Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закон забранява децата да ползват интернет през нощта

Featured Replies

Аз предлагам интернет доставчиците да изклучват всички интернета от 1:00 до 5:00 през ноща.

Има хора, които оставят да им се теглят/сийдват торенти нощем, например. Някои доставчици предлагат по-високи скорости през нощта, което прави свалянето и качването тогава по-удобно.

Работа на родителите е да контролират достъпа на децата си. Със закон няма да стане. А при нас не може и да се въведе. Щом не могат никому да попречат да си купува алкохол и цигари от кварталния магазин, какво остава за интернета?

Редактирано от Огнянов (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Анинфид
    Анинфид

Извинявай, ама ти л** ли си???

• Анинфид
    Анинфид

Лично аз ще кажа ,че не!КАТО ЗА РОДИТЕЛИТЕ НЯМА ОГРАНИЧЕНИЕ, ТО И ЗА ДЕЦАТА НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ГО ИМА!ВСИЧКИ СМЕ ЕДНАКВИ!

• Да,справедлив е. Децата през нощта трябва да спят. Има достатъчно време за всякакви игри,но всичко в границите на разумното.

Е, не все повече започвам да се удивявам от провинцията. Що за простотия е това, та нали нощем най-много се използва интернет денем кой ти ползва интернета за важни неща. Повечето хора са на работа е изключваме тези, които бачкат на компютри в случая повечето :P . Ама това си е пълна простотия да спират нощем интернета, дано това не стане в България, че тогава верно ще има...... Тук е място да кажа, че според мене може да сме най-големите селяни в ЕС.. и т.н.. ,но разбирам, че не сме най-простата нация с най-простите правителствени закони....

Пф не го виждам в България този закон :offtopic_s: .То тук малко закони има които не спазваме та сега и този пак да въвведат.Никога ама никога няма да го приема !!! Откачена работа,тъпа работа,ужасна работа :cool:

Работата на децата през ноща е да СПЯТ!Но за възрастните също трябва да има ограничения за играта в интернет през нощо.Аз предлагам интернет доставчиците да изклучват всички интернета от 1:00 до 5:00 през ноща.

Ти луд ли си ? От 1 до 5 без интернет ? А сега за темата - първо не всички " деца " стоят до 3 само заради игрите. Второ как може да нкараш някой на 16 - 17 години да си легне в 10 и да си брой козичките, за да може да заспи ? ... Този закон няма да има бъдеще. Както казаха по - горе всички имаме РОДИТЕЛИ. Те за какво са ? Да ни дадът въспитание, да ни накарт да си намерим хоби и да забравим компютрите - моите поне така правят, но давам пример със мои съученици, където родителите им им дават 20 лева и им казват ми изкарвай си деня както искаш - нито ходят на училище, нито учат, а по цял ден на интернет клубове, дискотеки и така нататък. Е справедливо е за тези които използват интернета късно през ноща за някаква информация за училище ( знам че е късно ама все пак има и такива които работят ) ? :speak: Ако някой смята, че с този закон ще се увеличи любовта към училището много се лъже.

Лично аз ще кажа ,че не!КАТО ЗА РОДИТЕЛИТЕ НЯМА ОГРАНИЧЕНИЕ, ТО И ЗА ДЕЦАТА НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ГО ИМА!ВСИЧКИ СМЕ ЕДНАКВИ!

Аз мисля че не е точно така, защото децата в днешно време са толкова зависими от компютъра (най-вече от интернета), че тази зависимост почва да става опасна. Ако 1 дете стои пред компа почти цял ден, а и отгоре цяла но6т до 2-3 часа, 1-во то не се движи и не е здравословно, 2-ро - кой ли знае на какви глупости попада в нета... айде няма да изброявам. Таа... така си мисля аз. Добре е да не се ползва нет от деца след 12 часа, освен ако не е за някаква работа, даже мисля че няма да е зле да въведат този закон и в България. :)

Хах,естествено че не.Не стига че съм си платил за интернета,и компа и ток и данъци и прочие,пък и държавата ще ме спира!?!Откъде на къде.

Тези правила са подходящи за педофили които висят в социялните мрежи.

Не че се заяждам ама ти си на 14 години какви данъци плащаш пък ти ? И кой ти плаща интернета и тока и кой ти е купил компа,май родителите ти ? Контрол могат да упражняват само родителите и те решават до колко да седят децата им.

Контрол могат да упражняват само родителите

Да, само, че някои родители това време да го оползотворят по механи и барове...Децата им са сами... незнайно къде... и функциите на родителите се поема от учители, полицаи, разни неправителствени организации, подобни "закони" и тем подобни...

Е, справедливо е за тях... не за нас. Не там щом са държавата с най-много компютърни потребители и щом има във всяка стая компютър... значи на тях им трябват забрани :rolleyes: .

Има и други времена по които може да се спи!

С нищо не можеш да замениш вечерния сън! :nono:

И да го въведат у нас няма да се спазва. Аз примерно какво ще правя в случайте когато по цяла нощ не мога да заспя? Да броя овце?

