Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Featured Replies

„Порочна невинност“ я прочетох и много ми хареса. Обаче ако търсите обикновен любовен роман не си вземайте някоя от самостоятелните книги на Нора.Книгите ѝ са приятни за четене,но ми бе по-интересно да разбера кой е убиеца и какво ще се случи ,отколкото любовната връзка.Интересни истории и дори ми напомнят някак на Стивън Кинг.Силно казано,тъй като най-малкото жанровете са различни,но...

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 187,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чета "Бяла като мляко, червена като кръв" на Алесандро д’Авения. Исками се да напиша за какво се разказва, но ми се струва, че ще я омаловажа. Това е една от книгите, които трябва да се прочетат и да

• Имало ли е книга, която не можете да не препоръчате? Която е толкова необикновена, толкова сърцеизкормяща, толкова част от вас, че просто ... ОК, спирам. Става въпрос за Requiem for the Devil на Jer

• Момичета, аз най-после почувствах музата и настъпих сериозно "Разбивач на сърца" на Джули Гарууд, и какво да кажа страхотна книга, направо не мога да се отлепя, уникално четиво. Главните са супер готи

Публикувани изображения

За една седмица прочетох на Лайза Клейпас И тогава ти дойде, Мечтая за теб, Ще те открия някой ден и Диви нощи. Харесвам романите с връзка помежду си. Равносметката е:Първата направо ме разби. Имаше моменти , в който съм се смяла до сълзи/ сцената в спалнята на Лили ми е любимата/. Действието се развива бързо на един дъх и за ден прочиташ книгата. Втората честно казано ми беше малко скучновата, но като сравним Лили и Сара няма как да не е така, предполагам. За третата книга мога да кажа, че Джулия ми идваше прекалено колебаеща се и нерешителна, добре че го имаше херцог Савидж, за да е целенасочен и за двамата.Така... стигнах до Диви нощи, тя и първата книга си поделят първото място/поне при мен/. Лоугън Скот ;) ....освен да се усмихна какво друго мога кажа за него..... трябва да се прочете. Така че, който се колебае- смело напред!

Леле, момиче, ще ме разболееш. В последно време изказваш все отрицателни коментари за любими мои книги и автори. Но това си е мой проблем, въпрос на вкус.

Да си кажа и аз мнението. Макнот е любимка на доста от пишещите във форума, но си признавам, че не съм чела достатъчно нейни книги, за да изкажа компетентно мнение. Виж, Мери Джо Пътни е друго нещо. Жената пише страхотно, няма нейна книга, която да ме е разочаровала, още повече - всяка ме е докоснала по някакъв начин. Поредицата е невероятна, особено на сърце са ми "Защото вярваш в любовта" и "Розата и херцогът". Така че, Блеки, ако решиш да я подхванеш, един малък съвет от мен, прочети "Заложница на съдбата" преди "Падналите ангели". :cool:

На Макнот принципно харесвам абсолютно всичко, но единствената й книжка, която не ми допадна особено беше "Нежна победа". Никакво развитие, никакво действие. Малко скучна книжка.

На Пътни ми хареса само първата книга от поредицата. Може би "Падналите ангели" ми се стори прекалено досадна и за това така и не прочетох останалите. Не съм чела "Заложница на съдбата", но за какво става въпрос в нея?

• Автор

На Макнот принципно харесвам абсолютно всичко, но единствената й книжка, която не ми допадна особено беше "Нежна победа". Никакво развитие, никакво действие. Малко скучна книжка.

На Пътни ми хареса само първата книга от поредицата. Може би "Падналите ангели" ми се стори прекалено досадна и за това така и не прочетох останалите. Не съм чела "Заложница на съдбата", но за какво става въпрос в нея?

