Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DefenseWALL HIPS 3.xx -настройки,мнения и препоръки

Featured Replies

Аз пък прилагам видео как WinRAR се инсталира като недоверен без проблеми но и работи и се надявам че всички вече мен разбраха защото зад всяко мое твърдение има факти http://dox.bg/files/dw?a=d6c101eff5 :super:

Браво- чудесно видео. Вярно е че WinRaR Може да работи като недоверено. Съгласен съм....

Но,..... е вярно също че нормален потребител въобще няма да се занимава с десетина кликания на Allow за всяка програма. При мен случая беше с автоматичен рън на инсталацията на УинРАР от браузера, както всеки обикновен юзер би постъпил - и немога да си разархивирам драйверите за видео картата- и кво- тръгвам да търся инфо, но браузера ми зарежда някаква страница дето иска Флаш- ами инсталирам го по начина познат на всички- инсталира се уж, и страницата отново не работи както трябва.

Сега отново ще кажете- ами да си прочел инструкциите на програмата преди да тестваш, то хубаво, но не всеки има време и нерви за това- ами то този клип ме изнерви само докато го гледам, камо ли аз да върша тези действия, и то РАР-а беше първата програма която ми трябваше след чисто нова инсталация на Уин.....ами представете си после за какво става на въпрос- ужас....

И след всички тези допълнителни действия които трябва да се извършват от юзера за доста от програмите, се случи да попадне на фалшив ъпдейт за вечно атакувания Adobe flash Pplayer, и решението е взето- едно 99% от 100% обикновени потебители ще се излъжат и ще вкарат гадината в кошарата- къде са тогава предубедените 100% защита....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

• Отговори 502
  • Прегледи 40k
  • Създадено
  • Последен отговор

WinRaR,Adobe Flash Player и другите безплатни плеари, както и браузърите са високорискови любимци на вредоносни творения - известно ми е от множеството инсталирани IDS/HIPS програми и от прехващанията им по поведение...DefenseWALL HIPS 3 при правилно ползване също би следвало да се изявява - съвсем друг е въпроса ползвателят точно какво ще реши да направи...

Браво- чудесно видео. Вярно е че WinRaR Може да работи като недоверено. Съгласен съм....

Но,..... е вярно също че нормален потребител въобще няма да се занимава с десетина кликания на Allow за всяка програма. При мен случая беше с автоматичен рън на инсталацията на УинРАР от браузера, както всеки обикновен юзер би постъпил - и немога да си разархивирам драйверите за видео картата- и кво- тръгвам да търся инфо, но браузера ми зарежда някаква страница дето иска Флаш- ами инсталирам го по начина познат на всички- инсталира се уж, и страницата отново не работи както трябва.

Сега отново ще кажете- ами да си прочел инструкциите на програмата преди да тестваш, то хубаво, но не всеки има време и нерви за това- ами то този клип ме изнерви само докато го гледам, камо ли аз да върша тези действия, и то РАР-а беше първата програма която ми трябваше след чисто нова инсталация на Уин.....ами представете си после за какво става на въпрос- ужас....

И след всички тези допълнителни действия които трябва да се извършват от юзера за доста от програмите, се случи да попадне на фалшив ъпдейт за вечно атакувания Adobe flash Pplayer, и решението е взето- едно 99% от 100% обикновени потебители ще се излъжат и ще вкарат гадината в кошарата- къде са тогава предубедените 100% защита....

Здравей stefanvalja

Може би се спеколира с резултата от теста за сигурност.

Все пак резултата е конкретно за самия тест, който предполагам се е провел в контролиран среда, ако мога така да се израза.

В действителността нещата не седят така, всеки натиска и инсталира постоянно и няма от къде да знае кое е вирус и кое не, както е било на теста.

се случи да попадне на фалшив ъпдейт за вечно атакувания Adobe flash Pplayer, и решението е взето- едно 99% от 100% обикновени потебители ще се излъжат и ще вкарат гадината в кошарата- къде са тогава предубедените 100% защита....

