажа,е съм търпелива спрямо обидите ти все още,ще ти отговоря,все пак

влизам тук да пиша за Ислям..

Колко деца се позволяват в Исляма?

Колкото Аллах сут даде-толкова.

Част от цитата по-горе на Diin много ми хареса:

Господи наш, дари ни със съпруги и потомци - радост за очите ни! И ни стори водители на богобоязливите!” - на тези ще се въздаде най-издигнатото място в Рая, защото са търпели, и там ще бъдат посрещнати с поздрав и мир.

Има хадит,в който се казва,че който отгледа дъщери и ги възпита в според Исляма,

Портите на Рая ще са отворени за него.

Има ли ограничения на възрастта при брак?

Не няма,стига жената да е достигнала полова зрялост,а мъжът да не е немощен дядо.

Може жената да е по-възрастна,както и обратното.

Първата жена на Мухаммад саус,Хадиджа (Аллах да е доволен от нея)

е била 15 години по-възрстна от него-на 40 год.и два пъти вдовица.

10-1.jpg

Откривам една разлика - деванагари все още чета по-бързо от семитските азбуки. Сигурно е въпрос на практика....

Откривам една разлика - деванагари все още чета по-бързо от семитските азбуки. Сигурно е въпрос на практика....

Дотука добре! :) Има ли още от 1 до 10 ?... :P

Интересно нещо открих току що.Мисля че е свързано с исляма доста.Авторът е арабин и за него няма тайни в тълкуванието на смисъла! Цък!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.