Щом не си харесала "Падналите ангели" няма смисъл да продължаваш нататък...Тази поредица е много силна в емоционално отношение и щом историята на Рафи и Марго не те е докоснала...не вярвам останалите да ти допаднат. Може би след години ще погледнеш на книгите от друга страна и ще се влюбиш в героите, както се случи с повечето от нас :cool:

Да споделя какво и аз чета, че от много време не съм го правила: "Падналите ангели" на Лорънс Кейт. Да си кажа взех си я само заради горещата препоръка на Ради, доверявайки се напълно на вкуса й. Още съм съвсем в началото, но увода беше уауууу - много обичам такива моменти. От първата глава съм малко объркана, но като цяло много ми допада стила на авторката - лек диалог и много тънък хумор, да не коментирам, че самата история ми е адски интересна, определено увлича. Като напредна повечко със сюжета ще дам по-обстоен коментар, както обичам :)

Не съм чела "Заложница на съдбата", но за какво става въпрос в нея?

"Заложница на съдбата" ми е слабост.Става въпрос за една млада дама,чийто баща умира и оставя странно завещание - дъщеря му да получи всичко,но само ако се омъжи...При което мадамата се опита да хитрува и реши да се омъжи за един умиращ майор.Всички описания бяха толкоз реалистични и въздействащи,че нямам думи,а героите са страхотни! Та ожениха се двамцата,държаха се дистанцирано,но по стечение на обстоятелствата,майорът взе,че не умря Публикувано изображение и нашето момиче,хем се радва,че тоя хубав млад мъж ще оживее,хем се чуди аджеба какво да го действа,като й бяха съвсем други плановете.Много сладка книжка.Двамата постепенно започнаха да се сближават,а пък майорът излезе и лорд и всичко си дойде на мястото. :cool:

Аз нямам много време за четене, о смятам да започна новата на Аманда Куик, "Компаньонката", днес се сдобих с нея и с "Големия лош вълк"?

Щом не си харесала "Падналите ангели" няма смисъл да продължаваш нататък...Тази поредица е много силна в емоционално отношение и щом историята на Рафи и Марго не те е докоснала...не вярвам останалите да ти допаднат. Може би след години ще погледнеш на книгите от друга страна и ще се влюбиш в героите, както се случи с повечето от нас :baby:

Да споделя какво и аз чета, че от много време не съм го правила: "Падналите ангели" на Лорънс Кейт. Да си кажа взех си я само заради горещата препоръка на Ради, доверявайки се напълно на вкуса й. Още съм съвсем в началото, но увода беше уауууу - много обичам такива моменти. От първата глава съм малко объркана, но като цяло много ми допада стила на авторката - лек диалог и много тънък хумор, да не коментирам, че самата история ми е адски интересна, определено увлича. Като напредна повечко със сюжета ще дам по-обстоен коментар, както обичам :P

По принцип си права, историята на Рафи и Марго е трогателна и много "тежка" и точно затова аз не обичам тази книга.Останалите обаче са ми мнооого на сърце.Тъй че никой да не се отказва от който и да е автор.Истината е, че човек трябва да уцели времето,нагласата за да чете дадена книга.

Аз нямам много време за четене, о смятам да започна новата на Аманда Куик, "Компаньонката", днес се сдобих с нея и с "Големия лош вълк"?

На "Компаньонката" и аз и се точа,а "Големия лош вълк" я бяхме обсъждали мисля в Читателския клуб и масово бяхме мноооого приятно изненадани,тъй че смело давай.

Като попрочетете Компаньонката дайте отзиви,че мисля да я вземам. Иначе и мен не ме грабна историята на Марго и Рафи.А после и на Робин...Още повече с тези шпионски неща.Тези са причините да спра да чета поредицата.

На "Компаньонката" и аз и се точа,а "Големия лош вълк" я бяхме обсъждали мисля в Читателския клуб и масово бяхме мноооого приятно изненадани,тъй че смело давай.

