Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

1.!!!“И съградихме над вас седем непоклатими небеса, и сторихме [слънцето] горящ светилник, и изсипваме от дъждовните облаци обилна вода.” (Сура Наба, 12-13)първо странно смесване на супер различни неща.Кои са тия седем небеса??????Светилника със седем свещи?

Които са седемте духове Божии, разпроводени по всичката земя. О.И. 5:6

И светът на слънцето ще бъде седмократен, както светът има седем дни. Ис.30:26

Отец на светлините Иаков. 1:17

Имаше около престола и дъга О.И. 4:3

И престолът на Бога О.И. 22:3

Имаше и седем светила огнени, които горяха пред престолът, които са седемте духове Божии, разпроводени по всичката земя. О.И. 4:5

И рече Бог: Поставям дъгата Си в облакът, и тя ще бъде белег на завета между Мене и земята. Бит.9:13

Това са стихове от Библията, написани в “Завета на цветните лъчи на светлината” от Дънов.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

1.!!!“И съградихме над вас седем непоклатими небеса, и сторихме [слънцето] горящ светилник, и изсипваме от дъждовните облаци обилна вода.” (Сура Наба, 12-13)първо странно смесване на супер различни неща.Кои са тия седем небеса??????Светилника със седем свещи?

2)“И стори Той там от луната сияние, и стори от слънцето светилник.” (Сура Нух, 16)Ето втората издънка!Откъде иде туй сияние,няма и намек за връзка с светилника!!!!

3)“Той е, Който сътвори нощта и деня, и слънцето, и луната. Всички по орбита плават.” (Сура Анбиа, 33)Тука ще се въздържа от коментар,но съм сигурен че орбитата е съвременна интерпретация.

“4)И слънцето е устремено към своето местопребивание. Така е отредил Всемогъщият, Всезнаещият.” (Сура Йа Син, 38)Къде е местопребиванието ? накъде върви слънцето?

Н е о-защо се закачаш :clap:

1) седем небеса-става въпрос за атмосферата:

1 - Тропосфера

2 - Стратосфера

3 - Мезосфера

4 - Термосфера

5 - Екзосфера

6 - Йоносфера

7 - Магнитосфера

2) Както е известно на всеки, Слънцето е единственият източник на светлина в Слънчевата система. С развитието на технологичните средства астрономите откриват, че Луната не е източник на светлина, а само отразява светлинните лъчи, идващи от Слънцето. Използваната в горния айят дума “светилник” пък е превод на арабската дума "сирадж", която описва най-добре източника на топлина и светлина – Слънцето.

В Корана Аллах използва различни думи, когато говори за Луната, Слънцето и небесните тела като звездите. Разликата между структурата на Слънцето и Луната е изразена по следния начин в Корана:

,,И стори Той там от луната сияние, и стори от слънцето светилник.,, (Сура Нух, 16)

В горния айят за Луната е използвана думата сияние (на арабски "нур"), а за Слънцето – светилник (на арабски " сирадж "). Думата, която определя Луната, се използва за маса, която отразява светлината, която е ярка и неподвижна. А думата, която е използвана за Слънцето, означава небесно образувание, което постоянно свети и е източник на топлина и светлина.

От друга страна, думата “звезда” на арабски език произлиза от корена на думата "неджеме", която от своя страна означава “появяващ се, изникващ, видим”. Освен това в долуцитирания айят виждаме, че звездата е изобразена и чрез думата "сакиб", която има значението на нещо, което пронизва тъмнината със светлината си, която блещука, изчерпва се и започва да свети от само себе си:

,,Звездата с пронизваща светлина. (Сура Тарик, 3),,

Днес е известно, че Луната не разпръсква собствената си светлина, а отразява идващата от Слънцето светлина. За Слънцето и звездите пък знаем, че разпръскват собствената си светлина. Коранът съобщава за тези факти тогава, когато познанията на хората за тези небесни тела са били най-ограничени, т.е. преди 14 века.

3).,,Той е, Който сътвори нощта и деня, и слънцето, и луната. Всички по орбита плават.,, (Сура Анбиа, 33)

Използваната в горния айят дума “плават” е превод от арабската дума "сабаха" и се използва, за да опише движението на Слънцето в космоса. Тази дума означава, че Слънцето не се движи безконтролно в космоса, че се върти около оста си и следва определен курс, докато прави това. Фактът, че Слънцето не е неподвижно и се придвижва по определена траектория, в един друг айят ни се съобщава така:

4) ,,И слънцето е устремено към своето местопребивание. Така е отредил Всемогъщият, Всезнаещият.,, (Сура Йа Син, 38)

Тези факти, за които ни е съобщено в Корана, стават известни единствено посредством съвременните астрономически наблюдения. Според изчисленията на експертите по астрономия Слънцето се придвижва заедно с т.нар. “Solar Apex”(“слънчев връх”) в орбита по посока на звездата Вега със страхотната скорост от 720000 км/ч. Това, при една груба сметка, ни показва, че Слънцето изминава по 17 милиона и 280 хиляди километра на денонощие. Наред със Слънцето всички планети и спътници, които се намират в системата му на притегляне, изминават същото разстояние.

