Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

µTorrent - въпроси, проблеми и дискусия (обединена)

Featured Replies

Това за всички тракери ли важи ? За първи път го чувам. Аз редовно го правя този номер, свалям само тези файлове в торента, които ме интересуват. Значи някой пакет 70 ГБ и ме интересуват само 5 файла от него, като ги сваля дори и да ги сийдвам не се отчита. Така ли да го разбирам ? Щото като влеза в торента и кликна на пиъри, вярно че ме показва в графа лийчъри / ако съм свалил само част от файловете/, но ми и показва колко съм сийдвал.

Важи и още как. Например в големите тракери като TL много често може да го срещнеш, и подлъгвайки се да свалиш даден торент за коефицент, се оказваш жестоко излъган. :)

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 335,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Проблемът ти е, че си използвал и друга програмка и сега юторента ти се е бъгнал. Деинсталирай го, за да може да възвърне обикновените си настройки

• Просто колегата се е притеснил и търси повече информация във форума.Няма нищо лошо в това-нали? 

• 1. Отидете в Hастройки --> Разширени и променете 2 от настройките:     · offers.left_rail_offer_enabled     · offers.sponsored_torrent_offer_enabled 2. Променете ги на FALSE и рестартирайте торе

Публикувани изображения

Здравейте !  Доскоро в торент - клиента ми торентите, които се свалят бяха най - отгоре в клиента и номерирани 1,2,3 и т.н. От седмица насам торентите за сваляне са пръснати разбъркано из програмата, макар че са номерирани. Не си спомням да съм пипал настройки, ама може пък да съм разбутал някоя настройка. Неудобно е, ако имаш повече торенти в клиента. Как мога да върна старото положение ?

Здравейте !  Доскоро в торент - клиента ми торентите, които се свалят бяха най - отгоре в клиента и номерирани 1,2,3 и т.н. От седмица насам торентите за сваляне са пръснати разбъркано из програмата, макар че са номерирани. Не си спомням да съм пипал настройки, ама може пък да съм разбутал някоя настройка. Неудобно е, ако имаш повече торенти в клиента. Как мога да върна старото положение ?

Отгоре в лентата, където пише „№“, цъкнете с мишката 1 път, ако се подредят от 100 към 1, цъкнете още 1 път и ще се подредят.

Редактирано от chochomen (преглед на промените)

Цъкни върху име и ще ти се подредят по име.Цъкни върху размер и ще ти се подредят по големина.Цъкни върху добавен и ще ги се подредят според дните.Просто пробвай и ги остави както на теб ти харесват.Ако цъкнеш с десен бутон на мишката върху тях можеш да избираш и премахваш това което искаш да виждаш на торент клиента. :)

Много благодаря и на тримата - emil644466, chochomen и  KGKulata. Оправи се работата. В конкретния случай " старото положение " се върна, като цъкнах на #, тоест №.

Много благодаря и на тримата - emil644466, chochomen и  KGKulata. Оправи се работата. В конкретния случай " старото положение " се върна, като цъкнах на #, тоест №.

Пия водка и кола! :)

Пия водка и кола! :)

С удоволствие. Аз и без това всяка вечер жуля водка с айрян / газираното не ми понася/ , тъй че нямам против да почерпя.

• 1 месец по-късно...

Обща информация:

Машината е лаптоп Asus X52JE-EX167, Intel I3-370, AMD HD4570, 4GB RAM. ОС - Windows 7 x64 SP1. Драйвъри съм теглил от сайта на Asus. Мисля, че са актуални. Ползвам uTorrent 3.3.1 - последната официална версия. Интернетът ми е на Max telecom, до 8 mbps. Знам, че не е кой знае какво, но когато търсих доставчик, нямаше друга възможност. Антивирусна - Avast free, и периодични тестове с MBAM и други, няма признаци за сериозни зарази.

Проблемът е в липсата на ъплоуд. Няма, или почти няма такъв, символичен е. Иконката за статус на връзката в програмата е почти винаги жълта удивителна, а дори и когато е зелена, не прави връзка с лийчърите. Грешката, която ми дава при опит за тест на връзката, е:

Публикувано изображение

От доста години работя с uTorrent, мисля, че знам как да го настроя. Потърсих в нета как се отваря порт, изпълних инструкциите, но разлика няма.

Имам нещо объркано в настройките на нета, но не знам какво. Моля ви, помогнете!

