Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Featured Replies

И аз започнах да чета И тогава ти дойде на Лайза Клейпас.В самото начало съм тъкмо се запознаха на лова... Харесвам Лили, тя е толкова непокорна, опърничева, с буден ум и определено незачитаща хорското мнение, но се усеща също така и тъгата в нея. Докато той е студен, самотен, праволинеен.Хм.. тя определено ще го разтърси, предполагам ;)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 187,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чета "Бяла като мляко, червена като кръв" на Алесандро д’Авения. Исками се да напиша за какво се разказва, но ми се струва, че ще я омаловажа. Това е една от книгите, които трябва да се прочетат и да

• Имало ли е книга, която не можете да не препоръчате? Която е толкова необикновена, толкова сърцеизкормяща, толкова част от вас, че просто ... ОК, спирам. Става въпрос за Requiem for the Devil на Jer

• Момичета, аз най-после почувствах музата и настъпих сериозно "Разбивач на сърца" на Джули Гарууд, и какво да кажа страхотна книга, направо не мога да се отлепя, уникално четиво. Главните са супер готи

Публикувани изображения

Подкарала съм цялата поредица за Камерън на Хедър Греъм, след като ги прочета всичките ще споделя мнение :yanim:

Приключих "Да целунеш ангел". "Избрах теб" ми допадна повече. :rolleyes: Но не казвам,че тази е лоша,може би защото я прочетох втора.

Редактирано от MariTe (преглед на промените)

Вече прочетох И тогава ти дойде.Мога да кажа само едно- хареса ми :smash: Сега естествено ще прочета всичко, което намеря от авторката. :wors:

Вече прочетох И тогава ти дойде.Мога да кажа само едно- хареса ми :)

Сега естествено ще прочета всичко, което намеря от авторката. :wors:

Давай смело,не вярвам някой от книгите да те разочарова,

а напротив -най-вероятно ще се пристрастиш :wors:

Аз съм силно пристрастена към "Захарче" и "Синеокия дявол"

Сега очаквам с нетърпение да излезе и третата книга от поредицата.

„Най-дългата нощ“ на Кренц и „Порочна невинност“ на Робъртс. В началото съм и после ще разказвам.

Наскоро прочетох Beastly на Alex Flinn. Не съм убедена, че може да се класира точно за любовен роман, защото е YA версия на Красавицата и звяра. Нооо от друга страна имаме трансформация, имаме терзания, имаме любов, така че любовната история е 100% там. Пък и винаги съм си падала по Красавицата и звяра /е, версията на Дисни, за да съм напълно честна/ и даже си пуснах музиката от нея докато четях. :baby:

Публикувано изображение

От гърба на корицата:

I am a beast.

A beast. Not quite wolf or bear, gorilla or dog but a horrible new creature who walks upright—a creature with fangs and claws and hair springing from every pore. I am a monster.

You think I'm talking fairy tales? No way. The place is New York City. The time is now. It's no deformity, no disease. And I'll stay this way forever—ruined—unless I can break the spell.

Yes, the spell, the one the witch in my English class cast on me. Why did she turn me into a beast who hides by day and prowls by night? I'll tell you. I'll tell you how I used to be Kyle Kingsbury, the guy you wished you were, with money, perfect looks, and the perfect life. And then, I'll tell you how I became perfectly . . . beastly.

Историята много ми хареса. Хвана ме от самото начало - чатрум на трансформирани младежи, които се учат да се приспособят към промяната /никове като Жабока, Мечката, Безмълвната отвеждат към други приказки/ и еуфорията ме държа до финала. Няма толкова много промени в класическата приказка, колкото може да помисли човек. Но всичко е така вплетено в съвременния сетинг, че не изглежда като кръпка. Все пак да кажа малко по-подробно ако някой се интересува: Кайл Кингсбъри е късметлия - има пари, красота, популярност в училище. Разглезен е от известния си баща, който е готов по-скоро да дава пари, отколкото любов на сина си.Светът е в краката му и той се възползва по най-безсрамен начин от това, правейки и говорейки каквото си иска. И да, тормозейки непопулярните си съученици, особено влюбените в него момичета. Когато унижава едно от тези момичета, тя не избягва с плач отчаяна, а го превръща в ужасно чудовище. Единствената надежда да развали проклятието е да намери момиче, което да го обикне въпреки грозотата му и да го целуне, но има и уловка - той също трябва да я обикне.