И аз четох в Читателския клуб "Големия лош вълк" и много ми хареса. Бях я видяла в един сайт я даваха за 13лв, много ми се искаше, ама беше в кофти състояние и за мекица не ми се плащаха толкова пари и пътни, намерих си я като нова за 4 кинта и съм много щастлива. Иначе съм в самото начало на "Компаньонката" чета я на прибежки и препълзявания, но за момента, главния го описват като "стиден" доста непукист си пада пича, властен и уравновесен, точно такъв каквито ги обичам, а главната е една гапната, хич не мисли какво говори и върши, действа а после мисли, пълна противоположност на нашия. Засега мнооого ми допада :ph34r::):clap:

Прочетох "Мечтая за теб" и след 80/90 стр. стана по-добре и мога да кажа, че ми хареса... Но първата определено ми хареса много повече... Ако ги бях чела в обратен ред сигурно щеше да ми хареса и повече... Ама след Лили ми бяха леко скучнички... Сега мисля да почна "Здравей, тъма" на Сандра Браун. Вчера в библиотеката попаднах на Белва Плейн... Някой чел ли е нещо нейно, че ми изглежда доста подозрителна...

„Най-дългата нощ“ на Кренц.

Много лека и приятна книга.Въпреки,че главната е изживяла такава трагедия и пост травматичния стрес,тя си се справя перфектно-много приятна героиня.Каквото и да се случва не сваля гарда.

Главния пък с неговата непоносимост към туристите е много забавен-само се мръщи и недоволства,че го притесняват и хубаво,че е партньорката му иначе да е фалирал милия.Но семейството му с проклетата си загриженост направо обира точките.Няма да се усетите как ще прочетете книгата,а и криминалния елемент е добре измислен.

Вчера в библиотеката попаднах на Белва Плейн... Някой чел ли е нещо нейно, че ми изглежда доста подозрителна...

И на мен,и на мен...

"Заложница на съдбата" ми е слабост.Става въпрос за една млада дама,чийто баща умира и оставя странно завещание - дъщеря му да получи всичко,но само ако се омъжи...При което мадамата се опита да хитрува и реши да се омъжи за един умиращ майор.Всички описания бяха толкоз реалистични и въздействащи,че нямам думи,а героите са страхотни! Та ожениха се двамцата,държаха се дистанцирано,но по стечение на обстоятелствата,майорът взе,че не умря Публикувано изображение и нашето момиче,хем се радва,че тоя хубав млад мъж ще оживее,хем се чуди аджеба какво да го действа,като й бяха съвсем други плановете.Много сладка книжка.Двамата постепенно започнаха да се сближават,а пък майорът излезе и лорд и всичко си дойде на мястото. :biggrin:

Може и да се опитам да я подкарам.(:

Ине, относно "Падналите ангели" може и да си доста права, но може би просто не е напълно стилът, който ми харесва. :biggrin:

Започнах Кралството на мечтите, още съм в началото, но на един дъх опатках над 30 страници. Ударно начало, много ми харесва за сега :)Публикувано изображение

Започнах Кралството на мечтите, още съм в началото, но на един дъх опатках над 30 страници. Ударно начало, много ми харесва за сега :)Публикувано изображение

така ще е и до края

На Белва Плейн съм чела една или две книжки,беше одавна,но съм останала с неприятни спомени,малко като че ли подражава на Даниел Стиил,едни трагедии едно нещо,но става доста объркано,спомням си че се женеха,развеждаха и развръзката 2 реда на последната страница,но нека някой който му е по прясна да сподели мнение

Аз 4ета ;Орела и Розата: и много ми допада . Приятели препора4аите ми някоя книга. Изжиняжам се за грешките но ми е трудно да пиша на кирилица.

Аз 4ета ;Орела и Розата: и много ми допада . Приятели препора4аите ми някоя книга. Изжиняжам се за грешките но ми е трудно да пиша на кирилица.

