Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сменяме времето - зимно/лятно

Featured Replies

Щеше да бъде на далавера, ако този час се заплащаше :D

Не е вярно скъпа.Нали смяната е осем часа, а в действителност ще работим САмо седем.
  • Отговори 226
  • Прегледи 41,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

аре пак тая дивотия На 25 март местим стрелките с час напред На 25 март, неделя, в 03:00:00 часа местно време въвеждаме лятното часово време и преместваме часовниковите стрелки с един час напред

• Край с местенето на стрелките: ЕК предлага премахването на зимното часово време По-добре да остане зимното, което всъщност е нормалното време, преди да бъде въведена промяната.

• Русия се отказва от смяната на времето 08.02.2011 /вести.бг Руският президент се аргументира и с научни изследвания, според които приспособяването към смяната на часа води до стрес и боле

Публикувани изображения

Не е вярно скъпа.Нали смяната е осем часа, а в действителност ще работим САмо седем.

Може и така да е, но моя приятелка лекарка твърди, че този час от дежурството не им се заплаща.

Може и така да е, но моя приятелка лекарка твърди, че този час от дежурството не им се заплаща.

При лекарите е друго (дано не ми се разсъди Trichocephalus).Там действат други правила.

Как да се справим със смяната на времето

Публикувано изображение

Пролетната умора е състояние, което може да засегне всеки по различен начин или пък да не ни засегне изобщо.

Със смяната на времето в събота срещу неделя обаче шансовете да се почувстваме отпаднали в първия работен ден от седмицата се увеличиха многократно.

Според експертите през първите дни на пролетта по-силно усещане за отпадналост и нежелание да изпълняват всекидневни задачи имат хората, които са прекарали дългата зима по-тежко и са се хранили по-нездравословно.

Сега, за да върнем силите си, трябва да вкараме в диетата си повече въглехидрати, за да си набавим енергия - картофи, ориз, царевица. Трябва да се стараем да започваме деня си с плодове или плодови сокове, за да се заредим с витамини.

Физическата активност, дори и умерената, може много да помогне за подобряването на общото състояние на организма ни.

Леката гимнастика веднага след ставане от леглото продължава да е фаворит на здравните експерти. Дори и съвсем елементарни упражнения като клякането могат много да помогнат за тонуса на целия организъм.

В периода на адаптация към лятното часово време не е препоръчително да се лишаваме от сън.

Лекарите съветват да се избягват по-сериозни натоварвания, тъй като организмът е и без друго стресиран.

За да се адаптираме към новото време е нужна най-малко седмица.

През това време е желателно да не консумираме алкохол и да не ядем тлъсти меса. Според лекарите добрият сексуален живот може да помогне много за преодоляването на стреса от новия режим.

vesti.bg

седмица ли - мен ме държи до следващата смяна

:D

Аз смятам да попитам - какво е редно да се направи за да се предприеме инициатива преминаването към зимно часово време да бъде забранено както е в Русия?

Ами референдум вероятно. Иначе няма да е справедливо, защото пък аз не искам да се сменя сегашната ситуация :) Не мога да си представя, че в три половина вече ще се съмва, а вечер ще бъдем без слънце в 19-20 часа. Това е подтискащо! През нощтта светлина, а вечерта, когато е най-приятно, тъмнина! Затова, ако ще се променя нещо, нека това е с референдум. Мен не ме интересуват икономиите на ток, макар и те да са важни. По-важно е, че не бих живял нормално със Слънце в четири през нощта и без такова вечер.