И така момчето, което имаше всичко, сега няма нищо. След като се оказва, че това не е болест, която може да се излекува, баща му го отписва от училище и го изпраща в отдалечена къща заедно с икономката си/на която плаща дебело, за да си мълчи/ и преподавател /който е сляп/. В течение на месеците Кайл става много повече човек, отколкото е бил преди, но изпада в отчаяние - никое момиче не би могло да се влюби в него. Тогава, една нощ се случва нещо неочаквано...

Ще спра до тук. Все пак, ако някой реши да я чете, не искам да оспойля целия сюжет. Ще кажа още веднъж, че книгата страхотно ми хареса :clap: и я препоръчвам с две ръце за времето, когато ви се чете нещо романтично и сладко. Също да спомена, че книгата е филмирана и в САЩ филма се чака през юли ако не се лъжа. Ето трейлъра - http://www.youtube.com/watch?v=Neo6W1f7hyY. Има промери спрямо книгата естествено, главно във външния вид на главния герой, който трябваше да бъде по-beastly според мен. Но все пак е интересно да се види.

Айде стига съм писала, че стана ферман и половина.

Откъде си я купи?

Редактирано от The.Bitch.From.Hell (преглед на промените)

Аз прочетох "Любов завинаги" - Меган Даниел. Е, отдавна не бях чела по-скучна книжка. Не харесвам, когато действието се развива в Ню Орлиънс. Не зная нещо тези мешаници бели черни много ме дразнят. Въпреки, че харесвам книжки със сюжет пътуване във времето тази не ме грабна със нищо.

аз съм на Катрин Стоун Обещания,само 100 странички съм прочела,но книгата е страшно увлекателна,както и очаквах,дано да е така до края

Препрочитам за стотен път " Седем невести", но днвс се надявам да е илязла новата книжка на Лайза Клейпас и да си я взема. Ако успея да я намеря, веднага почвам нея. :biggrin::inlove1::clap: Стискам палци да е заредена в книжарниците , това е една от най-любимите ми поредици :clap:

Прочетох Видение в бяло на Нора Робъртс, много ми хареса. Тези дни ще си я прочета пак, че толкова нямах търпение да прочета всяка следваща сцена, че изпусках части с описанията на сватбите. Прочетох другите 2 излезнали на английски, но колко разбрах от тях, не е много сигурно. Нямам търпение да излезе и четвъртата книга, тя ще е най-интересна :) Прочетох и Тъмна любов на J. R. Ward- не е лоша, но не съм очарована. Мисля, че най-хубавата книга ще е за Зейдист (май така се казваше) :)

Момичета захванаш да прочета поредицата за сестрите дънкан тоест двете книги идеалната годеница и брачни игри на джейн фийдър бях много скептично настроена и към двете но да ви кажа ми харесаха тези тричките сестричи са супер сладурки . интересното ми беше збласъка на новото и старото време в книгата действието се развива през 1906 и много интесно да се проследи как англичаните се сблъскват с новото време сблъсъка на съвременоста в старото англиско семейство . Книгите са свързани по между си най добре е първо да се прочета идеалната годеница и после брачни игри те са втора и трета от поредицата не мисля че скоро ще се сдобием с първата от ирис това е почти невъзможно но винаги можем да се надяваме . та да се върна на книгите идеалната годеница почва с сестрата Прюдънс и Частити първата най голяма Констанс е на меден месец в египед с съпруга си Макс които е политик, трите издават весник и имат агенция за запознанства сичко това е идея на майка им която е починала и те прадължават нейното дело същевремено и се борят за правата на жените и става една каша естествено това всичко става абсолютно анонимно даже и баща им не знае обществото ги познава като примерните серти дънкан до момента в които голяамата сестра някъде в първата книга според мен пише компрометираща статия за някакв приятел на баща им и той решава да съди весника и се налага да намерят адвокат които да ги защитава в съда при адвоката отива втората сестра пруданс и естествено веднага е привлечена от него но той е много лошо настроен срещо жени и особено жени които имат собствен весник и си позволяват да мислят като мъже . Но това разбира се трае кратко имаша доста интересни моменти двамата той реши че ще я направи своаи любовница какво то и ще да става а тя постояно бълваше змии и гущери срещо него . А за другата сестра книгата е доста по забавна според мен главния обаче беше по дръпнат лекар който иска да си намери богата съпруга чрез агенцията . с него се запозна най малката частити на коита се падна задачата да му търси богата съпруга с която да се издигне в обществото и да направи име и пари да има кабинет в хубав квартал а парите които ще печели да ходи и лекува пациенти в най мизерня квартал на лондон но Частити не знаеше това разбира се за нея той беше просто един търсач на слава и пари който иска жена която да му ги осигури но на главната това никак не и се понрави но реши да му намери точно такава съпруга каквато заслужава човека просто нямаше късмета да попадне на сестрите дънкан и да се забърка с тях разбира се всичко става доста по ясно по нататък в книгата когато частити го проследи до кабинета в мизерня квартал на лондон и разбра що за човек е доктор фарел . като цяло и двете книги са малко скучни и бавно се четат ама не са лоши .