И по-леко с тълкуването на Корана,едно изречение може да има

два листа обяснения и то написани от учени,запознати подробно с Исляма

други въпроси по астрономия cool.gif

......

1) седем небеса-става въпрос за атмосферата:

1 - Тропосфера

2 - Стратосфера

3 - Мезосфера

4 - Термосфера

5 - Екзосфера

6 - Йоносфера

7 - Магнитосфера

.......

С делението не съм съгласен.

От 1 до 5 си изброила слоевете на атмосферата според температурното деление.До тук добре.

За чий чеп обаче си намесила йоносферата и магнитосферата ?

Йоносферата е частта от атмосферата, съставена от електрически заредени частици Тя се простира през мезосферата и термосферата

А магнитосферата е областта от пространството около астрономически обект , в която е зададено магнитното поле на това тяло.Земната се простира и извън атмосферата.

Тоест-изброила си шест понятия от астрономията, които опиват земната атмосфера (магнитосферата въобще не трябва да фигурира тук).Защо си спряла до тук ?

Според състава на въздуха, атмосферата се дели и на (7)Хомосфера и (8)Хетеросфера

Според влиянието на слънчевото излъчване се дели на (9)ниска и (10)висока

Според взаимодействието между атмосферата и земната повърхнос се дели на (11)планетарен слой и на (12)свободна атмосфера

Много станаха понятията.

Нещо не виждам Корана какво е казал по въпроса ?

edit :въпросът ми се отнася и до AccessDenied, който виждам е цитирал същите работи, както и Aliah :

Какво, шейтаните да я вземат търси магнитосферата в изброените слоеве, какво търси и да върви на Иблис-а си, и йоносферата, и защо, ако описвате слоевете на атмосферата, описвате само деленето по температура, а не добавяте и другите ? :hush:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Trichocephalus-както каза AccessDenied,Корана не е учебник

по астрономия.Според химичното съдържание или взимащи атмосферната

температура като мярка се определя, че земната атмосфера има 7 пласта,

които в днешно време се ползват от метеоролигията.

Всеки един от седемте изпълнява различни функции.

Останалите се ползват за учебниците,не за проднозите:hush:

пп черпим от еднакви источници-на български има малко

преведени неща

Trichocephalus-както каза AccessDenied,Корана не е учебник

по астрономия.Според химичното съдържание или взимащи атмосферната

температура като мярка се определя, че земната атмосфера има 7 пласта,

които в днешно време се ползват от метеоролигията.

Всеки един от седемте изпълнява различни функции.

Останалите се ползват за учебниците,не за проднозите:hush:

пп черпим от еднакви источници-на български има малко

преведени неща

Аз не твърдя , че е учебник !

Вие двамата започнахте с това.Първите пет от изброените пластове по-горе, които цитирахте се употребяват в метеорологията точно защото това са температурните пластове.Да-точно така е.

Но са пет.

Другите два от изброените се отнасят до съвсем други специфики на атмосферата., като "Йоносферата" обхваща два от температурните-а именно мезосферата и термосферата.

Не можете да смесвате понятията, и след това този тюрлю-гювеч да го пробутвате като "доказателство".

Обичам софизма, но тук вече прекалявате.

edit :въпросът ми се отнася и до AccessDenied, който виждам е цитирал същите работи, както и Aliah :

Просто се е получило застъпване. :hush: Не съм ги копирал директно!

Аз искам да питам.

След като се знаят всичките тези неща който и науката е открила днес и след като се вижда, че в цялата вселена има определен ред

и закони и всичко е подредено. И тези закони са се появили от самосебе си така ли? Или са се появили случайно ?

Не е ли по скоро очевидно че светът е създаден с цел и е създаден от Бог и земята е специално създадена по определен начин за

да бъде дом на хората и на другите живи същества по нея.

Нещо не виждам Корана какво е казал по въпроса ?

За Корана вече направих пост.

Scroll малко страницата на горе и прочети целият ми пост ако отговорът

те интересува ще го намериш.

В заключение само ще кажа, че всеки решава на какво да вярва. Бог е дал свободният избор на всеки.

