Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сменяме времето - зимно/лятно

Featured Replies

Да, връщаме към нормалното астрономическо часово време, но само за пет месеца. И в края на март отново към лятно...

• Отговори 226
  • Прегледи 41,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

аре пак тая дивотия На 25 март местим стрелките с час напред На 25 март, неделя, в 03:00:00 часа местно време въвеждаме лятното часово време и преместваме часовниковите стрелки с един час напред

• Край с местенето на стрелките: ЕК предлага премахването на зимното часово време По-добре да остане зимното, което всъщност е нормалното време, преди да бъде въведена промяната.

• Русия се отказва от смяната на времето 08.02.2011 /вести.бг Руският президент се аргументира и с научни изследвания, според които приспособяването към смяната на часа води до стрес и боле

Публикувани изображения

Не може ли само с половин час да преместим стрелките и после да не се занимаваме с тези врътки всяка пролет и есен.

Цялата идея е да не се губи дневна светлина.

Чак пък такива загуби и без това вече в 5 часа се е стъмнило.Тази часова промяна да не би да се отразява положително върху човешкият организъм?Сутрин излизаш по тъмно за работа и се прибираш пак по тъмно.Ако се прави икономия на енергопроизводителите,защо трябва да се тормозят хората.Ако тази мярка беше икономически доказана,цял свят щеше да го прави.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

...Ако тази мярка беше икономически доказана,цял свят щеше да го прави.

Не знам доколко е изгодна икономически, защото от години вече се спори по тоя въпрос. Имаше преди време публикация, в която пишеше, че след дългогодишни проучвания и измервания френски учени са установили икономия от ел.енергия в размер на около 0,5% в рамките на страните, въвели лятното часово време, а те никак не сам малко:

Публикувано изображение

Данните са от Уикипедия

Има купища публикации от медици, според които преминаването 2 пъти годишно с по един час напред-назад се отразява неблагоприятно върху човешкия организъм, но засега няма резултат от това и процесът отново предстои в края на следващата седмица. 

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Има купища публикации от медици, според които преминаването 2 пъти годишно с по един час напред-назад се отразява неблагоприятно върху човешкия организъм, но засега няма резултат от това и процесът отново предстои в края на следващата седмица. 

Поне се връщаме към астрономическото време и ефектът върху организма ( цикъла сън/бодърстване) е благоприятен ;)

Лично аз трудно се "климатизирам" към новото време.Поне един-два дена трябва да минат за да свикна,много ми е едно такова странно,сякаш всеки път за сефте го правя  http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Лично аз трудно се "климатизирам" към новото време.Поне един-два дена трябва да минат за да свикна,много ми е едно такова странно,сякаш всеки път за сефте го правя  http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

И аз съм като тебе-на мен и повече дни пак ми действат смотано,

сигурно има такъв синдром мда-на страдащите от смяната на времето

;)

Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 04.00 часа българско време на 31 октомври 2010 г., когато Националната скала за време ще се измести с един час назад. Това съобщиха от Главна дирекция "Национален център по метрология" към Българския институт по метрология.

Корекцията следва да бъде въведена във всички национални системи за разпространение на часовото време, се посочва в съобщението.

Фифа, ще ти дам сто кинта, ако успееш да върнеш стандартен неповреден аналогов часовник с един час назад, като преместиш само едната му стрелка, а другата си стои на мястото. :clap:

Ако не успееш, ще трябва да си оправиш оригиналното заглавие. :bye1:

Toва ми е най-ужасният ден от година. Имам чувството, че времето е спряло...

Тези които бяха нощна смяна се прекараха - работиха един час по-вече.

А, тези, които не бяха на работа спaха 1 час повече :P Обаче на мен смяната на времето хич не ми се отразява, само сутринта докато си върна часовника и след това всичко ми е нормално :mark:

Добре че часът на компютъра се смени автоматично, иначе нямаше въобще да се сетя, че трябва да се връщат с един час назад. :P

Да и на мен ми се смени автоматично. Тъкмо ровех във форума и изведнъж зацикли, та случайно погледнах часовникаи видях, че се е сменил. Само не разбрах форумът защо беше забил за няк'во време.