Такааа,сега съм на почивка и мислех да не чета,но по стечение на обстоятелствата съм метнала "Люби ме тази нощ" на Нан Райан.Всъщност мислех,че съм я чела.Да ама не,ама почти.Просто с тази основна идея сме се сблъсквали многократно.По принцип,не обичам действието да се развива другаде освен на Острова,тъй че "-".Като добавим,че е намесена войната между Севера и Юга още по се мръщя.Добре,че не се разказва баш за южняшкия хайлайф,че много са ми превзети.Книжлето не е толкоз зле,има човешки терзания,чувства.На моменти обаче главните "преиграват" в съмненията си.Знам ли,до края може да ме изнена приятно,засега е в графа "става" :):):huh:

Аз прочетох на Елизабет Лоуел "Нефритовия остров". Много готина книжка, като докрая постоянно те държи под напрежение. Има много политически завръзки и е супер приключенско. Чичо Сам естествено винаги е в основата на всичко, а всички Донован са супер готини.(: В тази част се наблегна дори на близостта в семейството, като писателката показваше доста ярко цялата обич, която присъстваше във всеки един от семейството.

Жалко, че останалите книги от поредицата не са преведени, защото си заслужават. Но не се учудвам честно да си призная. Издателствата почти винаги като се захванат с нещо го оставят наполовина. :yanim:

Зафанала съм Скандал на Аманда Куик и тъкмо се чудех кого искам да зашлевя, авторката или главната й героиня, а се оказва, че мислите дето ми се въртят в главата вече са били написани: "За Бога, Емили, ще престанеш ли да говориш за метафизика и по-високи равнища? Заклевам се, че ако още не съм полудял, скоро ще полудея." http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Напълно симпатизирам на Саймън, и на мен ми дойде до тука. Толкова е дразнещо, че ще откача ако го прочета още веднъж.

Зафанала съм Скандал на Аманда Куик и тъкмо се чудех кого искам да зашлевя, авторката или главната й героиня, а се оказва, че мислите дето ми се въртят в главата вече са били написани: "За Бога, Емили, ще престанеш ли да говориш за метафизика и по-високи равнища? Заклевам се, че ако още не съм полудял, скоро ще полудея." http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Напълно симпатизирам на Саймън, и на мен ми дойде до тука. Толкова е дразнещо, че ще откача ако го прочета още веднъж.

Да,де ама тя авторката затуй е сладка,прави срашни образи- дали дразнещи или симпатични и ги събира с абсолютните им противоположности та ги забърква в страхотни ситуации.Мисля си,че накрая ще си доволна.

:cool::clap::wors:

Редактирано от plqsak (преглед на промените)

Да,де ама тя авторката затуй е сладка, прави срашни образи- дали дразнещи или симпатични и ги събира с абсолютните им противоположности та ги забърква в страхотни ситуации. Мисля си, че накрая ще си доволна.

:cool::clap::wors:

Ох, дано е така, че едва издържам тези приказки за метафизика и по-високи равнища. Но след думите ти, ще продължа смело напред.