Няма нищо лошо да има лятното/зимно часово време. Проблема според мене идва от прекалено ранното преминаване към лятно (края на март) и прекалено късното преминаване към зимно - (края на октомври). на практика "лятното часово време" е цели 7 месеца. Ако почваше в края на април когато слънцето изгрява доста по-рано и свършваше в края на септември според мене щеше да има по-малко хора които да са против него.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Ами референдум вероятно. Иначе няма да е справедливо, защото пък аз не искам да се сменя сегашната ситуация :) Не мога да си представя, че в три половина вече ще се съмва, а вечер ще бъдем без слънце в 19-20 часа. Това е подтискащо! През нощтта светлина, а вечерта, когато е най-приятно, тъмнина! Затова, ако ще се променя нещо, нека това е с референдум. Мен не ме интересуват икономиите на ток, макар и те да са важни. По-важно е, че не бих живял нормално със Слънце в четири през нощта и без такова вечер.

Какво по-хубаво от тиха лятна вечер под звездите?! :)

Доказано е, че икономии на ток не се осъществяват, поради което в Русия премахнаха тази глупост.

Смяната на часовото време оказва стресово влияние върху човешкия организъм, а това никак не е безобидно.

Какво по-хубаво от тиха лятна вечер под звездите?! :)

Доказано е, че икономии на ток не се осъществяват, поради което в Русия премахнаха тази глупост.

Смяната на часовото време оказва стресово влияние върху човешкия организъм, а това никак не е безобидно.

Не може да се сравняваме с Русия по простата причина, че там има много часови зони. Освен това на север си имат полярни нощи и полярни дни, така, че едва ли им пука колко е часа. ;)

Виж, замислих се над идеята, да минем с час напред и да не го мърдаме. Тоест, да сме заедно с Москва. Вярно, че зимата ще съмва към 8 часа, но мен не ме бърка, понеже доста по-рано или по-късно отивам на работа. Ако ще и цял ден да гърми и има слънчево затъмнение, все ми е тая, защото не ми пука като работя. Вечерта обаче няма да се мръква в 17 часа, когато всички се втурват да се прибират от работа на фарове, а в 18, когато повечето ще са се прибрали, ако са редовна смяна. Нали? Така, че аз бих предложил да минем час напред и да не бутаме часовника, като компромисно решение.

ПП: Мойра , исках за друго да ти отговоря, ама се увлякох и забравих :) Хубаво е под звездите, ама изпускаме залеза вечер ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• 6 месеца по-късно...

Сменяме часовника и дрехите

Стрелките на часовника и дрехите сменяме тази неделя.

В 4 часа сутринта, на 28 октомври ще върнем времето с един час назад. Така ще преминем към зимното часово време, или както го наричат синоптиците - постоянното астрономическо.

Зимното часово време ще продължи до последната неделя на март, когато ще преместим стрелките с час напред. Според лекарите, организмът бързо свиква с връщането на стрелките, защото един час не е сериозна промяна.

Това, че ще спим един час повече на 28 октомври ще ни хареса, защото навън няма да е много подходящо за разходки. Студ и дъжд в последния ден от седмицата, прогнозират синоптиците. Температурите ще паднат с 5 -10 градуса и максималните ще бъдат 10-15 градуса.

Заради застудяването почивният ден ще е идеален да си подготвим топли дрехи за новата работна седмица.

dartsnews.bg

• 4 месеца по-късно...

Минаваме към лятно часово време на 31 март !

България ще премине към лятното часово време в 3:00 ч. местно време на 31 март. Това съобщиха от Българския институт по метрология.
Тогава часовниците се преместват с един час напред.

Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 4:00 ч. местно време на 27 октомври, когато часовниците се връщат с един час назад.

Novini.bg

Вече намразих датата 31 март!

Въпреки че се доказа неефективността на тази мярка върху пестенето на електроенергия, както и вредата и върху човешкия организъм, никой и не помисли да я отмени.

Руснаците да не са по-тъпи от нас?!

Определено не са по тъпи от наз руснаците. Но срещу българите нарочно се провежда кампания на унищожаване на интелигентността.

Вече намразих датата 31 март!

Въпреки че се доказа неефективността на тази мярка върху пестенето на електроенергия, както и вредата и върху човешкия организъм, никой и не помисли да я отмени.

Руснаците да не са по-тъпи от нас?!