Ами кажи малко по-подробно какво ти се чете, дали историческа или съвременна, забавна или по-драматична, и с какъв сюжет (дали за лондонското висше общество, Дивия Запад, пирати, рицари и т.н). Аз от личен опит ти казвам, че момичетата тук дават страхотни препоръки :)

Редактирано от BlackRose (преглед на промените)

Оу момичета "Компаньонката" на Аманда е убиец. Страхотна е. Историята се върти около следното: Започва как главния е в клуба си и разбира, че годеницата му е избягала с друг мъж. Отказва да тръгне след нея и казва, че ако реши пак да се жени, ще си избере жена от агенциите за професионални компаньонки (такива които гледат възрастни хора или са придружителки на млади дами). После дават главната. Пастрока й е получил удър след като разбира, че инвестициите му са неуспешни и е фалирал. Кредиторите идват и взимат всичко на главната бижута, пари, земя и имение. За капак годеника й щом разбира за това я зарязва и тя започва да работи като компаньонка на възрастна много болна дама. Но сега й предстои да си намери нова работа, но все не попада на кандидати, тогава се появява главния, минала е година от разваления му годеж. Сега му трябва жена която да с епредстави за негова годеница, и се сеща за думите си, че следващата му съпруга ще е компаньонка, затова отива във фирмата за която работи главната. След като не хареса нито една от кандидатките, щом видя главната реши, че тя е най-подходяща. Вначалото й казва, че има много сделки и иска всички да мислят, че има годеница за да не му се лепят разни дебютантки, но после й признава истината, че прачичо му е убит и той търси убиеца. Затова Главната решава да му помогне и започват да работят заедно. И все има едни такива случки дето си умирам от кеф, като тръгнете да я четете оглеждайте се за "фалшива" целувка в градината "за пред хората", и "приятна среща" в парка на главния и главната с бившия годеник на главната. Страхотни сцени. Книжката е забавна и остроумна. Отново в стила на Аманда главната е независима и умна, и вярва безпрекословно на главния. Той е мистериозен, сдържан и всички го мислят за студен, но когато е с главната действа по нетипичен за него начин. ;) ;) ;) Много ме е яд, че нямам много време за да я прочета по-бързо и го карам бавно и славно, но какво да се прави. Който се е колебал може да я взима, гласувам за нея с две ръце. Вярно че 14лв са си доста скъпичко за една книжка, като на старо може да си вземеш 3, но според мен са оправдани, а и от Хермес си я взех с 10% намаление :)

Уф,изглежда точно като за мен.Сега ми трябва повод да си я взема,че нещо много накупих напоследък.А бе може и да е без повод. Иначе по интернет как си получавате книгите?Решила съм да пробвам и този вариант,защото близкия месец няма да я видя тази книжка.

Тъкмо днес се чудих дали да си я поръчам... Оставих я за по- нататък, за да видя какво ще кажете, :cool: че 14 лв. наистина ми се сториха доста... Ама няма как другата седмица ще да е...

Уф,изглежда точно като за мен.Сега ми трябва повод да си я взема,че нещо много накупих напоследък.А бе може и да е без повод.

Иначе по интернет как си получавате книгите?Решила съм да пробвам и този вариант,защото близкия месец няма да я видя тази книжка.

Ами зависи, аз примерно предпочитам по пощата да ми ги пращат, защото често се разминавам с куриерите, но ако си си у вас, може и с куриер, но май е по-скъпо. :cool:

За малък град с куриер е доста скъпо. Всеки си преценява за себе си всъщност, когато съм в Добрич и ми се наложи да поръчам нещо от интернет книжарница, използвам доставка чрез БГ пощи, когато съм в София, използвам куриер. За съжаление, ако не си от столицата, си прецакан откъм цените в това отношение.

А, мен ми е лесно... Нали работя в книжарница и шефа ходи в София за стока всяка седмица, та не се занимавам с доставки и куриери... :cool:

Редактирано от radysan (преглед на промените)

А, мен ми е лесно... Нали работя в книжарница и шефа ходи в София за стока всяка седмица, та не се занимавам с доставки и куриери... :blink:

Малиии,ти имаш работа мечта :down:

Хм,аз успявам и с куриери да се размина,въпреки че съм си вкъщи,но това е друга история. Интересно повечето нови книги са около 12 лева.Тази да не е по-дебела или нещо такова.С доставката ще ми излезе като две ... Сега съм на „Осъзнати сънища“ на Кренц.Хубава е и се чудя какво да чета като привърша с книгите ѝ.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.