Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DefenseWALL HIPS 2.xx -настройки,мнения и препоръки

Featured Replies

Я вземи научи как се работи с програмата че се изказваш напълно неподготвен :blink:

Ти ме разсъни ей :blink:

И програмата не работи добре под виртуализация каквато и да е Program doesn't work under VMWare/VirtualPC emulators :P

• Отговори 496
  • Прегледи 31,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мда...."защитниците" скочиха..... Няма нищо общо Returnil! Вече няколко месеца са робитили заедно! Returnil не е причината....ни най-малко! Жалко, че не съобразих да направя снимки.....бях се шашнал..

• Нима? От това което днес успях да науча DefenseWALL е по скоро нещо от типът на Sandboxie. Защо мисля така? 1. Първо показвам дали е възможно да се ползва доживотният лиценз с българската

• Благодаря но според мене експерта е друг

Публикувани изображения

Я вземи научи как се работи с програмата че се изказваш напълно неподготвен :blink:

Ти ме разсъни ей :blink:

Недей да ми се дървиш! Казвам, че имаше 2, незнайно от къде появи ли се, процеса! До сега не е имало такова чудо, а съм от доста време с тая програма! Никога не са се появявали такива процеси в зоната на доверените! Забравих да спомена и, че иконката в трея от време на време ставаше червена!! Такова чудо също никога не е имало!

Недей да ми се дървиш! Казвам, че имаше 2, незнайно от къде появи ли се, процеса! До сега не е имало такова чудо, а съм от доста време с тая програма! Никога не са се появявали такива процеси в зоната на доверените! Забравих да спомена и, че иконката в трея от време на време ставаше червена!! Такова чудо също никога не е имало!

Искаш ли да дойдеш да ти дам уроци и да те видя колко тогава ти ще ми се дървиш а :blink:

И само по спокойно :P

Иконката става червена защото дадено недоверено приложение атакува компютъра :blink:

Искаш ли да дойдеш да ти дам уроци и да те видя колко тогава ти ще ми се дървиш а :blink:

И само по спокойно :P

Иконката става червена защото дадено недоверено приложение атакува компютъра :blink:

И така го атакува, че е накрая е станало доверено!

И така го атакува, че е накрая е станало доверено!

Моят съвет е да не ползваш тази програма с други програми за виртуализация :blink: Щом казваш че се издънила добре не ми се спори но без шотове това са празни приказки :blink:

А за скрити процеси проверявате ли? Не очаквайте всички да са видими.С програми Antirootkits. Поздрави

Моят съвет е да не ползваш тази програма с други програми за виртуализация :cool: Щом казваш че се издънила добре не ми се спори но без шотове това са празни приказки :cool:

След снощното продънване да се оставя без виртуализация??? Да не съм луд! :angry:

Очевидно е, че приказката- "100% защита няма" е вярна! Аз също доверявах на тази програма, като "последна крепост", но след снощи вече имам "едно на ум"!

Що се касае до "празните приказки"...разбирам те- дал си пари за тая програма и не ти се вярва, че може да се издъни! Явно обаче- МОЖЕ!

engineer

След снощното продънване да се оставя без виртуализация??? Да не съм луд!:angry:Очевидно е, че приказката- "100% защита няма" е вярна! Аз също доверявах на тази програма, като последна крепост, но след снощи вече имам едно на ум Що се касае до празните приказки...разбирам те- дал си пари за тая програма и не ти се вярва, че може да се издъни! Явно обаче-МОЖЕ!

Engineer,програми със сходни модули за защита никога не се комбинират проблема е в теб а не в програмите.Още вчера мислех да пиша като четях как си се подсигурил двойно че нито една от защитите ти не работи на 100% и вероятността от пропукване е огромна.Или ползвай само Returnil или само DefenseWall.

Не бъркай софтуера със армировката при колони,трегери,плочи,фундаменти и т.н. нямат нищо общо.

Engineer,програми със сходни модули за защита никога не се комбинират проблема е в теб а не в програмите.Още вчера мислех да пиша като четях как си се подсигурил двойно че нито една от защитите ти не работи на 100% и вероятността от пропукване е огромна.Или ползвай само Returnil или само DefenseWall.

Не бъркай софтуера със армировката при колони,трегери,плочи,фундаменти и т.н. нямат нищо общо.

Мда...."защитниците" скочиха..... Няма нищо общо Returnil! Вече няколко месеца са робитили заедно! Returnil не е причината....ни най-малко! Жалко, че не съобразих да направя снимки.....бях се шашнал....