Ха .. Аз да ти кажа едно нещо от личен опит.Когато нямах компютър нямах и безсънни нощи.И ще ти кажа защо.Защото като висиш цял ден шред компютъра не хабиш енергия ... И после очите ти се затварят (а понякога и те не искат да се затворят) и не можеш да заспиш... :wors:

В България няма нужда от такъв закон.

Не знам дали сте запознати, но там имат доста смъртни случай точно заради игрите, в България не съм чул за такива.

И аз така не съм чула за такъв случай.Съгласна съм.Ние сме японци, китайци или кореици и т.н.Това, зависимостта от машинки и технически истории сякаш си е като вроден ген в тея нации .. ;)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Забраненият плод е най-сладък!Никакъв закон няма да помогне.Само родителският контрол би помогнал да се реши отчасти проблема.

Извинявай, ама ти л** ли си???

Що за възпитание...

А по темата - ако въобще бъде въведен подобен закон в България, то той няма да бъде спазван от по-голямата част на населението. До някъде съм съгласна - едно 9-годишно дете няма работа на компютъра в 12ч вечерта, примерно.

Любопитно ми е обаче защо трябва да има закон, родителите толкова ли не могат сами да се оправят с децата си, та трябва да се позовават на закони, за да ги възпрат от почти денонощно висене пред пс-то ?!

Какво ми е на възпитанието, аз на 6 седнах на компютъра.На 8 вече като имах възможност оставах до 00:00-01:00 ,по-късно започнах да оставам до 3, НО НЕ ИГРАЕЙКИ ИГРИ.Не виждам защо да ни забраняват кефовете.

• 5 месеца по-късно...

Въпреки че през деня прекарвам доста време пред компютъра избягвам да го ползвам късно.Аз лично си лягам рано и без това, но понякога може да се наложи ползване на И-нет.

Да,справедлив е.

Децата през нощта трябва да спят.

Има достатъчно време за всякакви игри,но всичко в границите на разумното.

То, че трябва да спят, трябва, ама ако не им се спи ? Ако забранят ползването на интернет през нощта, ще се намери друго занимание, което може да е много по-зле от "висенето" пред компютъра... Всеки отговаря сам за себе си... ако мисли, че не му трябва сън(и ако майка му и баща му така са решили), да си кисне пред pc-то.

• 2 седмици по-късно...

Понеже родители играли дотолкова на компютърни игри че детето им умряло от глад, спират достъпа до компа на ДЕЦАТА!? Аз попринцип стоя до доста късно на компа през уикендите, и да ви кажа сутрин не ми е хич приятно, и затова най вероятно тоя закон ще ми дойде добре. В началото ще е тегаво, както се казва, но после ще свикна. ЗА! :wors: Обаче не разбирам как ще ограничат достъпа на някой игра инсталирана на компа, и как ще следат кога седи дете на компа и кога възрастен! :down:

Редактирано от todiros95 (преглед на промените)

То, че трябва да спят, трябва, ама ако не им се спи ? Ако забранят ползването на интернет през нощта, ще се намери друго занимание, което може да е много по-зле от "висенето" пред компютъра... Всеки отговаря сам за себе си... ако мисли, че не му трябва сън(и ако майка му и баща му така са решили), да си кисне пред pc-то.

И кога ще спят-утре в училище нали

И кога ще спят-утре в училище нали

И сато заспят в училище ще си получат двойката. И ще се осъзнаят.

Всеки трябва сам да си направи грешките.

И сато заспят в училище ще си получат двойката. И ще се осъзнаят.

Всеки трябва сам да си направи грешките.

И само двойки да получават,някои деца ще предпочетат беззсънните нощи пред компа... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Според мен не е нужен закон,а родителски контрол.

И само двойки да получават,някои деца ще предпочетат беззсънните нощи пред компа... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Според мен не е нужен закон,а родителски контрол.

И като се забрани/изземе компютъра няма да се намери друго занимание ли?

И като се забрани/изземе компютъра няма да се намери друго занимание ли?

И какво занимание ще си намери-освен да спи-

като не може да излезе навън.

Точно за това говорим-родителския контрол-

ключовете на масата и вечерен час.

Ако ще овце да брои доде зананка

:biggrin:

Хаха и на 15-17+ годиини ли ще има родителски контрол?

После, като се омъжи и като ляга със жена си пак да има родителски контрол?

Хмм... аз и в празна стая да съм пак мога да правя лицеви, коремни и клякания до припадък нали? И следващия пак няма мога стана за училище.

А, не може да излезе навън... щом родителите му са го оставили да стой пред компютъра цяла нощ, защо да не го оставят и да излезе ? Silicon Valley е прав... ще спат в училище, ще имат 2ки... така ще се научат да не стоят будни по цяла нощ...

:)

Може да реши и с някоя книжка да се приспи! :)

Всичко зависи от гледната точка. Аз имам приятели, чийто родители не им тазрешават да стоят след 12, 1 часа през нощта...

Редактирано от trooperzz (преглед на промените)

Аз обикновенно до 10 часа съм заспал.Не че съм дете,ама целият ден ми е изморителен,защото се събуждам в 8 и имам куп работа.Все ми едно тоя закон,аз в това време спя...А за да цеата забрана трябва да има

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.