Благодаря предварително на всички отзовали се.

Ъплоуд? И защо ти е да ъплоудваш? :) Не можеш да ъплоудваш торент, ако никой не го тегли или ако много други го ъплоудват едновременно няма да тегли чак толкова от теб. 

Пробва ли с по стара версия?-най добрата е 2.2.1-25302-тия по новите версий като твоята 3.3.1 са все по съмнителни.Деинсталирай от контрол панел с отметка версията която си инсталирал и инсталирай 2.2.1.Махни двете отметки за ограничения на скоростта в настройките на торент клиента и виж дали ще имаш пак същият проблем.Ако пак е така може и настройките на рутера да не са ти наред(ако си с рутер).Снимката ти в поста е уникално-неотваряема(поне за мен).Виж и в център за мрежи и споделяне каква ти е скоростта на интернета. :)

Редактирано от KGKulata (преглед на промените)

Пробва ли с по стара версия?-най добрата е 2.2.1-25302-тия по новите версий като твоята 3.3.1 са все по съмнителни.Деинсталирай от контрол панел с отметка версията която си инсталирал и инсталирай 2.2.1.Махни двете отметки за ограничения на скоростта в настройките на торент клиента и виж дали ще имаш пак същият проблем.Ако пак е така може и настройките на рутера да не са ти наред(ако си с рутер).Снимката ти в поста е уникално-неотваряема(поне за мен).Виж и в център за мрежи и споделяне каква ти е скоростта на интернета. :)

1) Снимката я изтрих от сайта, на който беше качена, след като реших, че никой тук не се интересува от проблема ми. Грешката, която дава, при опит за тест на връзката е, че не ми е отворен портът, но мога да свалям.

2) Ползвам uTorrent още от версия 1.8. Пробвах с нея, както и с 2.2 , с които на времето нямах проблеми. Сега и с тях положението е същото.

3) Отметките за ограничение на скоростите са махнати, увеличил съм и броя на разрешените конекции. 

4) Не съм с рутер, и няма как да съм :) . Явно не си наясно как работи Max Telecom. Имам само едно устройство като флашка, което се бучва в USB порт - такова. Инсталира се една програмка MW-U3500, и така получавам нет, по въздуха. Това устройство е съвместимо единствено с този рутер, който преди време помня, че го гледах да го предлагат за 160 лв. Сега не мога да намеря в сайта цена. Евентуално, може би може да се сложи и на друг, който поддържа 4G, но не знам на какъв. 

5) Не знам как да си видя скоростта от Network And Sharing Center. Според speedtest е това (да уточня, че в момента обхватът е лош, но пък имам сийд с uTorrent :) ):

Публикувано изображение

За скоростта се ориентирам от център за мрежи и споделяне-промяна на безжичните настройки ЛИНК   Когато имам загуба на пакети от интернета ми пада под 65. :) Много ти е нисък speedtest.Моят е около 22-26 сваляне и качване.Явно ти е много бавен интернета. :huh:

За скоростта се ориентирам от център за мрежи и споделяне-промяна на безжичните настройки ЛИНК   

При мен там пише 100.0 Mbps  :eek: . Как ми помага това, след като реално е ... виждаш колко :)

Впрочем, в момента има силен сигнал, и резултатите са такива:

Публикувано изображение

Но проблемът ми не е в ниската скорост. А в това, че дори и толкова не мога да сийдвам. Имам доста свалени торенти, с достатъчно лийчъри.

Преди винаги при тест ми е давало, че мрежата ми е ОК, и портът е отворен. А сега :

Публикувано изображение

Имам желание да ти помогна но явно няма да мога.В крайна сметка ще ти кажа че speedtest ти е невероятно нисък.Нормално е при тези параметри да не можеш да вдигнеш и 1 мб сваляне или качване-даже е много.Преди време имах един утрепан рутер TP-Link който не ми отваряше порт и иконката почти винаги беше жълта та дори понякога и червена.Смених го и всичко се оправи и сега иконата винаги ми е зелена.Почти съм сигурен че проблемът ти е в бутнатото устройство или програмата която си инсталирал за нета.От тях ти се спира нормалната връзка а от нея и иконата на торент клиента не ти става зелена.Този PING  според мен също е много висок.При теб един път е 88 после 55-много е.При мен на рутера ми е 5-нормално,а на speedtest ми е...явно устройството или програмката за нета ти правят мизерията.Ето и моят резултат на снимката от два теста-с рутер на лаптоп.Ако бях без рутер само на кабел сигурно щеше да е още по добре.  :huh:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Пробвай 3-4 пъти дали ще ти отвори порт и дали ще стане зелена иконата на торент клиента като махнеш горната отметка срещу Гърция и се стартира само долното.