Американци, канадци, англичани, французи, германци по-тъпи ли са от руснаците?

Това със времената си е стресиращо ! Добре че тук при мен никога не го сменят.

оф пак ли

мразя каквито и да е смени и промени пфууу

:weather4:

Определено не са по тъпи от наз руснаците. Но срещу българите нарочно се провежда кампания на унищожаване на интелигентността.

дори хапчета за затъпяване мислят да ни дават- http://30dumi.eu/2013/03/uchenite-iskat-da-izobretyat-hapche-sreshtu-intelekt/

дори хапчета за затъпяване мислят да ни дават- http://30dumi.eu/2013/03/uchenite-iskat-da-izobretyat-hapche-sreshtu-intelekt/

Не мисля, че са нужни.

Промиха ни мозъците до такава степен, че масовото затъпяване отдавна е факт и то не само в България.

Американци, канадци, англичани, французи, германци по-тъпи ли са от руснаците?

Ооо, ние доказахме, че не можем да се мерим с американци, англичани, французи и германци :D :D :D

Не мисля, че са нужни.

Промиха ни мозъците до такава степен, че масовото затъпяване отдавна е факт и то не само в България.

не видиш ли какво става плана ран-ъп  само у нас не проработва, от 20 години им изнасяме висшисти които са по-добри от техните, ако беше само това добре ами нашите бандити са по-изобретателни от техните , ами циганите ни  крадат и безчинстват по-добре от техните а освен това почнаха да избират някое по-хубавко моме което го обличат елегантно по европейски и го пращат в елитните им училища да се учи та белким се сродят с някои от елитните им фамилии по примера на хубавото кате от лондон

Ооо, ние доказахме, че не можем да се мерим с американци, англичани, французи и германци :D :D :D

Защо мислиш така? В личната ми практика съм забелязал че може, и то спокойно, да се мерим с тях. Може би проблемът ни е 97/3

Защо мислиш така? В личната ми практика съм забелязал че може, и то спокойно, да се мерим с тях. Може би проблемът ни е 97/3

Мисля така, защото не ми харесва да се мерим с развитите държави и да копираме неща, които не са приложими у нас или просто не са ни нужни.

Със смяната на часовото време не печелим нищо, освен влошаване на здравословното състояние на повечето хора.

Пролетта и есента са сезони,  в които зачестяват депресиите и не мисля че е редно да се прибавя още един фактор, който допринася за увеличаването броя на депресираните хора.

Мисля така, защото не ми харесва да се мерим с развитите държави и да копираме неща, които не са приложими у нас или просто не са ни нужни.

Със смяната на часовото време не печелим нищо, освен влошаване на здравословното състояние на повечето хора.

Пролетта и есента са сезони,  в които зачестяват депресиите и не мисля че е редно да се прибавя още един фактор, който допринася за увеличаването броя на депресираните хора.

Добре, а защо да се мерим с руснаците? Нито сме им на ресурсите, нито сме им на територията.

Добре, а защо да се мерим с руснаците? Нито сме им на ресурсите, нито сме им на територията.

Не става въпрос за мерене, нито за копиране.

Просто руснаците проявиха здрав разум и премахнаха смяната на часовото време.

Убедена съм, че и в други държави ще го направят и тогава със сигурност ще вземем пример от тях, защото те не са Русия.

В България е срамно да се взема пример от Русия, било то и положителен.

Но най-жалкото е, че в България почти всички решения се вземат така, че да угодим някому и/или да не му направим лошо впечатление. :(

оф пак ли

мразя каквито и да е смени и промени пфууу

:weather4:

А на мен ми иде да се застрелям. Не може ли просто да сме на едно време бееее? Тая смяна ме побърква, да не говорим за изпуснати филми! :angry22: Сега няма да се спи като хората, докато не свикна с новото време! Лятното ми е екстра, но не и зимното! Какво е това стъмване следобяд? :angry22:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.