Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента?

Featured Replies

айде - пак на работа....

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 102,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мисля да ти кажа "Добре дошъл".

• Не е по инерция па ти. Онази треснатата мис, наречена линда, за два дни се амбицира да ми докаже колко е "голяма" и бичи минуси през акаунтите си, бичи, че и щяла да ме хапе бяс да ми причинява...

• Мисля си за Линда горката, как вместо да си празнува един от най-светлите празници през годината, тя милата седи да ми цъка на мен минусчета, а на нея плюсчета... Но явно колкото повече реве за тая р

• Автор

Друго си е да знам, че някои са на работа докато аз все още си пия кафето :bedtime2:

Друго си е да знам, че някои са на работа докато аз все още си пия кафето :bye1:

Е, e`st la vie , както казват французите -аз пък си го пия тук , на работа.

Новият кафе-автомат прави добро кафенце :bedtime2:

• Автор

Е, e`st la vie , както казват французите -аз пък си го пия тук , на работа.

Новият кафе-автомат прави добро кафенце :bedtime2:

ла ви, не ла ви - това е положението. Аз и филийки си хапвам препечени в тостерчето.

някой е прецакал парти-грила и довечера ще го правя :bye1:

ла ви, не ла ви - това е положението. Аз и филийки си хапвам препечени в тостерчето.

някой е прецакал парти-грила и довечера ще го правя :bye1:

Аз похвалих ли ти се как изчистих моя със телената четка и дрелката ? :bedtime2: Сега блести като новичък

• Автор

Аз похвалих ли ти се как изчистих моя със телената четка и дрелката ? :bedtime2: Сега блести като новичък

това е прекрасна идея ако доживее до тогава

Имам го от две-три години и вече са упели да му прецакат контакта /по всяка вероятност - довечера ще видя/

Вторникът, както винаги, започва гнусно...

• Автор

Вторникът, както винаги, започва гнусно...

вече се изръсих 100лв за бензин и съм в дълбок психически стрес. Два лева бензин! А ще плащам и ток, и вода, и телефони................. Може би не биваше да го пия това кафе...........

вече се изръсих 100лв за бензин и съм в дълбок психически стрес. Два лева бензин! А ще плащам и ток, и вода, и телефони................. Може би не биваше да го пия това кафе...........

Не трябваше да отваряш тая приказка...Сетих се, че в рамките на следващите няколко дни трябва да си платя наема, сметките, телефона, банката, и квото още се сетиш... А деньги - нет!

• Автор

Не трябваше да отваряш тая приказка...Сетих се, че в рамките на следващите няколко дни трябва да си платя наема, сметките, телефона, банката, и квото още се сетиш... А деньги - нет!

няма какво да се сещам - имам си списък :bedtime2:

на мен ми остана да платя тока - от ЧЕЗ все още не са ми изпратили фактурата.Подозирам, че ще ме "обуят" с две сметки наведнъж и само от тази мисъл Осама бин Ладен ми става симпатичен някак си ....

на мен ми остана да платя тока - от ЧЕЗ все още не са ми изпратили фактурата.Подозирам, че ще ме "обуят" с две сметки наведнъж и само от тази мисъл Осама бин Ладен ми става симпатичен някак си ....

Мен ме "зарадваха" вече. Нагляри. От де ги изтипосват тия сметки, не ми е ясно :bedtime2:

прося някой да ми го качи в тубата това

баннаха ме от там, защото качих видео с цици

прося някой да ми го качи в тубата това

баннаха ме от там, защото качих видео с цици

Готово ;)

Но пак ти казвам - тълкуването, че уж Аспарух и Кутраг са се разбрали чрез някакви си конци е просто глупаво, защото Аспарух не е "създал държава" през 681 година, та да праща гълъби :rolleyes:

някой път ще ти разправям защо именно 681 година е избрана за начало на държавата ни, и това няма нищо общо с мартениците ...

Няма ли някой да дойде да ми научи уроците по химия и да направи контролната вместо мен? ;д

няма да има разхода днес sad.gif

не знам какво имаш предвид под "разхода" , но предполагам, че произлиза от "разход", а за него би трябвало да имаш "приход" :rolleyes:

Готово ;)

Но пак ти казвам - тълкуването, че уж Аспарух и Кутраг са се разбрали чрез някакви си конци е просто глупаво, защото Аспарух не е "създал държава" през 681 година, та да праща гълъби :rolleyes:

някой път ще ти разправям защо именно 681 година е избрана за начало на държавата ни, и това няма нищо общо с мартениците ...

сега прося да ми се даде и линк

само непознатите ме подценяват

Не беше ли щото тогава е подписан някакъв договор с Византия, поне такива смътни спомени имам от часовете по история...

не знам какво имаш предвид под "разхода" , но предполагам, че произлиза от "разход", а за него би трябвало да имаш "приход" :rolleyes:

:lol6:

явно още съм гладна, щом ям букви ;)

онова малкото как може да дойде в най-натоварения ми уикенд...не стига, че през деня няма да съм в Плевен, вечерта съм на рожден ден. дано поне не си ходи рано в неделя, че...

Не беше ли щото тогава е подписан някакъв договор с Византия, поне такива смътни спомени имам от часовете по история...

не.

не.

Подобен договор не е открит никъде, а византийските архиви от това време учудващо мълчат, при положение, че за всичко останало са пълни....

Прието да говорим, че нашата България е създадена през 681 година, не заради друго, ами защото за първи път е споменато името и в официален документ.

Малко история : на 7.11.680 е открит 6-тия Вселенски събор, който е имал общо 18 заседания и е закрит на 16.09.681г.

На събора е имало изказване на презвитер Константин от Апамея, направено на 16-тото заседание (9.08.681). В него той споменава, че ако са го били изслушали, когато искал да се изкаже (демек още в началото на събора, ама тогава са го отебали), "нямаше да претърпим това, което претърпяхме през годината, сиреч каквото претърпяхме във войната с България". Това е.

Друго няма.

Дали обаче презвитерът под "България" разбира някаква нова, току що създадена България. а добре известната във Византия "България" на хан/кан Кубрат е съвсем друг въпрос.

Просто на историците е по-удобно да се избере тази дата, защото битката с Византия водят войските на Аспарух, който са преминали отсам Дунава.Другото, което буди малко учудване е, че презвитера, говори общо взето за за вътрешно-църковната война между монофизити/дифизити и отделно - конфликтът на двете течения с монотелитите!

А по сведение на Теофан от XVвек се говори и за "български крале "в Тракия ,ама туй не го гледаме ,щото не е по "официалната" история....

Имам и още събрани материали по темата, ама ме мързи да ровя, че не се сещам къде съм ги турил.

кое не разбра, душко? :rolleyes:

всичкото ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.