Не разбирам защо в този форум, накой като каже, че някоя програма се е издънила, веднага това да се отрича като невъзможно, и почвот да се търсят причини извън програмата и т.н.... Явно има хора които се "вкопчват" в някоя програма, идеализирайки като Свещения Граал и дума не дават да се издума, че в крайна сметка рано или късно може да поддаде!

Програмата може да пропусне! Вече е факт!!!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Мда...."защитниците" скочиха..... Няма нищо общо Returnil! Вече няколко месеца са робитили заедно! Returnil не е причината....ни най-малко! Жалко, че не съобразих да направя снимки.....бях се шашнал....

Не разбирам защо в този форум, накой като каже, че някоя програма се е издънила, веднага това да се отрича като невъзможно, и почвот да се търсят причини извън програмата и т.н.... Явно има хора които се "вкопчват" в някоя програма, идеализирайки като Свещения Граал и дума не дават да се издума, че в крайна сметка рано или късно може да поддаде!

И къде са ти фактите всичко друго е чист спам критика :cool:

:angry: Аваст е най добрата :cool:

1. Това което прави програмата добра е възможността да върнеш всички промени направени по време на теста. Разгледай менюто.

2. Добре дошъл в отбора на съмняващите се :cool:

Горе писах,че има два вида ловци - с точен мерник и стара пушка и с нова пушка ама кьорави :angry: С две думи за какво ни е глава на раменете след като не я ползваме. Време е да се престане с тези ловно-рибарски лакардии. Това важи за всички и за тебе,мене и други.

Поздрави :cool:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

engineer

Мда....защитниците скочиха..... Няма нищо общо Returnil! Вече няколко месеца са робитили заедно! Returnil не е причината....ни най-малко! Жалко, че не съобразих да направя снимки.....бях се шашнал....Не разбирам защо в този форум, накой като каже, че някоя програма се е издънила, веднага това да се отрича като невъзможно, и почвот да се търсят причини извън програмата и т.н.... Явно има хора които се вкопчват в някоя програма, идеализирайки като Свещения Граал и дума не дават да се издума, че в крайна сметка рано или късно може да поддаде!Програмата може да пропусне! Вече е факт!!!

Че DefenseWall има много общо с Returnil има но....

Както ти казах занимавай се с проектирането на сгради и не се излагай :cool:

Факт е че понятие си нямаш от софтуер,но за сметка на това нямаш и желание да провериш това което ти казват.

...... и не се излагай :cool:

Пред кого? Пред теб ли? Че кой си ти за мен?

1. Това което прави програмата добра е възможността да върнеш всички промени направени по време на теста.

Нещо не намирам такава опция....

dw_big.jpg

Ама това е бутона "Stop Attack". Ти ми говореше за "връщане назад"!!! Ти изобщо разбра ли какво се е случило, че даваш за пример този бутон?

Имах 2 странни процеса, които, незнайно как се бяха промъкнали в доверената зона!

Ама това е бутона "Stop Attack". Ти ми говореше за "връщане назад"!!! Ти изобщо разбра ли какво се е случило, че даваш за пример този бутон?

Имах 2 странни процеса, които, незнайно как се бяха промъкнали в доверената зона!

Files and registry tracks е функцията

която изтрива всички следи от недоверените приложения :cool:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Абе ти виждаш ли или НЕ? Първият бутон отгоре надолу може да е нещо малко по различно.

1508302t.jpg

Files and registry tracks е функцията

която изтрива всички следи от недоверените приложения :cool:

Ами ако са се промъкнали и вече са в доверените? Не ми се мисли какво следва :lol6:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Абе ти виждаш ли или НЕ? Първият бутон отгоре надолу може да е нещо малко по различно.

Ами ако са се промъкнали и вече са в доверените? Не ми се мисли какво следва :lol6:

Тоя филм не са го давали още :cool:

Ами ако са се промъкнали и вече са в доверените? Не ми се мисли какво следва :cool:

Ето в това е цялата работа я....че се бяха намърдали в "доверени"...и ако не бях покрит с второ "одеало" и не мен не ми се мисли кво щеше да става....

engineer

Ето в това е цялата работа я....че се бяха намърдали в доверени...и ако не бях покрит с второ "одеало" и не мен не ми се мисли кво щеше да става....

Ако се покриеш и с трето "одеало" може и носорог през десктопа да ти мине :lol6:

Искам и аз да попитам нещо - въпреки че програмата е направена за недотам напреднали потребители, не мога да си обясня принципа и на работа съвсем ясно.