Бог се опознава с наука и най вече с разум.

Който желае, поема пътя към своя Господ.

(АЛ-МУЗАММИЛ, 19)

Аз не твърдя , че е учебник !

Вие двамата започнахте с това.

Не съм твърдял това. Може би грешно съм се изказал или не съм бил разбран.

Но го написах и по горе:

Никой не казва, че Корана е книга за астрономия или за някоя друга наука.

В Свещения Коран в много айети Аллах казва че той Корана е само напомняне за хората.

Този [Коран] е благословено напомняне, низпослано от Нас. Нима ще го отречете? (СУРА ПРОРОЦИТЕ, 50)

Но също така в него са споменати много интересни научни факти открити в днешно време.

Като например това че луната не излъчва собствена светлина.

Просто се е получило застъпване. :hush: Не съм ги копирал директно!

Разбрах вече :nono: Не се сърди.

Аз искам да питам.

След като се знаят всичките тези неща който и науката е открила днес и след като се вижда, че в цялата вселена има определен ред и закони и всичко е подредено. И тези закони са се появили от самосебе си така ли? Или са се появили случайно ?

Отговорът е някъде в ГОШ-числата.Но този въпрос трябва да отиде в темата "да поговорим за религия".Всяка религия (а напоследък и всякакви учения) се опитват да дадат отговор на този въпрос.

Не е ли по скоро очевидно че светът е създаден с цел и е създаден от Бог и земята е специално създадена по определен начин за да бъде дом на хората и на другите живи същества по нея.

Иска ми се да е така.Сериозно.

За Корана вече направих пост.

Scroll малко страницата на горе и прочети целият ми пост ако отговорът

те интересува ще го намериш.

Намерил съм го.

В заключение само ще кажа, че всеки решава на какво да вярва. Бог е дал свободният избор на всеки.

Бог се опознава с наука и най вече с разум.

Който желае, поема пътя към своя Господ.

(АЛ-МУЗАММИЛ, 19)

Тук аз имам въпрос (даже няколко), към всички, които изповядват веуюто "Аллах е един и Мохамед е неговият пророк" :

След като Бог е един, и Исса е бил пророк преди Мохамед (да се свети името му) , защо християните и иудеите да са "неверници" ?

Нали Бог (Аллах) е един.Всички го признаваме.Защо едните са "вярващи" (мюсулмани) а всички останали да сме "неверници" ?

Каква е разликата дали следващ повелите на Пророка Исса (Иисус) и Пророка Мохамед (Муххамад) ?

Какво значение има за Бог, как го възхваляваме?

Честит Рамадан на всички мюсюлмани!

Постът е средство за възпитание на човешкото его ,както и начин за изравняване на социалното положение между богатите и бедните ,тъй като говеейки(постейки) на Рамадан богатите гладуват като бедните, което способства първите да схванат затрудненото положение на последните.

„Когато настъпи първата нощ на месец Рамадан, сатаните и джиновете се оковават във вериги, затварят се вратите на Джехеннема –Ада и не се отваря нито една от тях,отварят се вратите на Дженнета –Рая и не се затваря нито една от тях.л Тогава се провиква глашатай:”Нека се приближи всеки, който търси добро и нека се отдалечи/да престане/всеки,който търси /да извърши/зло.”

„Началото на Рамадан е благодат, средата му е опрошение, а краят му е освобождаване от огъняна Джехненнема-Ада .”

„Наградата за всяко добро дело,извършено от човека се умножава от десет до седемстотин пъти. Аллах казва :”Говеенето прави изключение,то е за Мен и Аз давам наградата за него.Говеещият се отказва от страстите си и от храната си заради Мен,поради което за него има две радости:

Едната е по време на ифтар, а другата е при срещата с Господаря си.Дъхът на говеещия е по –приятен при Аллах от парфюм.”

ramadan.jpg

Леки пости на:

Trax

Diin

AccessDenied

И не забравяйте:

Пророкът /с.а.с./ е казал: “Колко говеещи има,

които не притежават нищо от говеенето,

освен гладуването. И колко отслужващи

нощната молитва има, които не притежава

нищо от нея, освен бдението нощем.”

Рамадан Карим!

Някой може ли да ми обясни, защо полумесецът е символ на Исляма и откъде се появява този символ?

Поздравявам всички мюсюлмани по случай началото на "месеца на месеците" - свещения месец Рамазан...

Някой може ли да ми обясни, защо полумесецът е символ на Исляма и откъде се появява този символ?