Тук потребитуля бива излъган, така че това важи и за потребители който са с АВ, която все още нама дефиниция за вируса. А и едва ли някой ще сложи на вируса име Вирус.

nikssi наскоро беше направил едно подобно клипче, за това което говорим, на което го охраняваше Avast.

Но ако вземем АВ която още няма дефиниция, както в клипчето плюс дете което е доста любопитно, но и с инсталирана DefenseWALL с парола, какво става. Ще викне родителя си за да види какво става, и кашата ще може да бъде поправена.

Може би DefenseWALL найстина е за потребители с по-малко познания, но и с поставена парола.

Предполагам, че DefenseWALL HIPS не е инсталатор или деинсталатор както Revo Uninstaller.

Не мисля че е нужно всички надежни и проверени във времето програми да се инсталират като недоверени, ако могат след това да работят като недоверени.

Някой пробвал ли е Adobe reader или Foxit reader да ли могат да работят като недоверени?

Foxit Reader работи без проблеми като недоверено приложение :hush:

Ето мойте настройки за DW 3-има неща който вие нямате но можете да промените http://dox.bg/files/dw?a=a83175c6c6 :cool:

Пратих запитване до Ilya за това кога ще направи White List -да не блокирва всичко и той каза че е започнал -това ако стане наистина тази програма няма да има стигане ;)

Било имало списък с доверени програми -Digitally signed files from trusted vendors will run from the protected "Download Areas" automatically 'As Trusted' (if the option "Use whitelisting" is checked). Аз не съм съгласен обаче -много лигитимни програми не работят а сега как да им подобриш продукта това друг ми го отговаря не Иля,някой надъхан повече и от мен ...Лошо е така

Ето какво ми отговори шефа Иля If you download a file into one of the "Download Areas" folders, and if it's signed by a "known as good" vendor, DW will automatically run it as trusted. Other hand, it will prompt you about the zone you would like to run it. If it's not into the "Download Areas" folder, it will be running as untrusted with no prompts. Някой пробвал ли е ? Аз да наистина някой ги пуска ама други не -което е минус за мен :cool:

Една интересна новина - Hi everybody! Just got an e-mail from Matousec testing group- they did refuse to test DefenseWall against their test suite. Look like, the program is too innovative for them and they can't handle it. Лошо щеше да ми е интересно :)

Значи ,малко ми е трудно да се изкажа по въпросите за DW защото като прочетох всички коментари вие сте си разбирачи , а аз съм гола вода ако може така да се каже .Инсталирах си DW Persona Firewall 3 и ползвам резистера за лиценза, според мене е много добра програмата ,защото преди ползвах комодо ама много въпроси ми задава и се обървах много и затова я махнах и сега съм с DW .И искам да попитам нещо : значи почти всичко ми е в недоверените приложения и аз процедирам по следният начин , давам го като доверено ако не работи, свършвам си работата и после пак ли да го дам като недоверено , а и това което примерно съм свалил го проверявам с Авирата или МБАМ и така горе долу действам аз ,дали е правилно това а ако ли не дайте съвет моля .А и друго да попитам не мога да свалям добавки за Moziila как става давам го браузера като доверено но не става дава ми грешка .Ако ми отговорите ще съм ви много благодарен!!!

Значи ,малко ми е трудно да се изкажа по въпросите за DW защото като прочетох всички коментари вие сте си разбирачи , а аз съм гола вода ако може така да се каже .Инсталирах си DW Persona Firewall 3 и ползвам резистера за лиценза, според мене е много добра програмата ,защото преди ползвах комодо ама много въпроси ми задава и се обървах много и затова я махнах и сега съм с DW .И искам да попитам нещо : значи почти всичко ми е в недоверените приложения и аз процедирам по следният начин , давам го като доверено ако не работи, свършвам си работата и после пак ли да го дам като недоверено , а и това което примерно съм свалил го проверявам с Авирата или МБАМ и така горе долу действам аз ,дали е правилно това а ако ли не дайте съвет моля .А и друго да попитам не мога да свалям добавки за Moziila как става давам го браузера като доверено но не става дава ми грешка .Ако ми отговорите ще съм ви много благодарен!!!

