Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

µTorrent - въпроси, проблеми и дискусия (обединена)

Препоръчан отговор

Ползвам µTorrent 1.3 и при мен се появи проблем - не знам от кога е и дали винаги го е имало, но сега го виждам. С реално IP съм, но като тегля торент всички tracker-и ме определя като недостъпен - все едно нямам реално IP...пък и гледам че се свързвам само с хора от tracker-а, който са с реално IP, а с останалите - не. Попрегледах настройките, намерих една опция в Network Options -> IP to report to tracker - въведох си IP-то, но положението пак е същото - все едно не съм с реално IP. Само аз ли съм с този проблем и знаете ли как да се оправя?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам µTorrent 1.3 и при мен се появи проблем - не знам от кога е и дали винаги го е имало, но сега го виждам.

С реално IP съм, но като тегля торент всички tracker-и ме определя като недостъпен - все едно нямам реално IP...пък и гледам че се свързвам само с хора от tracker-а, който са с реално IP, а с останалите - не.

Попрегледах настройките, намерих една опция в Network Options -> IP to report to tracker - въведох си IP-то, но положението пак е същото - все едно не съм с реално IP.

Само аз ли съм с този проблем и знаете ли как да се оправя?

<{POST_SNAPBACK}>

Хм... а иначе успяваш ли да сваляш?

Данеби да не си разрешил µTorrent в настройките на Firewall-а

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко беше наред, само дето все едно не ми е реално IP-то. Но точно firewall-а се оказа причината - отскоро съм с BlackICE и е малко необичайна спрямо останалите стени - още я разучавам. Нацелих правилната настройка за µTorrent. П.П. доста бих се зарадвал на една статия за настройката и ползването на BlackICE...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко беше наред, само дето все едно не ми е реално IP-то.

Но точно firewall-а се оказа причината - отскоро съм с BlackICE и е малко необичайна спрямо останалите стени - още я разучавам. Нацелих правилната настройка за µTorrent.

П.П. доста бих се зарадвал на една статия за настройката и ползването на BlackICE...

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей,

Пробвал ли си да сваляш с друг Торент клиент????

Другия варянт е да ти се е омазала програмката. Пробвай да я деинсталираш и след това да я качиш.

С уважение: SCORPIO

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

µTorrent е невероятно лек torrent клиент, който обаче по функции задминава много от тромавите си събратя. Програмата представлява ефикасен и богат на опции BitTorrent клиент, който използва неприлично малко процесорна мощ, памет и място, като същевременно предлага абсолютно всички функционалности, очаквани от най-мощните инструменти за теглене на torrent-и. Инструментът позволява стартиране на множество едновременни тегления, интелигентно употребяване на трафика, задаване на приоритетни нива за теглените файлове, лимитиране на upload/download скоростите (общо или само за отделен торент), моментално продължаване на прекъснати сваляния, UPnP поддръжка, генериране в реално време на диаграма, отчитаща скоростта на трансферите, водене на логове и др.

µTorrent v1.3.1 Beta Build 390.

Changes:

- Feature: Speed Wizard

- Change: Removed queue_min_speed.

- Change: Try to detect hacked bitcomet.

- Fix: RSS window didn't keep the size

- Fix: % bug in files tab.

- Feature: Allow a single IP in ipfilter lines.

- Change: Don't discard settings for future uTorrent

Редактирано от steliyan (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма смисъл да се пуска µTorrent тук. При по-съществени изменения, програмата излиза на сайта. Обновленията излизат прекалено често.

Мерси за старанието, но нямаше нужда. Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма смисъл да се пуска µTorrent тук. При по-съществени изменения, програмата излиза на сайта. Обновленията излизат прекалено често.

Мерси за старанието, но нямаше нужда.  Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Какво значи "прекалено често"? Това че даден разработчик не го мързи да чисти бъгове и да прави промени по продукта си, вслушвайки се от мненията на хората посещаващи форума му, не е нещо лошо!!!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво значи "прекалено често"? Това че даден разработчик не го мързи да чисти бъгове и да прави промени по продукта си, вслушвайки се от мненията на хората посещаващи форума му, не е нещо лошо!!!

Въпросът не е до мързела, а до умения!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ли да се чака намирането на Х броя бъгове за пускане на нова версия според теб? Плюс това се пускат бети не псевдо финални версии (като Неро примерно) ... какво лошо има в това. Неумение? ludde е съумял да побере тази прекрасна програма, която по нищо не отстъпва на други бк клиенти, в <200к и мемори юзидж <8мб... да си говорим за неумение... :hush::)

Редактирано от Sisq0 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не се отклоняваме от темата. Мисълта ми беше, че не е нужно да се дублира програмата при положение, че излиза на сайта. Има възможност да се съобщи за нова версия на някой от новинарите или администраторите. Колкото до самата програма - колкото торент клиенти, толкова и почитатели за всеки един от тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мисълта ми беше, че не е нужно да се дублира програмата при положение, че излиза на сайта. Има възможност да се съобщи за нова версия на някой от новинарите или администраторите.