Образа на полумесеът се свърза с Рамадана:

Говеенето през месец Рамадан започва, след като бъде видяно новолунието на този месец. Ако времето е облачно и луната не може да бъде видяна, говеенето задължително трябва да се започне след изтичане на тридесетия ден от месец Шабан. А когато бъде видяна луната на следващия месец Шеууал, говеенето приключва. Ако небето е облачно и луната на Шеууал не може да бъде видяна, говеенето се прекратява след изтичане на тридесетия ден. Пратеникът (с.а.с.) казва:

“Заговявайте, когато видите луната (на месец Рамадан), и прекратявайте, когато видите луната (на Шеввал). Ако поради облаци луната не се вижда, изпълнете дните на месец Шабан до тридесет.” (Муслим)

Ислямското летоброене и история започват с месец Рамадан,1428 години са минали от първия Рамадан

camrero-1429 г е според Хиджра,искаш нещо да питаш ли,не разбрах...

Мюсюлманите имат свой календар,ден за почивка и посока на молитва,

различни от християнските и еврейските.

Diin-Аллах е Всемилостив,Милосърден..

Опитай поне един ден,после ще ти се стори лесно.

sed_ally-много си мила,благодаря!

Аллах сут да напъти всички заблудили се мюсюлмани

да се върнат към светлия път на Исляма.Амин.

Междудругото в България се вижда напредък:

издават се книги,строят се джамии,има курсове,

непрактикуващите мюсюлмани започват да се интересуват от религията си..

Diin-Аллах е Всемилостив,Милосърден..

Опитай поне един ден,после ще ти се стори лесно

Знам че е Всемилостив, Най Милосърдния....

Но работата ми е свързана с много енергия, просто незнам как ще издържа ако не ям, или поне да пия вода в тези жеги sad.gif

Като пътника съм, макар и не точно..........

Може да опитам , някой друг ден... друг път.......

Благодаря за окуражението... знам че трябва............

Ще издържиш Diin,опитай само,прави дуа!

Ще се моля за теб!Не е толкова страшно,шейтана

ти говори и лъже.

малко инфо за товакои хора говеят и кои не и как се постъпва:

Говеенето през месец Рамадан е задължение за всеки зрял, умствено здрав мюсюлманин, който не е пътник и е здравословно добре. Жената не трябва да говее, когато е в месечен цикъл или е родилка.

Групите хора, на които е позволено да не говеят през месец Рамадан:

– Много възрастни, немощни и постоянно болни, на които излекуването е невъзможно. Те обаче са задължени да плащат фидйе (изкупление).

Изплащане на изкуплението става по два начина:

1. За всеки пропуснат ден да бъде нахранен със сготвена храна по един беден или нуждаещ се.

2. За всеки пропуснат ден, да се даде на беден или нуждаещ се около (2,250 кг) от следните хранителни продукти: пшеница, брашно, ориз и други подобни.

Аллах Те'аля казва:

"А за които не могат – откуп: да нахранят човек в нужда." (Сура Бакара, 2 :184)

– Разрешава се да не говеят през месец Рамадан на болните и пътуващите. След изтичане на месец Рамадан те трябва да наваксат, т.е. да постят толкова дни, колкото са пропуснали.

Аллах Теаля казва:

"Който от вас се окаже в този месец, да говее през него, а който е болен или на път – да се издължи в други дни." (Сура Бакара, 2 :185)

Аз лично не постя когато пътувам(със самолет).

После обаче отпоствам.

Много хора,на които работата им е свързана с тежък физ.труд

си взимат отпуска за Рамадана,а най-добре ако има възможност

е да заминеш в арабска държава,там се чувства истинската атмосфера

на Рамадана.

Diin, в Съдния ден ще се съди според намеренията. Ако си имал намерение да говееш и си опитал, но не по твоя вина си се отказал, все едно си говял. За това пробвай. Ако имаш намерение да извършиш добрина и я извършиш, получаваш 10 добри дела. Ако си имал намерение да извършиш добрина, но не си я извършил, получаваш едно добро дело. Ако си имал намерение да извършиш злина, но не си я извършил, получаваш едно добро дело, ако си имал намерение да извършиш злина и я извършиш, получаваш едно лошо дело в тефтера си. За това опитай. Аллах да ти помага!

Полумесецът е бил символ на Града на царете, Вечния град, Рим, Града на Константин, наричан сега Истанбул.

Освен това полумесецът си е символ на новолунието, новата луна (религия), която ще расте.

И в този контекст, според някои специалисти по история на астрологията, използваният в исляма символ на полумесец със звезда ни показва нищо друго, а съвпад на Луна с Венера, който благоприятства изключително много родените в тази констелация, по отношение на душевност и външност. А езотеричното тълкувание на този съвпад може да се обобщи като раждане на красотата в душата.