Влизаш в Untrusted Applications намираш браузера си десен бутон върху него с мишката даваш Disable след това Aplly инсталираш си добавките и след това пак с десен бутон даваш Enable и след това пак Apply и пак браузера ти е недоверен...Това е ...

Съгласен съм че WinXP е швейцарско сирене,но ако е защитаван само с антивирусна програма.Лично аз съм спрял и ъпдейтите на ХР защото е нелегален.

Мнението ми се основава на това което твърди Ilya Rabinovich и на разработчик от Касперски ( нито са боси,нито са аматьори а и би трябвало да знаят как работи Windows ),които заявяват че с помоща на HIPS може да се осигури 99,99 % защита от зловреден код под ХР. А в един форум Ilya Rabinovich заявява че ще се радва ако му предоставят зловреден код който да пробие програмата му.От това му твърдение си правя извод че този 0,1 % са го оставили за теоретиците,но на практика дали съществува е отделен въпрос.Вероятно създаването на такъв зловреден код е също толкова трудно колкото и за Win 7 x64.

Доколкото имам спомени сандъка е пуснал руткитче - някой зарадва ли Иля?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Readon TV Movie Radio Player 7 Free е интересна безплатна програма - а някой успял ли е да постигне нормално сработване на плеара с програмата на Рабинович? Какво ли не пробвах и къде ли не я премествах - пак са блокирани половината функции или канали при плеара. А на другия компютър с CIS 4 Free същият плеар нормално си работи. Сега проверявам дали аз не съм сгрешил нещо. Readon TV Movie Radio Player 7 Free си струва да се ползва и затова го споделям. Който желае може да пробва http://www.readontech.com/downloads.html

На въпроса ти за Readon TV Movie Radio Player ще отговорят най-добре на следния адрес: [email protected] или в "техния" форум (Gladiator Security). Надявам се да споделиш с нас отговора от поддръжката (support) или от темата, която може би ще отвориш във форума на Gladiator Security. Виж кой те чака да попиташ във форума:

Публикувано изображение

Доколкото имам спомени сандъка е пуснал руткитче - някой зарадва ли Иля?

Аз, даже клипче му пратих, но номера става само под XP :blink:

Аз, даже клипче му пратих, но номера става само под XP :blink:

Само?!

Ако беше споменал Vista или Win7 ,щях да съм по-спокоен,по-малко жертви/ :blink:

Значи Иля е щастлив вече :blink:

Да изигра ми казачок даже за награда :blink:

Да изигра ми казачок даже за награда :blink:

Ти за това ли ми подари оригиналния си лиценз за нея? :blink: Добре, че не ползвам XP :blink: Ще използвам момента публично да ти благодаря :blink: и бира с пъстърва,хваната от мен имаш/

Ти за това ли ми подари оригиналния си лиценз за нея? :blink: Добре, че не ползвам XP :blink: Ще използвам момента публично да ти благодаря :blink: и бира с пъстърва,хваната от мен имаш/

Не за да видиш перфекционизма и да се докоснеш до съвършенството на защитните програми :blink:

Ти за това ли ми подари оригиналния си лиценз за нея? :cool: Добре, че не ползвам XP  :P  Ще използвам момента публично да ти благодаря  :wors: и бира с пъстърва,хваната от мен имаш/

Предполагам не я ползваш защото ти е скучно   :computer2:

За бира с пъстърва лицензи давам на килограм :cool:

Топла бира,топла "Сторгозия" го черпи :computer2:

Студена -ти ще пиеш топла мента :wors:

Предполагам не я ползваш защото ти е скучно :computer2:

Не съм я сложил още,чакам все още неканени гости при KAV WKS,ама при питбул влиза ли се? :cool:

Ще изтече доживотния лиценз на DW докато се наканя :wors:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.