Да и на мен ми се смени автоматично. Тъкмо ровех във форума и изведнъж зацикли, та случайно погледнах часовникаи видях, че се е сменил. Само не разбрах форумът защо беше забил за няк'во време.

Да, ама форума поне при мен още си мисли че е 12:48.....

Тези които бяха нощна смяна се прекараха - работиха един час по-вече.

Бре то и аз се прекарах-нищо че не бях нощна-

само къде си давах зор баси до 13 да пратя на шефа материалите-

кога гледам компа показва 12 часа та вдянах кво станало

:)

Разбира се, че връщането към нормалното астрономическо време е по-безпроблемно. Трудно е ставането с един час по-рано.

На мен смяната на часа ми се отрази страхотно - друго си е като се събудя и да видя, че навън е светнало! Спирам да се оплаквам! Пък и имам оправдание да си легна в 20 часа, щото то от 17 е мръкнало!:cool:

На мен смяната на часа ми се отрази страхотно - друго си е като се събудя и да видя, че навън е светнало! Спирам да се оплаквам! Пък и имам оправдание да си легна в 20 часа, щото то от 17 е мръкнало!:)

Има нещо такова, а и с тази цел е замислено всичко по принцип.

Мдам,за прираста на населението-

повече тъмнинка-повече бебета,белким не сме много станали

:biggrin:

Повечето хора започват работа след 9 часа. Дори и от 8 да е, пак е светло от много време. Затова пък следобяд се стъмва в 5. Спокойно можеха да си оставят лятното време за постоянно.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Даммм, съгласна съм .. :) Така или иначе не ни съкращават с 1 час работата, нали ? :) Само ни взимат от времето :)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

На мен ми е мнооого кофти това ранно стъмване http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Да не говорим, че в нощта, когато върнахме времето, бебка се събуди по-рано...дали се възползвах от повече сън, а? :D

• 3 месеца по-късно...

Русия се отказва от смяната на времето

08.02.2011 /вести.бг

Публикувано изображение

Руският президент се аргументира и с научни изследвания, според които приспособяването към смяната на часа води до стрес и болести

Русия се отказва от прехода от лятно към зимно часово време, съобщи ИТАР-ТАСС.

В края на март страната за последен път ще премине от зимно към лятно време.

Наесен обаче руснаците няма да връщат стрелките на часовника назад повече.

Взех решение да отменя прехода към зимно часово време от есента на тази година и възлагам тази задача на правителството, обяви официално президентът Дмитрий Медведев на среща с млади учени.

Той изрази увереност, че промяната ще е полезна, като цитира научни изследвания, според които приспособяването към смяната на часа води до стрес и болести.

Друг от аргументите му страната да остане на лятно часово време е, че така денят ще е по-още по темата

Смяната на времето наистина е вредна за здравето

Смяната на времето наистина е вредна за здравето

Връщането на стрелките с един час назад всяка есен и изместването им с един час напред напролет бе въведено в много държави по света по време на петролната криза през 70-те години на XX век с цел спестяване на енергия.

Не спират обаче споровете дали тази мярка наистина е полезна.

Много учени смятат, че промяната е напълно неоправдана от гледна точка на човешкото здраве, макар и да има икономически причини.

Установено е, че човек свиква по-трудно с пролетната промяна на времето, когато един час буквално изчезва. Есенното връщане с час назад обаче принуждава тялото да променя своите биоритми, за което е нужно време и то не малко.

Най-отчетливо се проявяват негативните тенденции при онези хора, които стават или започват да работят по-късно.

Разумно решение! Доказано е,че нищо не се печели със смяната на времето,но е вредно за човешкия организъм. Ще ми се и у нас да постъпят така.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.