Публикувано изображение

Виж също и в пропускането на програми в защитната стена дали го има торент клиента с отметката срещу мрежата която си избрал-публична или домашна.

Публикувано изображение

За финал от мен,пробвай се и тук-в система и защита-корегиране на проблеми.Имаш проблем с връзката а от там и торент клиента и от него и сийдването.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И Avast имаше някъде опция за интернета.Просто потърси и там.

Публикувано изображение

Благодаря за желанието и вниманието :handshake: .

1) Знам, че скоростта ми е ниска, по договор доставчикът ми осигурява до 8Mbps. 

2) "Почти съм сигурен че проблемът ти е в бутнатото устройство или програмата която си инсталирал за нета." Да, и аз го знам :) . Но не мога да сменя устройството, а програмата си върви с него. Като ми изтече договорът, мисля да мина на друг доставчик, но дотогава има още 6 месеца.

3) Правил съм нещата, които ми препоръчваш. Сменял съм порта, пускал съм тестове само дали е отворен, връзките на uTorrent са разрешени от Windows Firewall, диагностиката на мрежата не отчита проблеми. Изключих щитовете на Avast, рестартирах uTorrent за всеки случай - същата работа.

Надеждата ми беше да се включи някой, който има опит с този доставчик. Но - явно няма такъв във форума ...

С предишният рутер когато иконата ставаше ту жълта и ту червена,единственият начин да я направех зелена беше като си изключвах защитната стена.Ако не те мързи,изключи си за малко като експеримент защитната стена и рестартирай торент клиента и виж за около половин-един час как ще се държи и дали ще стане със зелена икона.После пак си я включи.Просто е,а и като те гледам за теб няма да е проблем да пробваш. :)

Да, пробвах и това. Направо спрях Firewall-а. Никакъв резултат.

Остава да приема, че операторът ми слага някакви ограничения, съзнателно или не. И да чакам времето, когато ще го сменя.

Оказа,че utorrent ми е инсталиран в C:UsersUSERAppDataRoamingUtorrent.По-принцип там отива .lng файла,но при мен и екзекютабъла се оказа там.Предполагам,че не е правилно да е там,а и се опъва да стартира,заедно с уиндоус.

Както и да е спрях си всички задачи и изтрих торентите.След това деинсталирах и програмата.Изтеглих я наново от официалния сайт,но при стартиране на инсталатора ми направи впечатление,че не пита за място,където да бъде инсталиран.И се инсталира на посоченото място...

Как да му укажа да се инсталира в C:program filesutorrent?

П.С.По мои спомени това с местоположението е станало след някой от автоматичните ъпдейти?

Редактирано от манол (преглед на промените)

Опитайте,след като сте деинсталирал програмата,да почистите регистрите на Уиндоус.Добър инструмент в това отношение е програмата CCleaner.После изтеглете и инсталирайте нужната ви версия на uTorrent.

Благодаря,изтеглих 10 различни версии и се оказа,че от някоя версия натам иконата вече не е тъмнозелена(до версия 3.2.1 включително),а сот версия 3.2.2 нататък е ултрасветлозелена.Та коя да е от тези светлозелените не питат за място на инсталацията,докато по-старите си го имат в менюто на инсталацията.

Благодаря и за съвета за почистване:странно,но не помогна...

Приятна вечер.

Остава да се надявате в някой последващ ъпдейт това да се оправи.

Иначе,какво чистихте с програмата CCleaner?

Офф/не успях да се ориентирам към темата с която е била обединена моята тема/офф

Проблема се оказа добре познат

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=140030

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=694218#p694218

Но май няма разрешение.Сложих по-стара версия,която се инсталира в program files,но дойде ъпдейт и старото екзе си стои там,а програмата реално стартира от C:UsersманолAppDataRoaminguTorrent.Там са и всичките .torrent файлове,които съм добавял след деинсталацията.

P.S:Доколкото разбрах целта е ъпдейтването до нови версии да не извиква UAC.

Редактирано от манол (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.