Не съм запозната с образите които изгражда Аманда Куик. Това е първата нейна книга която "разгръщам". От същата авторка съм изтеглила още трички (Романтична афера, Прелъстяване и Рицарят).

Момичета захванаш да прочета поредицата за сестрите дънкан тоест двете книги идеалната годеница и брачни игри на джейн фийдър ...

Оооо, благодаря за подробното инфо http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Скоро питах за "Идеалната годеница", че още й се туткам дали да си я купя, ама така и така съм събрала всичко издадено от Джейн Фийдър, пък и щом става за четене, ще се сдобия и с нея :cool:

Ох, дано е така, че едва издържам тези приказки за метафизика и по-високи равнища. Но след думите ти, ще продължа смело напред.

Не съм запозната с образите които изгражда Аманда Куик. Това е първата нейна книга която "разгръщам". От същата авторка съм изтеглила още трички (Романтична афера, Прелъстяване и Рицарят).

Ох, направо ме рани дълбоко в сърцето Публикувано изображение Аз толкова самоотвержено - до припадък обожавам Амандичка, а ти - фрас с един пост ми съсече меракаПубликувано изображение Шегувам се, разбира се, но ако не ти хареса "Скандал",Публикувано изображение т.к. всичките й книги са абсолютно в един и същи стил, то по-добре пропусни и другите, за да не те ядосват и те. Всичките й герои са с ексцентрични хобита, бих ги определила като малко шантави и нестандартни, почти във всичките й книги има и кримка. :clap:

Редактирано от bobych (преглед на промените)

• Автор

Момичета захванаш да прочета поредицата за сестрите дънкан тоест двете книги идеалната годеница и брачни игри на джейн фийдър бях много скептично настроена и към двете но да ви кажа ми харесаха тези тричките сестричи са супер сладурки . интересното ми беше збласъка на новото и старото време в книгата действието се развива през 1906 и много интесно да се проследи как англичаните се сблъскват с новото време сблъсъка на съвременоста в старото англиско семейство . Книгите са свързани по между си най добре е първо да се прочета идеалната годеница и после брачни игри те са втора и трета от поредицата не мисля че скоро ще се сдобием с първата от ирис това е почти невъзможно но винаги можем да се надяваме . та да се върна на книгите идеалната годеница почва с сестрата Прюдънс и Частити първата най голяма Констанс е на меден месец в египед с съпруга си Макс които е политик, трите издават весник и имат агенция за запознанства сичко това е идея на майка им която е починала и те прадължават нейното дело същевремено и се борят за правата на жените и става една каша естествено това всичко става абсолютно анонимно даже и баща им не знае обществото ги познава като примерните серти дънкан до момента в които голяамата сестра някъде в първата книга според мен пише компрометираща статия за някакв приятел на баща им и той решава да съди весника и се налага да намерят адвокат които да ги защитава в съда при адвоката отива втората сестра пруданс и естествено веднага е привлечена от него но той е много лошо настроен срещо жени и особено жени които имат собствен весник и си позволяват да мислят като мъже . Но това разбира се трае кратко имаша доста интересни моменти двамата той реши че ще я направи своаи любовница какво то и ще да става а тя постояно бълваше змии и гущери срещо него . А за другата сестра книгата е доста по забавна според мен главния обаче беше по дръпнат лекар който иска да си намери богата съпруга чрез агенцията . с него се запозна най малката частити на коита се падна задачата да му търси богата съпруга с която да се издигне в обществото и да направи име и пари да има кабинет в хубав квартал а парите които ще печели да ходи и лекува пациенти в най мизерня квартал на лондон но Частити не знаеше това разбира се за нея той беше просто един търсач на слава и пари който иска жена която да му ги осигури но на главната това никак не и се понрави но реши да му намери точно такава съпруга каквато заслужава човека просто нямаше късмета да попадне на сестрите дънкан и да се забърка с тях разбира се всичко става доста по ясно по нататък в книгата когато частити го проследи до кабинета в мизерня квартал на лондон и разбра що за човек е доктор фарел . като цяло и двете книги са малко скучни и бавно се четат ама не са лоши .