Като ти беше това мисълта, да я беше формулирал по този начин още в началото :) Тук съм съгласен :hush:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ясно, но Underwater новинарите може в момента да ги "няма", и може да се постват новите версии тук. Аз просто искам да информирам потребители, ако решиш(не знам дали имаш права) може да изтриеш темата или някой модератор.

µTorrent v1.3.2 Beta Build 393

Лек ден! :wors:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Коментари за торент клиента в kaldata.com

На кого да вярвам - едни казват,че клиента е напълно безвреден,а други,че можел да развали хард диска ? Каква е истината ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Истината е ,че е перфектен.Увери се сам

<{POST_SNAPBACK}>

Аз го използвах вече 2 седмици и найстина не ми създаваше проблеми,но откъде мога да съм сигурен,че няма да ми онищожи хард диска Публикувано изображение ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз го използвах вече 2 седмици и найстина не ми създаваше проблеми,но откъде мога да съм сигурен,че няма да ми онищожи хард диска Публикувано изображение ?

<{POST_SNAPBACK}>

:) Имам чувството, че се майтапиш с този въпрос.

Перфектни програмни продукти не съществуват, но този няма да ти унищожи харддиска.

Ако все пак това стане, твоят ще бъде записан в историята като

"Първият харддиск, унищожен от битторент програма" Публикувано изображение

Съвременните харддискове нямат нищо общо със старите "кутии" отпреди 10 и повече години, т.е. износват се много по-бавно. Това не означава, че никога няма да "гръмне", но дотогава вероятно ще си го сменил с по-голям и по-бърз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

utorrent 1.4.1 build 404

--- 2006-01-15: Version 1.4.1-beta (build 404)

- Feature: ESC minimizes

- Change: net.low_cpu defaults to false.

- Change: Reworked network code for faster speeds.

- Change: Add torrent dialog defaults to whatever folder entered in settings

- Change: Added some qualities to rss reader

- Change: Changed date formated

- Fix: Fixed crash in torrent creator

- Fix: Ipfilter memory leak

+ Enhanced Favorite tab-logic in the RSS dialog

EDIT:

utorrent 1.4.1 build 405

--- 2006-01-16: Version 1.4.1-beta (build 405)

- Feature: RSS toolbar button

- Feature: Smart RSS episode filtering - avoids downloading the same ep twice.

- Change: Pause button toggles

- Fix: Sorting reverse by name didn't work

Редактирано от DiGital (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Много съм доволен от този торент-клиент, тъй като е много лек, а ПС-то ми е много слабо, но имам следният проблем: За разлика от биткомет, където има IP-филтър, при този клиент като че ли няма такъв или аз незнам как да го активирам. Често се кънектват към мен юзери с IP-та, които не са от БГ и дърпат яко. Ще бъда благодарен на някой които може да ми помогне с този проблем :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много съм доволен от този торент-клиент, тъй като е много лек, а ПС-то ми е много слабо, но имам следният проблем:

За разлика от биткомет, където има IP-филтър, при този клиент като че ли няма такъв или аз незнам как да го активирам. Често се кънектват към мен юзери с IP-та, които не са от БГ и дърпат яко.

Ще бъда благодарен на някой които може да ми помогне с този проблем  :clap:

<{POST_SNAPBACK}>

:)

Не е по темата, защото не го ползвам този клиент и не знам отговора на въпроса ти , но основната идея на торентите не е ли да споделяш това, което си изтеглил преди това ???

Аман само от лийчери

End :clap:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, и аз също се интересувам от това дали може този "Ip Filter" в mTorrent може да се променя а и също каде се намира в програмата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

микроТорент (или мюТорент - знака µ се чете "мю" но означава "микро") използва същия ipfilter.dat файл като биткомета, така че можете да си го ползвате него. Просто го слагате в C:\Documents and Settings\потребител\Application Data\uTorrent (или просто в Run пишете %appdata%\uTorrent) и копирате .дат файла в папката. Това е всичко. Е, в Адванст Опциите на микроТорент-а има опция за активиране на ipfilter-a но тя е активирана по подразбиране, така че няма нужда да пипате :clap:

Не е по темата, защото не го ползвам този клиент и не знам отговора на въпроса ти , но основната идея на торентите не е ли да споделяш това, което си изтеглил преди това ???

Аман само от лийчери

Принципно е така, но представи си, че теглиш от локален тракър който ти е безплатен (ако си на ограничен интернет) и незнайно откъде се пръкне някое японско (да речем) айпи и почне да те смуче... няма да е приятно след като го усетиш :) А с филтъра просто задаваш рейнджовете на локалната ти мрежа и можеш да си сигурен че само тези които трябва ще дърпат от теб. Това не ощетява нито теб нито исконната идея на п2п мрежите :P Редактирано от Sisq0 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Това е само предположение: в опциите на Уторент има една отметка. Options/Network/ Add uTorrent to Windows Firewall exceptions (Windows XP SP2 or later only) Няколко въпроса от които сам ще си направиш заключение: Отметната ли ти е тази опция? Включен ли ти е файруол-а? каква ОС използваш? Надявам се да съм бил полезен... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...