Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

µTorrent - въпроси, проблеми и дискусия (обединена)

Препоръчан отговор

Отметната е Изключен е XP SP1 Махнах отметката и спря да се появява съобщението обаче не ми стана ясна причината...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Options/Network/ Add uTorrent to Windows Firewall exceptions (Windows XP SP2 or later only)

<{POST_SNAPBACK}>

XP SP1

Махнах отметката и спря да се появява съобщението обаче не ми стана ясна причината...

<{POST_SNAPBACK}>

Според мен е от това че си с СП1

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е от това че си с СП1

Първо да ти благодаря това съобщение наистина ме изнервяше.

А иначе не ми е ясна логиката нали защитната стена е изключена какво значение има че съм с SP1?!

Според мен би трябвало да се появява само като е включена...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Причината е, че не използваш уиндоуската стена. И при положение, че тя просто не е активирана, уторента няма къде да си вкара exception-а (как куцо изглежда на български). Няма от какво да се притесняваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ipfilter на bitcomet включва достъпните мрежи, докато при uTorrent ipfilter включва забранените мрежи

<{POST_SNAPBACK}>

Филтъра си е идентичен за двете програми.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

bit comet дърпа много по-бързо дори без да е настройван, докато u torrent-a многократно по-бавен. някой ще каже ли какви настройки да се направят. tks :hush:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

според мен се бъркаш. дърпаш колкото ти пускат по линията.няма никакви по специфични настойки освен някои за по-точен seed но твоя въпрос е по leech-a

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И според мен utorrent си работи добре и не е проблема в програмката , а до настройките то те пита като си я друпнеш за първи път на компа , но ги остави на default . Издурпай си 1.5 версията - тя е final , ако искаш.Излезе на скоро и я има като тема в сайта на kaldata.com .Като сваляш файлове даваш десен бутон върху файла и му даваш force start , така се стреми да дърпа с колкото може(поне аз съм на това мнение).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Използвам uTorrent като торент клиент,моного сам доволен от птограмата .Както повечето знаят програмата няма инсталация, но преди 2 седмици си свалих uTorrent който има инсталатор.Инсталирах го настроих си настройките както обикновенно със пусната DHT мрежа и когато реших да направя тест на порта който използва програмата там се оказа,че порта не е отворен " Error! Port 21200 does not appear to be open". Около инфото пише да си погледна PeerGuardian или да си отворя порта на стената.Направих го но безуспешно.Махам PeerGuardian и спирам стената грешката си остава.Ползвам Windows XP SP1 дори вчера правих профилактичен MBR формат и първото нещо което инсталирах беше въпросният uTorrent ,но какво ми беше учудването ,когато пак ми даде същият error.Без да има инсталирано на компютъра нищо друго.И тогава се замислих ,че проблема може да е в модема който имам Motorola SB 5100i .На линка на който си правиш теста за порта има препратка към това как да си нагласиш рутера и модема ,ако имаш въпросният error,но точно този модел на Motorila го няма там.А версията която е без инсталатор на нея нямах никакъв проблем със портовете.Инсталирал сам въпросният uTorretn на много мой познати и всичките нямат проблем и им бачка супер.И немога да разбера защо проблема е само при мене .При включена DHT намира пиарите и светва червена светлина .Някой азко знае на какво се дължи това ,ако може да помогне с някаква идея мерси много предварително !!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

добро утро :huh: и така , когато свети червено , означава че качва или сваля без помоща на тракера , s DHT с вин xp sp2 ли си ? виж дали не си забанил торента от там . - видях че си с SP1 сори и последно в настройки винаги можеш да избереш random порт .

Редактирано от yasya2 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да де какъвто и порт да избера ми дава ,че порта е затворен и ,че към него няма връзка.Пробвах да сложа bitcomet и тествах определен порт на bitcomet там беше ОК имаше DHT връзки веднага след това спрях BitCometa и пуснах uTorrent на същият порт и там пак не работеше .Не е от стената ,peer guardian нямам ,не е от модема.По едно време си мислех,че може да е от Kaspersky защото версия 5.0.527 има модул за интернет защита ,но и от него не е спирах всички процеси който могат да имат връзка и нищо .На моя комшия и на него сам му качил същата стена и uTorrent , и той ползва Motorila модем ,но при него сичко е на ток .Само при мене не бачка ,като се има в предвид,че имам инсталирани същите програми на две PC-та на едното да бачка на другот не направо ми се струва невъзможно и нелогично . Мился си да не е нещо от драйвера на мрежовата карта "или това не е възможно "???