Марси, мерси че сподели мнението си за поредичката. Аз да си призная - харесвам я Фийдър (да отбележа, че кофти книгите не съм ги чела още) и много се радвам, че и тези двечките са от хубавките й. Особено за "Брачни игри" - взех си я най-вече заради заглавието, пък и щом главния е лекар - супер, директно я мятам в купа за четене!
Почнах и даже поприключвам "Зимни огньове" на Джоана Линдзи.Книжката е много готина-сюжета,героите,всичко! Предоволна съм! Толкоз се зачетох,че ме заболяха очите и взех да виждам размазано Публикувано изображение Преди време коментирахте за Шана,че била трън в гащите и една от най-ужасните героини,но в сравнение с Брена е направо агънце. Много бойна таз мадама,ама все пак си е сладурче.Публикувано изображение Като приключа с книжката,почвам Селиг,че само той остана непрочетен,а не бива тъй.Публикувано изображение

Редактирано от The Duchess (преглед на промените)

Почнах и даже поприключвам "Зимни огньове" на Джоана Линдзи.Книжката е много готина-сюжета,героите,всичко! Предоволна съм! Толкоз се зачетох,че ме заболяха очите и взех да виждам размазано Публикувано изображение Преди време коментирахте за Шана,че била трън в гащите и една от най-ужасните героини,но в сравнение с Брена е направо агънце. Много бойна таз мадама,ама все пак си е сладурче.Публикувано изображение Като приключа с книжката,почвам Селиг,че само той остана непрочетен,а не бива тъй.Публикувано изображение

Е да де.Брена е готина,бойна мадама ;):boxing3: дет знай кво иска,Шана е мрънкаща досадница :vomit: :vomit: дет не знай кво иска.

Колосална разлика ко питаш мени.

Ох, направо ме рани дълбоко в сърцето Публикувано изображение Аз толкова самоотвержено - до припадък обожавам Амандичка, а ти - фрас с един пост ми съсече меракаПубликувано изображение Шегувам се, разбира се, но ако не ти хареса "Скандал",Публикувано изображение т.к. всичките й книги са абсолютно в един и същи стил, то по-добре пропусни и другите, за да не те ядосват и те. Всичките й герои са с ексцентрични хобита, бих ги определила като малко шантави и нестандартни, почти във всичките й книги има и кримка. ;)

Споко, драматизирах. ;) Стори ми се забавно, че главният изрази досадата си точно когато и на мен вече ми писваше от абсолютно същото :whist: Впечатлих се, че настроенито му отговаряше на моето, та като стигнах до този момент реших да го споделя. Определно с него ще запомня книгата. А иначе от там насетне нещата си тръгнаха и завършиха както си му е реда. Боби, книгата отговори на очакванията ми, които между впрочем, се базираха изцяло на твоите препоръки за авторката. А с последната си думичка в поста по-горе, "кримка", окончателно ме спечели и ще продължа с другите три нейни романа които си дръпнах. :)

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Снощи започнах "Непризнати грехове" на Лайза Клейпас :whist:;):) Много ми харесва, толкова готино е написана и Джак е един сладур ...Няма да разказвам, за да не разваля удоволствието на другите.Ако някой се чуди дали да си я купи... да не се чуди толкова ,книжката си заслужава ;):wow: :wow:

Снощи започнах "Непризнати грехове" на Лайза Клейпас :yanim: :yanim: :speak: Много ми харесва, толкова готино е написана и Джак е един сладур ...Няма да разказвам, за да не разваля удоволствието на другите.Ако някой се чуди дали да си я купи... да не се чуди толкова ,книжката си заслужава ;):wow: :wow:

Ох, как ме дразнииш http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Още утре отивам да си я взема, но ми предстоят много важни изпити и само ще си я гледам от далече без да мога да й се насладяяя :cool:

Снощи започнах "Непризнати грехове" на Лайза Клейпас :cool::yanim: :yanim: Много ми харесва, толкова готино е написана и Джак е един сладур ...Няма да разказвам, за да не разваля удоволствието на другите.Ако някой се чуди дали да си я купи... да не се чуди толкова ,книжката си заслужава :speak:;):wow:

Ох,как ти завиждааааммммммммммммммммм :P

Аз чак на 9-10 ще мога да си я купя и сега ме друса нервата много яко ;)

Нооо малко остава и ще я докопам и аз :wow:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.