Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сменяме времето - зимно/лятно

Featured Replies

Компютрите вече са умни... не като едно време :)

post-2366-0-08718500-1319913168_thumb.jp

Ако можеха да станат от бюрото и да ми настроят ръчния часовник - цена нямаше да имат!

• Отговори 226
  • Прегледи 41,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

аре пак тая дивотия На 25 март местим стрелките с час напред На 25 март, неделя, в 03:00:00 часа местно време въвеждаме лятното часово време и преместваме часовниковите стрелки с един час напред

• Край с местенето на стрелките: ЕК предлага премахването на зимното часово време По-добре да остане зимното, което всъщност е нормалното време, преди да бъде въведена промяната.

• Русия се отказва от смяната на времето 08.02.2011 /вести.бг Руският президент се аргументира и с научни изследвания, според които приспособяването към смяната на часа води до стрес и боле

Публикувани изображения

Има тема, ползвай търсачката преди да пишеш

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=152489&st=60

Ако можеха да станат от бюрото и да ми настроят ръчния часовник - цена нямаше да имат!

Моя часовник е такъв.Не помня вече от кога не съм го сверявал.Всичко е на "автоматик". Е вярно, че преди три години ми струваше 140 лева ама....

Моя часовник е такъв.Не помня вече от кога не съм го сверявал.Всичко е на "автоматик". Е вярно, че преди три години ми струваше 140 лева ама....

Аз пък от даже повече време не нося ръчен часовник(стенен също :) ), тия ГСМ-ми за какво са?!

Аз пък от даже повече време не нося ръчен часовник(стенен също :P ), тия ГСМ-ми за какво са?!

Друго си е да имаш един тежък. добре изглеждащ часовник на ръката - комфорта е незаменим.

Друго си е да имаш един тежък. добре изглеждащ часовник на ръката - комфорта е незаменим.

И аз така мислех...После реших че няма да ме оценяват точно по тази линия околните. Пък ако трябва нещо да се слага на китките, то само когато е по принуда - от ченгетата. То не че профила ми ще могат да го удържат едни халкички, ей това са 15KW стъпални двигатели за всяка ръка поотделно...

ощ по-добре е да имаш стенен, ама да си го носиш със себе си :)

И аз така мислех...После реших че няма да ме оценяват точно по тази линия околните.

е, ако е за оценката на околните, мисля, че е по-добре да ме оценяват по часовника, отколкото по оср*ания ми г*з, ама всеки със вкуса си :P

ощ по-добре е да имаш стенен, ама да си го носиш със себе си :)

е, ако е за оценката на околните, мисля, че е по-добре да ме оценяват по часовника, отколкото по оср*ания ми г*з, ама всеки със вкуса си :P

Не намирам сарказмът Ви за уместен!

Не намирам сарказмът Ви за уместен!

Както и аз не намирам за уместно Вашето уж небрежно споменаване на цена от 140 лв за ръчния Ви часовник.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Както и аз не намирам за уместно Вашето уж небрежно споменаване на цена от 140 лв за ръчния Ви часовник.

Това, че някой друг потребител го е написал, го преписвате на мен, така ли?

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Айде честито ви ново време -

и то не стига че трудно привиквам ами и шефа взе че ме събуди по новому познайте колко е - 8 и 20 аааа

Публикувано изображение

Това със смяната на времето е пълна дивотия. Аз съм твърдо против. Руснаците карат на лятно часово време след разпореждане на Медведев от 2010-та година. Чрез смяната на времето съкращаваме и без това доста късия ден със цял час.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Това със смяната на времето е пълна дивотия. Аз съм твърдо против.

Руснаците карат на лятно часово време след разпореждане на Медведев от 2010-та година.

Чрез смяната на времето съкращаваме и без това доста късия ден със цял час.

Е да де ама , кой от нашите управници ще се съпротиви на това нещо ?? Нали ако не променим времето ще ни упрекнат, че сме русофили.Аз лично, очаквах бате Бойко да промени тази тенденция, но явно се излъгах.

...Чрез смяната на времето съкращаваме и без това доста късия ден със цял час.

Супер тъпо, че вече е 16 часа и ще започва да се стъмва. Ставаш по тъмно, прибираш се по тъмно...

Супер тъпо, че вече е 16 часа и ще започва да се стъмва. Ставаш по тъмно, прибираш се по тъмно...

То зимата както и да го въртиш все ще е така :)

То зимата както и да го въртиш все ще е така :)

Не е задължително. Може да посрещаш изгрева на път за работа и да се прибираш по светло.

Гледам Ви коментарите и Ви се чудя на акъла, като че за първи път се преминава към зимно часово време и все някакви странни коментари от рода на " ами какво ще правим сега, като се стъмва толкова рано" и т.н...

Не бе, просто изтъкваме, че това е един абсолютно безсмислен стрес. На мен не ми дреме и не го забелязвам особено, но има хора, за които наистина е голям стрес. Не виждам защо трябва да ги тормозим (освен обичайните конспирации).

Гадно е. Днес са ме спрели КАТ и ми пишат за speeding, пък аз само си гледам часовника и пристъпвам от крак на крак, та им рекох: Аре пичове закъснявам, пет часа стана, гаджето ще ме убие, вече половин час ме чака на студа. А те ми викат: Споко, имаш още половин час. И седа и си мисля за кво аджеба имам половин час. ;)

Гледам Ви коментарите и Ви се чудя на акъла, като че за първи път се преминава към зимно часово време и все някакви странни коментари от рода на " ами какво ще правим сега, като се стъмва толкова рано" и т.н...

Сори, но биологичните часовници не са еднакви.

За това говорим.

Ако на теб и на други им е кеф тъмнината - аз пък искам повече светлина.

Публикувано изображение

• 4 месеца по-късно...

аре пак тая дивотия

На 25 март местим стрелките с час напред

На 25 март, неделя, в 03:00:00 часа местно време въвеждаме лятното часово време и преместваме часовниковите стрелки с един час напред.

Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 04:00:00 часа на 28 октомври 2012 г., когато ще върнем часовниците с един час назад.

Преминаването към лятното часово време е необходимо, тъй като става дума за система, изработена да "спестява" от дневната светлина.

Тя се използва най-често в районите с умерен климат поради значителните изменения в съотношението светла/тъмна част от денонощието в зависимост от сезона от годината.

Първи лятното часово време е предложил американският учен, политик, журналист и дипломат Бенджамин Франклин (1706-1790) в писмо до вестник "Парижки журнал" през 1784 г. Идеята му била изказана по-скоро с чувство за хумор и предлагала парижани да стават и да си лягат по-рано.

За пръв път сериозно го предложил британският архитект Уилям Уилет в монографията "Пилеене на дневна светлина", публикувана през 1907 г.

Той обаче не успял да убеди британския парламент да приеме идеята му въпреки наличието на сериозно лоби.

Лятното часово време за пръв път се приема от германското правителство по време на Първата световна война в периода 30 април - 1 октомври 1916 г.

Скоро след това Великобритания последвала примера на своя смъртен враг и въвела лятно часово време от 21 май до 1 октомври 1916 г.

На 10 март 1918 г. американският Конгрес установил няколко часови зони и официално въвел лятно часово време, но законът не намерил отзвук и бил отменен.

Лятното часово време е въведено в България с постановление на Министерския съвет от 13 март 1997 г.

Документът определя това да става в 03:00 ч. местно време на последната неделя на месец март.

vesti.bg

Който е нощна смяна - на далавера е. Един час по-малко работа....

Щеше да бъде на далавера, ако този час се заплащаше :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.