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах от каде ми идва проблема ,самоче немога да го обясня .Ще помоля някой който знае за какво иде реч да ми каже какво да направя!!

Понеже сам със испански Windows и няма как да обясня ще предоставя снимков материал.

Използвам Windows XP SP 1 ,Антивирус Kaspersky 5.0.527 и Kerio Personal Firewall 4.2.3

Снимката е правена след влизане във Панел Контрол и Интернет Връзки

Публикувано изображение

Какво трябва да напиша на местата оградени със червено.Не разбирам много сложих някакви цифри и проблема със портовете и DHT мрежата се оправи ,но незнам дали сам направил всичко правилно .Ще помоля някой ако може да удари едно рамо и да ми каже каво трябва да донапиша ?!?

Имам IP адрес който се сменя доста честичко ,понякога и 3-4 пъти на ден не сам сигурен така както сам направил нещата дали като се смени IP адреса дали няма пак да се прецака всичко !

Какви портове трябва да се донапишат ,ако uTorrent стартира всеки път със рандом порт ,каде трябва да бъде отметката на UDP или TCP ?

Колко въпроси заададох ,незнам дали сте ме разбрали ,но немога по друг начин да го обясня това

ПС

Съжелявам,че всичко е на испанси на снимката ,но просто такъв Windows използвам .

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

uTorrent си има в настройките опция "Случаен порт при всяко стартиране", която не трябва да е отметната. Скрийншота който си дал се отнася за вградената в Уиндоус-а защитна стена, която би следвало да не е активна при положение че ползваш Kerio Personal Firewall.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Незенаех,че Windows SP 1 има вградена защитна стена ! За момента точно това направих махнах първата отметка ,първата отметка при влизането на Advanced опцийте .И нагласих uTorrent да стартира всеки път на различен порт ,но тези неща са ми такава мътна Индия ,че нямам думи ! Дали сам постъпил правилно ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно така, спрял си вградения файруол, за Керио-то нямам идея как точно стават нещата, ако има възможност за работа с портове, отвори един конкретен порт (пр. 23541) и махни отметката на uTorrent за смяна на портовете при всяко стартиране. Също така е възможно интернет доставчика ти да е затворил портовете, затова най-добре провери на Shields Up или на Can You See Me дали въпросният порт е наистина затворен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за инфото което получих .В момента DHT мрежата си работи перфектно.При теста ми дава ,че и портовете са добре . Изключил сам защитната стена на Windows ,но неможах да схвана следното нещо .По принцип след инсталацията на някой торент клиент защитната стена на Windows автоматично трябва да настрой портовете на клиента дори и да не е включена.Но при мене със uTorrent не се получаваше.Но това в момента не е чак толкова важно !!! Още един път ти благодаря за информацията и линковете който ми даде

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Днес инсталирах уТоррент за да мога да свалям токущо излезлите филми а не да проверявам всеки ден,не можах да го настроя, обаче чудното е че след като го деинсталирах и пусна торрент да се тегли по дефолт ми излиза уТоррент а не биткомета както беше до сега, къде е останал уТоррент че той да се стартира като дефолт нали го деинсталирах атргва все едно не сум, Помогнете

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес инсталирах уТоррент за да мога да свалям токущо излезлите филми а не да проверявам всеки ден,не можах да го настроя, обаче чудното е че след като го деинсталирах и пусна торрент да се тегли по дефолт ми излиза уТоррент а не биткомета както беше до сега, къде е останал уТоррент че той да се стартира като дефолт нали го деинсталирах атргва все едно не сум, Помогнете

1. Как така не може да сваля?

2. Ако искаш да асоциираш BitComet-а с .torrent разширението - просто го изключи и го пусни пак, той е достатъчно нагъл да се асоциира без да пита :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Как така не може да сваля?

2. Ако искаш да асоциираш BitComet-а с .torrent разширението - просто го изключи и го пусни пак, той е достатъчно нагъл да се асоциира без да пита :)

И го направи, стана по дефолт програмата която ми сваля торентие, а аз не искам нега ,а Бит Комета, а това което не разбирам е как той работи след като го деинсталирах???? Имам го само в инстал ,фаил, и като отворя ад/ремов програмс - там го няма няма го и в Програм Фаилс??? от къде да го разкарам не го изкам поне за сега
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото микро-торента не се инсталира,той е само един файл работещ без инсталация.Само се асоциира с разширението.А за да премахнеш тази асоциация следващия път като сваляш,посочи да ти сваля с БитКомета .А можеш да си поиграеш и с регистрите и да махнеш всичко където се споменава микрото.После инсталирай БитКомета наново и вече ще си ОК Със здраве :whist:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...