Разбрах, че всичко което се намира на компа става доверено, и всички начини за зараза- от инерет (DW има база с програми,които се свързват с инернет), флашки и дискове са недоверени по подразбиране.

Как се процедира при чисто нова инсталация на Windows не мога да разбера.

По принцип много рядко прибягвам до предварително свалени програми и драйвери, пък и се препоръчва слагането на DW на чиста система. Та сложих първо нея, преди драйверите даже...

След като включа първо Хрома и той стане недоверено приложение, и всички легитимни програми и драйвери които сваля от интернет стават недоверени, и хоп - не работят както трябва. Първото което ми потрябва бе да разархивирам архив с драйвери- и съответно - гледам WinRaR недоверен...

Разбирам, че ако съм сигурен в някоя програма (например WinRAR) трябва лично да я стартирам като доверена, защото свалена чрез хрома е недоверена, но ако е флаш плеяра, който се инсталира чрез браузера автоматично- и хоп не работи, че трябваше да го сейфна отделно, или да го намеря в темпоралната директория на браузера и оттам - десен бутион- стартирай като доверено... така ли трябва?

Ами това е много неудобно за обикновения потребител според мене, който е свикнал да цъка- next, next, OK, OK , Finish за всяка програма която инсталира...

Искам и аз да попитам нещо - въпреки че програмата е направена за недотам напреднали потребители, не мога да си обясня принципа и на работа съвсем ясно.

Разбрах, че всичко което се намира на компа става доверено, и всички начини за зараза- от инерет (DW има база с програми,които се свързват с инернет), флашки и дискове са недоверени по подразбиране.

Как се процедира при чисто нова инсталация на Windows не мога да разбера.

По принцип много рядко прибягвам до предварително свалени програми и драйвери, пък и се препоръчва слагането на DW на чиста система. Та сложих първо нея, преди драйверите даже...

След като включа първо Хрома и той стане недоверено приложение, и всички легитимни програми и драйвери които сваля от интернет стават недоверени, и хоп - не работят както трябва. Първото което ми потрябва бе да разархивирам архив с драйвери- и съответно - гледам WinRaR недоверен...

Разбирам, че ако съм сигурен в някоя програма (например WinRAR) трябва лично да я стартирам като доверена, защото свалена чрез хрома е недоверена, но ако е флаш плеяра, който се инсталира чрез браузера автоматично- и хоп не работи, че трябваше да го сейфна отделно, или да го намеря в темпоралната директория на браузера и оттам - десен бутион- стартирай като доверено... така ли трябва?

Ами това е много неудобно за обикновения потребител според мене, който е свикнал да цъка- next, next, OK, OK , Finish за всяка програма която инсталира...

Направи ги доверени като ги изключиш от недоверените

Десен бутон върху недовереното приложение в DW и даваш DISABLE после APPLY и си готов :lol6:

Направи ги доверени като ги изключиш от недоверените

Добре, ами няма ли да е късно след инсталиране като недоверени, в смисъл в ролбака имаше много следи от записани файлове и регистри - те ще станат ли автоматично доверени, или ще трябва ръчно един по един да се оглеждат. Ами ако върна ролбака, или включа опцията автоматично да се трие, тогава как ще стане....

Добре, ами няма ли да е късно след инсталиране като недоверени, в смисъл в ролбака имаше много следи от записани файлове и регистри - те ще станат ли автоматично доверени, или ще трябва ръчно един по един да се оглеждат. Ами ако върна ролбака, или включа опцията автоматично да се трие, тогава как ще стане....

Остави ролбака и му махни отметката че ще си навлечеш бели и ги остави там другия вариант е да изтриеш регистрите но тогава може да се наложи да преинсталираш някоя програма а и тази функция е за напреднали потребители -без да се обиждаш :cool:

Stefanvalja , точно тази програма е направена за ненапреднали потребители.

Трябва да поставиш 2-3 отметки за да може всичко което идва от нета,флаш памет или CD/DVD-та да бъде автоматично поставян в списъка с недоверените ето тук

6433d02548e4dff5.jpg

Целта е да затвориш входните точки за зловредния код,но тъй като DW не прави разлика между зловредни и безвредни в този списък ще попадат и инсталационните файлове на програмите които сваляш за да инсталираш.За да можеш да ги инсталираш просто трябва да премахнеш файла/овете които си свалил от списъка на недоверените където съм показал на снимката.

В противен случай въпросния файл няма да получи достъп до ОС до второто пришествие :cool:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.