Може би по-важно е да се отбележи, че полумесецът със звезда (както и кръста) е зороастрийски символ, който мисля, че е споменат и в "Зенд-Авеста" (свещената книга на зороастризма), чийто език става държавен и църковен в Персия (6 в. пр. н.е.), а върху нeйните земи се заражда и ислямът...

Редактирано от Венцислав (преглед на промените)

Венцислав, относно възникването на исляма в земите на Персия.....Няма такова нещо...

Исляма възниква в земите на Арабия, а после е пренесен в земите на Персия и навсякъде където е в момента ......

Какво са възникване и зараждане? Дълги процеси с много пренатална история. Това не е просто излюпване, особено когато говорим за подобни кулминационни и повратни етапи в развитието на много култури...

Иначе, щом казваш, излюпването е било из Арабия... Но и за самото развитие се отнася горното, дори защото окончателен ислям никога не е имало, нито ще има, освен ако не се изчерпи...

...съвпад на Луна с Венера, който благоприятства изключително много родените в тази констелация, по отношение на душевност и външност. А езотеричното тълкувание на този съвпад може да се обобщи като раждане на красотата в душата.

...да както и много мекота

/от гледна точка на Астрологията ...зависи и стихията, в която попада този съвпад; различите елементи (вода, огън, въздух и земя) "реагират"/се изявяват по различен начин.../

Инша Аллах да ви мине леко говеенето.

Инша Аллах, Аллах да ви опрости и напъти сърцата ви.

Инша Аллах !

Рамадан е месецът, през който беше низпослан Коранът за напътствие на хората и с ясни знаци от напътствието и разграничението. Който от вас се окаже в този месец, да говее през него, а който е болен или на път ­ да се издължи в други дни. Аллах иска да ви улесни и не иска да ви затрудни, а да завършите докрай определените дни, да възвеличите Аллах за онова, с което ви е напътил и да сте признателни. (2:185)

Благодаря на Aliah за пожеланието.

Diin:

Благодаря Aliah... макар че съм грешен по отношение на говеенето.... Надявам се някой ден да мога да го спазвам.....

Diin може поне да опиташ. И ти пожелавам Аллах да те улесни в говеенето.

Инша Аллах, Аллах награждава признателните.

post-33667-1220360807_thumb.jpg

Редактирано от AccessDenied (преглед на промените)

Инша Аллах да ви мине леко говеенето.

Инша Аллах, Аллах да ви опрости и напъти сърцата ви.

Инша Аллах !

Рамадан е месецът, през който беше низпослан Коранът за напътствие на хората и с ясни знаци от напътствието и разграничението. Който от вас се окаже в този месец, да говее през него, а който е болен или на път ­ да се издължи в други дни. Аллах иска да ви улесни и не иска да ви затрудни, а да завършите докрай определените дни, да възвеличите Аллах за онова, с което ви е напътил и да сте признателни. (2:185)

.........................................................

Честит празник на всички Мюсюлмани! :P

И едно въпросче породено от чисто любопитство какво е Инша Аллах???

Все съм се чудела как се поздравяват мюсюлманите на такива религиозни празници - в християнството например се казва "Христос възкресе " - на Влекден ..... !??!?!?!? :ph34r:

Честит празник на всички Мюсюлмани! smile.gif

И едно въпросче породено от чисто любопитство какво е Инша Аллах???

Все съм се чудела как се поздравяват мюсюлманите на такива религиозни празници - в християнството например се казва "Христос възкресе " - на Влекден ..... !??!?!?!? ph34r.gif

Буквално се превежда като "Божа работа" .. но означава нещо като вашето пожелание "Дай боже ...... "

• 1 месец по-късно...

Първо поздравления за темата infinity1305!

По принцип не харесвам хората,който изповядват тази религия.

За мен това не е нормално

- рамазан - да станеш преди изгрев слънце,да закусиш и до залез слънце да не ядеш и пиеш нищо.(включително ВОДА)

- жените да носят забрадки или фередже (не знам точно как се казва)почти винаги независимо от това колко е топло.

Интересно ми е дали има случай на инциденти свързани със споменатите от мен две неща?

На скоро гледах един документален филм и казаха,че в Корана пише че жените не трябва да работят,а също така всички,който изповядват тази религия да нямат контакт с християни.Защо спазват само някой от нещата който са написани?Не мога да разбера.Нали уж са силно вярващи хора?

Другото което ме вълнува са браковете.Мъжете само една жена ли могат да имат или повече?

Мога да имам максимум 3 котенца, 1 зайче, кученце и 2 папагалчета!

Питам сериозно,очаквам сериозен отговор :rolleyes:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.